end of August

Hello buddies, or whatever you are?

Har egentligen inte mycket att skriva om här just nu, men lite om dagen.
Först hade vi handledning och efter det idrott, vi körde brännboll ute, med lacross- racket & fresbees. Det var ganska skoj! Sedan hade vi första slöjdlektionen det här läsåret, och det vi börjat arbeta med nu är att göra eko-plagg till en modevisning. Vi ska alltså sy plagg utav gammalt material såsom gamla trasor, tidningar, petflaskor (eller inte..hehe) ja, allt man kan komma på. Jag, Agnes & Amanda samarbetar, och vi har gjort en skiss över en klänning vi ska sy. Vi skissade upp varsin och bestämde oss för min skiss, en tvådelad klänning. Jag hade tänkt mig att överdelen skulle vara utav svart skinn/läder med en silverdragkedja som en applikation på sidan och nederdeln i mörkblå sammet med tydliga sicksacksömmar i en färg som liksom bryter av. Men eftersom plagget bara får vara gjort av gammalt material (och vi inte tänkte på det) så får vi hitta annat material. Kanske tidningspapper och folie? Höhö, den blir nog ganska fräck ändå, inget plagg man använder till vardags kanske, men plaggen gjörs ju liksom till själva modevisningen. 

I alla fall, efter slöjden hade vi lunch och sedan matte på Linné. Endast 10 min rast innan språket började på Prästängen ca 5 min därifrån. Men vi hann i alla fall, och på språket hann jag ganska mycket, t.o.m en hel del utav extrauppgifterna. Så det det var skönt! 
Sedan hade vi vår sista lektion, SO. Och nu har vi börjat jobba i grupperna om Medeltiden. Agnes, jag & Alexander K är en grupp, och vi jobbade ganska flitigt. Sedan ska vi ju spela upp pjäser inom grupperna också, haha. Får se hur det går. 

Väntade på bussen i 50 min, så jag gick till bibblan med Amanda en sväng där jag pluggade lite och sådär. 
I bussen satt jag längst fram och snackade med chaffisen, Stefan. Jag berättade att jag kommer bo ute hos mamma oftare nu för att jag tycker att varannan- vecka- metoden börjar bli lite jobbig, och då berättade han att han hade hört om en skilsmässo- familj där barnen bodde permanent i ett hus, och att föräldrarna istället bodde varannan vecka i det huset och varannan på ett annat ställe, typ en egen lägenhet de hade var. 
För det är ju liksom inte barnens eget val att föräldrarna skilt sig, så tanken är ju bra! 
När jag kom hem tog jag ett mellanmål och pluggade på matteläxan som är tills torsdag. Nu har vi käkat middag och jag hade tänkt gå ut och springa när jag smält maten någorlunda. En dusch på det och sedan bums i säng, är verkligen trött nu!

Istället för små updates på en dag, blir det istället sådana här lite längre, liksom allt-i-ett! 
Hoppas allt är bra med er, men visst känner man att hösten börjar komma nu och att man blir tröttare? Redan 1:a September imorgon, usch vad tiden går! 
Ha det bra & plugga på, vi hörs!

P.s ganska ont om bilder i min lilla blogg, jag vet, men jag äger ingen supermegabra kamera och min vardag är ganska simpel, och outfit- bilder orkar jag inte med, ganska simpel klädstil också. tyvärr!
men om jag fortsätter blogga ett tag till, vem vet vad som händer i mitt liv senare, det återstår liksom att se, kul att följa någons vardag och långt senare liksom, modell, skådis, astronaut, författare? lite coolt om något sånt händer ju! =)    


konfirmation

Har varit på gudtjänst & konfa- inskrivning. Konfirmationen är varannan tisdag, och jag valde att gå ojämna veckor. Den håller på från 14:30- 17.00, ganska lagom ändå.
Goda biskvier fick vi idag i alla fall, hihi.

Mamma och jag har handlat lite och nu ska vi städa.
Min update har blivit usel. Är det konstigt? Nej, inte med tanke på att skolan börjat igen och då har man inte mycket kul att skriva om, men ni får stå uut, och även att jag tappar läsare (om jag nu har gjort det, vet inte eftersom statistiken inte går att kolla...) så kommer jag nog fortsätta skriva lite då och då, min blogg är ju som min dagbok, kul att läsa i äldre dar!

Ha det bra! Massa kramar.


Happy birthday!

Michael Joseph Jackson har äran idag, men tyvärr får han inte uppskatta allas gratulationer från alla världens hörn.
R.I.P.
Har den äran MJ, the king of pop, föralltid!

Bild från photobucket.com.


090829

Hej!

Alltså, nu har jag inte bloggat sedan i onsdags va? Fy mig! Men jag har inte haft lust, inte alls inte alls.
Skolan i fredags gick väldigt bra, jag kände mig så duktig och så i skolan eftersom jag antecknade grymt mycket på både SO:n & biologin, och jag kände mig så taggad. Kan ha varit för att jag köpte mig en fralla, en MER & en chokladboll i skolans fik, så jag fick ny energi. Om jag hade pengar att köpa något att äta innan lunch varje dag, skulle ju jag orka med alla dagar och plugga mig till MVG i varje ämne! Eller i varje fall de jag tycker om, d.v.s biologi, SO, kemi (det blir nog kul!), spanska & svenska & engelska. Eh, jag fick typ med alla ämnen där va? Förutom matte, idrott, teknik & slöjd, men de ska jag i alla fall försöka få VG i. Musik också förresten, men där får jag nog bara G eller så, hehe. 
Nog pratat om skolan och betyg...

Jag tittade aldrig på true blood i onsdags, och det var nog tur det eftersom vi måste gå upp så tidigt här p.g.a att bussen kommer mycket tidigare än vad den gjorde förra läsåret. Jag behöver sova minst 8 timmar för att orka med en skoldag, men ibland kan jag bli så trött att jag nästan somnar till i skolböckerna även att jag sovit mina timmar. Det är skitjobbigt, rent ut sagt!

I lilla Eksjö är det nu stadsfest, både lördag & söndag, men i år har jag inte beställt några biljetter. Inte för att det inte är några bra artister där eller så, utan för att jag är pank, haha! Bland annat Petter, Alcazar & Backyard babies uppträdde igår och ikväll kommer E.M.D locka dit stadens alla tjejer, utom jag! Höhö. ;)
Medan Petter rappade i regnet befann sig vi oss ute på Sandsjöbadens värdshus för att fira Elvys 80- årsdag. Middagen var det godaste på länge, jag åt laxfilé- planka. Åh, jag bara njöt! Brorsan drack 16 år lagrad whiskey, det ni! Hehe. 
Hur jag kände mig efter middagen? Nöjd & belåten, och mätt med stort M. Jag kunde trycka ut min mage eftersom den var så uttöjd, och så sa jag "I'm pregnant!". Haha. 

Idag har mamma och jag varit ute i skogen. Mamma har läst till jaktdomare, så idag hade flera domare deras årliga träff för att döma en hund och få så jämna reslutat som möjligt. 
Det är så skönt att vandra runt i skogen, grönt och skönt.
Efter det körde vi in till Eksjö för att handla lite till ikväll, bl.a tacosgrejor och sedan åkte vi och hyrde en film, vi hade tänkt oss män som hatar kvinnor, men alla var uthyrda så det fick bli en Wallander, "Skulden".  


true blood

Hej bloggen.

Tredje skoldagen- rasterna suger. Men vi hade vår första lektion i kemisalen idag. WOW! Det här blir grymt, det verkar så kul att hålla på att experimentera med alla kemikalier med tuffa skyddsgalsögon och skyddsrockar. Mihi :)
Maten var ett plus idag också, blodpudding! Tyckte mycket om det även som mindre, men ett tag äcklades jag av att det var gjort av grisblod. Men åh så gott det är!

Nu sitter jag då hemma hos mormor och morfar. Jag missade nämligen min buss idag, med anledning. Men det tar jag inte upp här.
Vet ni vad rubriken står för...? :) Jo, ikväll klockan 22 drar vampyr- serien "true blood" igång med vår svenske aktör Alexander Skarsgård. Spännande, den ska jag följa.

onsdag

God morgon!

Jag tryckte i mig lite piller igår och sov 9 sköna timmar inatt, så nu är jag pigg igen! Jag vill ju liksom inte missa något nu, vår första kemilektion har vi ju idag, och det vill jag inte missa!
Efter skolan måste jag vänta på bussen 40 min, så jag ska gå till bibblan en sväng och köpa ett paket tuggummi (intresseklubben, anteckna anteckna!!!!). Jag hoppas nästan på läxor idag, då kan jag ju sitta och plugga under tiden, så slipper läxorna hamna på skrivbordet hemma. Det vore skönt!

Plugga på!alvedon

förlåt för att jag skrev det där inlägget förut, det passar inte in i min blogg, det borde inte publicerats.
jag har tryckt i mig en alvedon forte, en sån där rejäl en, och dragit på mig min varma munkis. men mina händer är kalla som is. känner mig som en vampyr, vill va en också, leva in i myternas värld och glömma bort omvärlden, jag älskar fantasy, vampyrer speciellt. :)
Peter står i köket och gör fiskpinnar nu, och efter middagen ska jag nog krypa till kojs. eller det kanske är liteväl tidigt, för ljust för att kunna sussa in. maybe, men jag vill faktiskt inte bli sjuk, jag vill inte ligga efter i plugget, även om inte det riktiga arbetet liksom dragit igång såå.  
skönt att ha läxan gjord. fast det var inte mycket till läxa idag, spanska, lite repetion av prepositioner, den gjorde jag på en skolbänk innan bussen (som var försenad) kom. hatar att åka skolbuss, speciellt minibussarna som är varma och obekväma. hem ljuva hem!

ni märker när min blogglust börjar glesna, se bara!
och min seriösa rubrik, men den var väl lite fin, alvedoooon ;)


090825

Hej!

