Gifts.

Jag och älskling bytte julkappar igår :)
Av honom fick jag två musikskivor med Gorillaz och Shakira, och av mig fick han choklad, strumpor, en film (Forrest Gump) och kondomer. Hihi ;) Fint!

Två låtar från de album jag fick med Gorillaz och Shakira;
Denna låt från hennes album Sale El Sol är så fin!

Dag 12– Något jag saknar.

Nu har äntligen älsklingen min kommit hem från Tyskland! ♥
Eftersom vi var tillsammans hela föregående dygn så har jag glömt bort att göra dag 12 på den där listan. So here we go!
Om inte min Johannes hade kommit hem ännu, så hade det varit honom jag saknat nu.
Men annars saknar jag väl typ mina ex- styvföräldrar, min storebror Johannes som numera är bosatt i Norge, mina farföräldrar som jag inte lärde känna väl, som gick bort ett år efter varandra ungefär (de var skilda sedan en bra tid tillbaka) för typ 2 år sedan.
Sedan saknar jag gamla tider när man var sådär liten och inte var så allmänbildad och tyckte allt var så spännande, och tider med "gamla" kompisar när man hittat på en massa bus och haft det allmänt kul tillsammans.
Random

Dag 11– Min favoritresa.

Jag, mamma, mormor och Isak reste till Spanien (Mallorca) när jag bara var kanske 3 eller 4 år, så jag minns inte så mycket av just den resan.
Annars har jag varit i Frankrike en gång, i Normandie på bröllop år 2004. Det var en väldigt fin resa! Bodde på en gård med släkt från mammas sida. Det var så vackert där! Vi besökte också Paris och Disneyland.
Sedan har jag också varit i Turkiet två gånger (Side och Marmaris), och i Tyskland två gånger (konfirmandresan till Berlin och sedan en skolresa till Schneverdingen, och då besökte vi också Hamburg).

Jag kan inte välja en favoritresa, svårt är det iallafall...
Kanske Frankrike- resan då jag fick träffa släkt som jag aldrig träffat tidigare, plus att det var så otroligt vackert där! Berlin är ju en favoritstad, av de jag besökt, så det var också en oförglömlig resa.

Får inte fram några bilder just nu..





Dag 10– Det här får mig att gråta.

Jag är rätt känslig när det gäller sorgliga filmer. Jag har gråtit till bl.a Hachiko, Anne Franks Dagbok och Titanic.
Det här var svårt... Begravningar är väl ett självklart tårframkallande moment. Så sorgliga filmer och begravningar.
Jag vet att det finns fler saker som kan få mig att gråta. Men det här var det jag kom att tänka på nu.
Random

I need you to understand.


Not on top.

Hey!
Igår kände jag mig feberhet då och då under dagen, och mina luftvägar har varit fu*ked up under några dagar nu- och imorse vaknade jag med halsont... Halleluja! Inge vidare det här. Men febern verkar inte sitta i sedan igår, och nu har jag en fin liten halsräddare vid namn Strepsil- Honung & Citron. *Jag bockar och bugar*.
Jag tar det helchill nu för att återhämta mig. Sov middag i min soffa efter den tidiga middagen bestående av rester från julbordet och pappas potatismos (att sova middag är underskattat- gu' så gött!), och på det blev det en kopp kaffe och två punchrullar. ¡Muy bien! :)
Ikväll är jag sugen på att agera soffpotatis med filmkalas. Dock vet jag inte vilka filmer jag skulle kunna se, men jag finner säkert några rullar ska ni se. Hihi ;)
Kanske skulle fortsätta läsa i min helgrymma bok- vilken annars som inte True Blood, del 2! Göööötttmooos polarn!
Ciaooo!


Ny topp från Lindex. 75 fina spänn på rean!


"I wanna do bad things with you"

Dag 9 – Om jag skulle byta utseende med någon, skulle jag byta med..

