26e sept.

Har hängt en hel del med vännerna nu, vilket gillas väldigt mycket! Sov över med Amanda, Agnes och Josefine (Jozzan, om hon nu läser det här.. Hon gillar nog bäst att man stavar så) från igårkväll tills idag, vilket har varit väldigt kul och mysigt. :)
Igårkväll gick jag och Jozzan till Ränneslätt där det har varit Ränneslättsloppet. Det var någon show där på kvällen och livemusik. Men jag hängde mest med för att vara lite snäll mot Jozzan. Hon träffade nämligen en kille där, ett gäng från Dalarna. Dalmål = mys! Jag har ju faktiskt släkt i Falun, som jag träffat alltför få gånger, och det var ju år sedan nu! Våran släkt är så stor, helt otroligt! Härligt det, men jag vill ju träffa dem också...

Stannade kvar en stund hos Agnes efter att systrarna åkt hem. Då jag tänkte ge mig av med cykeln hemåt, så ångrade jag mig. Eftersom jag inte trodde någon var hemma, så pallade jag inte åka hem och vara här ensam. Så istället gick Agnes och jag en foto- promenad (Agnes hade med deras ganska bra kamera som vi, eller mest hon, fotade lite med), en ganska bra bit gick vi faktiskt. Genom skog, förbi en gård och sedan ut vid ett industriområde innan vi sedan fortsatte gå längs cykelvägen tillbaka mot Kaffekullen. Ruggigt och kyligt, men ändå trevligt såklart! :)

Jag har tittat på Ensam mamma söker och ätit lite popcorn. Innan dess var Bettan och hennes son Johan här, de har varit här sen igår, och vi åt en god middag med kykling, currysås och ris. Gott!!
Därefter försökte jag mig på matten igen, vilket jag höll på med innan också. Men det går faktiskt åt skogen just nu, och jag ligger en aning efter. Får kämpa på ganska ordentligt nu. Aaahh!

xoxo

Hängde på Chatroulette i somras, och en vacker dag stötte jag på Justin Bieber!

Lite coolt, faktiskt.




Breakfasttime! Har ätit en god frukost nu ...

dsc03551 (MMS)

Breakfasttime! Har ätit en god frukost nu med ägg, rostat lantbröd och kaffe på det. :) Sedan ska jag diska och duscha och lägga ansiktsmask, innan jag förhoppningsvis drar till Agnes. :-D Ha det!


24 september

Nu är jag här igen. Back on track..

Veckan har gått ut på SO- plugg till provet vi hade idag, om makt genom tiderna. Och om provet kan jag säga såhär; det kändes som att det gick bra, på grundfrågorna om partier och riksdagen liksom. Och den slutliga frågan var en riktig värsting. Man skulle analysera och reflektera över makten genom tiderna och något om hur riksdagen kommer vara mellan 2010 och 2014. Och jag som inte alls är insatt i politik och sånt här och inte är speciellt intresserad bara skrev på om olika ideologier genom årtalen och sedan om dagens politik, vilka som styr nu och vilka följder det kommer få. Eh ja, mina åsikter for fram på papperet, väldigt tjusigt formulerat. Haha! Alltså, jag är rätt nyfiken på mitt resultat. "Protesteringskalas", skrev jag om att sverigedemokraterna kommit in i riksdagen, och i slutet skrev jag; "Hejdå fina natur... Hej arbetslösa människor!", och det var om hur följderna blir då moderaterna styr. Hm, ingen aning om vad Jonas tycker om att jag skrev sådär. Hehehehe.. ;)

Snart är bästa dagen slut, eller okej, bästa eftermiddagen/kvällen på veckan iallafall. 20 minuter kvar, just nu.
Efter skolan gick jag ut en sväng för att titta efter Agnes försvunna glasögon. Gick vägen till simhallen, frågade personal om de sett ett par bruna Björn Borg- bågar.. Men icke. Osis ju, stackars Agnes!
Sedan har jag gjort iordning två hemmagjorda pizzor med ost, skinka och ananas på, plus currykrydda :) Agnes kom hit när vi skulle börja äta, för jag fick pengar till bion ikväll. Agnes, Amanda, Josefine och jag tittade på "Tusen gånger starkare" ikväll, och det var mysigt! Själva filmen var väl sådär bra, helt okej liksom!
Och nu har jag tittat på "Se upp för dårarna" på 4an. Åh, älskar den filmen för den är verkligen bra, Helena Bergström regisserar så bra filmer!
Jag såg den första gången på bio med Emmy. Åh, det var vi, på två platser mitt i salongen, bland medelålders kvinnor och män. Tider det! :')

Ciao!




Pressat

Sitter och tittar på Starlounge- videosar, men borde väl plugga till SO- provet vi har på fredag.
SO... Och dessutom så mycket på en gång! Makt... Och min hjärna sätts på prov. Jag vet inte hur jag ska plugga, hur jag ska lägga upp det. Det kommer nog inte gå sådär speciellt bra tror jag.

