dansuppvisning

Hejsan!

Det är freeedaaag! Bästa dagen på veckan, så skönt!
Jag är å andra sidan inte helt frisk, vilket suger. Näsan rinner och jag har snytit mig helt röd runt "näspartiet". Jag stannade hemma onsdag och torsdag från skolan, då jag mådde som värst med feber, frossa och huvudvärk. Men idag gick jag, förkyld men lite mer välmående, till skolan. Sedan är dansuppvisningen ikväll och den vill jag gärna inte missa. Vi som verkligen tränat in den dansen under en bra tid, hade ju vart tråkigt och missa den. Tog förresten svininfluensa- vaccinet i tisdags också, men kände mig hängig innan det. Jag var lite orolig över om det var typ influensan jag hade fått innan jag tog sprutan, och sedan glömde jag att säga till gubben som tog sprutan på mig att jag kände mig hängig, så jag tänkte "shit, nu kanske jag får dubbeleffekt av influensan". Men det är nog inte så farligt med det, jag börjar ju må bättre...

Det är riktigt struligt med internet:et hemma hos mamma. Vi har haft en man hemma som har försökt, men det misslyckades. Hatar sånt strul!
Nu sitter jag hemma hos pappa, har druckit en kopp te och nu laddar jag inför ikväll. I dansen ingår tre olika dansstilar och vi ska ha på oss två olika outfits. Först tights, linne+ ett brett skärp. Sedan "mysbyxor/joggingbyxor" och munkjacka. Våra hår ska vara fluffiga. ;)

Missar IDOL ikväll då, men får ta och se reprisen på söndag!
Kram och trevlig helg!


I hate to be cold (förkyld)!!


091122

God morgon!

Igårkväll tittade familjen på en gammal klassiker, Dirty Dancing! Det blev alltså inget Robinson.
Jag la sedan i en inpackning i mitt hår, en bra av märket L'anza som jag fick av Johannes i julklapp förra året. Jag tände samtidigt ljus för min farmor i mitt rum som fyllde år igår. Älskar dig farmor, du finns alltid med oss i våra hjärtan. ♥

Nu är jag uppe, vaknade 8:15, och eftersom man kunde ha inpackningen i under natten så sköljde jag ur det imorse. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Blir nog att ta det lugnt här hemma.

Ha en bra dag och vecka! Ska till mamma imorgon och det är inte säkert att vi fått bredbandet fixat än.
Kram!

Tuggummi

Alla har väl någon gång tuggat på de där välsmakande, friska gummirektanglarna eller bollarna? Självklart! Dessa små gummigrejor ska jag fördjupa mig om nu!

Tuggummi (Tugg-gummi, engelska chewing gum), ursprungligen ett amerikanskt njutningsmedel, som bereddes av chiclegummi (mjölksaften av Achras Sapota), socker, pepparmyntsolja och andra aromatiska ämnen. Tuggummi, som ibland har form av tunna, rektangulära kakor, framställdes fabriksmässigt i stor skala i Nordamerika redan kring 1900. Tuggummi används även för att tillfälligt ge en bättre andedräkt. Bubbelgum är en variant av tuggummi som främst är avsett för barn, exempel på bubbelgum är Bugg och Hubba Bubba, se nedan. Under de senaste tio åren har de flesta tuggummisorterna bytt sötningsmedel, från socker till xylitol som är betydligt vänligare mot tänderna och mot magen. Dessutom förekommer tandvårdstuggummi utan socker och nikotintuggummi som hjälpmedel vid rökavvänjning. Kåda från främst gran har tjänat som tuggummi i Sverige långt tidigare än fabrikstillverkningen startade. Detta var i första hand för att hålla tänderna rena.

Extra är ett tuggummimärke som säljs i många olika smaker. Extra är sockerfritt och innehåller inget gelatin. Extra tillverkas och saluförs av Wrigley's och introducerades 1984.

Mina personliga tuggummifavortier är;
Extra White Sweet Mint- med smak av söt mint
Extra Honey Lemon- med smak av honung och citron
Extra White Sweet Fruit- med smak av söta frukter

Textkälla: Wikipedia.