Angelina Jolie;

Denna söndag har bestått av shopping på re...

dsc04434 (MMS)

Denna söndag har bestått av shopping på rean, middag på pizzeria och nu filmkväll- allt tillsammans med kompisarna. :) Agnes sover nog över här inatt och sedan ska jag till Dr. Tand imorgon. Haha, tandläkaren alltså. :p Peace.


Dag 8- Den frisyr jag trivs bäst i.

Jag tycker om att ha håret utsläppt, någorluna vårdat (alltså att det inte är helt oborstat) och med min snelugg (bara den är sprayad, annars är den lagom irriterande). Mitt självfall är lite vågigt, vilket jag trivs rätt bra i men annars tycker jag ibland om att platta till det lite.
Jag vill ha lite volym i håret, så om det blivit platt och tråkigt så tycker jag om att ha lite mousse eller liknande i det.
Jag har alltid haft långt hår (med undantag för den gången då jag gick i första klass och klippte håret axellångt). Men jag skulle kunna tänka mig att klippa till en kortare frisyr, kanske någon pageliknande. Tror jag skulle passa i det, faktiskt. Men jag har inte vågat riktigt än..

Hehe, "vilken av dem är tennisbollen och vilken är äpplet?!".
Tog en bild där mitt hår är ungefär som efter beskrivningarna.
Bilden är typ ifrån sommaren '08 eller '09? Minns inte riktigt.

Dag 7- Detta ångrar jag.

Hmm... Kanske att jag inte börjat och hållit på med någon aktivitet tidigare? Jag är väl inte för gammal för att börja med något, men att jag inte hittat något, som att spela något instrument eller något annat kreativt.
Jag har testat på en hel del- gått på någon kurs som hette "bild & form" och testat olika sporter som fotboll, simning och innebandy, men det varade inte länge. Sport är kul, dock inte riktigt min grej tror jag. Jag gillar ju att träna, men då blir det mer styrkeövningar på gym eller med pilatesboll ensam. 

Annars då, att jag inte hållit kvar vid de bästa vänner jag haft? Jag har flyttat ifrån dem antingen praktiskt, alltså till en ny stad eller ett nytt område i stan, eller psykiskt.. Men det är nog så det är, att man glider ifrån kompisar sådär, skaffar nya kontakter o.s.v. Eller, det kan ju vara så, det är nog rätt vanligt rättare sagt!


Gammal mobilbild.





Good morning snowflakes! Juldagen till ära...

dsc04392 (MMS)

Good morning snowflakes! Juldagen till ära åker jag och bröderna snart till mamma för att käka kalkon och mysa :) Peace!


Årets julklappar;

dsc04390 (MMS)

Årets julklappar; * Ett paket med Nivea Pearl Shine shower creme & deodorant- av Elisabeth. * True Blood säsong 1 & 2- av mamma och pappa. * Mascara MaxFactor- MasterpieceMax- av mamma. * Svart Depend- nagellack- av Elisabeth. * Parfym- Givenchy "Play"- av mamma. * 300 kronors presentkort på Lindex- av mormor och morfar. * Söta strumpor- också av mormor och morfar. * True Blood- böcker, del 4 & 5- av pappa (del 2 & 3 som jag fick av Amanda och Agnes är också med på bilden). * Boken "Låt den rätte komma in" (fick av brorsan David). + 100 kronor och en liten tvål (finns på bilden) av mormor och morfar, och en röd bh av Elisabeth.


Såhär ser jag ut idag, julafton till ära. ...

dsc04372 (MMS)

Såhär ser jag ut idag, julafton till ära. Svart klänning från H&M, metallicblå örhängen från JC och till det har jag svarta tights och lila naglar. Mamsen var förbi här innan med ännu fler julklappar och nu är julmaten på väg. Funderar på att fortsätta läsa lite ur True Blood del 2 nu, som jag fick av Amanda då vi bytte julklappar i onsdags. Och av Agnes fick jag den tredje :) God jul till alla er varelser som läser! Pussar.