Skitsamma. Idag är det nice program på teven iallafall! Scrubs, Idol och House ska jag titta på. :)
Jag hade visst glömt hänga upp tvätten som låg färdigtvättad i maskinen, och pappa frågar om jag kan städa här hemma snart, och det gör jag gärna för att jag verkligen vill hjälpa till... Och sedan plugget! Fasen vad pressat det blev, och så sitter jag här.. Nu är det illa, nu drar jag och gör livet lite bättre, eller något.

Jag behöver träna, och det borde jag fan kunna nu efter denna förkylning, för det är mycket bättre nu.

Ah, ciao!

Här är min fina fåtölj, var bara tvungen att visa den också..



..Och min växt
. Fina va? :)

Magiskt vackert!

Enyas låtar är äkta magi. Vågor av välbehag skvalpar runt i sinnet när man hör den här låten, och man drömmer sig bort mot de vackraste landskap och njuter..


Jag har fått stå ut med att veta att jag h...

dsc03530 (MMS)

Jag har fått stå ut med att veta att jag har en överraskning hos pappa över helgen, och jag hade mina aningar. Vi har snackat om att skaffa en såndär skön liggfåtölj i korg från Ikea, och nu har jag fått en i ett av hörnen i mitt rum. Väldigt mysigt! Har fått en ny växt till fönstret oxå, en väldigt nice en med murgröna på bågar. :) Idag efter skolan har jag pluggat, ätit blodpudding med pappa och Isak, diskat, tittat på Scrubs, packat upp mina kläder som mamma kom med och nu chillar jag i min nya fåtölj och ska snart ta en dusch och kanske göra iordning en kopp te. Kram


Strax börjar säsongsstarten av Scrubs, och...

dsc03517 (MMS)

Strax börjar säsongsstarten av Scrubs, och brorsan hörde att de sa att det var den sista säsongen, så den vill man ju inte missa då! Har tittat på Ensam mamma söker också, och lett ikapp med känslorna som flödar i rutan, framför tevekamerorna, rättare sagt. Nej, nu ska sluta leka poet, om jag nu inte ÄR en...Hehehe. Men men nu har Scrubs börjat. Koncentration! Jo, jag mobilbloggar och ja, jag har en ny nice header och mhm, mitt bloggregister har förflyttat sig neråt och det ser lite mysko ut här och där, och yes, åter till Scrubs! Blöt puss.


Dagens låt

När jag fixade här innan så spelade jag hög musik, bl.a. så spelades Dynamite med Taio Cruz som jag dansade loss till. Skön låt! :)



Städning & fix.

Jag har:

* Bäddat med rena lakan i min säng.
* Tvättat toaletten + duschrummet.
* Fixat tvätt.

Och sedan har mamma städat huset resten av huset. Fräscht! :)
En kyckling ligger inne i ugnen, aw, det där lät lite småfräckt ju..Hehe. Och om ett tag åker väl jag och mamma iväg mot Malund för att försöka hitta till skjutbanan där mamma ska skjuta ett antal övningsskott.

Ikväll blir det en dusch tror jag allt, och sedan tevechill; Ensam mamma söker och sedan säsongsstarten av Scrubs! :D Sedan.. vad annars om inte sängen! New schoolweek, heja heja!


Just nu, by mamas computer.



19e september- Birthday pics

Tänkte skriva godmorgon och sådär, så godmorgon godmorgon!
Har inte speciellt mycket mer att skriva än så.. Men kan ju berätta att det blir Tyskland den 3e oktober, Schneverdingen. Jag är med i utbytet, då vi åker dit, får bo hos en tysk under en vecka ungefär, och sedan kommer dessa tyskar hit till Eksjö i maj, nästa år då. Får hoppas allt går bra och att det blir kul och trevligt! :)

Jag vaknade upp runt 8:15 typ, tänkte att jag kunde gå upp då istället för att försöka somna om, skadar ju inte alls om jag är lite trött ikväll eftersom jag ska sova vid hyfsad tid, med tanke på att det är skola imorgon dårå.
Frukost har jag inte ätit än, men det ska jag strax, och sedan blir det nog att hänga med mamma till någon skjutgrej i Mariannelund. Mamsen är jägare så hon ska väl övningsskjuta, så jag hänger nog på.
Ikväll är det säsongsstart för Scrubs! Klockan 22 dessvärre.. Borde ju sova, men får se hur det blir för jag vill gärna följa den säsongen ordentligt!

Nej, men om jag skulle käka lite frulle och sådära. Så blir det!
Have a wonderful sunday folks, peace.

Får bli några bilder från min födelsedag (eller det kanske var några dagar innan själva födelsedagen, men iallafall), då jag bjöd hem vännerna för att fira mig med myskväll. :)
Vi åt kycklingwraps och till efterrätt mina underbara (ja, de var riktigt fina faktiskt!) halloncheesecakes, och sedan tittade vi på film och hade det allmänt trevligt! Vill ha den kvällen tillbaka.. ♥






Josefine & Agnes


Amanda






Och jag


Fina vänner

Jag redigerade alla bilder i picnik!



