100327

Hello!

Min PRAOvecka har verkligen varit lyckad! Jag har fått fin respons och jag har trivts jättebra där jag varit, på ortopediska vårdenheten här på Eksjös höglandssjukhus.
Jag är nu också nästan 100% säker på att jag vill jobba inom vården. Jag ska ju i alla fall börja med att välja omvårdnadsprogrammet på gymnasiet! Så kul att man vet vad man vill, och redan nu liksom! =)

Idag flyttar vi med pappa. Det funkade väl inte riktigt mellan pappa och Cilla, så nu blir det återigen en flytt- tionde gången gillt, rättare sagt!
Och jag har tänkt på det här med att bo varannan vecka. Det känns väl ganska bra, fast ändå börjar det väl bli lite jobbigt. Som Kenza skrev någon gång, är den första man ska tänka på i jobbiga situationer, sig själv! Jag vill ju både träffa mamma och pappa, men om jag då väljer att bara bo hos t.ex. pappa, då känner jag att mamma kanske blir besviken. Men mamma har ju sagt att hon förstår mig om jag väljer att bara bos hos pappa och att jag typ träffar henne ibland. Men nej, det känns inte helt rätt ändå... Svårt det där! Men jag fixar kanske att bo varannan vecka tills jag flyttar till en egen lya för att kanske plugga någonstans. Jag vill gå omvårdnadsprogrammet på gymnasiet, och tydligen går det bara att gå OP första året här i Eksjö.

Så är det! Nog om det..? Jo, men jag ska väl packa ner min garderob och sådär nu. Jag har inte sett våran nya lägenhet, men den låter väldigt fin! Spännande.

Puss på er och en fin lördag!

the 1st day!

Godmorgon! =)

Idag är det första PRAO- dagen på sjukhuset för mig- och det ska bli spännande! Vi ska mötas upp vid apoteket (Kronans Droghandel, haha) klockan halv 10 för rundvandring på sjukhuset och lite information. Sedan ska väl jag få reda på jobbtider och sådär. Sedan tror jag att det står fika på schemat och sedan studiebesök på ambulansen.

Jag gick upp klockan 7 idag och duschade. Ren och fräsch ska man vara då man jobbar med andra människor! Hehe.
Och nu sitter jag här och äter frukost.

Hoppas att ni får en bra vecka, allihop. Kram


Frulle ;)

100320- Min dopdag

Hejsan!

Jag är döpt nu. Mitt dop hölls i Eksjö kyrka idag klockan tre, och de som var där var mamma, pappa, Isak och Johannes, mormor och morfar, Agnes, Amanda och Josefine. Det var både familj, släkt och vänner alltså- väldigt trevligt! =) ♥

 När jag vaknade idag drog jag på mig löpartights och träningsjacka för att sedan gå ut och jogga. Jag joggade i ungefär en halvtimme och jag sprang, efter beräkning med bilen på hemvägen från dopet, ca. 2.8 km. Det tyckte jag var ganska duktigt eftersom att jag inte sprungit en ända gång det här året. Okej, jag gick liiite emellan varven, men det var inte alls mycket! Jag sprang innan frukost, så jag åt då jag kom hem igen.
Sedan diskade jag ett berg av disk och duschade innan jag letade fram dopkläder. Det fick bli en vit topp med fina ärmar från Tiger Of Sweden, min svarta, höga kjol vilken jag gjort själv i slöjden och ett par transparenta, svarta strumpbyxor (lånade av mamma) och till det- mina gråa Converse! ;)
När vi kom dit några minuter innan sjävla ceremonin började, så gick vi in i ett rum och vi fick höra lite om hur och vad vi skulle göra.
Sedan tågade vi in under orgerspel och ställde oss framme vid dopfunten framför det fina folket.
Vi sjöng psalmer, vilka jag hade valt ut, såsom "Bara i dig" och "Du är en bön", pappa fick läsa en text jag valt ut och sedan fick jag fylla dopfunten med ljummet vatten medan prästen läste upp en bön. Sedan blötte han min panna och döpte mig.
Efteråt fick jag en fin blomma av Amanda, Agnes och Josefine. Tack! ♥

Sedan åkte vi hemåt, hit ut till mamma, familjen och mormor och morfar.
Mamma hade lagat och förberett en god lasagne innan vi åkte till dopet och så värmde vi baugetter och gjorde en fin sallad. Och en tårta med grädde, vaniljsås, jordgubbssylt och på toppen- jordgubbar, banan och kiwi på sidorna. Allt var verkligen utsökt gott!
Jag fick ett jättefint halsband från Thomas Sabo av allihop! Det var med två fina berlocker på- ett rött hjärta och bokstaven E, såklart! Tusen tack! ♥

När pappa, mormor och morfar gett sig av, fixade vi iordning här och sedan gick vi upp och satte på teven, "Jakten på Julia". Körslaget gick också, men det fick bli det. Och sedan började Milennium- serien. Alltså, jag fattar inte riktigt. Det var väl den riktiga filmen Män som hatar kvinnor...? Shit the same! Hehe.