Tuggar just nu,
detta goda tuggummi;
Extra Sweet Mint


New Moon

Åh, nu är premiären igång! Såg att New Moon går i Vetlanda ikväll och imorgonkväll, men då jag är pank så blir det inget för mig. Jag vill ju gå med min kära mamma som också har läst alla böcker, men hon kunde inte åka med, så... jag får helt enkelt vänta tills den 8 januari då den går här i Eksjö. Det gör absolut ingenting, för då har jag ju något att se fram emot! =)
Någon som sett den? Vad tycker ni isåfall, lika bra som den första? Bättre? Sämre? Skriv!

Jag har gjort i ordning en sallad till kvällens middag som blir kyckling och klyftpotatis. Mums!
Det blir mys framför Robinson Karibean ikväll, och en massor av tända ljus som är mysets nyckelord.

Sedan tänkte jag googla på tuggummi, och skriva ett "jag fördjupar mig"- inlägg. Jag googlade på det för ett tag sedan och vet att det första tuggummit var kåda som man tuggade på och att grundaren är Wrigley's.
Men först- käk!

Puss på er!

_______________________________________________________________________-

091228

Den 8:e januari går New Moon på bio här i Eksjö. Då ska jag förhoppningsvis gå på den, om inte just den 8:e så går jag istället någon annan dag, eftersom att den går den 9:e, 10:e, 12:e, 13:e och 14:e också. Jag MÅSTE i alla fall gå och se den någon dag, mamma & jag. =)

091121

Tjena bloggen!

Åh, vilken lättnad det var igårkväll när Jihde sa: "den första som gått vidare till nästa fredagsfinal är:.....Mariette!". Jag sa att jag inte kommer titta på IDOL mer om Mariette åkte ut, och så satt jag med en kudde framför ansiktet. Men det förvånade mig faktiskt att Erik hängde löst, men att Reza åkte ut var nästan förväntat. Visst, hon har en fantastisk sångröst, men hon gick väl inte hem hos svennarna. Svennebanan svennebanan, haha! Hatar den låten...
Snyggast klädd igår var i alla fall Tove, helt klart! Riktigt snyggt och klätt med olika djurmönster på kavajen och klänningen! Mariette och Tove var bäst sångmässigt igår, det var fint nä de sjöng på svenska, de är ju mina favoriter! ♥

Agnes tog sällskap en bit med mig när jag cyklade hem, för hon skulle in till stan och köpa present med Amanda. De ska fira en vän ikväll.
Hela morgonen har jag varit riktigt hettande varm. Svetten har typ runnit av mig, jag trodde jag fick svininfluensa- anfall, inte för att jag har svininfluensa (ska ta sprutan vecka 49), där när vi cyklade hem. Jag drog av mig mössa och vantar och slängde dem i cykelkorgen. Herregud! Så när jag kom hem tog jag en dusch och det hjälpte. Gjorde också en ansiktsmask vilket gjorde under för hyn!

Nu sitter jag och lyssnar igenom gårdagens uppträdanden från IDOL. Alla är så jäkla duktiga! Jag kan faktiskt inte avgöra vem som vinner, men jag har ju mina favoriter som jag hoppas på!

I hope everything are good with you guys!
Have a nice weekend! =)




Så vackra, och så begåvade tjejer!




GaGa

Jag diggar Lady GaGas senaste grymt mycket!


Hos Agnes

Till förhoppningarna så slaggar jag hos Agnes inatt. Såååå mysigt! ♥
Det blir ju såklart IDOL- myyyys, eller fredagsmyyysss, hehe.
Vi cyklade först hem till pappa där jag packade och sådär, och sedan fick vi skjuts hem till Agnes.
Nu sitter vi här, lyssnar på "walking in Memphis" och jag har målat två naglar svarta, haha! Ska strax måla de 8 kvarstående, för Agnes vill sitta här nu, hon slänger iväg mig snart, tror jag, maha!
Det blir skräpmat till middag idag, hehe, vilken fiiiin gästmiddag jag bjuds på då, suck. Skämt åsido, det blir gött!