Michael

 

 




Dag 6- Det här hade jag på mig idag.

Eftersom att det är julafton idag så tänkte jag klä upp mig en aning- det blir min svarta klänning.
Denna, som är från H&M;


Storebror är på plats nu och de flesta jul...

dsc04369 (MMS)

Storebror är på plats nu och de flesta julklapparna är inslagna, jag har suttit och slagit in några åt pappa nu. Vi var och åt pizza ute innan, fast egentligen ville vi ha kinamat, och problemet var att 3 av 3 kinarestauranger var stängda... Lyckat! Not. :p Vi åkte aldrig till mamma nu ikväll, för det kändes intera lönt. Jag har faktiskt ganska bra med julkänsla just nu, men denna känsla var som starkast när man var liten. Jag köpte en dvd med vårat luciafirande, så den har rullat på teven nu med. :) På bilden ser ni våran julgran (som för övrigt pappa inte tycker är så fin. Hehe) och alla julklappar framför teven. :)


Jullov!

Woho, nu var det lov! Göttmos. :)
Något som är mindre kul är att min älskade tysk dragit till Tyskland för att fira jul där och befinna sig där under 5 dagar... Det kommer kännas lite, saknaden kommer gnaga på mig. Men sånt är livet, man behöver sakna ibland.

Jag är hos pappa idag, har varit här nu i typ två veckor kanske. Egentligen är det väl mammavecka nu, men jag tror att jag ska börja köra på ett lite mer random stuk- bo lite som jag känner för.
Imorgon är det julafton och jag ska fira med pappa i år. Vill egentligen fira med allihop samtidigt- mamma, pappa, mormor och morfar och hela tjocka släkten. Det vore awesome! Men det är som det är...

Har invigit jullovet med lussebulle och pepparkakor tätt inpå frukosten, en dusch och en nybäddning av sängen med rena lakan. Det känns ju rätt fint det! Dessutom kommer broder David till Eksjö idag. Yay, vad glad jag blir! :)
Nu sitter jag här med en molande värk i nedre regionerna av magpartiet och dricker vatten... Det är dock mindre smickrande. Men jag ska fixa lite annat smått idag som att återlämna Paulo Coelho- boken på stadsbiblioteket och sedan åker vi till mamma lite senare.

Med det här säger jag;

GOD JUL OCH ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!


Dag 5- Min bästa vän.

Oh, vilken svår punkt jag är kommen till...
Jag har 3 nära vänner som jag känner djupare än annat folk liksom (Agnes, Amanda och Josefine), sedan har jag ju min mamma som jag står väldigt nära och kan prata med nästintill allt om. Och Johannes, min älskade.
Men vän alltså, då blir det nog Agnes jag skriver om här.

Agnes är en väldigt rolig och schysst vän!
Vi har hittat på en del ihop- åkt iväg till olika platser och kommit på kreativa idéer.
Jag mår bra av att umgås med Agnes, för vi blir sådär härligt "flummiga" när vi hänger tillsammans. Och då glömmer man bort dåliga tankar och slappnar av.
Agnes är smart, vänlig, omtänksam och bryr sig om andra- en väldigt fin vän helt enkelt!

Tack för att du finns!

Agnes Ekedahl


Dag 4- Mina passioner.

Passioner... Saker man älskar, va? Ord som dyker upp då jag söker efter synonymer till ordet "passion" är bl.a "mani" och "åtrå".
Jag älskar att läsa, att skapa bilder i sitt huvud när man läser och komma in i en annan värld sådär, det är fantastiskt!
Att vara nära en annan människa är också något jag tycker är underbart, närhet alltså. Och choklad och god mat är något man bara inte kan hata, de effekter som god mat och choklad har är väldigt fina.
Jag tycker om att vara på fina platser, som i en fin skog där man kan tänka fritt och filosofera, eller i en vacker stad, som t.ex Berlin som jag tycker är en helt oslagbart vacker stad!
En musikpassion har nog alla, för musik kan väcka så många känslor.
Så sammanfattningsvis är mina passioner böcker, närhet, choklad, mat, vackra platser och musik.


