att packa är inte min grej.

Håller på att packa nu, för imorgonbitti åker vi till Kosta. Det ska bli riktigt mysigt att sova i en stuga med mamma och bror mitt ute i skogen. Dessvärre utan rinnande vatten, eftersom vi var lite sena med att boka stuga- det finns också stugor med rinnande vatten.. Men fördelen är att stugorna utan rinnande vatten inte kostar att hyra, och det finns ju el och sånt där i den.
En sak som jag inte är så bra på, är att packa, eller, jag slänger ofta i för mycket kläder. Vi ska ju bara vara där i tre dagar, och jag slängde i massor, typ hela garderoben, haha! Så jag gick ut till mamma i köket och sa; " mamma, jag kan verkligen inte packa! Hela garderoben åker ju med..". Så sa hon "men vi ska ju bara vistas i skogen, och en dag åker vi ju till shoppingcentret." Så jag la ur typ hälften av plaggen. Nu är det överstökat, hatar att packa.. -.-' 

Mormor, morfar & Elvy har varit här på middag ikväll. Vi lagade lax i ugn med pesto och annat gott och till eferrätt blev det mormors blåbärspaj. yum!

Ni får ha det bra, så hörs vi väl antagligen mellan lördag- söndag då vi kommit hem.
Kramar!

man mår inte alltid på topp...

Ibland känner man sig inte helt på topp..
ibland har man dagar då man vill gråta floder för ingenting, då man känner sig helt nere, dålig och ful.
Sådana dagar har vi alla ibland, tror jag.
Då ska man hitta på något, vad som helst, som får dig att må bättre.
Tänk; nästa dag känns det bättre, såhär får man känna ibland.
Gör dig fin, dra på dig något extra snyggt plagg, sätt upp håret, en fläta en hästsvans eller platta/locka det.
Sätt på bra musik, en bra film.
Unna dig något extra- en chokladkaka eller varför inte en frukt, det är både nyttigt och gott!
Ta en promenad ute, med musik i öronen eller varför inte en joggingrunda. 
Gå till en plats du tycker om att vara på.
Baka något gott och gå hem till mormor, gör henne glad samtidigt och prata om hur hennes barndom var och jämför hennes ungdom med din, det kan vara lite kul!
Annars kan man bara lägga sig och gråta, den kan behövas ibland. Inget blir kul om man inte har lite tråkigt och mår lite dåligt ibland, för när man väl mår bra, då ska man ta vara på det och ha kul!
Läs en bra bok, en bok du tycker om, du kanske redan har läst den, men varför inte läsa om den?
Tänk; du är unik, ingen annan är som du & gör något just du är bra på. Om du tycker om att skriva, så kan du ju alltid skriva en novell, en deppig novell. Skriv ner tankar, och låt en person i din berättelse bli baserad på dem. Det är ju en bra idé. När du har en bättre dag, kan du göra tvärtom.



                                                                                             

Jaga- jaget, lilla jag (kärt barn har många namn..)

Vi har tre fina jakthundar; Nikko 5, Morris 3 & Jaga 1 år.
Jaga är Nikkos dotter som han fick i en 10- valpars kull (!!) efter en parning med en annan finsk stövare vid namn Junta, förra året 2008 i maj, tror jag. Alla valpar var så fina och friska, och det är ju ganska ovanligt, med så många friska valpar menar jag. Det var jättekul! Vi hämtade Jaga när hon var tillräckligt gammal för att lämna sin mamma. Bilresan hem kommer jag ihåg, hon låg i mitt knä och var så liten och söt, tyst och skygg. Men sedan, när vi stannade till på donken hem, fick hon sig lite frisk luft och hon började skutta omkring och såg så glad ut helt plötsligt. Det var en riktigt härligt upplevelse att se henne så pigg och glad, den egenskapen har hon behållit kvar, lilla älsklingen.
Sedan i höst, blir det ju spännande att se om hon kan jaga också. Hehe. Men det tror jag nog- jaktinstinkten finns där, helt klart!


En liten jag samma dag som vi hämtade henne


I mattes famn


Bus






Morris & lilla jag


För sött!