Nu tror jag att jag smälter, det är riktigt hett här med laptopen i knät. Puh! Lillebror sitter bredvid mig med en annan laptop.
Ska väl gå ner och göra mig iordning för att gå till sängs, och kanske läsa ett kapitel i antingen "Genom dina ögon" eller "The boy in the striped pyjamas", som är på engelska. Har ju sett den filmen, och jag tycker att den är bra men väldigt grym och gripande!

Puss!
Mietek Grocher

Hej!

Jag har inte haft tid, tillgänglighet eller lust att blogga på sista tiden. Livet har känts allmänt tungt vissa dar.

I tisdags och onsdags hade vi temadagar, om andra världskriget.
Vi tittade på bio, på metropol, under tisdagen. Den filmen hette "Livet är underbart", och den var väl lite udda men ganska bra mot slutet ändå.
Under onsdagen var vi på en riktigt intressant och otroligt gripande föreläsning, av en farbror som heter Mietek Grocher på 84 år som suttit i flera koncentrationsläger och är en av få överlevande. "Det är ett mirakel att jag överlevde, jag vet inte varför jag gjorde det...". Det är helt otroligt! Man fick beställa hans bok sedan, och det gjorde jag.
Han berättade om hur han levde i Warszavas getto, om sin familj han älskade så, hur han med sin bror och sin far följdes åt genom sju olika koncentrationsläger och då han lyckades rymma ur en gaskammare.
Det var så gripande att jag var helt dämpad resten av dagen. När jag kom hem kunde jag inte hindra att mina ögon fylldes av tårar då jag hade smält hans ord.

Nu är det helg och nästa vecka är det PRAO! Yes! Det ska bli SÅ intressant att PRAO:a på sjukhuset. Jag ska vara på ortopeden men också få göra en del studiebesök, som på BB och ambulansen. =)

Trevlig helg!


Mietek Grocher med sin bok "Jag överlevde".
OBS! Bilden är ifrån google, då Mietek föraläser någon annanstans-
inte från den föreläsningen vi var på alltså!Söndag- Sunday- Domingo.

Tudelu guys!

Vinnare av melodifesivalen 2010 blev ingen mindre än Anna Bergendahl! Visst har hon en helt underbart varm och vacker röst? Hennes låt är också riktigt fin. Jag hoppades väl egentligen på Fakiren då, men det här bli säkert bra, man får väl hoppas att det går bra i ESC i maj för Anna! =)

Efter meldodifestivalen bläddrade vi runt och stannade på TV1000 där filmen "300" gick. Den handlar om en grekisk armé med snygga och grymt deffade greker som bildar en armé på 300 man. De ser ut som grekiska gudar med röda mantlar och små v- kallingar som fromar deras paket väl. *Grr..* ;) Filmen var i alla fall grym med mycket strid. Jag låg där i soffan och utbrast: "Make love, not war!" och såg besviken ut. Peace out! Jo, jag diggar hippies!
Sedan gick de felsta och lade sig, men Isak och jag satt uppe. Han ville att jag skulle sitta uppe en stund med honom, så vi zappade runt och råkade passera ett gäng kanaler där porr visades. Ehm *harklar* bläddrar vidare. Titta på porr med brorsan? Haha, nej tack!
Nej då, men vi hamnade på en barnkanal "Boomerang", jo, vi har VIASAT vilket inkluderar en massor av kanaler. Där gick Scooby Doo, woho! Haha. =) Sedan började Familjen Addams, ni vet spökfamiljen med den där avhuggna handen som springer runt?
När det var slut zappade vi återigen runt och hamnade på en gammal Alien- film. Den var såå b! Jag tjatade på Isak att jag ville gå upp och lägga mig, men han försökte verkligen hålla mig kvar där, så han höll på med mitt hår hela tiden. Hehe.

Idag blir det väl lite plugg och sedan att promenera till gymmet någon gång. Packa kläder och kanske städa lite med.
Peace, love and understanding, folket!
Sweet day!

God kväll, alla kottar!