Huh, ännu en dag i skolan. Jag orkar inte, mitt självförtroende sjunker för varje dag, jag känner värsta lättnaden när jag kommer hem. Älskar att vara hemma! Jag vet vad det är, jag är en ensamvarg, jag mår inte bra bland så mycket folk. Och sedan förstår jag mig inte på en person, personen i fråga verkar vara ganska osäker. Och bara för det har jag inga riktiga vänner, jag har svårt för att le och skratta. Jag kan inte förklara min situation, men mitt huvud är så tungt av tankar, vad ska jag ta mig till, vilket helvete rent ut sagt! Är det något fel på mig?
I bloggen märks det väl inte så mycket, hur jag mår i skolan, det är ju självklart med tanke på att bloggen endast innehåller ord och bilder med (ibland) fejkade smail.

Jag känner mig sjuk förresten. Frös som en idiot i skolan, i vårat spanska- klassrum höll jag på att frysa ihjäl. Men där var det sviiinkallt. Och så känner jag mig nästan lite febrig och min näsa rinner och rinner. fint!

Ge mig kärlek, vänskap & värme!

090824

Hellu.

Första skoldagen. Mest information från lärarna och sådär. Alltså, jag känner mig ful, värdelös & helt sämst i skolan, min självkänsla sjunker så fort jag landar på det placet. Jag kände bara "hur ska jag orka med det här läsåret?".
Men en positiv sak är ju att jag fick överskåp i år, yes yes & yes! På intresevalet har jag dans, det blir kul!
Och nu har jag bestämt mig att jag ska bo hos mamma permanent och bara bo hos pappa varannan helg, typ. Fast jag är inte helt säker än, men det blir nog så för jag trivs så bra här ute!

Dags för lite käk.


schema


Här är vårat ny schema för 8an.
Vi har inte lika sena dagar som i 7an, vilket är skönt.

mån: 08:00- 14:50
tis: 08:00- 13:50
ons: 08:10- 15:00
tor: 08:00- 15:10
fre: 08:00- 13:20

den 23:e augusti 2009

Hejsan.

Det är den 23:e augusti 2009- och det betyder att det är sista sommarlovsdagen!
Jag är inte nervös eller så, okej, liite kanske med tanke på betygen som börjar sättas i 8an. Men det är bara att plugga på och göra sitt bästa, helt enkelt.

Usch, vad länge jag börjat sova på morgonen nu, vaknade runt halv 11 idag. Men det var ju sista sovmorgonen på sommarlovet, så visst det kan va skönt.
Vad jag har gjort idag... tittat på High school musical 3 & käkat tacos- rester till lunch. Tacos är sååå gott dagen efter, yum!
Vad jag ska hitta på mer idag... förbereda för imorgon lite kanske och se The duchess som jag inte tittat på än, den måste lämnas in idag.

Vi hörs, kramar!


d a g e n s


Lång, svart cardigan, H&M
Jeansshorts, avklippta Diesel jeans.
Linne med tryck, H&M.
Halsband med berlocker- hjärta, svala & fyrklöver,
H&M.
Två armband-  nitat & flätat.

090822

Go' morron!

Jag är uppe, blev väckt utav brandlarmet som började tjuta förut. Hehe. Leif håller på att gjuta (heter det så?) rör till vår fjärrvärme.
Perfekt alarm, jag vill ju ändå inte sova bort halva dagen.

Igår hade vi riktig myskväll här hemma med tacos och massa gottis- coca cola, chips, valnötter, mörk choklad & glass. Vi åkte och hyrde massa filmer hos Johannes på Cahns också. Jag hyrde Australia, High school musical 3 (bara för att jag sett de 2 andra men inte den) & The duchess med Keira Knightley.  
Fast jag kollade bara på halva Australia igår innan mina ögonlock blev tunga som sten. Den är liksom nästan 3h lång.
 
Dags för frukost med ägg, mums!


cool in school


Allt på bilden ovan kommer från H&M.


Dead and gone.


090821

Ciao!

Vill börja med att säga förlåt, förlåt för min dåliga uppdatering igår. Hade inte mycket att skriva om och sedan hade jag ju en del att göra plus att Antonia ringde och vi cyklade iväg och tog ett dopp innan hennes träning.
Idag blir det nog inte heller mycket till uppdatering, men ni får stå ut, i höst när skolan har dragit igång blir det nog värre med bloggen, kanske tar en lång paus, jag tänker satsa nu när vi får betyg, plugga på bra o.s.v.

Idag har jag bara chillat runt här hemma, legat i soffan och tittat på P.S I love you & dammsugit.
Igår såg jag Slumdog millionaire, som har fått 8 Oscars! Alltså, den var ju bra, men varken Johannes eller jag förstår att den fått 8 Oscars, för den var inte sååå jävla bra. Typ.Slumdog Millionaire- Jamal & Tillika.

20 aug.

Hej!

Idag har jag planerat min dag ganska väl. När jag vaknade var tanken att jag skulle ut och springa, och jag tänkte, "jag struntar i att ställa alarm, jag brukar ju vakna ganska tidigt oftast". Men när jag vaknade vid 11 (!!) blev första punkten på min "to do"- lista bortslängd.
Andra punkten på listan är att cykla bort till tandläkaren här i stan och fixa en grej på min metallbåge i gommen, som jag glömde att säga till om igår. Hade lagt det på minnet, men sedan bara poff, helt bortglömt. Så strax ska jag trampa iväg.
Jag var och beställde tre filmer hos Johannes igårkväll, så att jag hade något att titta på idag. Det blev Slumdog millionaire, P.S I love you & Dairy of a sex addict som är en spansk film. Så, några timmar i tevesoffan står också som en punkt i min planering, hehe.
Och ikväll hade jag tänkt gå på gymmet om jag har lust och orkar.
Sedan står det ju självklart blogga på en punkt, men jag vet inte om vad exakt idag. Kanske något nytt om någon celeb, eller? Kom med tips om ni har! =)

Nu ska jag ta cyklen bort till the dentist.
Kramar!
I öronen har jag mina små fina Swarovski- kristaller som jag fick av
Antonia när hon var i Prag.
 

new from Paramore


Lite nytt material till skolstart '09

Sommarlovet börjar gå mot sitt slut, och skolstarten blir extra rolig med lite nytt skolmaterial såsom pennor, pennfodral & en egen liten kalender att anteckna viktiga uppgifter, tider & annat i.
Dessa fina prylar nedan kommer alla från Ordning&reda.Gul, fräck kalender i läder "0910", SEK. 229:-

Svarta stiftblyertspennor, finns också i röd, SEK. 149:-

Cool korthållare i svart läder i form av ett kuvert, finns också i rosa/fuschia, SEK. 249:-

Perfekta, små fina pennfodral i läderimmitation, SEK. 79:-

Mera Twilight: En tjuvtitt på New Moon!

Den officialla trailern till den nya Twilight-filmen: New Moon har just släppts och den är lika fantastiskt som vi hade hoppats! Den nya stjärnan Dakota Fanning ser så cool ut som vampyr och Taylor Lautner är ju verkligen het med hans stora muskler! New Moon-filmen kommer att bli ännu mer spännande än den första Twiligt-filmen - det är vi säkra på! Ta en titt på klippet nedan där Taylor berättar om filmen. Den innehåller även inslag från den nya trailern.


Dakota Fanning som vampyr.


The wolf pack.


Edward ser helt förstörd ut!Från posh24.se.

Onsdag 19/8

Hallå bloggen, och grattis till besöksrekordet med 31 läsare igår! ♥
Ja, 31 läsare steg statistiken till igår vid midnatt. Grymt kul!

Morfar hämtade upp mig strax efter 8, och vi körde mot Nässjö och tandläkaren.
Det gick snabbt idag efter som hon endast spände min lilla guldkedja i gommen, med mycket bedövning så att det inte kändes någonting idag. Ibland brukar det dra och spännas så att jag känner det i gommen, men idag, nothing.
Sedan åkte vi till Elsies och tog en fika. Färsk fralla med grönsaker & wienerbröd, mums!

När vi åkte hemåt sms:ade jag Antonia, och frågade om hon hade tid att träffas idag. Det hade hon. =)
Så, nu sitter vi här på mitt rum och ska hitta på något.

Ha en bra dag!

en promenix

Känner mig lite deppig just nu, så jag tar en promenad i den lite kyliga, men friska tisdagskvällen.
BRB, but not in the blog i think...

Sov gott!


Besöksrekord!

Oh yes! Idag har jag bombaderat bloggen med updates, vilket har gett resultat! Grymt kul, lusten till att blogga höjs verkligen. Jag har som max haft 26 besökare för ett tag sedan, och idag har statistiken ökat till 27 läsare! Jättekul att ni hittat hit, hur vet jag däremot inte? Hehe. ♥

Många pussar & kärlek till er!

Försöker ladda upp en bild på min statistik, men det vill inte fungera. Typiskt! Får se om det fixar sig.

En shopaholics bekännelser... (och mina bekännelser)

Nu har jag tittat på En shopaholics bekännelser med Isla Fisher. Den var ganska bra, främst rolig!
Nu när jag gått upp till mitt rum och bänkat mig här, ropar Cilla nerifrån och frågar om jag vill ha en glass. Då svarar jag "nja, det är nog bra nu..". Men ändå så går jag ner och velar i alla fall, och frågar vad det är för glass. Då svarar Cilla Magnum. Och jag stönar, "ÅH!". Magnum är min absoluta favoritglass. Jag är en chocolate- lover, jag fullkomligt avgudar choklad, den som uppfann choklad skulle jag vilja ge... något... jag vet inte vad, men något stort. Jaja, jag sa till Cilla, "nu känner jag mig som Rebecka (huvudrollen) i En shopaholics bäkennelser. Jag kan inte motstå!
Så går Cilla ner till källaren och hämtar en glass ur frysen till sig, och jag springer efter och säger "du kan väl ta upp en till mig, då..". Haha!

Jag hängde med pappa och handlade innan, det var för att jag behövde en sak, en tjejgrej, you know. Men jag vågade inte, herregud, vad är det som är så pinsamt med det? Det är en av de naturligaste grejerna här i livet.
Men en påse grönt te med ananas, blåbär och massa annat gott fick jag + valnötter så jag kan mumsa i mig turkisk yoghurt med valnötter & flytande honung till lite kvällsgott. Blondinbella (nu blonettbella) har tipsat om det, det låter/ser så himla gott ut!