Dagens shopping

dsc03516 (MMS)

* Jeans i stretchig kvalité, med smal passform- "lean" 299:-. * 2- pack fingervantar i grått & svart, 49:-. * Fin svart BH med söt liten volangkant och en liten rosett i mitten, 129:-. Allt är ifrån Lindex!


Skiftande väderlek & shopping på Lindex - LÖRDAG.

Nu regnar det, igen. När jag gick ut nyss så sken solen så fint så, och när jag väl gick en bit bortåt bilvägen med Morris så blev solens strålar en aning mildare. Och som sagt- nu regnar det.
Himla skiftande väder hösten har att erbjuda, alltså!

Idag ville jag in en sväng till stan för att kolla på Lindex efter jeans. Så mamma och jag for in till stan i förmiddags för att handla lite. Visar i mobilblogg efter det här vad det var jag fick, så ni får en bild på det också! :)
Sedan var vi bjudna på en fika hos mormor och morfar, så vi åkte dit och fick kaffe och ljuvligt goda små chokladbitar från Åres chokladfabrik! :)

Nu har typ slutat regna. Hur skiftande väder?!
Kyss

På den här datan har jag en hel del randompics från mobilen.
Isak i sin sverige-gipsmask, för ett tag sen..





Misery

Ni får en låt av dagen, typ.. Dagens låt då!
En ny variant av Maroon 5, den gick hem hos mig. :)

CHILL! Dill pill sill grill vill drill... makrill..

Jag kan rimma, hehe... Kul!! ;)

Mamma kom iallafall och hämtade mig runt halv fem hos momo o moffa, sedan hämtade vi Isak från hans hockeyträning.
Vi handlade fredagsgott, som tacostillbehör, choklad och Coca Cola. :) Åkte hem och tog in hundarna, sedan la jag mig i soffan och läste. Läste i "Janis den magnifika" som jag tog med mig hem från skolan. Den är ju bra, och i skolan har man knappt tid för läsning. Låg där en stund, vilket var skönt och avslappnande. :)

När jag skurit grönsakerna till maten och mamma stekt färdigt färsen, så blev det dundergod tacos! Vi åt tillsammans, hela våran lilla familj, Isak, mamma och jag. Och sedan såg mamma och jag Idol innan Isak fick skjuts in till ett disco.
Sedan kollade jag runt på datan, vilket jag knappt gjort mycket alls i veckan nu, känns så himla stressigt om kvällarna när man väl är hemma!

Verkar bli en väldigt skönt helg, och det tackar jag för! Har varit rätt sliten/trött och förkyld nu i veckan, och inte kunnat träna i och med förkylningen, GAH!
I början av veckan, förra helgen typ, så var jag ju lite halvkass. Men vilken tur jag hade som frisknade till precis sådär på måndagsmorgonen, jag kände mig bra då, men när jag gick till skolan kände jag mig i och försig varm o febrig, men jag kände mig bara febrig från och till och kämpade på! Förkylningen har dock suttit i (som alltid med dessa förkylningar då..), men den verkar släppa nu, sakta men säkert. :)

Snart blir det väl sängen.
Peace out the night


Jag vill kunna spela gitarr. Ska se till å lära mig det en vacker dag!

100917

Hej!!

Jag vet att jag suger på att blogga just nu, men det har varit fullt upp för det mesta nu i veckan, med läxor och annat. Och jag har varken haft riktigt lust eller ork heller faktiskt.

Men tänkte uppdatera lite nu, från mormor och morfars place! :)
I förrgår hängde jag med Agnes och hennes pappa till vårdcentralen efter skolan, för Agnes skulle få en spruta. Och efter det åkte vi hem till Agnes innan vi efter en liten stund drog iväg till stan igen.
Vi handlade på Willys, choklad och mineralvatten till bion vi skulle se på kvällen och jag köpte också Veckorevyn.
Sedan mötte vi systrarna Fagerlund innan vi gick och käkade pizza. Det var bara jag och Agnes som åt (Hawaii blev det), Amanda och Jozzan gjorde oss mest sällskap.
Lite senare sedan blev det biotajm! I rymden finns inga känslor, såg vi. Och den var ganska bra, speciell, skön och rolig! :)

Igår efter skolan så hängde vi alla fyra tjejor igen, för vi slutade klockan 12, efter att bara ha haft slappa lektioner som hemkunskap och slöjd. Göttmos!
Väl hemma hos Agnes så chillade vi, fikade, spelade Våghals, gick ut en sväng och fotograferade. Väldigt trevligt!
Och gårdagen blev tillslut ganska sen- middag klockan 22! Dock gjorde det inte så mycket eftersom det händer högst sällan liksom.

Hoppas på en skön helg med mycket sömn, inget planerat så får se vad som händer helt enkelt!

