090928

Hej!

Ny vecka kära läsare, några dagar närmare jul, nya möjligheter o.s.v...
Behöver jag berätta vilka lektioner vi haft idag? Näe, ni kan bläddra bak i registret om vi vill veta, för visst har jag skrivit ner måndagens lektoner någon gång? Säkerligen. Haha!
Fick skippa idrotten idag, även att jag hade släpat med mig min idrottsbag och så. Hade ju tid hos kuratorn, kom jag på sen, i tid. Fick inte fram så mycket ord, mest tårar. Händer så mycket, har hänt så mycket, jag kan/vill helst inte berätta för mycket här på bloggen i och med att jag inte vet vilka precis alla som läser min blogg är. Men det är helt okej i nuläget, visst, det är jobbigt det som händer, men det kommer bli bra snart, både tror & hoppas!

Cyklade till gymmet runt 17 idag och tränade, så jäkla skönt, nu ska jag komma igång riktigt igen, jag blir så seg och deppig av att inte träna och sedan äter jag som en häst när jag har uppehåll. Hehe. 
Igårkväll låg jag och grubblade lite när jag hade lagt mig, nu ska jag ha godisförbud, eller i alla fall dra ner lite på godiset, inget godis på vardagarna! (jag äter egentligen inte mycket mer än lite på helgerna, egentligen)...
Men idag när jag cyklade till ICA för att köpa ett paket tuggummi, fick jag också med mig en pingvinstång. Och sedan kom jag på mig själv på gymmet och flinade, där gick det förbudet upp i rök. Men jag försöker igen, hoho ;)

Idag åt vi pappas hemmagjorda raggmunkar med fläsk till middag- som pappa tänkt göra länge, och idag la ner all sin kraft på att göra, mums! Pappa är husmanskostens kung!!! =)
Imorgon hänger jag nog med Agnes hem efter skolan, eller så hänger hon med mig hem, vi får se hur vi gör. Blir kul i vilket fall som helst!

Nu ska jag nog få lite plugg gjort här.
En parentes bara; ÅH så mysigt och hemtrevligt vi har här med ny matta, nya fåtöljer, nya prydnadskuddar, den nya, svarta stora plasmateven såklart, tända ljus... Cilla är inredningsdrottning! Hehe.

Ha det bra allihop!
Kramar


Grödinge kyrka.

Halloween

Kikade in på Foki's blogg nyss och min längtan till Halloween stärktes när jag såg en påse blod.
Jag ska bli vampyr på Halloween! Dricka blod, ha vassa huggtänder, bli blek med hjälp av min vita kräm jag köpte för några år sedan till en halloweenfest och gå runt och bita folk, grr. Eller ska jag vara vegetarian och bara dricka djurblod á la familjen Cullen, kanske? Jag ska nog bli Bella, tror jag! Jag är så jäkla lik henne till personligheten. JA! 
Vilka är med mig och bildar familjen Cullen på halloween? Come on! :D
Den 31:a oktober är "alla helgonas dag", då kan man sitta i mörkret, dricka blod, och titta på någon läskig vampyrfilm eller filmen "Alla helgons blodiga natt" tillsammans. Göra ordning lite läskig mat och skrämma vettet hur varandra, SHIT! Längtar mer till Haloween än någonsin nu!


"Ett glas blod, tack!".
Den här "dropp-påsen", finns på Urban Collector.
Vätskan har samma konsistens och färg som riktigt blod,
men såklart innehåller den inte äkta blod utan en dryck med blåbär och frukt.
Coolt!


kusiner



Finaste kusinerna på denna jord! Sofia, Johan, Felicia och Therese <3


Sötaste Flisan


Fikaborden var dukade så flickigt det bara kan bli med rosa, söta dekorationer.
I de rosa servetterna var de inritstat i guld; "Felicias dop
26/9 2009.

090927

God morgon!

ÅH, vet ni vad jag gjorde igår? Jag läste ut den sista boken ur twilight- serien. DESPERAT! Men nu känns det komplett, och de är absolut de bästa böckerna jag läst, och förmodligen de bästa jag kommer att läsa. Jag är helt förtrollad, serien är som gjord för mig!
Nu väntar filmerna, spännande!

Idag vaknade jag upp runt halv 9, tog en dusch och sådär. Nu har jag ätit frukost med ägg och idag har jag inget planerat. Någon som vill träffas? Agnes, Amanda? Ringer nog runt och ser vad de har för sig idag...

Ha en bra söndag!


the hottest

Blicken, kalufsen, stilen, sången, skådespelet- ROBERT PATTINSON IS THE BOY!








Ursäkta om jag dreglade ner er, haha. Han är ju bara såå HET!

Dop

Hej på er!

Vi är hemma nu efter en heldag i Grödinge, Stockholm och dop för lilla Felicia. Jag kände mig inte sådär MEGAsocial, men efter att gått upp 6 imorse och åkt en lång bilresa, blir man lite seg och mosig. 70 mil blev resan fram och tillbaka totalt under en dag, men jag sov såklart i bilen. 
Det var två dop samtidigt i kyrkan, vilket vi inte visste om, alltså VI, men det visste väl säkert DE. Pappas syster & Felicias mamma- Anna och en syster eller vad det nu var till det andra barnets mamma, hade exakt likadana klänningar på sig under dopet. Bruna med broderade blommor på bröstet. De kände inte ens varandra och hade ju då inte heller liksom planerat någon. Det var av ren slump, coolt! Haha.

Efter dopet åkte vi och fikade i en lokal med fina tårtor och Felicia fick öppna sina presenter. De flesta var smycken, men sedan fick hon ett fårskinn att ha i sin vagn i vinter, en liten rosa gåvagn med en prinsesskrona på sidan, en gosig nalle och lite annat fint. Av oss fick hon ett halsband med en liten rosa ängel som berlock på.

Finaste tårtorna!
      


I like it!


Introt till True Blood (min favoritserie). GRYMT!

Draft: Sept. 25, 2009

Hellluuu tha blog!

Sitter i skolan och har A- tid just nu. Passade på att logga in...