Trevlig helg på er läsare, puss & kram!


Hittade två bilder på mig bland Agnes bilder från en klassresa till Linköping i sexan.
Vi besökte bl.a ett badhus med Europas längsta vattenruschbana, Cloettas chokladfabrik och ett experimenthus. Det var en lyckad resa! =)




091120

Hello!

Sitter i skolan, datasalen, och har engelska nu. Vi har arbetat med våra filmprojekt, eller vad tusan det nu kallas. Alla skulle i alla fall välja en film att skriva om. Jag valde såklart Twilight! Man skulle skriva en liten beskrivning om själva filmen, lite om en av skådespelarna (valde Kristen Stewart) och om sin favorit scen i filmen (skrev om baseboll- scenen). Mitt är klart och jag är ganska nöjd. =)

Den här lektionen slutar klockan 9, om 4 minuter nu. Och efter det har vi SO och sedan biologi. Efter lunchen sedan har vi bara A- tid och handledning, och sedan HELG! Mycket skönt! Förhoppningsvis slaggar Agnes och jag över ikväll- imorgon. Det blir ju en massa mys!

Ha en bra dag, hörs kanske ikväll!

A M A Z I N G

Jag fullkomligt avgudade Mariettes och Kalles duett förra fredagen. Jag fick gåshud, rysningar och ståpäls- allt på samma gång! Det var så vackert, det tog sig ändå in i själen som Andreas sade, och det var bättre än värdsklass som gäst-jurymedlemmen Ulf Ekberg från Ace of Base sade.
BÄST! ♥


Imorgon är IDOL- temat inget mindre än KÄRLEK!
Idolerna ska sjunga två låtar var. En sång till fansen och en till en anhörig.
Dessa låtar ska idolerna sjunga:

Mariette Hansson

Ängeln i rummet - till anhörig
Time of your life - till fansen

Tove Östman Styrke

Sweet dreams (are made of this) - till fansen
Himlen är oskyldigt blå - till anhörig

Calle Kristiansson

Your song - till fansen
To be with you - till anhörig

Erik Grönwall

My life would suck without you - till fansen
Always- till anhörig

Reza Ningtyas Lindh

You've got a friend - till fansen
When I need you - till anhörig

 


talangjakt 09

Hej på er!

Jag har helt mör i kroppen. Man ska inte träna två dagar i rad! Jag visste ju om det innan, men Agnes ville träna idag också (och jag med egentligen) så vi och Amanda pallrade oss dit efter skolan och talangjakten.
Jag blev erbjuden att sitta i juryn för ett tag sedan och tackade ja, så jag har suttit med en snygg hatt, som alla jurymedlemar skulle bära, på huvudet och poängsatt alla 11 jäkligt duktiga deltagare. De flesta sjöng, men det var också en kille, Robert, som spelade, eh, trumpet? Jag tror det var det... och Justin som jonglerade igen. Alla var riktigt grymma, men vinnaren för i år blev ingen mindre än Stephanie! Hon har en helt fantastisk röst och vår beskrivning för hennes framtädande var "som taget från countrystaden Nashville". Hon sjön "white horse" med Taylor Swift. Grattis! =) ♥

Klockan 18 ikväll var Agnes, Amanda och jag på ett möte om ett julspel som vi ska vara med på. Det är vårat val i kofirmandprojektet i år. Vi ska vara änglar med lockigt hår, stora, vita fjädervingar och långa vita kåpor, vad vakcka vi kommer bli!
Julspelet hålls under Eksjö julmarknad den 5:e & 6:e december på torget. De andra karaktärerna som ska vara med är bl.a de vise männen, hedarna, en åsna och ett levande litet jesubarn i en krubba, det har varit en docka alla andra år... vi ska stå helt stilla, som levande statyer i början. Det blir nog riktigt mysigt!

Hoppas det står bra till med er!
Puss!


Jag hade ju snyggaste hatten dåva!


091118

Hej bloggen!

Jag vet inte riktigt vad jag ska blogga om under veckorna. Jag har suttit med en tom "nytt inlägg"- sida uppe ett x antal gånger under veckan, men jag har bara inte haft lust eller inspiration alls, usch. Det är inte lätt det här, nej.