Ha de' bäst!
P E A C E

I rymden finns inga känslor


Makaroner och lila gardiner

För runt en timme sedan kokade jag upp makaroner, och värme upp ett gäng köttbullar. Så efter en portion makaroner och tio köttbullar så kändes det bra- mat är lycka även om det är så enkelt som det jag gjorde iordning. :)

Jag har varit själv hemma största delen av dagen. Chattat med vännerna på MSN och fixat lite. Har fått upp två till gardinlängder i mitt rum, så nu har jag två panellängder på vardera sida om fönstret, i två olika lila nyanser. Och sedan fixade jag dit min nya lampskärm från Ullared på min fönsterlampa. Den är lila den med. Det blev fint! :)

I förra inlägget lade jag ju upp några övningar med pilatesboll, men kan säga att de bara är 2 av 4 uppvärmningsövningar och 2 av 8 "huvudövningar", av de övningar jag brukar köra. Men det var inte helt lätt att rita upp bilderna över hur övningarna ska utföras, och det skulle bli rätt mycket. Så jag kan ju fördela upp alla övningarna i fler inlägg, någon annan dag!

Om jag hade varit frisk så hade Agnes och jag gått på bio ikväll. På "I rymden finns inga känslor". Så himla synd att det är som det är nu!
Blir nog ingen skola imorgon, kan inte redan ha frisknat till tills imorgonbitti, så nej. Mhm..

Det blir en helchill kväll här, hell yeah!
Kjam



Lila lampskärm från Ullared.



Pilates

Jag satt och ritade ihop en bild i Paint tidigare idag:




Övningar med pilatesboll

 

Rörlighet och uppvärmning

 

  1. Böj åt sidan

 

Att böja kroppen åt sidan är en bra basövning för att mjuka upp muskelslyngorna längs kroppens sidor.

Övningen utmanar såväl rörlighet som styrka.

 

Utförande

Stå upprätt med fötterna något bredare än höftbredd.

Greppa bollen och sträck armarna ovanför huvudet.

Böj överkroppen åt sidan i ett kontrollerat tempo, höften är relativt stilla. Armarna är sträckta och placerade i höjd med öronen.

 

Tänk på att

 

  • ta ut rörelsen i ryggraden
  • andas in när du böjer mot sidan och ut när du återgår mot mitten; andningen stödjer då ryggraden
  • håll överarmarna i linje med öronen, vid stramt skulderparti placeras armarna lätt framför huvudet.

 

Variation

 

  • böj på benet som du sträcker dig över för en mer komplex rörelse.

 

2. Utfallsteg med rotation

När utfallet kombineras mer rotation, som det gör här, ställs krav på kroppskontroll, stabilitet och rörelse över flera olika plan. Det ger en komplex rörelse med många aktiverade muskler.

 

Utförande

Stå med fötterna i höftbredd och neutral hållning och med bollen i händerna. Ta ett steg bakåt med exempelvis höger fot. Böj benen och sjunk ned tills det bakre knäet är strax ovanför golvet. Vrid samtidigt överkroppen så att bollen placeras på utsidan av det främre benet. Ta ett kliv tillbaka och upprepa med det andra benet. Arbeta växelvis.

 

Tänk på att

  • rotationen sker i ryggraden – undvik att endast ta ut rörelsen i axelleden
  • överkroppen är upprätt och de djupa bålmusklerna aktiverade.

 

Variation

  • utför övningen som tidigare, men med ett steg framåt
  • ta ett steg bakåt och utför rotationen, kliv därefter direkt igenom med det bakre benet till ett utfall framåt och placera bollen på utsidan av det främre benet.

Kliv tillbaka och upprepa.

 

Styrka och stabilitet

3. Benböj med sträck

 

Stående benböj där du sträcker åt sidan är en övning som såväl stärker, stabiliserar och ökar rörligheten. Övningen belastar främst ben och säte.

 

Utförande

 

Stå upprätt med neutral hållning och bollen vid din ena sida. Lägg upp den ena foten på bollen. Böj knäet på stödjebenet och gör en knäböj samtidigt som du sträcker ut det andra benet åt sidan. Låt bollen rulla med i rörelsen. Sträck benet och återgå till startpositionen innan du upprepar.

 

Tänk på att

  • fäll överkroppen något framåt när benen böjs
  • eftersträva att höft, knä och fot är längs en linje i det nedre läget.

 

Variation

  • växla tempo och hur djupt du går ned.

 

4. Bump

Bumpar mot bollen kan ses som en vidareutveckling av den traditionella armhävningen (push up). Bumpar ställer krav på snabb reaktion: du måste snabbt bestämma hur kraft och balans ska fördelas mellan kroppshalvorna och vilka muskler som ska stabilisera respektive mobilisera.

 

Utförande

 

Stå i magplanka med händerna på bollen och sträcka armar. Kroppen är i neutral hållning.

Böj armarna snabbt och utför en armhävning, bröstet kan vidröra bollen i slutpositionen.

Sträck armarna dynamiskt så att kroppen trycks upp i luften.

 

Tänk på att

  • kroppen är i neutral position, undvik att sätet putar upp eller att ryggen hänger ned
  • kontrollera att bålen och skulderpartiet är stabila
  • skuldrorna är sänkta i neutral position
  • landa mot bollen med magen.