_______________________________________________________________________

Ja, det där skrev jag i skolan idag, när vi satt i datasalen för att besvara enkät på datorerna.
Hann inte skriva klart riktigt som ni ser, hehe.
Första lektionen idag var engelska och vi pratade om adjektiv och gjorde ett litet test. 
Efter det SO. Ganska segt... vi gör pjäser som vi ska spela upp. 
Sedan biologi, börjat arbeta om matspjälkningen nu. Jag lyssnar som vanligt och antecknar mitt allra bäst där. ;)
Lunch, vilken var god idag- kycklingwook.
Och efter lunchen, A- tid och handledning. Vi besvarade, som sagt, enkäter.

Efter skolan tog jag sällskap med Amanda hem, en bit, eftersom vi bor åt samma håll. Gick hem till pappa eftersom vi åker upp till Stockholm på dop imorgon, pappas syster Annas lilla flicka, Felicia. :)
Hade klipptid idag ju, 15:30. Så jag tog cykeln bort efter ett avsnitt True Blood & en kopp kaffe hemma. 
Det var en "elev", eller vad man ska säga, som klippte mig idag. I och med det blev det billigare. Hon var jätteduktig och trevlig, och jag blev grymt nöjd med håret! 
Hon toppade bort några slitna centimeter, klippte upp det några rejäla centimeter och finslipade min snelugg. Voíla! Gick på 250 kronor, kanonbra pris!
En sväng till apoteket efter min favorit försvarets hudsalva. Ett läppcerat är ett måste i fickan på hösten, läpparna torkar ut något fruktansvärt! 
I alla fall... när jag kommit hem efter att höstvinden blåst i mitt nyklippta svall på cykeln hem, blev det ännu en sväng till stan efter lite gottis och en sväng in på Lindex efter underkläder. Köpte med lite underbart naturgodis och så blev det tre par sköna hipsters på Lindex, 3 betala 2. =)

Ikväll har jag bara myst till det, man njuter verkligen av helgen såhär när plugget är igång. 
Pappa gjorde i ordning tacos, för min skull, hihi. Och medans han och Isak var på hockeyträning, typ heela kvällen, satt jag i soffan med mitt godis, tände en massa ljus och tittade på IDOL. Jag blev så glad när båda favoriterna, Tove och Erika, gick vidare. Man blev ju värsta blåst när juryn lurades först med att bara Tove gick vidare ju!!! Jag tänkte bara; nej, stackars Erika, hon som sökt i två år nu.. Men det blev bägge två, YES! Erik är ju också go han med, det är verkligen MÅNGA bra med i år! 

Ni får ha en trevlig helg allihop!
Kramar ♥




  

varför klaga?

I tisdags var det två afrikaner från Emali (Mali?) och visade ett bildspel från deras land, eller skolan där de arbetade rättare sagt och berättade lite.
Vi har det ju såå bra här i Sverige om man jämför. Världen är verkligen orättvis!
Vi har inte haft krig här i Sverige på liksom 200 år, men när vi frågade dem när de hade krig sist, svarade de typ "för några dagar sedan..".
Tre elever i deras skola får dela på en enda bok, medans vi elever i Sverige kladdar ner sina böcker eller slarvar bort dem. Vi klagar på osköna stolar i klassrummen (eller inte), medans en del av eleverna där får sitta på golvet. Vi klagar på maten i skolan här, medan de får något mål om dan, antingen gröt eller bönor.
Vissa barn går ju ens i skolan... 
Uh. Jag orkar inte jämföra mer, det är en sådan stor skillnad, helt otroligt!

De verkar ändå så glada, härliga människor!
Jag tänker bli fadder åt något barn när jag har pengar eller kanske världsförälder?
 
Save the world.


090924

Hej!

Har inte riktigt haft tid till att blogga- massor av läxor och konfirmation. 
I tisdags, första dagen utan bloggande, var det konfa direkt efter skolan. Knallade dit, fikade och sedan gick vi igenom vad bibeln innehöll och sådär, och sedan körde vi en tävling där man skulle leta upp saker i bibeln, vi var så nära på att vinna, men icke. Vinnarna fick godiiiis ;d
När mamma hämtat upp mig efter konfirmationen åkte vi och tittade efter en jacka. Jag hittade en skön Aqua-tex i svart och lilla detaljer på Family House no.1 och sedan åkte vi till Intersport där jag fick en PUMA- sportbag. 

Veckan har rullat på..
Idag efter skolan åkte Agnes, Therese och jag upp till stan för att checka in nya Lindex- butiken som öppnade idag. Kul med en lite större affärs- kedja, Lindex har dessutom bra grejer, speciellt underkläder. Jag lovade mamma att köpa med ett hårspray hem, så jag köpte ett proffs- spray för 49,50 kr. Inte så billigt, men mycket bra!

Imorgon har jag klipptid, ska bli skönt att få bort de nedra delarna av håret, det slitna. Och sedan ska jag nog klippa upp håret lite. Efter det går jag hem till paps, och på lördag åker vi upp till Stockholm för att se på när min lilla kusin, Felicia, döps. 

Grattis vill jag säga till Peter som fyller år idag, hurra! ♥
Och StinaLee som i tisdags den 22 september, fick sin lilla flicka, Mayia. Har följt Stinas blogg ett bra tag, det känns inte alls som att det var 9 månader sedan som hon la ut beskedet i sin blogg... The time goes by really fast. 



090921

Ny vecka och nya möjligheter..
Skolan idag började med handledning, as usual. Vi gick igenom veckan, planerade. Imorgon kommer det...4, tror jag det var, afrikaner från Emali. Jag vet inte riktigt vad de ska prata med oss om, men det blir i vilket fall som helst intressant!
Vi har en massor av läxor känns det som nu när jag sitter och tittar i min loggbok. Jag fick inte med mig en enda hem idag, ingen plats att bära dem i, men de får jag ta imorgon.
Efter handledningen hade vi idrott, och jag var med idag. Min förkylning är betydligt mycket bättre, behöver inte ens använda nässpray. Vi hade lite konditon, sprang & mätte puls.
Sedan slöjd på kyliga Linnéskolan. Agnes, min och Amandas EKO- klänning av en gammal jeansskjorta (som blir underdel) och svart... silkes(?)tyg som blir överdel, blir nog ganska snygg med dragkedjor och sådär. Vi gör plagg till EKO- modevisningen, och jag kanske, bara kanske ska gå modell med den, jag fegar säkert ur, men i alla fall, haha.
Efter det lunch och matte på Linné, och jag och Agnes fick sitta i det varma sköna grupprummet bredvid, för vi är ju såå bra. :)
De sista två lektionerna då energin börjar ta slut och man sitter med tunga ögonlock, spanska och SO.
På spanskan läste vi i boken två & två, och sedan jobbade vi i boken. På SO:n håller vi på att förbereda pjäserna. De flesta var trötta, så det var inget flyt där precis.