Trevlig kväll! =)


sjukhus- orientering

Det är riktigt skönt att vara hemma själv, ibland, tycker jag. När jag satt och sket sjöng jag på Realese me med Oh laura. Jag går och sjunger på den nätt & jämt nu, den är fin och jag är inte sååå dålig på den heller. =)

Morfar kom som sagt innan och hämtade upp mig. *Tuuuut tuuuut*, haha! Han satt där i bilen och log när jag kom ut. Han är inte dålig, min morfar. Hihi. ♥
Och så åkte vi upp till sjukhuset, och orienterade oss fram genom korridorerna. Morfar hade skrivit en liten vägbeskrivning på en lapp, och när vi kommer in i en korridor där, vi enligt morfar, skulle svänga höger enligt mormor så ser jag på skyltarna att det är fel. Så morfar bara "men då har mormor gett mig fel beskrivning". Och när vi kommit fram till mormor så säger hon "nej, min beskrivning var helt rätt, jag sa till väääänster".
Mormor såg i alla fall pigg och kry ut, vilket var skönt att se! Sköterskorna kom och skulle ta med henne på en promenad i korridoren, men vi satt ju där och pratade, och så bara kidnappar de mormor. Det var fel gjort av dem, tyckte moffa & jag. Höhö.

Mormor delade rum med en annan tant, säger man så? Ursäkta mig annars... Och gissa vad hon hette? Ester!
Sedan frågade mormor mig om jag kunde fylla på ett glas med vatten till henne, och handfatet låt på Esters sida, så jag gick över dit. Hon var riktigt söt den där Ester, orsaken till att hon var där var för att hon hade ramlat. Stackare! Men 97 bast var inte dåligt, hon talade bra och hon hade verkligen bus i blicken, underbart! Så jag ställer mig där och fösöker på vattnet så kallt som möjligt. Sedan flyttar jag blicken till Ester och säger; "jag hörde att du hade ett väldigt vackert namn!". Då ler hon och jag säger att jag också heter Ester.
Det kan inte vara lätt att arbeta där, alltså, det är ju mysigt med äldre människor som har så mycket minnen, självklart, men att veta att de snart, liksom, ska lämna livet på jorden. Hm.

Vad hittar ni på idag? Skriiiiv nu!In my handbag


Näsdukar, mobil, tuggummi, parfymprov- Naomi Campbell's "With kissies", försvarets hudsalva, Nivea lipcare, nagelfil, plånbok, nycklar, etui m. libresse, kådis (you'll never know!)...

Åh, så intressant, nu vet ni vad jag har i min handväska också! Haha. ;d

"åh nej, jag vill inte bli sjuk!"

Det var ingen skön springrunda jag tog innan. Det värkte i kroppen och min näsa rann. Jag började nästan känna mig sjuk! Jag tänkte "nej, jag vill inte bli sjuk nu, liksom sista veckan på sommarlovet, lagom till skolan börjar, GAH, NEJ!". Så jag gick för det mesta i rask takt. Äh, det var några dagar sedan jag sprang förut, så det var nog bara lite "ovana", eller något åt det hållet.

Efter att jag kommit hem från min sick-jog-tour (?) , haha, så har jag duschat, make- at mig & fixat håret, fotat med min cam, som ni såg, hehe.., tagit en kaffe med mjölk & en smarrig chocolatecookie, ringt moffa som kommer och hämtar mig närsom och retat lillebror och hans kompis. Höhö. Nej då, inte precis. ;d

Det knackade på dörren nu, så jag sprang ner och tänkte "nu är det nog morfar som kommer", och så var det Isak. Jag bara "duuu?" med värsta sarkastiska stämman i rösten. Haha!
Nu tutar en bil utanför... det är morfar!

Pussar och kramar!

MJ får äntligen frid!

Efter hans död för mer än en månad sedan har Michael Jacksons kropp ännu inte begravts men nu ska det bli ändring på det. Nu är alla utredningar klara och Michaels far Joe Jackson säger att begravningen kommer att ske senare denna månad. Den 29 augusti, på dagen som skulle ha varit Michaels 51 års dag kommer han äntligen att få frid. Michael kommer att bli begravd på kyrkogården Forest Lawn i Los Angeles klockan 10 nästa fredag förmiddag. RIP Michael. (Källa: DailyNews)

Här kommer Michael att begravas!


Från posh24.se

webcam pics


I'm wearing this today;
Mörkgrå lång topp med knut- detalj, H&M.
Vita spetstights, JC.
Nitarmband, VR.

I spin right round on my chair.


muchas fotos... ;D

skönhetstips

Vi vet ju hur viktigt det är att sköta om sin hy och sitt hår. Därför skriver jag upp några skönhetstips för hud & hår!

Hår;

* Gör en återfuktande inpackning i håret någon gång i veckan. Det stärker håret.
* Borsta håret flera gånger om dan. Då får hårbotten sig välbehövande massage och blodcirkulationen i hårbotten ökar, vilket ger hårståna mer lyster!
* Toppa håret var fjärde vecka, då slipper du slitage och håret mår bättre.
* Kamma inte håret när det är blött, då slits det lättare.
* Använd ett schampo & balsam för just din hårtyp. T.e.x om du har mjäll kan du använda head & shoulders, om du har fett hår kan du titta efter schampo för just det o.s.v.
* Använd ett värmeskydd i håret när du plattar/lockar/fönar för att undvika slitage.
* Sov med håret uppsatt i en knut eller fläta. Då du vrider och vänder dig i sömnen kan håret slitas en aning.
* Skydda ditt hår mot solen på sommaren då den är som starkast. Det finns "solskyddspreparat" för håret, annars är hatt eller sjal ett alternativ.

Hy;

* Tvätta ditt ansikte
morgon & kväll med ansiktsrengöring. Sedan kan du använda ansiktsvatten för djuprengöring och efter det en återfuktande ansiktskräm.
* Tvätta dina sminkborstar. De kan vara orsaken till blank hy! Skölj av dem med ljummet vatten och tvätta dem med diskmedel, det funkar kanon!
* Gör en ansiktsmask för just din hudtyp någon gång i veckan. Man kan göra egna hemmagjorda för sin hudtyp (se nedan).
* Kläm inte finnar! Skölj istället ansiktet och använd ett acne- preparat morgon/kväll.

Fet hy- Fet hy mår bra av ångbad. Huden rengörs, pormaskar mjukas upp och talgkörtlarna öppnas.
Du kan också göra en ansiktsmask för fet hy, använd dig av dessa ingredienser;

 • Kaolinlera är den kanske bästa basen till en ansiktsmask för fet hy. Kaolinleran rengör hun, absorberar fett och talg och förminskar porerna.
 • Havregryn är bra mot fet hy. De tunna fleromättade oljorna är välgörande för hyn.
 • Juice från citrusfrukter är utmärkta.
 • Jordgubbar verkar sammandragande och motverkar fettbildning.
Annars har ni ett färdigt recept för fet hy här;

Vispa en äggvita med 1-2 tsk citronsaft, applicera ganska tunnt på huden och låt torka in och verka i 5-10 min innan du sköljer av med ljummet vatten.


Ta hand om er! ♥
Tisdag morgon

Morniiiing!

I'm up.
Jag ställde alarmet klockan 09 idag, men jag vaknade redan 07:50, stängde av alarmet och gick upp och satte mig här. Hehe.
Jag hade tänkt springa nu på morgonen innan frukost, men när jag vaknade kände jag bara "näe, jag orkar inte nu, jag gör det ikväll". Men eftersom det är en fin morgon utomhus, åker nog löpardojjorna på ändå.

Jag tycker ni kan ge er på en utamning, stärka självkänslan en aning sådär; Utmaning.

Nej, nu ska löpartights och sånt på, vi hörs senare!

Wallander

Nu har nääästan hela familjen suttit i  tevesoffan och tittat på Wallander- tjuven. Visst låter det väldigt simpelt med "tjuven"? Det är ju till liksom skurkar i varenda film om man säger så. Hehe.
Den var väldigt komplicerad från början, och jag fattade inte hur de (poliserna) skulle få ihop hela dramat, men mot slutet kunde man börja koppla ihop saker och ting. Den var ganska bra, fast inte den bästa jag sett.

Jag förmodar att Johannes jobbade på Cahns idag, för papi kom hem med tre filmer; Wallander, En shopaholics bekännelser & en annan, ointressant film om... eh? Zombies, eller jag vet inte... *Går ner och tittar vad det är för film bara för det* -  filmen heter Underworld och handlar om vampyrer och varulvar. Okej, så ointressant lät den ju faktiskt inte. Spännande rättare sagt. Haha!

Imorgon har jag bestämt med morfar att jag kommer hem till honom runt 12- tiden. Eftersom mormor opererade sitt knä idag, så ligger hon inne. Vi åker och hälsar på henne runt 13- tiden.

Nighty nighty_____________________________________________________________________________
update;

Oh shit, kom på att jag inte ätit något sedan klockan, äh.. 15-16- tiden idag. Inte konstigt att jag kände mig lite snurrig i bollen. Tassar ner till köket och ser efter om det finns något att stoppa i munnen.

vimsiga jag...

Åh, gud! Jag gjorde bort mig liite grann innan då det ringde. Hugo svarade och höll på att babbla bara "eh, men Ester kan han hans nummer, vänta!". Så han sträcker telefonen till mig, och då är det en av pappas elever i hans hockeygrupp som frågar efter hans mobilnummer. Jag börjar räkna upp Peters mobilnummer, och kommer av mig när jag kommer på det, och säger "oj, det där var visst fel nummer, jag börjar om...", så då börjar jag säga pappas nummer istället (trodde jag). Sen när vi lägger på, kommer jag på att jag missat på några siffror i mitten, pappas nummer innehåller för det mesta 6:or & 3:or i stort sett. Jag går till köket och skriver upp det rätta numret, och hoppas på att han ringer upp och säger att numret inte stämde. Men nej, telefonen har inte ringt sedan dess. GAH!