 

Variation

  • lyft ena benet för mer utmaning, och byt ben växelvis efter varje ”bump”
  • utför övningen i lugnare tempo med mer kontroll. Sänk kroppen hela vägen mot bollen och vänd innan bröstet vilar mot bollen, då utför du en armhävning mot bollen.

Källa: Övningarna skrev jag av ifrån häftet "Träna med balansboll/balansplatta" från förlaget Sisu idrottsböcker.


Nu har jag dessutom en egen boll att träna hemma med.
Köpte denna grå boll, 66 cm i diameter, på Gekås igår.



12:e september '10

Nej, jag mår inte toppen... Men såhär efter två stycken Alvedon så känns det ju bättre i magen och febergraderna har sjunkit till de lägre graderna.
Någon skola blir det nog tyvärr inte imorgon. Tyvärr:et står för att vi har biologi imorgon, och det känns en aning surt att missa det, och det är ju inte speciellt kul att hamna lite efter i något ämne.
Så är det!

Känns ju bra att ha lite nytt nu, efter en Ullared- trip! :)
Tänkte visa en topp jag köpte, för 90 spänn. Har på mig den idag till ett par värmande, grova grå leggings. Skönt.
Testade lite av ett torrschampo från Proffs jag fick med mig hem igår också, och det känns rätt bra! Slappt att bara spraya lite pulver i håret, så att håret ser lite renare ut än vad det är- smidigt om det är fett då, alltså!

PEACE





Behind the clouds

Hm, det är nog min tur att få ligga hemm...

Hm, det är nog min tur att få ligga hemma, snorig och dan... Haft feber idag, var riktigt het då vi gick runt inne på Gekås. Hehe, I'm hot ;) nej men, min näsa rinner ganska duktigt nu, usch så surt! Men det blev en hel del fina grejor som fick hänga med oss hem från Ullared iallafall. Toppen! :-D Vi hänger i Värnamo nu, hos Bettan närmare bestämt. Vi har varit på Hemmakväll och hyrt film, och det blev Livet från den andra sidan (originaltitel: Ghost Town), en komedi som verkar bra och rolig! :) Jag tänker sova så länge jag bara kan imorgon och bli frisk så snart som möjligt, um.. Lätt att säga ja. Vi hörs iallafall ganska snart igen, för ni kanske vill veta/se vad jag köpt i Ullared idag? Peace out. (Annars...!) ;)


10 september '10

Har lite ont i huvudet, blivit en aning snuvig och är rätt trött!
Därför bestämde jag mig för att åka hem från Agnes en stund innan planerad tid, om man säger så, för vi såg en film hennes föräldrar hyrde åt oss/henne- Så olika- och den hade jag tänkt se klart egentligen. Men i och med att vi ska till Ullared imorgon vid hyfsad tid, så behöver jag få sova lite.
Vi hade det iallafall mysigt vi två, vi hängde sedan skolan slutade idag, kl 14.
Handlade på Willys, en del nödvändigt och lite snacks, och sedan värmde vi varsin Vesuvio och åt till middag, innan vi bänkade oss vid teven framför Idol, och sedan filmen vi hyrde då. Tack, igen, för kvällen vännen. ♥

Jo, imorgon blir det alltså Ullared! Får hoppas på att man hittar lite nödvändigt där, vilket jag tror och förväntar mig. :) Har skrivit en liten lista så.
Drar runt 8 på morgonkvisten och Gekås stänger klockan 17, så vi kanske är där till stängningsdags då.
Blir säkert trevligt, men hoppas iallafall att det inte är så knökfullt av människor (det är det säkert.. en lördag med lite halvkasst väder ser jag nu på SMHI..).

I skolan idag hände väl några sådär speciella saker som redovisningen på SO:n. Den gick väl helt OK, även att jag var ganska nervös som alltid under redovisningar. Men känslan när det är över är ju fin, man känner sig rätt nöjd och lättad! :) Och sedan på svenska lektionen, dagens sista lektion, hade vi några övningar med Peter Amoghli, en skådespelare från Stockholm. Väldigt skön, skicklig och rolig är han!
Vi fick gå ihop två och två, och utföra olika övningar. T.ex. så skulle en vara negativ och den andra positiv, och så skulle man snacka och ställa frågor o.s.v. till varandra. Rätt kul faktiskt! :)
När vi slutat så ringde Johannes, brorsan, mig för att höra läget. Hur gulligt? Finaste brorsan

Riktigt skönt med helg nu, verkligen göttmos!

Nighty, peeeaaceee.



Det brukar inte direkt kännas skönt att lägga sig om kvällarna innan skolan,
men nu känns sängen lockande. Det är ju helg, och rutinerna är helt andra bullar då.
Not so strange, egentligen då.



9 de septiembre

Idag rullade skolan på med lektionerna hemkunskap, slöjd, svenska och idrott. En rätt chill dag, alltså.
Vi gjorde kyckling med ris och currysås på hemkunskapen idag, och Joel och jag gjorde ett bra jobb för det smakade bra! Även att jag känner mig ganska osäker i köket (över att göra fel) och behövde höra; Vad är det som kan gå fel egentligen? av läraren, Maria, för att slappna av lite typ. Men ja, jag/vi failar då och då (t.ex. idag då vi satt och åt och Joel sa till mig "Fan, vi har glömt att stänga av en spisplatta..!) haha, men det blir ju oftast bra i slutändan, och jag oroar mig för mycket över saker...