Gick hem till pappa efter skolan för att plocka ihop lite grejer, och snart kommer mamma och hämtar mig här. På fredag ska jag klippa mig, men hur? Jag ska i alla fall få bort de slitna topparna, det är säkert. Men sedan vet jag inte, bara låta det va som det är?
Och på lördag är det dop för min lilla kusin Felicia i Stockholm. Träffa släkten! =)

Hoppas allt är bra med er läsare!
Kramar.



Tände ljus för farmor och farfar igårkväll.
Jag älskar er & saknar er ♥
Bilden är från farfars begravning i maj.


Gransnäs

Hallå!

Lägret på Gransnäs i helgen var faktiskt mycket, mycket roligare än mina förväntningar! Skitkul.
Bussen gick runt kl. 9.30 på lördags morgonen, och vi var framme efter kanske 20 min, inte så långt från Eksjö. Vi fick först fika och lite information och sedan körde vi en tävling med massa stationer i lag. Mitt lag hette "the dirty turtles", och det gick inte så bra för oss, hehe. Vi kom väl näst sist, tror jag.
Sedan åt vi väl lunch. Mattiderna var väääldigt olika de vi har hemma. Man åt verkligen huuur mycket mat som helst där, de gödde verkligen upp oss. Haha!
Efter det blev vi återigen uppdelade i grupper, och vi skulle gå runt på olika stationer. Man skulle ha me sig en "personlig sak", och min var en liten spegel. Bara för att jag använder den dagligen, kanske inte just den men speglar över lag, hehe.
Vi höll igång typ hela dagen med en massa aktiviteter, men när vi hade rast intog Agnes, Therese, Amanda och jag in vårat rum med fyra våningssängar på övervåningen. Sedan köpte vi godis i kiosken som de hade öppen en liten stund.
På kvällen lekte vi en massa roliga lekar, jag hade knappt kört någon av dem förut. T.ex. atomen, som gick ut på att man rörde sig runt i rummet en & en, och sedan ropade ledaren ut en siffra, t.ex. 5, och då ska man gå ihop 5, och om det blir några över så förlorar de och får gå ur leken. 
Sedan gick vi återigen ihop i olika lag och då skulle vi gå runt till olika ledare som hade frågor, eller annat man skulle klura ut, och så fick man en karta och en ficklampa. När man var klar i huset där alla ledare var, skulle man ut i mörkret och leta reda på de andra som visade sig vara ute på en udde vid en tänd eld under stjärnhimlen. Jättemysigt!
Prästen, Sören, berättade en spökhistora om en dräng som hade bott på gården Gransnäs, och när hans kärlek och han en kväll glömde bort allt så gick plötsligt en eld lös över gården, och sedan sa han att drängen nu går runt på gården om kvällarna. Och sedan fick vi gå en omväg i skogen upp tillbaka till våra hus och sooova. ZzZ.
Min natt var ganska hemsk. Jag ålade runt i sängen när tarmarna vred sig flera varv (kändes det som) och sprang på toa flera gånger, när jag slutligen hittade lysknappen som fick bli till taklampan på grund av att min lampknapp till min sänglampa var borta! Hängde ni med? Ska jag förklara lite enklare?
Jo, det var helt kolsvart i rummet, där jag låg överst i Amandas och min våningssäng. Magen värkte något grymt, och jag ville tände sänglampan för lite hjälp att se något. Jag sträckte mig efter lampknappen på sladden, men fann ingen. Jag kände efter flera gånger, men nej, ingen lampknapp där inte, jag fick PANIK! Tillslut hoppade jag ner ocht tände i taket, som tur var vaknade ingen i rummet. Sedan tittade jag efter på lampsladden och såg att där hängde två sladdar. Den ena var till något annat, och den andra till min lampa och där satt det ju en knapp. ÅH! Men jag sov nog några timmar ändå, även att det inte kanske kändes så. Men vilken kaotisk natt!

Vi åkte hem på söndagsmorgonen efter frukost och lite aktivitet. 
När jag kom hem blev det mysig familjemiddag och sedan mös jag in mig i en filt i soffan framför True Blood. Jag hade inte sett ett enda avsnitt innan det, men med turen jag hade så fanns en superbrorsa, Johannes, som spelat in alla 4 avsnitt som gått på teven på våran inspelningsbara boxer! =) Alla avsnitt var ca 1 h långa, och jag såg dem alla efter varandra. Jag somnade till där i mitten någon gång, trött efter helgens bravader. Hehe. 

Inga bilder har jag att bjuda på idag heller. Måste bli bättre på det, skaffa mig en kamera. Snart är det julafton. En bra kamera står högst upp! 


  

090918

Hello dear readers!

Nu är jag hemma hos pappa och Cilla. Det känns bra.
Idag på morgonen startade skolan med årets skoljogg! Jag gick runt sjön med Agnes och Amanda, men vid några få tillfällen joggade vi lite lätt. Jag vill inte riskera att bli mer fökyld, så jag undviker att anstränga mig för mycket. Men vi var några utav de första ändå.
Efter skoljoggen hade vi SO, men det varade inte längre än 20 min, så vi snackade mest om vad de olika grupperna ska spela upp för pjäser och så. 
Sedan biologi- vi håller på med "böcker om kroppen", innehållande olika kapitel. Det första kaptilet handlar om celler, som vi har arbetat med. Jag var sjuk förra fredagen men har kommit igång bra. =)
Lunch efter det, köttgryta.
Sist A- tid och handledning. Jag fick göra läxförhöret i SO som de andra gjorde förra fredagen, och det gick väl sådär, lustiga frågor må jag säga... 