I måndags började vi arbeta och prata om abort på SO:n, vi har precis börjat med etik och moral. Det är ett mycket viktigt ämne tycker jag, absolut. Men det är inte helt lätt att komma fram till bra åsikter om abort, jag vet inte riktigt hundra vad jag tycker om det. Men helt klart så tycker jag att man får göra det om man blivit våldtagen eller på smällen som ung (oplanerat) när man har studier. Men sedan tycker jag inte att man får göra abort bara för att man till exempel har en pojke i magen och man ville ha en flicka. Det är inte helt rätt!

Idag hade vi kemiprov, vilket gick sådär enligt mig. Det kan väl bli ett starkt G eller åt det hållet, kanske.
Och efter skolan hängde Agnes på mig till gymmet. Det är toppen att jag fått mig mig en träningskompis! Pappa var redan på gymmet när vi kom, vi hade bestämt träff där eftersom paps skulle lägga upp ett nytt träninspass åt mig och Agnes. Det blev ett schema med balans, rörlighet och styrka. Perfekt!

Nu börjar bonde söker fru.
Ha det bra, kramar!

fredagen den trettonde.

Hej på er!

Idag säger jag "hurra hurra" för det är brorsan Davids födelseda'!
Grattis till 22 jordsnurr och hoppas du får en kanonbra födelsedag!


Vi har fortfarande inte fixat internet hemma hos mamma. Så jag gick faktiskt hem till pappa efter skolan idag för att sitta en stund här, hehe.
Proven har öst över oss de senaste veckorna. Och än så länge har vi fått tillbaks fysik- och biologiproven. Okej, på  fysikprovet fick jag ett G och på biologin ett starkt VG! Biologin är ju ett ämne jag tycker om och vill satsa på, så jag hade faktiskt hoppats på ett MVG, det var två poäng ifrån! But that's the way.

Veckorna rullar på och snart är det juletider! Hoppas det kommer MYCKET snö i år, älskar snö! Det har ju faktiskt snöat lite titt som tätt här, men den snön smälte ju bara i backen. Slaskii blaskiii.
Som sagt önskar jag mig en ipod i julklapp. Men också lite bra böcker, som Genom dina ögon av Stephnie Meyer (författaren till Twilight- serien!), del 5 i serien Vargbröder av Michelle Paver (som jag redan läst, men jag vill ju ha alla böcker jag tycker om hemma i hyllan, mys!) och Katarina Von Bredows senaste bok Bara inte du. Böcker i alla ära, alltså!

Det blir första helgen för oss i vårt nya hus nu. IDOL- mys framför teven ikväll och sedan har man ju lite ledig tid till att fixa i huset också. Superb! =)
Hoppas ni får en mysig hösthelg!
Kramar!







091109

Hej!

Nu är det måndag och ny vecka. Vi hade SO- prov idag och det gick riktigt bra! Tack för hjälpen brorsan, man får in saker bättre i skallen om man sitter och diskuterar två stycken. =) Idag åker David förresten tillbaka till Växjö och studierna.

Mamma kom hit nu, jag sitter nämligen hos pappa. Gick hem hit efter skolan för att hämta lite grejor och sådär. Räkna inte med så mycket bloggande nu den här veckan, vi har inte fixat internet än, och 3's mobilabredband verkar ju helt kasst, så ah.

Men ni får ha en bra vecka!
puss!

feelgood


Lisa & jag sommar 09 .



blogname

det står ju "my simple life" i min header. och jag vet faktiskt inte varför jag skrev det riktigt.
jag lever inget helt lätt liv, har inte haft det så lätt alla gånger. men jag tror faktiskt att jag jämförde mig med de större bloggarna som Kenza, blondinbella o.s.v och tänkte på deras bloggliv. att jag har lite mer "simpelt" liv än dem, vilket väl var lite tokigt.
kom att tänka på det nu bara, hehe.




indie rock

Jag lyssnar på den mesta musiken, har tänkt att jag är allätare. Men det är nog indie rock jag gillar allra mest!