Jag är i alla fall hemma hos pappa nu, efter en månad hemma hos mamma känns det skönt att komma hit. En hel del förändringar, ny inredning från IKEA och lite annat fint. Det är verkligen hemtrevligt i vårat hus vi nu bott i fyra månader (jag- 3 månader..).

Har ni haft en fin dag? =)
Puss och kram!


Bild från Lysekil.
Saknar vackra västkusten!kådiskoll

Det ingår här i livet, det är viktigt, superviktigt...
Jag har berättat att jag snackar med en kille på internet, och då börjar såklart Peter & mamma snacka preventivmedel och sånt där.

Idag när Peter hade varit och handlat, så ropar han på mig nerifrån sitt kontor. Jag går ner till honom och han har en banan och ett paket kondomer där. "Åh, nej, nej, nej & nej!", tänker jag, sedan säger jag det.
Och sedan ska han då visa mig hur man trär på en kådis, men jag säger att jag fattar hur det går till. Men han visar då i alla fall, haha! Sedan "tackar jag för lektionen", flinar och får ett paket med kondomer- grande. Och då säger jag "men, hallå Peter, grande betyder ju stor?". Peter svarar, "ja, men den passar på alla, det är bara mer utrymme och sådär..".

Peter är världens bästa styvfar! Han bryr sig verkligen om oss och tänker på våran hälsa. Bästa Pepe. ♥


 


Kristen Stewart från Twilight: "Det är bisarrt att vara en trendsättare!"

På grund av den hype som omger henne karaktär "Bella" i Twilight-filmerna har Kristen Stewart blivit en av Hollywoods hetaste "IT-tjejer". Alla Twilight-fans vill kopiera hennes stil och attityd. Har hon på sig en T-Shirt från H&M är den slutsåld i butik veckan efter, något Kristen tycker är helt sjukt. Man skulle dock kunna tro att en stjärna som uppvisar denna effekt hos sin publik skulle få de stora design-varumärkerna intresserade men icke. Hon är fortfarande inte tillräckligt het för att få behålla sina klänningar från röda mattan ensingång. Kristen säger att det bara är i Twilight-världen hon är en sådan mode-ikon, men för resten av världen är hon bara Kristen. (Källa: EW)


Kristen älskar läder och jeans och hon mixar de gärna med bara en T-Shirt och ett par sneakers.Se hela intervjun här!


Från posh24.se

this or that?

Bikini eller baddräkt? -  bikni, fast baddräkt kan vara snyggt!
Hängmatta eller solstol? - hängmatta under skuggan av ett träd, solstol på stranden.
Brunt eller blont hår? - brunt passar bäst på mig, men blont är fint på de som passar i det.
Shorts eller kjol? - shorts
Linne eller T-shirt? - åh, vad svårt. det blir nog t- shirt. 
Utsläppt eller upp satt hår? -
 utsläppt
Brun eller vit? - vit
Att bada i saltvatten eller sötvatten? - saltvatten
Sommarfärg - marinblått, vitt, gult..
Liseberg eller grönalund? - Liseberg.
Sommarsöt eller sommarsnygg? - sommarsnygg.
Varmt eller svalt på sommaren? - varmt, OFC! 
Soligt eller molnigt ? - soligt.
Hav eller sjö? - hav
Vatten krig eller vatten spridare? - vattenkrig
Cola eller fanta? -  cola!
Flipflopps eller ballerina? - ballerina
Båt eller husvagn? - båt
Sommar eller vinter? - sommar, gillar vintern också, är ett vinterbarn.
Bada från strand eller brygga? - strand
Solbruna killar lr vita killar? - vita, som Edward Cullen, hihi :)
Tälta eller sova inne? - sova inne, fast tält är mysigt på sommaren.

090817

Good morning sweeties!

Åh, vilka mardrömmar jag hade. Kan inte förklara dem, men några nyckelord kan jag ge er; grymma vampyrer, ett köpcenter, död, varulv. Alltså, de var sånna där sjuka, röriga drömmar som man inte minns mycket av. Kunde dessa drömmar varit en nackdel till mitt vampyrsnack igår? Haha!
Jag vaknade vid 7- tiden imorse, men somnade sedan om till klockan 9. Det var skönt, även fast jag hade lite huvudvärk.

Jag har inte gjort något speciellt alls denna förmiddag, det känns som att jag inte har något liv utan att ha någon Twilight att läsa i. Eller, jo, men det känns om ett hål i min vardag, hehe. Mamma ska köpa den fjärde & SISTA (!!) boken direkt när hon får sin lön har hon lovat, mamma läser som sagt också Twilight. =)

Det kändes lite annorlunda att vakna upp med ny hårfärg såklart, det såg nästan svart ut i morgonljuset, men det är mörkbrunt, och jag gillar det! Jag har satt upp det övre håret på hjässan i en fläta som hänger ner där bak, och så har jag plattat resten. Lite kul att göra något med håret ibland.

Nu blir det snart lunch, falukorv med potatismos. Vad mumsigt!
När mamma slutat jobbet runt 17, kommer hon hem och skjutsar oss till pappa.
Ha en bra dag!

kvällssnack

Jag sitter uppe och funderar.
Vad tyckte ni om min lilla fördjupning om vampyrer? Spännande.
Ibland önskar jag att alla dessa myter om vampyrer, häxor, varulvar o.s.v skulle existera, då skulle världen bli så mycket mer spännande och intressantare. Eller vad säger ni? Men då skulle man ju knappast våga gå utanför dörren om natten... Näe, förresten, myterna får stanna kvar i sagorna och sägnerna. Världen är bra som den är, även om den inte är perfekt.

Imorgon åker vi hem till pappa. Jag har varit hemma hos mamma i fyra veckor nu, fyra sköna veckor. 
På måndag, om en vecka snart, börjar skolan, då blir vi 8c2. Betyg, ett par nya lärare och nya sjunde- klassare. Om jag är taggad? Eum, inte än, jag har inte börjat känna den där nervösa känslan, eller, kommer jag ens känna den?

God natt, dröm sött!


vampyr

Legender & folktro

En vampyr är en mytologisk varelse, med övernaturliga krafter och förmågor, som måste dricka människoblod för att överleva. Legender om vampyrliknande väsen finns i många av jordens kulturer.

Legender om vampyrliknande varelser och deras handlingar förekommer långt tillbaka - Odysseus utför själv en ritual för att locka fram de döda i Odysséen. Bland slaviska folk i Östeuropa har tro på vampyrer förekommit sedan 300-talet. Dessa vampyrer skulle ha druckit blod, varit rädda för (men inte kunnat dödas med) silver och kunnat dödas genom att deras avhuggna huvud placerades mellan deras ben eller genom att en påle kördes genom deras hjärta.

Många legender berättar om Vlad Tepes, även känd som Vlad III Dracula eller Vlad pålspetsaren, en enligt sägnerna fruktansvärt grym hertig under 1400-talet. "Dracula" skall i detta sammanhang betyda "drac" = drake och "-ula" = son av, alltså "son av drake" och syfta på att hans far kallades Dracul efter att han upptagits i Draken orden där man tilldelades titeln.

Numera är vampyrerna i folktron ett eget folk; en population vars antal bara minskas när människorna lyckas oskadliggöra dem, och vars offer återuppstår och förenar sig med sina banemän. Under 1800-talet genomgick vampyrlegenderna ytterligare utveckling, och istället för zombie-artade monstruösa djur blev de till intelligenta och farliga motståndare som inte åldrades och besatte många
övernaturliga krafter.

Med vissa undantag har vampyren stor motståndskraft mot all materiell påverkan. De tros ofta kunna förvandla sig till dimma, till en fladdermus, råtta eller varg. De antas ha övernaturlig styrka, snabbhet, smidighet och intelligens, vara mycket vackra och vissa tros kunna dominera eller kontrollera människor. De sägs också ha fantastiskt välutvecklade sinnen såsom syn, hörsel, luktsinne, balans osv.

Vampyren saknar själ, och eftersom viss folktro hävdar att en spegel visar själen eller någots sanna natur, har vampyren ingen spegelbild. I många filmer och böcker förstör därför vampyrer systematiskt speglar eller hänger skynken framför dem.

I många verk är vampyren tvungen att jaga och söka nya offer för att dricka deras blod, för att inte tyna bort eller dö. I många berättelser är solljus dödligt för vampyrer. Den jord som vampyren begravts i kan ha speciell mening, och flera filmer visar hur vampyren fraktar med sig sin likkista, fylld med jord från graven, eller till och med reser i kistan. Strömmande vatten har också speciell mening och vanligen kan vampyrer inte korsa vattendrag utom möjligen om de under tiden ligger i sin kista.

Hur en vampyr skapas


Den vanligaste beskrivningen av hur en vampyr skulle skapas är att en annan vampyr biter en människa. Det finns också andra sätt på vilka man enligt sägnen skulle bli en vampyr, såsom:

 • De som tar livet av sig själva
 • De som blivit begravda utan böner
 • De som dött under våldsamma förhållanden
 • De som icke druckit någon bröstmjölk
 • De som förnekar Gud
 • De som blandar sitt blod med en vampyr
 • De som ingår en pakt med Djävulen
 • De vars lik en katt eller varg går över

Det sägs ofta att vampyrer är vildare än vanliga när de precis blivit vampyr och har svårt att kontrollera sig själva.

Motmedel

Vitlök skall ha kraft att stöta bort (men inte skada) vampyrer, liksom vissa religiösa symboler (vanligen kors eller krucifix). Enligt vissa versioner kan vampyrer inte gå in i någons hus utan att ha blivit inbjuden. I vissa legender används riskorn eller frön, som kan strös i vampyrens väg - vampyren kan då inte passera utan att först ha stannat och räknat alla korn. Vissa sägner talar om att en vampyr inte kan låta bli att knyta upp knutar; om det finns knutar där en vampyr måste gå, måste han/hon knyta upp dem. Även vigvatten fungerar som skydd, då det bränner som syra på vampyrens hud. Enligt vissa sägs det att vampyrer inte tål silver och andra säger att de gör det. Varulvar (också kallade lykaner) tål inte silver - det kan därigenom ha blivit ett missförstånd. Vampyrer går att döda på olika sätt. De dör av en påle gjord av trä genom hjärtat, halshuggning samt solljus. (I den första Dracula-boken tålde de dock solljus men försvagades av det och i andra böcker glittrar de som diamanter i solljus, varför de håller sig borta från det för att inte avslöjas.) I vissa kulturer sägs dock vampyrer vara så starka och ha så kraftig utsida att endast en annan vampyr eller en varulv skulle kunna döda dem.