Efter skolan hängde jag på Agnes och Amanda hem till Amanda. Vi hade mycket trevligt! Spelade lite frågespel och sedan körde vi en liten "tävling" där en person skulle ha ögonbindel, och de andra två skulle rota fram 5 saker ur kylskåpet som personen med ögonbindel sedan skulle smaka, och gissa vad det var. Det är inte lika lätt som det låter! Jag fick satt 4/5. Den jag missade på var nog Agnes egenblandade drink, höhö. Vatten & filmjölk. yuck!
Amanda fick smaka på köttbuljong (Agnes idé!!), men missade det. Hon bara "vitpeppar?", "åh, vad salt det är, SALT?". Haha! Agnes missade på sesamfröna. Det var Josefines idé (Amandas syster). Det var ju en riktigt värsting att klura ut!

Ikväll blir det väl att packa inför lägret i helgen. Gransnäs med konfirmanderna, obligatoriskt dessutom. Det blir väl att be före varje måltid och sådär, hehe. Nej, men det blir nog trevligt, det tror jag nog.
Har sovit ute på Gransnäs förut, med Juniorerna för några år sedan. Kommer ihåg när vi gick på spökrunda en mörk kväll i skogen, man gick efter ett litet snöre som man höll om, och sedan hoppade ledarna fram och skrämde vettet ur en, eller inte... haha!

Trevlig helg!  ♥


Nya klockan.
Den är ball!
b.t.w. jag ser liite miffo ut där, hehe.
Webbakameror gör inte alltid det rättvisa!


090917

Hej på er.

Är hemma, efter en lång, ganska tråkig dag i skolan.
Dagen började med idrott & hälsa med Fredrik. Eftersom att min förkylning fortfarande sitter i var jag inte ute och sprang som de flesta andra, utan jag satt och läste i min bok. Den fjärde och SISTA (!!) twilight- boken, breaking dawn. Uhh, vad ledsen och deppig jag kommer bli när jag har läst ut den, herregud.
Efter idrotten hade vi svenska, min fabel är klar nu... är väl inte helnöjd, men den duger att läsa upp för småbarnen, lite fööör romantisk kanske? Hehe.
Lunchen är som senast på torsdagar, så vi hade både språk & matte innan. Det var fisk till lunch.
Efter lunchen hade vi engelska, väldigt slappt och skönt- vi tittade på filmen Horton, som jag sett förut. Rolig film!
Den sista och segaste lektionen, teknik. Vi läste och svarade på frågor.

Nu ska jag plugga liiite till läxförhöret imorgon och gå en sväng med vovarna. 
Har ni haft en bra dag?
Kram!  

musikanten på bänken

Hallå!

Ännu en skoldag har gått, en ganska bra sådan.
Först hade jag dans och vi har nu börjat med våran dans vi ska visa upp på höstshowen! Och jag märker att min kroppskordination börjar bli bättre nu, det känns verkligen skönt, armar hit och dit- det är inte det lättaste! Haha.
Men jag tror nog att våran danskoreografi blir ganska bra, vi har ju en utbildad dans- och koreografilärare till det så, yes. 
Sedan hade vi matte, och jag och Agnes fick sitta i grupprummet bredvid, alla blev avis, hihi.
Efter det hade vi kemi, första gången vi laborerade med eld, vilket gick bra. Vi fick smälta glasrör till olika former och skulpturer. Kul ju!
Efter det lunch. Jag åt 3 portioner med mat idag! Helt sjukt. Men är det skinkstek med äppelmos så är det! =) 
De två sista lektionerna var svenska och fysik, och på svenskan skrev vi på våra fabler och på fysiken sov jag. Var sååå nära på att somna, så segt med Solweig! 

I den 40- minuters långa väntan på bussen knallade jag bort till bibblan för att sätta mig och läsa en stund.
När jag passerade en bänk i gräset i backen upp till bibblan satt en ung man (han var väl runt 20 år skulle jag tro) med sin gitarr och en massa notpapper framför sig. 
Han ropade till mig när jag gick förbi. "Hejsan, du skulle inte kunna stanna en stund och ge mig lite åsikter på mitt gitarrspelande?". Jag stannade till, lite osäker och svarade. "Jo, eh, visst..". Han ler och berättar att han är inne i början på sin musikkarriär. Musikkarriär? Tänker jag. Vadå för en musikkarriär?
Han drar av sig sina bruna läderhandskar, "jag måste ju ta av mig de här, så att jag kan spela..". 
"Hehe, ja..". Sedan gör han sig redo för att spela. "Har du hört den här?". Jag lyssnar till ackorden som sveper över strängarna och tänker att låten inte var någon jag kände till så väl. "Nja, den har jag nog inte hört". 
"Det är ... med the beatles." (jag kommer inte ihåg vad låten hette).
Sedan frågar han om jag vill höra en till, och jag svarar "javisst", som hastigast. Sedan tänker jag om jag verkligen vågar stanna kvar hos mannen. Han såg ut att ha lite indian- drag med långt, rakt, svart hår. Jag blev nästan liite nyfiken, alltså, talade han sanning om att han verkligen var inne i någon "musikkarriär"? 
Sedan började han i alla fall spela en låt (som han sa namnet på, men det har jag glömt), som han berättade varit med i många filmer om medeltiden. Den hade jag hört, väldigt fin. 
Jag sa, "det var jättefint", och sedan "jag har lite bråttom upp till bibblan nu, hejdå". Jag hade nog kunnat stanna kvar och lyssnat på hans spelande ett tag till, men jag var ganska osäker, liksom en halt främmande man. 

Har pluggat lite matte, käkat middag och sådär, och strax hade jag tänkt att ta en dusch och sedan titta på IDOL. 
Puss och kram!   

full moon



090915

HellloooO! Allt bra?

Jag är på bra humör, och en källa är självklart vädret, men annars är jag väl bara allmänt glad!
Skolan idag började med musik, som vanligt, riktigt tråkigt. Noter, takter och allt vad det är, men det gick väl ganska bra. Sedan svenska- fruktstund med Lasse, SO- vi jobbade med grupparbeterna och sedan språk innan lunch- vi gjord ett test och sedan gick vi ut för att ha rörelse, vi gick runt i parken och fick svara på frågor.
Efter lunchen hade vi bild- vi håller på med tema- plancher, jag målar svalor ;)

Åkte hem med bussen och när jag kom hem möttes jag av ett paket som låg på min säng. Det var min knokk- klocka! Den var skitsnygg och jag är helnöjd! =) Vill ha den gula och den lila också, kanske satsar på någon utav dem när den här har pajjat, man vet ju inte hur länge de håller, men de är nog bra :d

Ska väl ta tag i lite plugg nu och sådär, sätta mig ute i det fina vädret.
Pusssaaaar!  