Indie


Indie är en förkortning av engelskans ord 'independent. Benämningen kommer från Storbritannien där mängden små, oberoende independentbolag växte upp som svampar ur jorden under och efter punkrörelsen.

De oberoende skivbolagen inriktade sig på utgivning av pop och rock som inte alltid var så kommersiellt gångbar. Benämningen indie uppstod under 1980-talet, och på skivbolag som Postcard, Sarah, Factory, Creation RecordsRough Trade sågs en ny stark våg av popmusik växa fram, ofta med rötterna i 1960-talets brittiska poptradition. Indie har även utvecklas till en egen musikgenre, och även inspirerat till klädstilar. och

Beteckningnen indie kan även användas på rollspel som är oberoende av större utgivare och har speciallicerat sig på en nisch inom rollspelshobbyn, ofta samberättarrollspel. Ett exempel på en indie-utgivare är Kaleidoskop, bestående av en Linköpingsbaserad grupp rollspelsmakare.

 

källa; wikipedia




fördomar skrämmer mig.


I wish i could tell you, but
prejudices scares me.


091108

Hej på er!

Åh, jag skrev ett inlägg uppe på min dator, och det borde jag inte ha gjort. Mitt internet slutade nämligen fungera helt tvärt och det sparades inte! Jag får försöka skriva om det så gott det går.

______________________________________________________________________
Idag är det farsdag, och pappa fick en snygg tröja av oss barn (fast egentligen var det Cilla som köpte den, hehe).
Min kropp har skrikit efter träning de senaste dagarna, så jag bestämde mig för att åka till gymmet imorse. Steg upp runt 9 och gjorde frukost. Kokade ägg och gjorde det lite extra snittsigt eftersom att det är farsdag idag. Men farsan klev inte upp förrän 2 timmar senare, så äggen hade väl svalnat en aning och sådär, hehe.
Men väl när han var uppe så sa han "jag ska till gymmet sen". Och då passade det ju perfekt, lite farsdagträning med pappa, var dessutom längesedan som vi tränade ihop också! =)
Efter passet kände jag mig hel, mjuk och jag hade fått massor av ny energi. Tvärtemot hur det kändes innan träningen- stel som en giraff (eller något) och ont i hela kroppen.
Vi åkte förbi Willy's på vägen hem så att jag kunde köpa mig lite plugg- snacks. Naturgodis och en flaska LOKA likes passion flirty apricot. Vi har nämligen SO prov om religionen Islam imorgon. Och visst vill man ha något att tugga i samtidigt som man pluggar? ;)
Jag tog en dusch och sådär innan jag satte igång. Eftermiddagen ägnade jag åt det, och sedan lite senare åt vi middag. Det blev pappas godaste kycklinggryta med purjolök idag!
När jag var mätt o go slog jag mig ned vid teven en stund, och det är så typiskt! Alltså, varje gång jag slår på teven, vilket jag sällan gör, så är det alltid något avsnitt som jag redan sett som går just då. Och det hände nu. Det var Ghost whisperer- Bloody Mary. Kommer ihåg hur spännande jag tyckte den var då, men nu kom jag ju ihåg det mesta, så.

Kära broder, David, och jag har suttit och gått igenom religionen nu. Han har förhört mig. Jag har inte riktigt fått kläm på vad det är för något David pluggar nu i Växjö förut, men det fick jag reda på idag, religion tydligen, vilket passade perfekt! Just Islam hade han inte läst om ännu, så det var ju bra att han fick lite försmak på det. =)

Hoppas allt är bra med er!
Nu ska jag ladda batterierna inför en ny skolvecka.
Kram!