Bakom denna myt finns det flera tänkbara förklaringar. Enligt en av dem uppkom myten i Böhmen under medeltiden, där byarna var isolerade, vilket gjorde att alla främlingar betraktades som farliga, men framför allt ledde isolationen till inavel, och deformationer. Det finns bland annat en sjukdom (porfyria) vars symptom liknar beskrivningarna av vampyrer: en oförmåga att binda hemoglobinet i blodet gör att bäraren ser blek ut; porfyrinet som lagras nära huden är ljuskänslig (vampyrernas rädsla för solljus), och vitlök innehåller enzymer som under vissa omständigheter kan döda dem. Dessutom kan porfyrinet orsaka att tandköttet dras tillbaka så att tänderna ser större ut, och blodtörsten kan komma av bristen på friskt hemoglobin.


I populärkulturen

Vampyrer är populära i populärkulturen. Exempel på detta är bland annat Anne Rice bokserie Vampyrkrönikan (1976-2003), filmen En vampyr i Brooklyn (1995), John Ajvide Lindqvist bok Låt den rätte komma in (2004) (filmatiserad 2008) sångaren Markus Krunegårds trackshit Jag är en vampyr (2008) Stephenie Meyers böcker "Om jag kunde drömma" "När jag hör din röst" "Ljudet av ditt hjärta" "Så länge vi båda andas" och "Genom dina ögon" en ny utkomen bok. (2007 - 2009) Första boken är filmatiserad "Twilight".

Källa: WikipediaVampyrfamiljen "The Cullens" i Twilight- vackra & intelligenta.


 


ny hårfärg + dagens


Korallfärgad tröja, H&M.
Stentvättade jeans, H&M.


Jag blev nöjd med hårfärgen! Lite mörkare nu till hösten.paramore

Gillar decode mest. Den är grym!bilder från hundutställningen
Vår fina lilla Jaga som tog första pris & certifikat på hennes första
utställning.
 Mami & Jaga är inne i ringen och visar upp.


Henrik med sin hund Klinga, Peter, Isak under jackan, Jaga & jag.


Jaga & Isak.


Jaga och Zacke busar.


Zacke är en jämthund men ser ut som en liten vargunge, sötnos!


Nidas & Zacke.

råbocks- pyschnings premiär!

Inget bloggande igår, vi var på hundutställning med Jaga, hennes första. Och hur gick det då?
Kanon! Hon fick första pris+ certifikat, alltså det bästa man kan få! Åh, så kul :D
Vi var där hela förmiddagen och åkte hem runt 14. Vi åkte och hälsade på en vän, Leif, och hans hundar. Han har skaffat sig en underbar liten jämthund (älghund), Zacke. Han ser ut som en liten vargunge, och jag blev heeelt förälskad! 
Alla var riktigt sega när närmade oss Eksjö runt 16- tiden, så vi ringde och beställde hämtpizza påväg hem och så köpte vi med oss en påse lösgodis.
Jag åt en hawaii med kebabsås, och det smakade bra! Efter en hel pizza och en hel del lösgodis kände jag mig som en knubbsäl, bokstavligt talat. Herregud! Jag försöker hålla mig till mörk choklad, men det var ett litet undantag igår.

Jag snackade med min babyboy också, hehe. Vi var äntligen online samtidigt! :)

Undrar ni varför jag är uppe såhär tidigt? Jo, det är råbocks- pyschnings premiär idag, och jag hängde med mamma ut en sväng innan, men jag satt bara med en timme uppe i jakttornet eftersom jag började frysa så jag kom in för en kvart sedan. Det var verkligen hur skönt som helst att sitta där uppe, höra alla fåglar, och den svala vinden från norr som får träden att vaja.
Men mamma sitter kvar utanför gärdet nedanför vårat hus, kanske får jag höra ett skott snart? Hon får skjuta räv & vildsvin om hon ser några också, och vi såg en när vi gick dit uppe i hagen, en räv.

Nej, nu ska jag lägga mig i min skööna säng och försöka somna om, vi hörs!
... Nu hörde jag ett skott utanför, en bit härifrån, tror jag.


horoskop

Jag brukar dagligen kika in mitt horoskop på birthday.se, och se hur mitt lyder under dagarna. Idag låter mitt såhär;


Vattumannen (20/1-18/2)

2009-08-14 - Ha tålamod med nära och kära i dag. Förvänta dig inte det värsta. Dra inga förhastade slutsatser.

Det kan ju vara bra att läsa och se hur man ska bete sig, för mig gäller det alltså att ha tålamod.
 
En annan kul grej på birthday.se är att kolla sitt stjärntecken, hur man är som person o.s.v, och de brukar stämma in bra på deras sida, kolla bara in min, vattumannen..


Vattumannen (20 januari - 18 februari)

Meddelsam, intellektuell och positiv

Nyckelord: Förening, revolution, vågor, telepati, exentritism, perversitet, intuition, protest, reform, sprängning
Färg: Blå
Metall: Uran
Stenar: Safir och opal

Vattumannen längtar efter ombyte och personlig frihet. Vänlig och ägnar sig ofta åt humanitär verksamhet. Han har en komplicerad karaktär och verkar ofta "vara kommen från en annan planet". De ser längre fram än de flesta andra och kan förutse händelser och konsekvenser. Självgod och självsäker anser han att hans avancerade idéer är de rätta och att således alla andra har fel... Originell, oberäknelig och okonventionell, men också oerhört charmerande och vänlig. Rebellisk och struntar i andras åsikter. Är ofta rent ut sagt "tjurskallig"! Oberoende, uppfinningsrik, rationell och intelligent. Svårt att knyta vänskapsband, eftersom har har en avvisande attityd. Dock trofast och lojal i kärleksrelationer.

Lämpliga yrkesval: Författare, talare, föreläsare, vetenskapsman, uppfinnare, astronom, socialarbetare.
Fysiska kännetecken: Slank, rena drag, brett mellan ögonen och en behaglig mun.
Känsligaste kroppsdel: Vader och anklar


todays


Mörkgrå tunika med knyt-detalj på ena sidan, H&M.
Under har jag ett par svarta strumpbyxor, Gekås Ullared.


Lejongul/rutig scarf, H&M.
Hårfärg, Schwartzkopf.
Ska jag färga mitt hår, eller inte? Beslutsångest!


fun in the garden

Förlåt för det ointressanta inlägget imorse... jag borde inte skrivit då, det blev urtrist.
Vad hittar jag på idag? Inget speciellt alls. Jag har duschat & make:at till mig lite och försökt ta en outfit- bild till bloggen, men det gick åt pipan. Ställde in självutlösaren på mobilen och ställde den på bordet på balkongen, och då blåste den bara omkull. Hehe. Men ni får delar av den, i alla fall.

Sitter vid laptopen på Isaks rum, här har jag massor av gamla bilder och musik. Sitter och lyssnar igenom tracklistan, nu spelas Avril Lavigne med girlfriend
Sedan ska jag sätta mig ute på balkongen och läsa och dricka mammas hemmagjorda svartvinbärsbladssaft. Solen har ju faktiskt tittat fram idag. =)

Här kommer lite bilder från när Antonia och jag hade lite kul i hennes trädgård igår.

Min blårandiga tröja är ny och kommer från Hennes & Mauritz.


 

090814

god morgon !

alltså, nu har jag verkligen inget blogghumör alls, jag har tappat lusten och orden...
jag sov verkligen ut idag, och eftersom jag la mig ganska tidigt igår också är jag utvilad.
jag är besatt av min twilight som snart är slut (!) och jag måste snart köpa den allra fetaste, och tydligen den bästa boken ur twilight, breaking dawn. i november kommer som sagt den andra filmen ur serien, och jag längtar ihjäl mig! den tredje filmen håller på att spelas in nu och den kommer ut i juni nästa år. åh!

nu ska jag klä på mig något och läääsaa!


090813

Hello!

Vet ni vem jag har varit med idag? Antonia! Vi har snackat om att träffas under en ganska lång tid, eller någon vecka i alla fall, och igår sms:ade jag henne och frågade om hon kunde träffas någongång den här veckan, och då sa hon att det gick bra idag.

Vi har haft riktigt trevligt, och vi kom på ovanligt mycket att göra för att vara vi.
Först åkte vi bort till campingen och spelade minigolf, och jag gjorde en grym sak; på en bana skulle man skjuta upp i en liten grotta eller vad det var, och sedan om man kom igenom den, så åkte bollen ut på ett annat litet fält där man ska få i bollen i ett hål, och jag skjöt in i grottan och bollen kom i hålet direkt, på ett slag! Jag skrek över hela campingen, jag va grym! Fast, segraren var *trumvirvel*... Antonia! Hon ska alltid vara bäst, hehe. Jag använde en av golfbanorna och gick catwalk också, spexat!

Sedan gick vi hem och käkade hamburgers. Göttigt!
Vad gjorde vi sen då? Vi gick nog ut i trädgården och kastade boll, och sedan fotade vi, det blev grymma bilder med min lilla mobilkamera, haha.
Sedan satt vi inne när det började regna och bara slappade.

Bilderna kommer senare någongång.
Kram!

a list

Det är kul med listor, here we go!

1. Vilken svordom använder du mest?

Fan, blir det nog ; )
2. Äger du en iPod?
Nej, men vill ha en.

3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
När det är skola, 06-06:30

4. Hur många resväskor äger du?
Eh, jag har väl ingen egen.

5. Använder du flip-floppar?
nja, då blir det foppa.

6. Var köper du dina matvaror ifrån ?
Hos mamma handlar vi på Lidl & pappa på Hemköp.

7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
nja, både och.