090914

Hej blöggen !

Jag gick till skolan idag, trots min förkylning och näsan som rann, men äh, jag grejjade det!
Först började vi med handledning, vi ska ha skoljogg på fredag och då fick vi välja mellan Triathlon- loppet eller det traditionella. Triathlon innebär 200 m simning i sjön, en cykeltur runt Hunsnäsen och sedan en jogginrunda i spåret. Den traditionella är endast runt Hunsnäsen, man får gå eller springa. Jag valde ju då det traditionella, om jag är förkyld vill jag ju inte anstränga mig så pass.
Efter handledningen hade vi idrott, som jag inte var med direkt på. Agnes, Amanda och jag gick en promenad istället.
Sedan hade vi textilslöjd och matematik på Linnéskolan + lunch, tillbaka till vår skola och så språk, vi hade vikare eftersom Monika var sjuk och sedan SO.
De hade läxförhör med betygsättning i fredags förra veckan, när jag var sjuk. Typiskt. Men det gjorde inget, när jag fick se en efter en gå in i rummet bredvid och bli betygsatta av Jonas. Det var 10/19 som fick ett svagt G och resten fick då... de fick helt enkelt inget betyg.
Det verkade vara ett ganska knepigt förhör, men jag tänker läsa på så mycket jag kan på stencilen och de sidor man skulle läsa till onsdag, då jag och två andra som också var sjuka ska göra sitt.
 
Pluggade på lite när jag kom hem ute i det fina höstvädret. Sååå härligt! Och när mamma kom hem gjorde hon pannkakor med blåbär. Sååå gott!! =)

Nu ska jag ta en dusch och varva ner.
Puss


090913

Good morniiiing!

Jag har käkat frukost, klätt på mig och make- at mig, och snart åker vi iväg mot Växjö och big brother, David! =)
Han har nyss flyttat till Växjö från Kalmar för att testa högskolan där, och han ville ha lite smakråd till inredning, så vi kommer till undsättning. Vi hade tänkt åka till IKEA i Älmhult, där den första IKEA- affären öppnades, tror jag. Fast eftersom det ligger 5 mil från Växjö så blir det ju en hel del extra mil, det är liksom 11 mil till Växjö härifrån Eksjö. Men vi får se om vi hittar någon annan affär där de säljer inredning, han var nog mest ute efter handdukar. 

Ni har väl inte missat att Blondinbella tagit över Kenzas MTV jobb till VMA's i NYC? Eftersom Kenza låg sjuk hemma kunde hon inte åka iväg, stackarn.
Kika in på Isabellas MTVblogg, för att följa hennes äventyr i kändisvimlet!



Ser ni vilken kändis jag ringat in? Jo, det är ju coola Kristen Stewart från Twilight! Som jag vill vara där!
Här kommer kändisarna bli placerade idag.
 Bild: från Isabellas MTVblogg.


Limegreen converse

BLI MINA, OKEJ?
Hittade dessa snygga gröningar i bloggshoppen, det är Dafina som är säljaren.
Om de inte redan är sålda så kan de kanske bli diiiina för 500 kr inkl. frakt.
Money, someone?


knokk-my-clock

ÅHHHÅHH, vad skönt att jag börjar piggna till nu!
Då kan jag ju trots allt hänga me till Växjö imorgon med bättre samvete till att inte snora ner broder David heeelt. =)
Skön lördagskväll må jag säga att vi har här hemma, hög mysfaktor med tända ljus, finns inget mysigare!
Vi har käkat bamsebiffar dränkta i kantareller som vi fick av mormor ikväll, även att jag inte kände så mycket smak var de goda, hoho. 

Kikade in på lisaplace och såg en ball armbandsur som jag blev sugen på. Klickade mig in på knokk's hemsida och beställde hem en grön. Hihi. Har aldrig använt någon armbandsur förut, så det blir skönt att bara kunna kika ner på handleden istället för att dra upp mobilen. CHECK. ;) 

Vad hittar ni på ikväll? :)


 

Beskrivning;
En fruktansvärt trevlig klocka!

Knokk har färdats över berg, hav och djupa skogar för att hitta denna guldklimp. Tidtagning, alarm, lysfunktion, men det bästa av allt är att du även kan se vad klockan är. OBS! Klockan är stänktålig men vi rekommenderar att den tas av före bad och dusch.

Hahaha, den kursiverade texten, visst låter det väldigt... logiskt?


14's

1. Jag är väldigt nostalgisk av mig.
2. Om jag vore ett djur skulle jag vara en hund eller en delfin. Delfiner har alltid fascinerat mig!
3. Jag älskar att skriva! Hade en dator en gång i tiden full av egenskrivda noveller, som tyvärr rök med datorn när den gick sönder eller vad det nu var som hände. Har börjat skriva lite smått nu igen, när jag har lust och inspiration kan jag få skrivar- ryck.
4. Jag är inne i en jobbig, deppig period just nu.
5. Twilight- serien av Stephenie Meyer är de bästa böcker jag läst! Helt otroliga, de har verkligen förtrollat mig!
6. De snyggaste kändis- hunkarna är enligt mig Johnny Depp, Robert Pattinson och Leonardo Dicaprio.
7. Jag är väldigt lik Bella Swan i Twilight till personligheten.
8. Min musiksmak är väldigt varierande. Jag lyssnar på allt från rock & pop till klassisk musik.
9. Jag tycker att det är vackert att vara blek och det skulle aldrig falla sig inför mig att börja sola solarium!
10. I framtiden vill jag antingen jobba med något inom sjukvården, skriva eller att skådespela, det sista skulle vara skitkul, verkligen!
11. Jag har usel kroppskordination och försöker öva upp den genom dansen på intressevalet i skolan.
12. Jag håller mig i form genom att gymma 2-3 ggr i veckan och att springa/promenera. 
13. Jag avgudar choklad, i alla dess sorter! 
14. Naturen är det vackraste som finns och där känner jag mig trygg. 
  