Den här dagen har varit väldigt söt, må jag säga! Vaknade upp då jag hörde min nyvakna lillebror smaksa godis. Jag gick in och sade åt honom: "nej men Isak, godis innan frukosten...?". Jag vet hur gott det är med godis på morgonen, så jag fick smaka ett kolaägg. =)
Sedan gick jag ner och käkade frukost bestående av en tallrik mjölk med Havre Fras, en brödskiva från en fin limpa, köpt färsk dagen innan och ett glas juice.
Efter det fixade jag mig lite, utförde morgonrutiner och SMS:ade mamsen. Skrev att jag saknade henne och frågade vad hon hittade på idag. Hon ringde upp mig strax därefter. Som jag saknat mamma! Jag har en grym förmåga att sakna min fina mamma, hon är så underbar och jag älskar henne så otroligt mycket att jag inte vet vad jag skulle göra utan henne.. ♥ Hon är ett stort stöd för mig och jag kan prata om verkligen ALLT med henne.

Klockan 13 skulle vi vara hemma hos Carols, Cillas syster, söta lilla Lisa för att fira henne.
Vi blev bjudna på smörgåstårta, vilket inte skaldjurs- allergikern jag kunde äta, med räkor (jag åt istället frallor) och en mumsig Hello Kitty- tårta, eller Kelly Kitty, som Lisa säger, av maräng och sockerkaksgrund och med hallongrädde emellan. =)

I Cillas släkt är antalet barn högt, så det var den del småbarn där. Jag älskar barn och har redan bestämt vad, om jag får två döttrar, två av mina barn ska heta- Nova och Stella. Varför just de namnen, jo, de är ju såklart väldigt fina, men också för att de båda namnen betyder stjärna vilket mitt namn också gör. Om jag får en kille... Mio eller Leo kanske? Jo, jag gillar lite speciella namn. Men man vet ju aldrig vad jag tycker då det, förhoppningsvis någon gång, är dags!?
Men det jag tänkte komma till var inte att jag gick därifrån bara för att slippa alla barn, utan för att jag ville ut och promenera lite. Jag gick till mormor och morfar.
Satt i soffan med dem och bläddrade igenom Expressen. Tittade på vad Melodifestivalsfinal- bidragen hade fått för rankningar. Min favorit, Salem Al Fakir, hade bara 2 getingar (?) vilket inte alls är rätt! Nej nej, Salem ska ha högsta betyg! Han är så otroligt begåvad och ska ta hem det hela ikväll! Ska se till att rösta.

När jag kommit hem igen för en stund sedan var det ingen hemma här. Cilla hade skrivit en lapp om att hon var hos Carol, eller att hon hade gått hem från Carol innan och när hon upptäckte att ingen var hemma så hade hon vänt om och gått tillbaka. Jahopp, sitter här ensam med Spotify igång och väntar. Vart är allihopa? Blir det någon middag ikväll? Får väl ta och ringa papsen och höra med honom vart han är.

Kram kram!Heja Salem Al Fakir!100313

God natt, istället för god kväll, för det är ju faktiskt natt nu! Haha.

Inte meningen att jag skulle vara rolig där, jag lovar.
Vad gör ni, nightowls? Säkert inga som tittar in här nu, men om! =) Jag själv sitter bredvid min finaste lillebror i soffan och halvtittar på filmen "Alexander Den Store" som visas på TV4 Film. Har faktiskt ratat både Let's Dance och Solsidan ikväll, även att jag följt de båda ganska bra. Istället har pappa, Isak och jag suttit här och tittat på två andra filmer på teven. Den första hette "Blindness". Den var väldigt speciell, men bra. Och den andra hette "Rise" och var väldigt... läskig. Någon vampyrliknande film.

Idag har jag gjort följe med mina kära morföräldrar till Vetlanda. Morfar skulle klippa sig och sedan skulle de kolla i lite affärer och handla en del grejor. Vi gick också och fikade på stan, på Cecil. Då jag tog ett kolawienerbröd, en punschrulle och en kopp kaffe. Mormor och morfar åt bananwienerbröd, especial ju, men jag kan tänka mig att de var ganska goda!
Jag fick lite godis och ett paket tuggummi inne på Karlsson. TUTTI FRUTTI- ringar, Japp & Brejk- choklad och ett paket tuggummi, om ni ville anteckna eller så. ;)

När de skjutsade hem mig och vi var på våran gata här hemma, så mötte vi pappa som kom cyklandes mot stan. Jag la märke till att en gestalt svischade förbi utan för bilrutan, men vände mig om lite sent då jag såg att det faktiskt var pappsen som kommit cyklandes. Jag ropade på honom då han svängde ut från våran gata, men han hörde mig aldrig.
Ingen var hemma då jag kom in, så jag satt mig en stund vid datorn och kollade igenom bloglovin.
Lite senare promenerade jag till gymmet, och det var ett skönt pass jag körde!
När jag kom hem igen tog jag en dusch i väntan på att papi och Isak skulle komma hem från hockeyn så att jag kunde äta tillsammans med dem. Det blev Stinas kyckling med potatiskroketter och sås, vilket var mums!