Efter idrotten slutade vi, och då bytte jag inte om efteråt eftersom jag ändå skulle gymma sedan.
Gick hem, duschade och åt med pappa.
Imorgon har vi redovisning på SO:n om våra grupparbeten. Jag har om medeltiden, och övade lite innan. Jag inbillar mig att jag har så svårt för sånt, blir ett nervvrak och sådär. Det kan då vara bra att vara förberedd, så ska väl försöka få in lite.

Ciao!




Come with me to a place I call reality


The market

Skönt att sluta senare bara en dag den här veckan. I måndags då alltså.
Slutade efter den egentliga fysiklektionen idag klockan 14.00, istället tittade alla 3 NO- grupper på en film, en fantastisk film om människans fortplantning, då de filmar inuti livmodern och man verkligen får se hur det går till! Intressant.

Idag var det som sagt marknad i Eksjö, och jag gick runt en stund med bästa Agnes och åt en munk toppad med choklad och cocos och köpte ett svart, flätat armband för 10 spänn, det gjorde vi båda, som typ kompisarmband, men Agnes tappade sitt nånstans (surt!) så jag gick och köpte ett nytt åt henne. :) Sedan blev det ju lite marknadsgodis också, köpte brända mandlar till mamma som hon fick då hon kommit till stan från jobbet. Mötte upp henne och kramade min saknade mamma (haft en otrolig saknad idag). ♥

Sedan gick vi hem till mig en sväng, tog en "paus" och sedan ville Thea möta oss, så vi gick tillsammans med henne en stund, innan vi åt pizza ute tillsammans alla tre.
Iakttagna av poländare från cirkus och en hel del skratt emellan pizzabitarna som slank ner, så var vi riktigt mätta! Jag fick ett skrattanfall så tårarna rann... HAHA! :D

Peace, puss and passion.




Sitter i tevesoffan och tittar Idol, äter ...

dsc03446 (MMS)

Sitter i tevesoffan och tittar Idol, äter marknadsgodis och dricker te. :) håller på att skriva ett inlägg på bloggen, men det får jag fortsätta med och publicera i nästa paus, eller efter programmet. Brb. :-D


Inte förän i början av 2011?! Are you kiddin' me??

GAAAH!
Jag gick in på Svt's hemsida för att titta om det dykt upp någon info om när True Blood kommer att sändas i Sverige, och det hade det... I början av 2011- NEJ, inte nästa år! Dagens skämt.. önskade jag att det var.
ÅH. Nu ser jag det som såhär, i en postiv bemärkelse, jag har ju något att se fram emot, WOHO!
Och nu kom jag på en till positiv sak- jag hinner läsa ett gäng TB- böcker också (har ju köpt den första dessutom)! :)

Söta Anna Paquin som spelar Sookie Stackhouse


7th of september

För en liten stund sedan kom jag hem igen, från frissan. Känns riktigt skönt att att fått håret toppat några centimeter plus fått det uppklippt en bit. :)

Nu ska jag skriva in alla engelska- och spanskaglosor på gb (glosboken), sedan kanske få något i magen och titta på Scrubs och Idol lite senare. Chill kväll!

Imorgon är det marknad, därmed slutar vi en timme tidigare från skolan dessutom, och då blir det väl att strosa runt med Agnesvännen. Äta någon smaskig munk kanske och sedan får vi se vad det blir. Gött. :) Alltid samma saker på den där marknaden ju, men ändå trevligt att gå runt och kika lite.

FRED








2 good songs of today




100906

Nu borde jag lägga mig, alldeles strax ska jag det.
Men nu kände jag mig pressad till att skriva lite iallafall. Typiskt ju!

Denna måndag har varit helt okej, rullat på som vanligt liksom. Dock var jag rätt seg i skolan.
Hemma idag har jag tittat på Scrubs, tittat på mammas nya jeep, en fin silvermetallic RAV 4, då hon lämnade min grejor, pluggat matte (jag fick göra om lite på förra veckans matteläxa, då jag glömde de obligatoriska uträkningarna på ett gäng uppgifter) och nu ikväll blev det träning! Egentligen hade jag tänkt gymma, men pallade inte då jag upptäckte att det var grabbar där inne och gymmade. Ringde pappa, vad han nu skulle göra.. peppa mig kanske- vilket han gjorde, dock vågade jag inte ändå, haha- och sedan messade jag Agnes och berättade min situation. Då kom hon med förslaget att vi kunde jogga/gå runt sjön tillsammans istället. Så blev det, och det var riktigt skönt, speciellt efteråt då som det brukar vara. Vi hade kul, as usual! :)

Imorgon blir det klippning för min del, yay! Och Agnes och jag ska hänga imorgon, plugga på bibblan hade vi tänkt och äta pizza kom jag med som förslag.. Men det blir nog inget med det, beror på.
Pappa sa att vi skulle gå till resebyrån imorgon och kolla på resa, så får väl försöka organisera upp dagen på bästa sätt!
Imorgonkväll börjar ju IDOL dra igång. KUL! :D

God natt sweethearts!