8. Vilken var den senaste filmen du såg?
var det Twilight? Kan ha varit...

9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis ?
en kompis

10.Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
köpa... jag skulle vilja resa, fast en moppe kanske, och kläder såklart.

11. Har någon någonsin kallat dig lat?
Säkert någongång, hehe.
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Har gjort det, fast då blev jag bara seg dagen efter.

13. Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Det finns youtube, hehe. Nej, men det blir rix fm på radion oftast.

14. Vilken är världens bästa artist just nu?
Beyonce, Pink... det finns många.

15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Hm, ja. Eller hemlighet & hemlighet, men jag berättade att jag chattade med en kille som är liite äldre än jag på kamrat, haha, jag är inte ofta inne där, men det händer att jag kikar in.

16. När var senast någon stötte på dig?
Minns jag inte.

17. Vad åt du till middag senast?
middag... det var nog lax. 

18. Använder du luvtröjor?
Inte ofta, äger 2 st, beställde en svart munkis från H&M som jag senast använde nyss, satt på balkongen.
19. Kan du vissla?
Inte så bra, men jag kan!

20. Vem var den senaste som ringde dig?
Mami.

21. Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Jag tycker om berg-och-dalbanor!
22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Det händer väl, kanske.

23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
0381- Eksjö

24. Tittade du på tecknat när du var liten?
Självklart! Disney är och var favortien. Svampbob är väl för skön han också.

25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Hm, det måste väl bli Vetlanda, de har ju det där med Gina, Kicks... Gallerian! Det är inte så jättestort.

26. Hur många syskon har du?
två storebröder, en lillebror och en bonus lillebrorsa.
27. Är du blyg inför det motsatta könet?
Jo, det kan jag vara, speciellt om han är helt främmande.

28. Vilken film kan du alla replikerna till?
Twilight, har sett den ett x antal gånger nu.

29. Äger du några popband t-shirts?
Nej.

30. När flög du senast?
I september - 08.

31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
sex stycken.

32. Läser du för skojs skull?
Alltså, va? Jag ÄLSKAR att läsa, det är min passion!

33. Pratar du några andra språk?
Spanska & engelska.

34. Diskar du din egen disk?
Vi har diskmaskin : )
36. Har du en stationär dator eller en laptop?
Har en stationär hos pappa & en laptop hos mamma.

37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Deklart!

38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Inte just nu... men om jagville, skulle jag vilja ha en stjärna på undersidan av handleden eller på vaden.
En piercing skulle jag isåfall vilja ha i naveln eller näsan.
39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Det känns klassiskt, men nej, det spelar ingen stor roll, tycker jag.

40. Kan du kasta macka?
No.

41. Har du någonsin varit på Jamaica?
Åh, nej, men dit vill jag åka!!
42. Vad har du med dig in på bion?
En iskall cocacola & en påse chips eller smöriga popcorn.

43. Vem var din favoritlärare och varför?
Jag tyckte om min lärare i mellanstadiet, Margaretha. Hon var lagom sträng med falk- ögon och respekt!
44. Har du dejtat någon av en annan religion?
Nej, jag har aldrig haft en dejt, bara en massa fjuttiga "får-jag-chans-på-dig" förhållanden i lågstadiet utan pussar. Haha!

45. Vad har du för väder?
Uppehåll just nu med lite solsken, graderna ligger strax runt 15.

46. Har du en blogg?
Nej du vet. Hehe.

47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Jag går fortfarande i grundskolan.
48. Gillar du att flyga?
Ja. Fast med tanke på alla flygkrascher börjar det kännas lite osäkert.

49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Ärlighet, omtänskamhet & respekt.

50. När sov du senast på golvet?
Det minns jag inte, har nog aldrig hänt, om jag inte haft en madrass såklart.

51. Vilken är din favoritdrink?
Har inte druckit någon alkoholhaltig dryck, men frukt eller bär är ett måste i drinkar i alla fall.
52. Gillar du din boendesituation?
Nja. Jag bor på landet varannan vecka och i stan varannan. Och det börjar bli lite häktigt att bo såhär. Men det funkar, jag vil ju träffa både min mamma och pappa!

53. Vilken är din mammas hemstad?
Stockholm

54. Din pappas hemstad?
Stockholm.

55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Mellan 8-10 h.

56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Inte alls.

57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Jag går som sagt fortfarande i grundskolan, och jag är ganska tyst under lektionerna.

58. Vilken är din favoritfrukt?
Banan går alltid hem. Kiwi, vindruvor, clementiner & jordgubbar!

59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Nja. För det första så är det inte jag som handlar maten än, för det andra så skulle jag inte stå och titta på innehållsförteckningen på varenda vara. Men det är klart att jag tänker på vad jag stoppar i munnen!

60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
15 år.

61. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja, det är jag faktiskt.

62. Tror du på liv på andra planeter?
Kanske inte på alien och UFOs, men man vet aldrig ; ) Det skulle vara ballt med limegröna aliens med antenner på huvudet och UFOn som flyger runt i skyn. Haha!
63. Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
Jag vet inte, kan bli irriterad på allt & alla vissa dagar, och sådan var jag igår. Höhö.

64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
En man.

65. Vad var det senaste du åt?
Några Pim Pim- båtar. Åh så gott!

66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Det beror på, väldigt olika.
67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Det var en drottning i bibeln som hette Ester. Alla min syskon, inklusive jag, är döpta efter namn från bibeln.
68. Gillar du senap?
Nja, inte mycket, kan vara gott med liiite mild senap på korven tillsammans med ketchup.

69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Det kommer kännas bättre imorgon, eller senare...
70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Haha, om jag vågade, men kanske. Det skulle vara en upplevelse jag sent skulle glömma. Tänk vilken känsla det måste vara!

71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Bella Swan i Twilight!

72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Nej, aldrig.

73. Tycker du om att krama folk?
Åh, det är så mysigt! Bäst blir det om man har hjärta mot hjärta som vår svenska/engelska- lärare Lasse har lärt oss.

74. Skulle du säga att du är trendig?
Nja. Det skulle jag inte vilja påstå, en aning kanske. Kör på mitt eget, älskar H&M!

73. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Jag kommer inte på det just nu, men någon gång har jag nog blivit jämförd med någon... jag tycker att jag själv är lite lik Keira Knightley.

74. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Nja, det beror helt och hållet på.

75. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Ingen, tror jag. Inte vad jag kommer på.
76. Tycker du att du är attraktiv?
Hehe, ja, ibland, när jag känner mig snygg & fräsch!

77. Vad är du allergisk mot?
hästar, hasselnötter & kaniner.

78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Nej, det har jag aldrig fått. Jag skulle nog aldrig få en tanke på att bli veggo. Viltkött är godast!

79. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Det har jag ingen aning om faktiskt.

Nu är det eran tur! :D


outfit


Mina nya stentvättade jeans från H&M.


Vit t-shirt & svart väst, också nytt från H&M.
Nitarmband, från VR.

sugarlips

.The hour has begun, your eyes have now opened


haircolor

Igår köpte jag två paket hårfärg. Äkta kastanj, heter färgen. När Hedda färgade mitt hår sist, använde vi oss av samma färg, men jag tror att vi bara hade ett paket då.. men den färgen gick ur ganska snabbt, för mitt hår blir alltid bronsfärgat efter ett tag när jag färgat det mörkt/mellan brun. Jag har så svårt att bestämma mig, nu är jag osäker på om jag verkligen ska färga det, haha. BESLUTSÅNGEEST! Gud vad jobbigt.

Nu har jag i alla fall ätit frukost. Det blev havregrynsgröt med honung, rostad macka med ost och tomat och en kopp grönt te.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan hade jag tänkt läsa lite.


Köpte två paket av denna färg igår, äkta kastanj, men nu är
jag osäker på om jag verkligen ska färga det. GAH! Haha.

ny header

Så, nu har jag fixat ny header. Gjorde den med paint, och paint vill inte allltiid sammarbeta med mej, men den blev väl helt okej. Den fräcka moppen är där för att jag vill ha en moppe nästa år, när jag fyller 15! Fast ett moppekörkort måste man ju fixa först, det ska jag nog grejja! Ni vet nog varför jag har Twilight- bilder där också, hehe. LOVE.

Nej, nu ska jag käka och fixa.
Hej så länge!

090812

God (tidig) morgon!

Jag ställde alarmet på mobilen igår på 07:00 idag. Jag ville springa igårkväll, men det blev lite sent, så Peter föreslog att jag kunde springa idag på morgonen, dessutom ställa alarm så att jag börjar vänja mig vid dygnsrytmen då skolan börjar.
Så, när alarmet satte igång snoozade jag och tänkte "äh, jag sover lite till...". Men jag tog mig upp och tillslut befann jag mig i hallen och knöt på min joggindojjor.

Now I'm home againg, hoooome. Och jag ska väl äta lite frullerulle, och ta en duschiluch. 
Mamma & Peter jobbar, så idag kommer nog förmodligen momo & moffa ut hit och gör lite käk. 

Outfit- bilden blev inte av igår, haha. Skitsamma, ni fick en outfit i text istället, ni får tänka i bilder ;d

Ha en fin dag, puss! 

mörk choklad

Jag är ett riktigt fan av mörk choklad.
Lidl's choklad är den bästa, och den billigaste! Jag har testat Ecuador 70% i de olika sorterna; original, med hallonbitar & med kolakrisp.
Mamma köpte den sistnämnda igår första gången, och det var den absolut godaste jag ätit!
Fördelarna med mörk choklad är att den innehåller antioxidanter, och om den konsumeras i i rimliga mängder kan den minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
Lidl's mörka choklad "Ecuador" med 70% kakao & kolakrisp.

dagens

ÅH, jag vill ha en kamera!!!! En bra... helst en system, men en bra digital går lika bra. Jag brukar oftast ta mina bilder med mammas monilkamera, 5 mp cybershot. Men den kan jag ju inte använda när eller var som helst.
Tänkte ta en outfit bild nyss, men kom på att mamma har den med sig till jobbet. Jag har ju min lilla 2 mp mobilkamera också, men det går inte att överföra bilder från den till den här datorn. Så, jag skriver vad jag har på mig, så lägger jag in bild senare, när jag har tillgång till mammas mobil..

kläder;
stentvättade jeans, H&M
korallfärgad topp, H&M

face & hair:
gloss stick på läpparna, apricot pink.
puder, max factor.
rosa rouge, Isadora.
mascara, Fiberwig.
svart kajal på övre fransraden, wet n wild.
vågigt hår av många små flätor.