my life sucks, right now

Ojojoj, tänk om jag har svininfluensan?  
Förra natten efter att jag börjat känna mig dålig sov jag ju inte många timmar eftersom vi kom hem sent från skolgårdsfesten, runt 10, och sedan blev jag väckt vid halv 6 på fredags morgonen. Jag hade ju tänkt att gå till skolan kvällen innan, jag visste ju inte att jag var sjuk, bara grymt trött. Men när jag vaknade på morgonen kände jag mig sämre, och jag besämde mig helt enkelt att stanna hemma från skolan. 
Inatt sov jag typ 12 timmar (!!), men jag mår inte bättre för det. Huh. 
Varför blir just jag sjuk, jag som har bra immunförsvar... Imorgon vill ju jag hälsa på David i hans nya lägenhet i Växjö, men jag vill ju inte smitta ner honom. Hänger väl med och håller mig på avstånd på något sätt. GAAH!!!



   

highlight

Ett litet råd för er med onödiga komplex, som egentligen ingen annan tänker på, är att framhäva era delar på kroppen som ni är stolta och nöjda över!
Har ni vackra ögon, framhäv med en fin ögonskugga i en nyans som passar din ögonfärg/dina kläder/ditt hår och mascara som fyller ut ögonfransarna och gör dem längre. Testa dig fram med en eyeliner och låt fantasin flöda!
Har du tydliga kindben, markera med ett rouge du tycker om.
Fina läppar- lager med läppglans eller ett fint färgstarkt läppstift.
Fint hår- vilket ger mycket uppmärksamhet. Sätt upp det/locka/fläta, you name it!

Eller hur- framhäv mera!


voltaren

Måste bara beskriva känslan av när läkemedlet som rubriken lyder har börjat värka i min kropp, i mitt bröst.
För en liten stund sedan sköljde jag i mig en voltaren i hopp om att den skulle värka så att min smärta i bröstet skulle släppa. Om värken släpper, är det bara en vanlig sträckning.
Nu sitter jag här i min säng och kände nyss hur värken släppte, inte helt, men mycket. Kan beskriva känslan som att det var en kaka och att som tugga, efter tugga slets den från kakan. Kakan var värken och tuggorna lösgjordes av tabletten. Vilken häftig känsla! Skönt. 

Men min näsa rinner fortfarande oavbrutet. Jag älskar höst, men alla förkylningar och såntdär är ett undantag..
God natt fina läsare, hoppas att jag mår bättre efter en natts sömn.
Kramar!
  

olidlig smärta

Gud, vilken irriterande smärta jag har i bröstet! Liksom i hjärtat, känns det som.
Fast, inte för att jag tror att det är hjärtat, men i alla fall, kan vara en sträckning enligt Peter. Sedan värkar det i hela kroppen nu, är stel och så har jag åkt på en hemsk förkylning. Går runt med en näsduk i fickan eftersom näsan rinner stup i kvarten. NEJ NEJ NEJ!!!! Jag-vill-inte-vara-sjuk-punkt-punkt-punkt. . . .

Har varvat datorn, med twilight och lite plugg idag. Och morfar har åkt in med ambulans till akuten med blodförgiftning idag, men det går nog bra, det verkar så i nuläget i alla fall. Min lilla moffa.
Har suttit och läst skvaller och ätit några bitar mörk choklad nu ikväll, nu är det idol '09 på TV. Har inte sett något program på teven i år, så nu bänkar jag mig vid TVn helt enkelt. 

Pusshej, vi hörs!

språkresor

ÅH, det skulle vara något oförglömligt, mitt livs äventyr!
Har snackat med Stephanie en stund på MSN, och hon ska till England på språkresa nästa år!
Jag vill också, vill vill vill!
Det finns att välja mellan bl.a STS eller EF:s språkresor, och EF ska nog vara mer budget.
Pris för två veckor i Torquay, England med STS: 14356.00 SEK. (OBS! Ev. tilläggspriser är inte inräknade i priset).
Pris för två veckor i Torquay, England med EF:  12695 SEK. (OBS! Ev. tilläggspriser är inte inräknade i priset).

En liten skillnad var det ju på priserna, men med tilläggspriser kan de blir runt 20000 SEK.
Jag vill antingen åka till Australien, Canada, England eller Afrika. Stålar någon? Tack!
Jag har lätt för att lära mig språk, att tala olika språk och, ja, allt som har med språk att göra- ännu roligare blir det att resa samtidigt som man pluggar! =)





_________________________________________________________________________
Update;

Förresten så fyller Stephanie 14 år idag! :)
GRATTIS TILL DEJ BRUDEN! <3

 


idol 2009

Har inte sett på någon idol- audition på TVn ännu, men sökte runt lite på youtube. Hittade mina två favoriter ganska kvickt. Fantastiska!




sick

Hej där!

Här uppdateras det dagligen och blogglusten är på topp, eller inte...
Jag är förkyld, fryser, nyser och har en konstig smärta i bröstet, så jag stannar hemma från skolan idag, första dagen på länge jag gör det, kanske gjorde det en gång förra läsåret. Bra immunförsvar?
Fast jag gymmade i och för sig igår med lite förkylning, kan ju vara orsaken.
Sitter i mina nya snygga jeans som jag köpte på H&M i Jkpg när Cilla och jag var där förra söndagen (fick även ett par nya sköna träningsskor, det var på tiden. Mina gamla som jag använder utomhus stinker skunk och är just nu genomblöta efter idrotten igår, igen), en vit t-shirt och en skön scarf i silke som Isak vann på lotto på deras skolgårdsfest igår. Jag vann också, ett fiskedrag. =)
Jag, Thea och Agnes hade väldigt trevligt igår på skolgårdsfesten måste jag säga. Lite dans utanför discot som vi är för stora för nu. *snyft* haha.