En grej som finns med på årets önskelista inför jul:


Jag har faktiskt aldrig haft en Mp3 eller en ipod.
Denna röda ipod nano är ju riktigt snygg!


fairtrade

Idag pratade vi som sagt om orättvisan i världen på en station under kofirmanddagen.
När jag kom hem idag och de hade bryggt kaffe, så frågade jag om vi hade rättvisemäekt kaffe. Och då svarade pappa "nej, jag köper rättvisemärkt när det är bra pris på det. För du Ester, vet du hur mycket det skiljer i pris på vanligt kaffe och rättvisemärkt...?". Och då gick jag på pappa och nästan skrek att vi måste köpa rättvisemärkt o.s.v och att jag kommer köpa alla varor rättvisemärkt när jag blir äldre. Då sa pappa "du kommer att förstå när du bli äldre, Ester". Visst, det skiljer mycket på priserna, i och med att vi är en så stor familj så behöver man ju pengar. Och om man inte är typ värsta mångmiljonären så har man ju inte pengar till att köpa sånt egentligen. Kaffe är ganska onödigt, så om kaffe ska finnas så borde varena paket vara rättvisemärkt, och de borde vara lite mer budgetpris på det så att alla som vill dricka kaffe har pengar. Men sedan måste man ju lägga lite mer på det så att även de som arbetar ska få lön. ÅH! Livet är inte lätt alla gånger!!!! Livet är så orättvist, och det var hemskt att läsa en lapp idag på konfirmationen där det stod som rubrik "om jorden var ett samhälle med 100 invånare så skulle..."
*... 30 st vara analfabeter.
*... 80 st inte ha någonstans att bo, eller ett ihopfallet ruckel.
*...3 st ha en dator.
*...1 st ha en utbildning.
ungefär sådär, o.s.v...

Jag ska skaffa ett bra jobb så att jag kan hjälpa till så gott jag kan. Endast köpa rättvisemärkt & ekologiskt... om det nu var så enkelt.

Vi är lyckligt lottade!



Fairtrade- kaffebönor







konfirmanddag

Hej hopp!

Nu är jag hemkommen efter en hel dag med konfirmationen. Från klockan 11- 17.
Vi blev indelade i grupper, jag var med Anna, Moa, Rebecka, Linus, David och Ulrika, och fick en karta i ett kuvert. Sedan skulle man gå runt i stan och leta efter olika ledare som man skulle hämta ett litet kort hos. Ett kort där det stod ett kapitel ur Bibeln, t.ex "3 Mos 12:16". När man varit hos alla ledare och hämtat alla kort så skulle man tillbaka till Kyrkbacksgården och de som kom först fick ett litet etapp-pris. Det var inte min grupp som vann, vi virrade runt när vi redan (tydligen) hittat alla 9 kort. Hehe. De som vann fick i alla fall en påse dumlekolor. 

När det var avklarat blev det en fika med ost- och gurkbaugette och saft.
Efter fikapusen körde vi igång igen och nu fick vi bläddra i bibeln och leta reda på ingredienser i de olika kapitlen. Vi skrev upp det och fick med oss dessa upp till ett kök där vi fick baka en sockerkaka med kardemumma. Sedan fick vi rast och då var de flesta nere i uppehållsrummet och spelade Wii, sällskapsspel, biljard eller bara satt och snackade. Jag, Agnes & Anna spelade ett sånt där fotbollsspel som man står och snurrar i olika stänger så att gubbarna på planen flyttar sig sida från sida.
Efter rasten körde vi igång igen. Nu blev vi indelade i större grupper och det var tre stationer som vi nu skulle gå runt på, och min grupp började med lite fysiska övningar. Man skulle massera lite, stöta ihop fingertopperna och den ena skulle då blunda och bli förd utav den som tittade runt i rummet. Sedan körde vi att man skulle stå mitt emot varandra, granska varandra från topp till tå och sedan vända sig om och ändra två saker på sig själv som sedan den andre skulle lägga märke till. Det var nog den roligaste stationen om man bortser från den andra som var med en präst, prästen Ingemar. Haha! Han har drag som gör att han är väldigt lik Mr. Bean! Och nästan varje gång han pratar sträcker han ut tungan som en orm och sedan håller han på att blinka mot en hela tiden. Störtskön! På den sationen fick vi se över de tio budorden och sådär.
Sista stationen handlade om orättvisan i världen. Vi fick bygga med lego, pussla och svara på frågor, och det var tre stycken som var ett rikt i-land och resten var u-land, fattiga. De rika fick flera pusselbitar, enklare pussel och enka frågor medan vi fick tvärtemot vad de fick. Sedan pratade han om rättvisemärkta varor och sådär. Nyttigt! Det var den sista stationen och efter det var det lite rast innan middagen. Vi fick tacos till middag och våra hembakta sockerkakor till efterrätt. Mums!
I samma sal där vi åt hade vi sedan mässa då vi sjöng lite till en ledares gitarrspel, bad och hade nattvard.