Nöjd med dagens! =)


Jag älskar varenda soundtrack i Twilight!


Iron & Wine- flightless bird, american mouth

090811

God morgon mina vänner! Sovit gott?

Det har jaaaag! Det gör nästan alltid med öppet fönster, jag sover som en gris när nattluften får skölja mina luftvägar. Haha! Gud vad poetiskt det lät... eller inte.

Igårkväll sprang jag en sväng på vår grusväg, fast bara en kvart, jag la inte till den extra svängen jag tog i förrgårkväll.
När jag kom in tog jag en dusch, och sedan satte jag igång med mitt hår. I senaste numret av VR stod det ett steg-för-steg tips på hur man får bort slitet sommarhår, utan värsta klippningen. Man delar nämligen upp håret i små partier och snurrar en slinga i taget medsols, och sedan klipper man bort de hårtstrån som sticker ur slingan, det är nämligen det extremt slitna håret som du då får bort. Riktigt bra tips, tack VR!
Jag gjorde halva mitt tjocka hår igårkväll tills klockan slog 12, och sedan vaknade jag runt 8 idag, och fortsatte nu. Håret blev jättefint, det känns inte slitet någonstans.  

Jag fick mina H&M- kläder igår också, och allt satt verkligen perfekt! Jag tycker mer om att beställa kläder än att gå i affärer, för nästan alltid när jag beställer från H&M sitter allt bra, det är toppen!

Nu ska jag göra ordning frulle, och sedan får jag se om jag hänger med till gymmet... är nämligen lite förkyld/allergisk, vet i sjutton vad det är, kan ju vara att det blev ganska kallt i mitt rum inatt så att jag blev lite snorig, börjar i alla fall kännas bättre nu.

Ha det bra, så hörs vi!

monday

Vaknade upp utvilad idag, riktigt skönt då man har energi till att göra saker!
Peter hade nyss kommit hem från jobbet, han jobbar dygn på ambulansen. Och jag gick till köket och gjorde frukost, medan Peter traskade ner till kontoret för att ta igen några timmar sömn efter arbetsdygnet. Satt mig ute, när det väl vara lite soligt, nyss var det riktigt oväder med regn och åska.

Medan Peter sov fixade jag lite här hemma. Bara allmänt. Och läste lite.
Efter några timmar vaknade Peperoni och vi gick ut på en powerwalk med hundarna, och gud, så kvavt det var! Jag var genomblöt när vi kom hem igen. Vi tog ett dopp i sjön, svalkande. Graderna låg väl runt 19 i vattnet, ungefär samma temp som i luften. David & Anton var nere på sjön och fiskade i båten, hoppas bara att de tog sig upp innan åskvädret satte igång.

När vi gått upp till huset ringde Peter och beställde pizza på Amigo. Vi båda tog varsin kebab med bröd. Gött!
Nu sitter jag här med mammas sköna kofta, jag har börjat frysa helt galet nu för tiden. Det kan vara början på S- influensan säger Peppe, men nejdå, det tror jag inte, jag känner mig liksom inte sjuk på det sättet, bara allmänt frusen...
Jag har nu fyllt på en liten prenumerations- blankett till Vecko revyn! 5 nummer + 2 presenter (hårprodukter från Goldwell) för 98:-*. Riktigt bra pris!björnkramar.


I can't wait until the 20th of November 2009!

Twilight- New moon.

söndag

Vad hurtig jag känner mig nu! Jag var ute och sprang förut... längre än planerat. Svetten rann när jag väl var hemma, och mamma undrade vart jag tog vägen. Hehe.
Har nu duschat och smörjt in mig med Dove. Mamma sitter och läser Twilight- Eclipse, och jag sitter och väntar på att få läsa. Stumpen sitter bredvid datorn och inspekterar mitt mjölkglas, ibland tar han ett litet steg närmare och då föser jag bort honom. När jag satt mig var massa program upptrycka på datorskärmen och en massa siffror & bokstäver var inskrivna. Hmm... kan det vara en liten kissemiss som legat på det varma tangenbordet och myst? Kan nog vara så, hihi.

Yes, nu blev boken ledig. Dags för en skön stund i fåtöljen!
Sov gott, dröm sött, vakna inte blött.
Puss!

090809

Halllåå!

ÅH! Jag är liiite sådär seeeg baraa. Hade svårt att somna igår, runt ett slocknade jag tillslut efter en timme då jag sprungit fram och tillbaka mellan toan och mitt rum. Fan asså! Jag pissade säkert 10 gånger under en timma, somnade till & med nödig, men jag sket i det, ville SOVAA! Jag blev väckt 06:30 idag, och då var jag helt frusen eftersom mitt fönster står öppet 24/7, det är skönt! Jag snoozade till lite, och sedan klampade jag in i duschen. Klockan 8 gick bilmotorn igång, och vi rullade iväg mot hundutställningen.

Väl framme fick man ju sitta och vänta tills det blev Morris tur att gå i ringen. Jag gick "barn med hund" innan mamma och Morris gick. Jag vann förra året, vandringspriset! Tyvärr fick priset vandra vidare denna gång. Jag blev tvåa, men jag hade typ förväntat mig att vinna, det gick ju bra! Hon som vann gjorde fel, hehe. Faktiskt! Hon gick med sin hund på fel sida så att domaren fick säga till henne. Orättvist! Nej, jag är faktiskt ingen dålig förlorare, men jag gjorde bra ifrån mig. =)
Sedan var det mammas tur att gå, och få kritik på Morris. Det gick inget vidare idag... Domaren tyckte Morris var en utmärkt hund men p g a dålig päls fick han en tvåa. Han har alltid fått ett förstapris och även certifikat tidigare, men nu blir det nog inga fler utställningar för Morris. Vi satsar på jakten, det är ju viktigast!

Nu är vi hemma, och jag hör att pommesfritsen precis togs ut ur ugnen. Det blir chicken with chips!
Haft en skön söndag?
Kram. ♥

090808- Grattis mami!

Hallå bloggen!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det mammas födelsedag;
Grattis världens bästa, tuffaste & underbaraste mamma, jag älskar dej! ♥

Har varit en skön dag, vaknade upp hemma hos papi och blev hämtad efter frukosten av mami, och så åkte vi hem till mormor och morfar för lite födelsedagsfika. Mamma fick en hink med 2 kg kräftor av dem, hon blev överlycklig, mamma är ett freak av skaldjur! =)
Sedan åkte vi till stan för att handla. Jag tänkte köpa fjärde boken ur Twilight- serien som present till mamma eftersom hon också läser dem nu, och jag har alla tre, men jag hade inte råd eftersom den var riktigt fet, ca 800 sidor! Men så kikade vi in på Vero moda, och där hittade mamma en jättefin blus från Esprit som annars kostade 450 kronor, men det var 70% REA på den, så den köpte jag åt mamma som present istället.

Nu har vi ätit en god grillmiddag och jag ska sätta mig på balkongen med mamma och läsa skvaller.
Pussar!

at home with dad ♥

Är hemma hos pappsen nu =) Har inte sovit här på tre sommarlovsveckor!
Det börjar bli lite jobbigt, för att byta varannan vecka börjar bli lite för mycket. Och nu vet jag inte hur jag ska bo, hm...
Vi har varit ute vid Svea & Anders sommarstuga och varvat sol med bad de hetaste timmarna, och vi stannade där hela dan för grillning och kräft- fiske nu under kvällen. Det har varit riktigt mysigt, och vi fick upp runt 30 stycken kräftor bara ikväll! Sedan drar de ju upp burarna imorgonbitti också...

Imorgon fyller min älskade mor år!
Hon hämtar upp mig här hemma imorgon för en födelsedagsfika hos mormor & morfar runt 11 imorgon.
Jag har faktiskt inte köpt present ännu, men jag vet nog vad jag ska köpa imorgon...

God natt & kram!

090807

Go'morron!

Idag är jag helt själv hemma.
Vaknade upp bredvid sötnosen, ni ska bara se bilderna nedan (!), då klockan var runt 10.
Gjorde ordning frukost; yoghurt med bananbitar och rostade mackor med juice, och tog med mig ut i hettan, BADVÄDER! Jag ringde papi nyss och frågade om han kunde hämta upp mej så jag kunde hänga med och bada i Långanäs idag. Det kunde han =). Skööönt!

Hade planerat att springa en sväng nu på morgonen, men nej tack i värmen!

Hörs.
E.


Vaknade upp bredvid Stumpen idag. SÖTNOS!


Han är av rasen Devon Rex och beskrivs som clown, värmeälskare & socialberoende.
Det stämmer perfekt in på vår lilla darling! ♥
Han kan öppna dörrar och lådor dessutom, intelligent!


090806

Hello bloggen!

Vilken uuusel update idag... jag här väl inte haft lust. Eller, jo, egentligen kanske, men eftersom jag lovade mormor att komma och städa efter frukost idag, så hann jag inte blogga på morgonen. Så var det!
Jag fick lunch & fika där, och sedan satt jag ute i skuggan och läste. Det har varit riktigt, riktigt hett idag och jag borde legat vid stranden de varmaste timmarna, egentligen. Pappa ringde när jag låg i skuggan och läste och berättade att de låg nere vid Sveas sommarstuga i Långanäs och hade riktigt gött. Åh, vad jag ville bada just då!
 
Sedan åkte mormor och jag till Hemköp och handlade. Vilka mötte vi då? Jo, när vi var vid kassan kom mamma (som skulle hämta mig hos mormor efter jobbet) och sedan kom pappa & Cilla mot kassan, haha! Värsta familjeträffen ju.

Åkte med mamma hem sedan och väl hemma höll jag på att svettas ihjäl, så en stund senare blev det ett dopp! Sköööönt.