Dagens låt

(Failat format på videon, det är liksom minsta storleken..)

"Hej, jag säljer prylar för världsnaturfonden...

..intresserad?".
Idag har jag gått runt tillsammans med Agnes här i kaffekullen för ett försök med en första omgång försäljning av pandaprylar. Det gick väl okej, men de flesta "hoppade över" det.
Fick några fågelfröautomater sålda och ett gäng julkortspaket m.m. :) Kanske ska ut strax igen, beror på om vi hinner innan mamma kommer och hämtar mig.

Jag började bli lite slut, sugen på något att äta. Så vi körde klart an gata innan vi fortsatte på en annan som ledde tillbaka till Agnes hus.
Sedan värmde Agnes upp varsin halvstor pizza som vi åt. Smakade väldigt bra! :)
Hennes lillebror och hans två kompisar ville att Agnes och jag skulle vara med på dunken/kurragömma sedan, så vi gick ut med dem och körde några omgångar. Var väl lite kul det.

Ska äta lax till middag och packa ihop min garderob o.s.v då jag kommer hem, sedan bara chilla och krama mamsen (pappavecka imorgon ju).
Ny vecka imorgon vilket känns gött såklart, nya möjligheter ju! Och på tisdag väntar mig ett välbehövande besök hos frissan. Klippte mig i februari senast... Hehe.

Dagens låt kommer upp efter det här.
See ya, puss!









Hoffmaestros scen på stadsfesten! Typ efte...

dsc03354 (MMS)

Hoffmaestros scen på stadsfesten! Typ efter att de spelat, den grymma showen (dock är bilden rätt usel). Sitter och dricker kaffe och löser korsord i FRIDA, har typ fått ut det mesta men det är lite knepigt nu i slutet. Jag ger nog upp och hoppar in i duschen strax! Sedan bär det av mot stan, för jag ska hänga med Agnes idag. :-D vi ska testa sälja prylar för WWF, det är jag som har sålt i typ 3 år, och ska köra nu igen. Hjälper ju fina djur som är utrotningshotade samtidigt som det sedan finns finfina premier att välja bland! Peace out bananas!


Vänner

Jag är så glad över att jag har Amanda, Agnes och Josefine- mina tre närmsta vänner.
De är så fina på sina sätt alla tre! Och det här inlägget är tillägnat dem alla tre, jag vill hylla dem eftersom de är värda det!

Agnes och Amanda, de har hängt tillsammans sedan 4an, tror jag, och jag började umgås med dem i slutet av 7an/början av 8an lite.
Jag hade en väldigt jobbig period i skolan, bland vännerna. Jag kände mig utfryst, kände att jag aldrig passade in och dessutom bara sjönk mitt redan dåliga självförtroende. Jag mådde inte speciellt bra då...
Jag började gå runt ensam på rasterna och då började Agnes och Amanda prata med mig och jag hängde på dem.

Amanda är verkligen en jättebra vän! Hon lyssnar otroligt bra, nästan FÖR bra, men det är så en vän ska vara- en bra lyssnare. Om jag t.ex börjar berätta något, och vi avbröts av något annat en stund, då frågar hon direkt sedan "hur var det sen då, det där du berättade om..".
Amanda är också väldigt omtänksam, bryr sig om andra. Hon är go och rolig, och grymt söt!
Jag kan prata om typ allt med henne, det kan jag iofs med alla tre vännerna!

Agnes är en grymt rolig tjej! Hon är skön att hänga med och jag har väldigt lätt för att skratta med och åt henne.
Vi brukar hitta på väldigt kreativa saker tillsammans när vi umgås, och har för det mesta väldigt kul ihop!
Agnes och jag tänker ganska lika om saker och ting, vilket är kul. Och Agnes är dessutom smart, vilket jag gillar då jag kan vara rätt borta/bäng-i-bollen ibland, haha!

Jozzan (aka Josefine, Amandas syster) har något speciellt, något som gör att man bara inte kan hata henne. Jag har en känsla av det i alla fall! Okej, ingen av mina vänner är lätta att hata, absolut inte.
Jozzan är en intelligent och rar tjej. Väldigt söt och go!

Jag älskar er mina vänner, finns alltid för er! ♥


Jag känner mig rätt seg och mådde lite ill...

dsc03400 (MMS)

Jag känner mig rätt seg och mådde lite illa innan också. Men jag har nästan kört klart pilatespasset. Nu brottas jag med bollen, se bilden ;) det är en övning som går till så, faktiskt. Jag kanske skulle kunna lägga upp några bra övningar på bloggen snart, kanske någon som vill ha lite tips, någon som känner för att börja träna pilates som jag precis börjat med. Effektivt är förnamnet på denna träningsform! Nu ska jag köra klart innan jag knallar hem till mormor och morfar. Ciao!