Dag 3- Det här åt jag idag.

Hihi, vilken trevlig punkt jag har kommit till!
Det jag ätit än så länge idag ska jag rada upp här nedan;

* Frukost- fil med flingor, ett glas apelsinjuice och en macka.
* Lunch i skolan- risgrynsgröt.
* Fika när jag, Amanda och Agnes kom hem till mig- kaffe, macka, lussebulle och pepparkakor.

Sedan blir det middag lite senare- kyckling som pappa tillagar nu.


The Sounds.

Living In America


Rock 'n' Roll


Seven Days A Week


Midnight Sun



Dag 2- Min första kärlek.

Jag har väl varit ihop med några killar när jag var mindre. När jag var typ kanske 6 eller 7 år så var jag ihop med en kille vid namn Ludvig, tror det var den första jag pussade iallafall. Vi gick i samma klass i förskolan och 1an, tror jag (inte helt lätt att minnas precis allt), innan jag flyttade.

Jag vet inte riktigt vad jag mer kan skriva om min första kärlek. Jag minns inte så mycket då jag inte var så gammal.
Men jag kommer iallafall ihåg att vi myste i hans soffa och det pirrade i hela mig. Jag var pirrigt kär och sprudlande glad!



Dag 1- Om mig själv.

Jag är en tjej född vintern 95 som heter Ester Allstrin.
En tjej som bott i två städer- halva än så länge mitt levda liv i Vetlanda där jag växte upp, och nu har jag bott i en annan liten stad i Småland vid namn Eksjö. Jag föddes faktiskt i denna stad.
Jag har flyttat runt till ca tio olika bostäder och även olika skolor. Den skola jag gick de tidiga lågstadie- åren i här i Eksjö, Prästängsskolan, är den skola jag går sista året i nu i 9an. Det var både en lågstadie- och högstadieskola förr, nu är det bara en högstadieskola. Sedan gick jag förskolan och första klass i Vetlanda, för övrigt i en fin skolbyggnad som kallades Kyrkskolan vilken tydligen kommer att rivas eller hur det nu var (det är nog inte längre en skola iallafall). Sedan upphörde då Prästängsskolans lågstadie, vilket innebar att min klass och alla andra lågstadieklasser där fick splittras och föras till andra lågstadier här i Eksjö. Jag valde Linnéskolan där jag gick klass 4, 5 och 6.
Nu när jag pratar om skolan så kan jag ju lika gärna dra hur mina sista skolår kommer att bli (vilket jag inte vet än egentligen..). Gymnasiet väntar nu, och de program jag har riktat in mig på är väl Vård- och omsorgsprogrammet (VO) och Naturvetenskapsprogrammet (NA). Jag funderade också på Samhällsprogrammet (SA) ett litet tag, men då jag inte är så intresserad av SO- ämnena och mest var sugen på det för att jag tycker om att skriva, så utesluter jag nog det programmet bland de program som intresserar mig mest...

Att jag flyttat så många gånger beror på att mina föräldrar skilde sig när vi bott kanske 2 eller 3 år här i en villa i Eksjö. De flyttade till olika lägenheter, träffade nya kärlekar och sedan har de skilt sig fler gånger och hittat nya o.s.v... Så det har varit en lite jobbig fas i mitt liv med föräldrar och styvföräldrar (jag känner ibland saknad efter dem, för de blir ju som extra föräldrar till en när man lever med dem i flera år).
Jag bor nu varannan i vecka i Gamla Stan hos pappa här i Eksjö och ute på vischan några kilometer utanför stan med mamma. Jag har många gånger tyckt att det känns för flängigt och sådär med att packa ihop hela min garderob för att bo hos båda mina föräldrar såhär. (Nu när jag skriver detta funderar jag starkt på att stadga mig på ett ställe eller flytta till en egen lya...). Jag är väldigt familjekär och älskar mina föräldrar väldigt mycket. Det är lite jobbigt det här...