Ska strax göra mig iordning och hoppa i bingen... Jo, jag har lärt mig att det heter att "hoppa i bingen" nu och inte att "hoppa i vingen"! HAHA! "Bingen"?
Sleep tight, will I do. Puss!

100311

Hej!

Det var ett ganska bra tag sedan jag skrev nu. Har nästan torkat ut av bloggtorkan, nästan tappat lusten totalt faktiskt.
Men nu tog jag mig i kragen och tänkte i alla fall skriva ett hej! Men om jag känner mig själv rätt kan det här inlägget bli betydligt längre än så. Hehe..

Inget speciellt har väl hänt sådär förutom plugget och det där vardagliga livet man lever vilket innebär lite träning då och då (händer inte ofta att jag promenerar till gymmet på fritiden, även att jag vill, men minst en gång i veckan blir det alltid eftersom att jag har det som intresseval i plugget med Agnes), att äta, sova, göra behov på toaletten och kolla igenom bloggar och titta på teven om kvällarna... Händer inte så mycket, egentligen.

Jag har fått en sväng av magsjuka också. Det var i förra veckan, då stannade jag hemma från skolan på fredagen.
Amanda gick hem från skolan dagen innan då hon hade ont i magen och mådde illa. Morgonen därpå låg jag vaken i en timma innan uppstigning och mådde illa. Jag låg och väntade på att min mun skulle vattnas sådär som den gör innan man behöver kräkas och efter en timme gjorde den det... Ni förstår nog vad som hände då, ja.
Jag stannade hemma själv hela dagen. Var hungrig och ville äta, men eftersom att jag kräktes ca. 5 gånger den morgonen fanns den säkerligen ingen chans att få behålla det i magen.
Men efter att jag somnat om och vaknade upp efter några timmar, gjorde jag ett försök med ett glas nyponsoppa och en macka. Ett bett av mackan, en klunk nyponsoppa, ett bett av mackan, en klunk nyponsoppa o.s.v... Jag lät det gå långsamt. Jag fick behålla det en stund, faktiskt.
Jag slog på teven och lade mig uppe i tevesoffan med en filt och zappade bland kanalerna. Blev lycklig då "The Vampire Diaries" gick på kanal TV6.
Sedan snackade jag med Agnes som var påväg till deras stuga i Kalmar. Fick tips om att dricka varmvatten med buljong, då jag inte skulle bli tvungen att spy upp det.
"Usch, fy & blä!" tänkte jag, men när jag hade gjort iordning en mugg med grönsaksbuljong och tagit en klunk, tyckte jag att det smakade riktigt bra! =)
Jag skulle sovit över med Agnes och Jozzan från fredag till lördag egentligen, förresten. Mamma och jag hade köpt hem snacks, läsk och pizzadeg m. tillbehör. Det var väldigt tråkigt att det blev som det blev!

Jag var ensam ända till klockan 12. Då Isak sov hos mormor och mamma var på personalfest.
Tittade på Let's dance och bästa Solsidan, med snacks och läsk till! Jag piggnade verkligen till framåt kvällen så jag kunde få i mig lite gottis! =)
På lördagsmorgonen mådde jag mycket bättre!

Jag har börjat spela lite gitarr här hemma. På en gammal goding jag hittade i Cillas och pappas garderob, som är Cillas. Den funkar, men är nog inte riktigt stämd bara.
Har skrivit ned några enkla ackord och två låtar med ackord: "I'm yours" och "Wonderwall". Funderar på att börja å ta några gitarrlektioner, för visst är det kul att kunna spela något instrument?! =)

Idag torsdag och imorgon fredag har vi studiedagar! Riktigt gött äre!
Jag vaknade runt 8 imorse, och då jag brukar ha svårt att somna om gick jag upp och åt frukost.
Satte sedan på datorn och skrev ned låtar med ackord (de jag skrev innan).
Har också ätit pizza, Grandiosa, som man värmer i ugnen och pluggat biologi. Boken om kroppen ska nämligen vara helt färdig den 11:e mars, om en vecka ungefär.

Om ca. 20 minuter kommer våran präst hem hit, för vi ska nämligen prata om mitt dop. Pappa är iväg på en kurs idag, och jag hoppas att han kommer hem snart. Försöker ringa honom, men hans telefonsvarare går bara igång... Han vet faktiskt om tiden.

Ni får ha det så bra. Kram


Gura =)

RSS 2.0