100904

Jag ville sova ut idag, men vaknade av mig självt (antar jag) några minuter före kl. 09. Jag kände att jag inte kunde somna om sådär direkt, och dessutom har jag ju två hundar här som behövde sin morgonpromenad och sedan behövde de få sitt morogonkäk också efter det!
Jag åt frukost efter promenaden, gick den havlånga rundan. Riktigt härligt väder idag! Sådär skönt kyligt och vackert soligt. Bätte kan det inte bli, älskar sånt här kylsoligt väder! :)

Förberedde hundarnas mat och gjorde ordning min frulle, god müsli i fil, morots-, äpple- och apelsinjuice och sedan en polarmacka med ost och kaffe till det. :) Löste korsord i nya FRIDA då jag drack mitt kaffe, vilket var trevligt.

Idag blir jag hämtad runt 15- tiden av mormor och morfar för att träna i stan och sedan lite senare äter jag middag hos dem. Det blir trevligt, för nu var det ett tag sedan jag träffade mina fina morföräldrar. :)
Ikväll kommer både brorsan och mamsen hem. Mamma kommer ganska sent, men Isak och jag blir väl hemskjutsade hit av pappa kanske (?) på kvällskvisten. Då blir det mys med chips o.s.v. GÖTT! :D

Jag känner mig lite som en bohem, but I like bohemhelgar.
Jag chillar runt, runt och känner mig lite halvmatt, eller något. Nej då, men lite seg känner jag mig väl när jag bara glider runt såhär.
Jag kände verkligen starkt för att börja skriva nu i helgen. Påbörja någon novell eller liknande. Men den inspiration jag sökte då jag promenerade infann sig inte direkt. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva i för changer. Jag har ju en novell jag har skrivit typ 11- 12 A4 på, på datan hemma hos pappa. En vampyrnovell. Den är jag nog ganska nöjd med, men jag bara skriver på och vet inte hur den ska sluta riktigt. Rätt spontant liksom...
Men i oktober, då... ska jag börja på skrivarkurs! Hoppas verkligen jag får ut något av den, för jag känner verkligen att skrivandet är något jag vill hålla på med, det gör jag.
Nu kan jag också få respons av andra genom den kursen, känns både lite läskigt men också väldigt kul!

Nu ska jag fixa lite här, jag brukar känna på mig då det finns saker är att fixa även om jag inte alltid kan sätta fingret på vad. Men eftersom jag ska träna om 3 timmar så behöver jag packa ner lite till det.

... Och lite avis är man väl på systrarna, Amanda och Jozzan, som befinner sig i Mallorca just nu! Härligt med resa!

PEACE OUT!


En bild på mig och morfar, från min födelsedag den 4e februari i år.


10.09.03

En fredagkväll som denna är jag ensam hemma, om man inte räknar med att jag har två doggies in tha house också, vilket fyller ut ensamheten en aning. Men ensamheten kan vara rätt schysst ibland också. :)
Jag gjorde iordning en egen kycklingsallad, med svarta oliver, fetaost, gul paprika, tomat, rödlök, grönsallad och så penne rigate till det, och den blev faktiskt väldigt lyckad! :D

SKönt med helg nu.
Men min blogglust finns inte med mig just nu, jag kände mig bara lite pressad till att blogga nu.
Jag tar det snart igen.


En så fin varelse Stumpen var. Riktigt häftigt katt!
Älskade honom. Saknar Stumpen!


1st of september '10

Båda vännerna var sick:a today, surt!
Men hade ju Jozzan att promenera tillsammans med på skoljoggen och äta lunch med. :)
Skoldagen har gått helt okej, bortsett från att jag var typ halvdöd på fysiklektionen. Jag satt och tog små korta powernaps, kände jag. Jag orkade verkligen inte hålla ögonlocken uppe, helt sjukt! Och då läraren sa en sida vi skulle slå upp så hörde jag knappt, blev lite förvirrad. Så 7,5 h's nattsömn räcker inte för mig? Eller vad handlar det om, egentligen..?

Nu är det ju mammavecka, men jag befinner hemma hos pappa för stunden.
För idag efter skolan knallade jag till gymmet för att köra ett träningspass med pilatesboll. Det gick bra!
Men när jag nästan var färdig med passet så kom ett gäng killar in på gymmet (troligen orienterare. I typ 17 årsåldern, kanske?) och attackerade träningsmaskinerna och vikterna. Jag snackade med mamma på telefon just då, och när jag la på så frågade jag om de skulle träna. "Inte just nu", sa de. Sedan stack de efter en liten stund. Hehe..

Bytte sedan om och gick till Willys för att köpa en Gainomax med chokladsmak och en illgrön banan. Fanns bara gröna! Men det satt fint ändå. Gainomax är gött! :D

Nu ringde mamma och bad mig dra mig ut nu. Åker hem till landet och ska äta middag och sånt innan jag bäddar ner mig i god tid ikväll, ska försöka i alla fall!

PEACE

 





RSS 2.0