Men lite djupare om mig själv nu.
Jag är rätt osäker som person, inte så självsäker alltså. Jag har ju mina stunder då jag känner mig sådär härligt säker, men till grund och botten har jag varit så osäker att jag nästan fryst ut mig själv från mina vänner. De jag umgicks med tyckte jag var negativ och jag kände mig kass och otillräcklig liksom.
Det var en tid under första året i högstadiet som jag hade det jobbigt med vänner liksom. Det resulterade i att jag gick runt själv i skolan mellan lektionerna. Ibland försökte folk liksom rycka upp mig, men jag var för osäker för att våga falla med i sådana vågor. Jag hade liksom chanser.
Amanda och Agnes lyckades dock, de jag umgås med idag. De är två jättesöta och omtänksamma tjejer som jag är glad över att ha lärt känna.
Nu känner jag hur min självsäkerhet växer med åren. Jag har helt andra tankegångar än i början av högstadiet, för efter föregående sommarlov kände jag mig nästan som en helt annan människa i sinnet. Eller, det där var kanske att ta i, men det har iallafall skett en stor förändring. Jag är självsäker, jag måste bara inse det liksom.
Sidor som jag är stolt över hos mig själv är att jag är väldigt självständig- jag har kommit på att jag inte tycker om när folk säger åt mig att göra saker hit och dit, för sådant "kommer jag ju på själv". Eller nästan lite sådär är det iallafall. Det beror egentligen på sammanhanget. Annars är jag påhittig och kreativ och kommer på bra idéer om jag får säga det själv. Hehe ;)
Annars är jag väldigt vänlig och omtänksam som person, bryr mig mycket om hur andra mår och kanske ibland för mycket om vad andra tycker också. Jag är också effektiv och intelligent.
Jag tycker att livet är spännande och ibland får min kropp en våg av upplevelse- och upptäckande-sug- jag vill liksom
ut i världen och upptäcka en massa! Viss musik kan väcka detta sug och jag får ett... ett rus.. Ja, ett RUS är det jag får! Det är så härligt, men när detta rus går över känner jag mig ibland lite dämpad efter ett tag. Det kan liknas vid svag ångest. Det kan leda till att jag bara tänker negativt och låter tårar falla lite smått. Men detta inträffar, tack och lov, inte ofta alls.

Mina intressen är att läsa och skriva- litteratur är min grej har jag kommit på. Jag har en del Word- dokument i en mapp i min dator. Där har jag bland annat en vampyr- novell på drygt 10 stycken A4- sidor. Den är väl inte klar, för det vet jag inte när den kommer bli, om den ens kommer bli. Haha.. Jag skriver lite sådär pö om pö på den. Och någon gång läste jag det jag skrivit på den för mina vänner.
Jag läser mycket också, mest skönlitteratur. Jag tycker om sci- fi, romantiska thrillers och romaner. En av de bästa böcker jag läst är bl.a Genom dina ögon (The Host) av Stephenie Meyer. Hennes Twilight- serie är också grymt bra skriven, tycker jag. Så Stephenie Meyer är en av mina favoritförfattare. Jag har läst alla Katarina Von Bredows ungdomsböcker, vilka jag tycker är väldigt bra de också. Och Michelle Pavers Vargbröder- serie. Grymt bra!
Alla dessa böcker är samlade i min älskade bokhylla.
Jag är också intresserad av människans anatomi. Människokroppen är oerhört intressant tycker jag!
Biologi är då ett utav min favoritämnen. Speciellt då det handlar om just våran kropp.

Där hade ni en del av mig i textform.
Bilder vore ju trevligt, kanske. Men de får dyka upp i efterhand isåfall.




When love takes over.