Puss & sovgott!

090805

Good morning!

Något jag skulle tycka va grymt kul, är att åka på språkresa! Typ till Spanien, eftersom jag läser spanska i skolan och jag tycker om språket, sedan skulle England vara fantastiskt! Jag har blivit inspirerad och väldigt sugen på språkresa efter att jag såg en kompis här i Eksjö som skrivit att hon ska till England nästa år! En aning avis blir man ju, hehe.

Igår åkte vi som sagt ut till "örnstugan" och hälsade på Peters kusiner som kommit upp hit till Småland från Skåne. Jag ha verkligen saknat Carolin! Hon är så lätt att prata med, eller, alltså skånska har jag ibland svårt att förstå mig på. Jag hörde kanske hälften av vad de sa, Carolin & hennes kompis Rebecka. Haha! Nej men, de talar ju inte bred skånska, men ibland har jag lite svårare att höra vad de säger. Men Carolin är lätt att prata med det mesta om och hon är så himla go! Hoppas vi hinner ses innan de åker hem på torsdag eller fredag igen.

Nu måste jag kila och byta om till träningskläder. Dags för gymmet!
Kramar!

090804

Vaknar upp ursnorig , härligt!
Har käkat frukost och tänkte snart slå på teven för BWH.
Senare ska jag nog måla om min hylla, som nu är träfärgad, till vit. Och sedan vill jag bära upp min tunga, tunga spegel med hylla nedanför som jag målade vit förra sommaren, från garaget, har bara inte blivit av att jag satt upp den ännu...

Senare ikväll, ska vi åka och hälsa på Peters kusiner som har kommit från Skåne hit. De brukar hyra ett sommarställe här varje sommar.

Hörs, puss!

en liten husmor..

Hej & förlåt för dålig update idag..

Jag har hunnit med rätt så mycket; tvättat, vattnat växterna inomhus, gått med hundarna, lagat mat (!), beställt nya höstkläder, läst, plockat lite bär, bäddat rent i sängen, städat lite... jag lagade lunch till mig själv medan Isak valde två panpizzor istället. Jag stekte skinka och korv, gjorde sallad och till det åt jag ett kokt ägg och en knäckemacka. Känner mig som en riktigt husmor måste jag säga! Hahaha.

Det blev en hel del från H&M, och det gick på en skaplig summa. Jag fullkomligt ÄLSKAR Hennes & Mauritz!!! Kanonpriser och underbara, inspirerande plagg, håller ni inte med om det? Blir alltid lika glad när katalogen dyker ner i postlådan. =)

Det blev faktiskt ingen joggingrunda idag. Isak hade ändrat sig och sa "men jag har ju träning ikväll..". Men jag gick med hundarna förut, så promenad har jag fått!

God natt & sov gott! ♥

090803

God morgon! Har ni sussat sött?

Jag sover sååå mycket bättre med öppet fönster så att den friska, svala natten får komma in. Ärligt talat, jag får ångest när jag sover i ett varmt rum. Det sägs att man ska sova i ett svalt & mörkt rum, och ja, det är så jag sover bäst!

Jag vaknade för 40 minuter sedan.. har slängt in en ny tvätt i maskinen och fixat till mig lite. Lite senare ska Isak och jag ut och springa hade vi tänkt, vi är själva hemma idag eftersom mammas & Peters semestervecka är slut.
Jag tänkte beställa lite nytt från H&M också, lite nya höstkläder sitter inte helt fel!

Nej, nu ska jag göra ordning lite fiberhavregrynsgröt till frukost, och sedan ska jag ta tag i lite saker med mitt bra humör! Jag stannar hos mamma en vecka till, har jag bestämt mig för.. ska sluta med "varannan- vecka" och bo lite som jag vill/har lust med. Det blir mycket skönare och friare, det känns lite slängigt & flängigt, om man säger så, att byta varannan vecka. Men det är klart, jag åker väl hem till pappa någon dag i veckan och kanske sover där, har inte träffat han på två veckor nu. Saknar honom/dej! (jag vet att han brukar läsa min blogg) =)

Ha en fin dag, allihopa!


video från sjön


Det brusar en hel del på grund av blåsten..

outfit's

Det blev gymmet i alla fall, och det ångrade jag inte! 
Efter det åkte vi hem och duschade och fixade till oss innan vi skulle åka iväg till Golfrestaurangen och äta lunch med mormor och morfar, som bjöd oss. 
Det fanns att välja mellan kolja eller fläskfilé, jag tog det sista. Det var riktigt gott!

Efter lunchen åkte vi och handlade för veckan.
Jag har tvättat och fixat här hemma, och förut var mamma och jag på en liten promenad.


Min nya topp från Tiger. Ord. pris 696:-, outlet priset 150:-


Snygga ärmar!


Utanför restaurangen. Jag hade på mig;
Klänning, JC 
spetstights, JC
gladiatorsandaler, H&M
flätat jeansskärp runt midjan, Vero moda


Nu har jag på mig;
vitt linne, H&M
halvlånga, pösiga jeans med hög midja, Family house no.1
nitarmband, medföljer senaste Vecko revyn
Mamma, Nikko, Morris & jag gick på promenad förut.Jag i stugan. 


bilder från vår weekend i skogen...


Den mysiga stugan vid sjön som vi hyrde två nätter.

Acke i hundgården (mammas vän, Janne, är ägaren).


Marinboden med åror & flytvästar.
Båtarna "braxen" & "malen". .


Bajamajan.


Isak redo för fiske!


Ester goes fisher! (jag fick inte en enda napp!) ;p


...men det fick däremot lillebror! En gädda & två abborrar och ett gäng som släppte också.Mami ♥


En gäddaaa! =)


Och mammas lilla gädda där.


Drag i Jamaica- färger; gul, röd & grön.

Där fick ni ett gäng bilder från våra underbara dagar. Jag slänger in lite outfit- bilder och några promenader- bilder lite senare, eller imorgon..  


090802

God morgon på er!

Vaknade inte riktigt på rätt sida idag, men det gick över efter frukosten, är bara lite seg nu.
Sitter fortfarande i pyjamasen, måste snart borsta tänderna och klä på mig träningskläderna innan vi åker till gymmet. Om jag nu ska med, sitter och snorar här, men det är nog allergi skulle jag tro.

Idag har vi blivit bjudna på lunch av mormor och morfar på golf- restaurangen. Trevligt!

Vi hörs senare med lite bilder. Puss! 

I'm home!

Hej vänner, är hemma från vildmarken!

Kom hem ikväll runt 17- 18 tiden. Vi har haft det grymt skönt ute i skogen! Ville inte lämna stället idag..
När vi kom dit i torsdags drog vi först till Kosta outlet där de har massor av märkeskläder till billigare priser. Så som Gant, Fred Perry, Tiger m.m. Jag hittade en snygg, vit topp i skönt material med snygga ärmar av märket Tiger. Från början kostade den 700:-, men outlet- priset gick på 150 kronor! Riktigt nice! =) Köpte inte mycket mer förutom underkläder själv. Men mamma hittade snygga tröjor och Isak fick ett par mjukisbrallor och drag till sitt kastspö. 
När vi hade bränt lite stålar på outlet:et, började våra magar att kurra i kör, så vi frågade efter en pizzeria, som lyckligtvis inte alls låg långt ifrån.

Sedan bar det av mot stugan. Vi lastade in våran packning i stugan vid ankomst och drog iväg till lägret för att hämta vatten, vi hade som sagt en stuga utan rinnande vatten (jag känner mig därför lite ofräsch efter tre dagar utan dusch.. hehe. Men jag ska duscha efter ett pass, med nya starka tag, på gymmet imorgon. Det blir skönt!).
När vi kom tillbaka till vårat mysiga ställe, lättade vi ankar och stack ut på en fisketur. 
Man hoppas ju på lax, det som smakar bäst.. men den kvällen nappade endast en liten gädda och någon abborre som släppte, eller, jag minns inte om det var i torsdags, var det igår? Blandar ihop alla tre dagar då vi fiskade... Igår fick Isak en större gädda i alla fall, och en till gädda som släppte och kanske en abborre som släppte också, tror jag? Idag-sista fisketuren innan vi begav oss hemåt- fick vi en abborre till, men inga laxar! Det var ju lite tråkigt, första gången Isak och jag fiskade lax, eh, utan lax då, haha!
Det hände också en del olyckor med Isaks kastspö. På grund av den dåliga, tunna linnan han hade på sitt kastspö (som han fick för 1:- med sitt spö) gick av 2 gånger, så att vi förlorade två drag. Därför åkte vi tillbaka till outlet:et och köpte två nya, likdana. 

Det godaste vi åt var mammas tortellinigratäng hon lagade på fredagen. Saftig med mycket ost! Och till det stekte vi kantareller (som Janne, mammas kompis, hittade i skogen utanför vår stuga) i mycket smör. Det var himmelskt gott! 
Under kvällarna hade vi det mysigt inne i stugan med kortspel, radio (den enda tekniska prylen) och skön läsning i Twilight. 

Idag tidigt på morgonen skulle mamma ut och övningsskjuta med jaktlaget, och det var bara Isak som ville hänga med, jag stannade kvar hemma i stugan och tog sovmorgon. Eller, så länge sov jag inte, faktiskt inte längre än till 8:15. Så jag gick upp och gjorde ordning lite frukost, gick ner till sjön och diskade och sedan hämtade jag tvål och schampo och min necessär, tänkte att jag skulle fräscha till mig lite grann i alla fall, så gick jag ner till båtbryggan och tvättade mig, raggardusch typ. 

Mamma hade sagt att det inte skulle ta lång tid alls, övningen, att de skulle vara hemma runt 09, men de kom inte förän vid 12- tiden! Så jag ringde mamma efter att jag suttit ute i solen och läst, och frågade vart de tog vägen, och just då var de på väg hem. Hehe.

Oj, det blev en hel del skrivet. Men jag sammanfattar allt i en sann mening- vilken otroligt härlig weekend i vildmarken!
Vi ses imorgon med lite bilder och sådär, puss och kram! ♥

RSS 2.0