Skolan rullar på och jag slår vad om att det här läsåret kommer gå minst lika fort som förra och innan det och före det. Ungdomen går fort, hela liiiivet går fort, för fort.
Konfirmationen har dragit igång, i tisdags var första träffen. Vi fick fylla i en enkät och en lapp om oss själva som vi sedan läste/visade upp med fina självporträtt på, haha. Och sedan körde vi en massa namnlekar och sådär. Nästa helg är det läger på Gransnäs, blir väl... kul.
På intressevalet i skolan har jag som sagt valt dans, och i onsdags gjorde jag bort mig totalt. Vi ska inte snacka om min kropps kordination. Jag har ingen. Vi skulle dansa diagonalt två & två, två steg fram, bak & ihop och upp med armarna samtidigt. Jag glömde bort armarna hela tiden, och de fladdrade hejvilt vid sidan i försök att få upp dem, men det kopplade inte alls. Det är därför jag har valt dans, i hopp om att träna upp min kropps kordination.

I onsdags gick Agnes, jag och Amanda på Eksjö marknad. Inget speciellt alls. Köpte mig en munk och en choklad- lott, utan vinst. Och sedan fick Amanda ett ägg i håret utav en brud, så vi gick hem till henne och så duschade hon av sig.

Fin dimma det är ute, som igår. Det var så himla vackert när dimman låg över sjön. 
Jag ska ta det lugnt hör hemma idag, läsa twilight och sådär.
Ni får ha en bra dag i skolan/jobbet. Kramar! 

hallå helg?

Nu är jag här igen.
Min dator håller på hela tiden, eller internet på min dator. Jag blir galen!

Det är redan söndag- hallå helg?- och vi ska till jönköping idag, lite shopping blir det minsann :) Jag behöver ett par nya träningsskor, AKUT! Mina gamla fula står och ger ifrån sig en förjävlig stank nere i hallen. De blev blöta rätt igenom på idrotten i torsdags, och de har inte torkat än. yuck! Så jag har inte kunnat springa sedan dess, nu vill jag uuuuut!

Igår var pappa, lillebror och jag ute och åt på Keskin's, varsin pizza med mozarella. Jag tog en Apollo som var god, men halva står typ i kylen här hemma just nu. Jag inte var så hungrig, åt gröt två timmar innan.
Efter det var jag med Amanda och Agnes en stund. Vi cyklade hem hit till mig så de fick se vårat hus, sedan gjorde vi inte så mycket mer än att vi spelade sällskapsspel. Men det var trevligt!

Runt kl 17 kom Cilla och hämtade mig och så åkte vi hem till hennes pappa, Leif, på kräftskiva. Eftersom jag är allergiker åt jag lite annat plock.

Nu ska jag fixa till mig lite till och sedan åker vi om 45 minuter. Ciiiiaoo!

P.s mamma ringde igår och berättade att hon köpt breaking dawn! *GLAD GLAD GLAD* =) D.s


Äntligen!

 

Ha en bra dag!




Wants

LOVE IT.  I wish it.
1. Glansig variant av leggings, 149:-
2. Svarta kängor med grovare sula i skinnimitation, 299:-
3. Jacka i skinnimiation, MC- modell, 499:- 
4. T- shirt, 149:-
5. Söt blus i puderrosa, 149:-
6. Jeans med slitningar, 399:-
7. Väst i fuskpäls, 299:-


HELG!

Hej på er!
Skolan idag var helt okej. Förutom att jag kommer se ut som, äh, jag vet inte vad på skolfotot!! På de första tre log jag vanligt, men på de sista två smajlade jag med tänderna, och han kommer troligtvis välja någon av dem eftersom fotografen gick fram och rätade till några som satt ner lite snett där fram, innan han tog dem. Jag tänkte inte på det, så i år blir det de första skolfotografierna där jag ler med tänderna på bild. Jag har haft gluggar mellan typ varje tand förut, men nu är de veck p.g.a. min räls, vilket är bra! Men nu har jag istället en jääättestor glugg där en tand som de drog ut ska sitta, men den har inte börjat visa sig än, och jag stod liksom vinklad med gluggen liite mot kameran, men äh, det kanske blir bra? Det visar sig, inför ALLA då!

Lite sammanfattning om dagen.
Vi hade engelska första lektionen, och då diskuterade vi saker om Australien eftersom vi har läst kapitel om Australien i textboken. Vi skulle skriva upp saker vi tänkte på när vi hörde Australien. Jag tänkte på Steve Irwin, rödbrända människor- eftersom ozonlagret är så tunt där, röda berg, öken, kängurur, Sydney, Alice Springs, Barrier revet, Crocodile Dundee, ormar... En hel del alltså.

Efter engelskan hade vi fotografering då, och sedan SO med Jonas som äääälskar att snacka, snacka & återigen SNACKA!! Det är intressant det han säger eftersom han tycker om det han gör, men när ska vi fortsätta med grupparbetet då? Höhö.
Sedan hade vi biologi med våran nya, jättebra lärare, Caroline! Vi jobbar med människokroppen (som jag tycker är väldigt intressant!) och just nu om celler som ju kroppen består av, i mängder! Och idag fick vi läsa själva och svara på frågor i boken, jag tog liksom in varje ord jag läste, så det tog en stund för mig innan jag kom till de första frågorna, men jag har gjort klart det sista hemma efter skolan nu. 

Lunch- grönsakssoppa.
Sist men inte minst, A- tid och handledning.
På A- tiden jobbade jag med matte, men jag såg en intressantare sak längre fram i klassrummet- nämligen en miniatyr av en människokropp skuren så att man såg de inre organen. Det var som ett pussel eftersom man kunde ta ur och plocka dit alla organ. Jag drog den en lunga, sedan den andra, och då rasade det ena efter det andra organet ur, så när tarmarna landade under bänken där Emmy satt frågade jag; "Emmy, kan du ta upp tarmarna?". Visst låter det lite sådär mysigt? Hehe. Och sedan kommer Robin och går förbi (klassens stökigaste, haha!) och river ut resten av organen. Oh. Så jag börjar pussla och fixa, men jag får inte ihop det, så jag smyger bort till bänken och sätter mig och pluggar igen. Och då kommer Anneli och försöker, och när hon sedan sitter och hjälper en elev, även att hon inte fått ihop det, går jag fram igen och säger; "jag ska bli läkare, så nu måste jag få ihop det här, men läkare står ju faktiskt inte och liksom plockar ut organen ju, det är ju kirurger som gör sånt!". Och Anneli säger; "då får vi se om vi vågar bli opererade av Ester nu!". Ändå så försöker jag, och tillslut får jag ju (såklart!) ihop den. *stolt* =) 
Handledning- utvärderingsfrågor- många. Jag blir som vanligt sist kvar i klassrummet eftersom jag skriver så mycket och så noga. Typiskt. Men i alla fall, MVG i svenska- tack! ;)

Knallade hemåt- eller rättare sagt- hem till mormor och morfar. Lite fika och lite prat, och där vid bordet började jag berätta om celler, om hur cancer- tumörer bildas och sedan började jag läsa upp mina anteckningar från biologin högt. Helt i extas över det här! Haha. 