Det har varit en bra dag, bättre än förväntat! =)
Hoppas allt är bra med er, nu ska jag skriva lite på min vampyrnovell om jag har inspirationen.
Puss och kram! ♥

P.s Brorsan har kommit hem hit från Växjö där han pluggar nu! Min fina bror.



091106

Hej!

Då var det fredag igen. Jag befinner mig hemma hos pappa, gick hem hit efter skolan tillsammans med Agnes och Amanda. Vi bestämde oss för att ha lite skoj hemma hos mig. =)
Vi slappade framför datorn, spelade Babbel, körde sanning och konsekvens och hade det allmänt trevligt!
De blev väl hämtade runt 18 någongång. Nu sitter jag i soffan, väntar på att IDOL ska börja! Ikväll är det "världens bästa låt"- tema. Idolerna ska välja ut den låt de tycker är bäst i hela världen, hehe. Jag har kikat på IDOL- sidan och fått reda på vilka låtar idolerna valt, eller jag tittade på en repetions- snutt, där idolerna repade inför ikväll, men jag vet inte exakt vad låtarna heter, ni får se på teven ikväll, missa inte! ;)

Den här skolveckan har gått bra, tycker jag. Vi hade fysikprov i onsdags vilket gick ganska bra tror jag, och idag hade vi biologiprov vilket gick väldigt bra!
Det blir riktigt fint i våran nya hus! Det är väl det jag har hållt på med under veckan, packat upp lådor och fixat i huset, efter skolan. Det blir toppen!

Ha det bra, kram!


Ni får en söt bild på lilla Jaga

091004

Hejsanhejsan!

Jag har inte haft tillgång till dator, eller internet. Vi har precis flyttat, och det mobila bredbandet vi införskaffade håller på att strula.
Men i alla fall, huset vi flyttat till är ett mysigt litet 40-talshus en bit utanför stan. Det börjar bli ordning, men en del lådor med småplock står minsann kvar.

Sitter hemma hos pappa nu, eftersom Isak hade min nyckel hem till mamma så kom mormor, morfar och jag inte in dit idag. Isak skulle åkt med bussen hem, men tydligen så "glömde" han det. UNGE!!! Hehe.
Jag tar det från början..
Jag gick 30 minuter tidigare idag eftersom jag skulle till tandläkaren i Nässjö, så mormor och morfar kom och hämtade mig. Vi hade fysikprov sista lektionen idag, och det gick nog helt okej tror jag.
Hos tandläkaren gick det bra, hon gjorde det vanliga- spände åt här och där.

Sedan skjutsade mormor och morfar hem mig till mamma, och precis innan vi kom fram ringde mamma mig på mobilen och berättade att inte Isak var hemma, hon hade väl ringt hem och märkt att han inte var hemma, för hon visste inte vart han var. Skitunge. Så vi åkte tillbaka till stan, hem till mormor och morfar. Men på vägen dit mötte vi Isak, han kom farande med rollerblades:en på fötterna på trottoaren i snöyran. Jag tjoade till att han var där och att vi skulle vända om, han var på väg hem till pappa. Så vi åkte dit och när vi kom fram skällde jag ut honom. Skam! Det ställde till ett till problem också, eftersom vi skulle ha en elektriker hem till mamma, och då behöver det ju vara någon hemma. Men eftersom elektrikern är Johannes vän så ringde vi upp honom och så löste sig det att han kommer lite senare.

Mamma är på julbord i Jönköping just nu, och sedan skulle hon svänga förbi IKEA och fixa några grejor, sedan kommer hon och hämtar upp oss.
Ha det bäst!


RSS 2.0