Dag 1 - Om mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Det här åt jag idag.
Dag 4 – Mina passioner.
Dag 5 – Min bästa vän
Dag 6 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 7 – Detta ångrar jag.
Dag 8 – Den frisyr jag trivs bäst i.
Dag 9 – Om jag skulle byta utseende med någon, skulle jag byta med..
Dag 10 – Det här får mig att gråta
Dag 11 – Min favoritresa.
Dag 12 – Något jag saknar.
Dag 13 – Mina favoritskor.
Dag 14 – Något jag önskar att jag gjorde mer.
Dag 15-   Mina rädslor.
Dag 16 – Min favoritplats.
Dag 17 – Min önskelista.
Dag 18 – Mina drömmar.

Jag har bloggat dåligt nu på sistone. Kärleken tar över sånt här mindre nödvändigt, liksom. Ja, jag är kär, och min kärlek heter Johannes <3
Jag börjar med dag 1 på denna lista imorgon, tänkte sussa nu.


Wednesday Plans.

När jag kom hem kände jag mig lite dämpad på något sätt, vilket jag inte känner ofta alls. Speciellt inte nuförtiden...
Men det kan vara så att för mycket kaffe ger mig denna känsla. Och då handlade det i det här fallet bara om 2 muggar. Men jag dricker inte mycket kaffe alls vanligtvis.
Men nu har jag haft en fin eftermiddag med fantastiskt fina sms, följt av god mat, dusch och nu en kopp te och doft av mammas pepparkaksbak här i köket. :) Och sedan med tankar på att jag har en rätt fullspäckad onsdag framför mig- det gillar jag! Så länge det inte blir för stressigt dock.

Först har vi luciaövning på morgonen, och det blev lite dåligt tajmat med min nybokade tandläkartid... Så jag sticker typ mitt under övningen. Så kan det ju gå.
Annars ska jag dela ut de sista prylarna som jag sålt för WWF tillsammans med Agnes. Sedan ska vi iväg på bio i Vetlanda. :)
Sedan kanske jag besöker en viss mottagning efter skolan också, bara för att. Pallar inte gå in på detaljer, hehe. Det är inte säkert, men tror inte det blir något med det.
Jo, men som sagt- det händer ju lite denna onsdag iallafall!

Det blir fint. So long!
PEACE






Tisdag, den 7e december.

God morgon!

Kollade bara en snabbis på datan nu såhär på morgonkvisten, men ska fortsätta med frukosten här så vi inte missar bussen...
Så hoppas ni får en finfin dag. Puss :)



Juletid.

Hej där!

Det är sådär lagom fullt upp nu. Lite farligt, då jag bokade in annat under samma tid som som jag skulle varit hos tandläkaren på onsdag. Ooopss! Jag ska dela ut de sista produkterna som jag sålt för WWF och fixa en annan sak, tillsammans med Agnes. :)

Det lackar mot jul nu, och lucia. Inför julafton har jag förberett en del julklappar, vilket jag gjorde tillsammans med Agnes på julmarknaden igår bl.a. Handlade dock mest i affärerna förutom lite julklappspapper och fudge ute på marknaden. Fint. :)
Och i skolan övade v första gången inför "luciatåget", eller vad man nu kallar det, som vi har nästa måndag. Fina julsånger inövades under nästan två timmar i slutet av denna skoldag.

Jag funderar på att pierca mig i näsan. Det gjorde jag för kanske 2 år sedan också, och då jag frågade päronen var de inte överens liksom. Men tror det skulle bli fint med någon liten sten eller sådär på ena sidan... Funderar återigen på det iallafall.

Ha en jättefin vintervecka!



Christmas Lights.

Åh, vilken underbart fin fredagskväll/-natt! Helt otroligt. Det var finast någonsin!
Känner mig så hel, så fulländad...



Haha, fint va? Pappa har redan tänt alla a...

dsc04217 (MMS)

Haha, fint va? Pappa har redan tänt alla adventsljus! Jo men så kan det ju gå då ;) Äter frulle nu. Och det är fredag :) Friday I'm in love <3


RSS 2.0