Den här helgen sover jag hos pappa. Bestämt att jag bor varannan helg hos papi nu. Tacos och mys ikväll, i helgen blir det plugg och träning, förhoppningsvis.
Pussar och kramar! ♥ 


skolan la escuela the school

Hejsan!

Det känns lite trist att hålla på att prata om skolan här i bloggen, liksom; "idag hade vi matte först och sedan idrott, och sedan det och det och vi gjorde det", det blir lite trist tycker jag. Men vad ska jag skriva om här då? Jag har börjat tappat "gnistan" i mitt bloggförråd, inte bra.  
Bara för det skriver en liten sammanfattning om dagen.
På idrotten körde vi olika bollspel, typ en variant av rygby och sådär. ganska kul. Efter det svenska, då satt vi i fiket och diskuterade lite. Sedan español och efter det matte på Linnéskolan, vi spelade tärningsspel. Lunch. Segaste engelska- lektionen, jag fattade nada idag och John Blund svävade ovanför, varför är jag så jäklaaa trött nuförtiden? Sist idag teknik, vi tittade på en urtrist film.

Riktigt höst ute idag!   
Gick i regnet bort till bibblan, hittade en bok om twilightfilmen med bilder och sådär från inspelningen. "Åh, den här ska jag självklart låna!", tänkte jag. Hade inget lånekort med mig, så jag gick till receptionen och frågade om det gick att låna ändå, om han slog in boken på mitt namn och så, men nej, det gick inte. Så jag bläddrade igenom boken och tittade på klockan ett x antal gånger, knallade iväg till bussen när det blev dags och åkte hemåt, blöt. Fick som tur var skjuts ända upp till huset, fast jag var ändå redan så blöt, så jag kunde gått, men i alla fall..

Kom hem och gjorde lite mellis, och nu sitter jag här och måste plugga lite, tror jag.
/E  

Nightwish


090903

Goodmorning.

Ska strax knalla iväg till bussen, och sedan väntar veckans senaste skoldag, 15.10 slutar vi, och lunchen är inte förän 12.30 idag! Det är sent, men tar med mig pengar så jag kan köpa en fralla.
Första lektionen idag är idrott. Så då får man vakna till lite.
Berättar mer om skolan senare i eftermiddag förmodligen.

Puss på er!

 

wednesday second sept.

Hello!
Dagen började med första intressevals- lektionen det här läsåret. Jag har valt dans, och det blir nog skitkul! Vi hade lite presentation av oss själva och så körde vi lite olika takt- övningar och kordinations- träning i from av "lekar". Jag behöver träna upp min kordination, så dans blir perfekt!
Vi dansade igenting idag, men nästa vecka kör vi igång och börjar träna på dansen till dansuppvisningen som är nu lite senare i höst. Det blir tre olika dansstilar; showdans, streetdance och disco, en låt vi ska ha är "the boy does nothing" med Alesha Dixon. =)
Efter intressevalet köpte jag mig en fralla i fiket och så hängde vi där en stund innan matten började.
Efter matten hade vi kemi och sedan lunch. 
Idag fick vi laborera första gången. Wiey! Fast det var inget speciellt spännande. Vi skulle bara blanda ihop kopparsulfat och någon annan sorts kemikalie med världens svåraste namn tillsammans med H2O, vatten alltså. Och sedan blev vattnet färgat i mörk lila och det andra till turkost. Man är ju så snygg med skyddsglasögon och skyddsförkläde asså!
Sedan hade vi svenska. Vi skulle börja skriva fabler idag. Fabler är sagor om djur med mänskliga känslor som talar, om ni inte redan visste, hehe. Min handlar om en puma, två korpar, en grizzlybjörn och en älg. Jag kom igång fort med min mindmap, och har redan börjat skriva.
Dagen slutade med en eg fysik- lektion med Solweig som bara pratade och pratade. Jag höll på att somna...

Gick till pappa efter skolan och hämtade lite prylar, och sedan åt jag middag innan mamma hämtade mig där. Nu är jag hemma.
Puss och kram!




tueesdayy

Hallå!

Ännu en skoldag avklarad.
Började dagen med världens segaste lektion, musik, som egentligen borde vara frivilligt att gå på enligt mig. Jag fattar ärligt talat nada om alla noter och toner och allt vad det är, och fick typ alla fel på ett litet "test" som Patrik gav oss bara sådär. Musik är inte min grej, det är bara så! 
Efter musiken hade vi svenska, då tittade vi på ett avsnitt av Nalle Puh, och vi skulle skriva ner alla karaktärers egenskaper. Vi ska också bestämma oss vem vi är mest lik och jag är nog mest lik Ior och Nasse, tror jag. Fast jag har några egenskaper från varje karaktär, egentligen. 
Sedan hade vi SO, och Jonas pratade heeela lektionen om andra världskriget och sådär, höll på att somna- bokstavligt talat- över bänken. Och efter SO:n tänkte man liksom "åh, vad gott med lunch nu..." och så har man en lekton till, språk. Luncherna är så jäkla sena på schemat det här läsåret..
Efter lunch hade vi bara en lekton till- bild- innan vi slutade vid 13:50. 
Peter och hämtade upp mig efter skolan och så åkte vi till gymmet och tränade. Körde ungefär halva mitt pass, och tog istället en skön relaxing i massagefåtöljen, himla skönt!  

Doftar gott från köket nu, det blir nog köttfärslimpa tror jag, med kantareller som mamma hittade i skogen igår. Yum!
See U.

 

RSS 2.0