Favoritleksaken


Trötter i bilen






Jaga, 2009.

Härliga bilder där!



090729

Buenos días!

Har suttit ute i solen, ätit frukost och läst ur min bok, det är grymt spännande nu mot slutet i den andra Twilight- boken!
Ingen träning för förkylda mig idag, jag fick avstå gymmet.. Det blir nog att packa idag- imorgon åker vi till Kosta jaktfält där vi har hyrt en stuga (utan rinnande vatten) två nätter. Vi ska fiska laxöring och en dag ska vi gå på Kosta outlet som är att shoppingcenter med billigare märkeskläder- enormt stort urval av märken!

AAAH! Sommarlovet har gått skitfort, inte långt kvar nu.. varför ska sommaren vara så kort, det mesta regnar ju liksom bort..
Nu ska jag ta en dusch innan jag klär på mig och sätter igång med något.. vettigt.

Ha en fin dag, vädret är härligt, så njut!
Puss!


090728

Hello!

Det var fruktansvärt skönt att sova ut idag! Mamma kom in halv 10 idag, och jag la mig runt 12 igårkväll. Nu har jag fått mina timmars sömn.
Tittade på blue water high, åt frukost och nu sitter jag här i pyjamas. Vet inte hur dagen kommer bli, inget planerat vad jag vet än. 

Nu ska jag brusha tänderna och klä på mig, sen får jag se vad som händer.
Pussar och kramar!


Frisyrer

Sitter och kikar runt på frisyrer på www.frilla.se. Jag vill klippa mig snart, för mitt hår är kaos. Jag vet inte hur jag ska ha luggen, det skiftar från snelugg och uppsatt lugg just nu. Jag vill nog inte ha min raka lugg längre i alla fall.. den frisyren Mischa Barton har nedan på första bilden är ganska fin; lagom långt, vågigt med luggen fint delad åt sidorna. Mitt hår är tjockt med naturliga vågor, jag skulle vilja tunna ur det en aning, som Mischas tjocklek ungefär, det är perfekt! Sedan måste jag verkligen toppa håret också. Frisören jag klipper mig hos skällde ut mig (inte seriöst) eftersom jag inte hade klippt mig på typ ett halvår eller så senast jag var där. Hehe.

För er som inte vet så färgar jag mitt hår, eller nu var det ju ett tag sen sist. Men det har typ aldrig blivit lyckat hos frisören. Jag vill ha min neutrala hårfärg tillbaks! Ska jag låta det växa ut? Den hårfärgen hon på andra bilden har, är fin. Det är väl nästan min naturliga hårfärg bara att jag kanske har lite ljusare. Hennes frisyr var ju lite fräck den också, tuperat & tjockt. =)


Frisyr från Frilla.se

Frisyr från Frilla.se

090727

Hej!

Det är måndag, och det känns.. vardagligt. Startade morgonen med gymmet, eller, efter frukosten då. Peter, jag och Isak. Efter endast 6 timmars sömn var jag ganska seg, och det kändes allmänt tungt på gymmet idag. Isak tvingade mig att sitta uppe med honom för att det var ett program han ville se klart. Men klockan var runt 01 då, så jag stretade emot och sa att jag ville sova. Men han kom på att jag kunde sitta kvar och läsa i min bok, så jag gjorde det tillslut, att brorsan alltid ska få som han vill, hehe. Klockan hann bli halv 2 när jag la mig. Alldeles för sent med tanke på att vi hade bestämt att vara på gymmet ganska tidigt idag. Vi skulle träna under tiden mamma var och klippte sig. Hennes hår blev riktigt snyggt den här gången!

Nu ska jag hjälpa till lite här hemma. Bland annat vika tvätt, sedan behövs det städas.
Kramar!


jogdog

Hejsan!

Jag sprang med Morris i förmiddags. Min lilla "jogdog", haha! Han är skitduktig när han väl fått in det rätta tempot då han springer bredvid mig så fint. Sötnosen!
När vi kom hem igen gick vi med mamma och de andra hundarna på promenad i en timme ungefär.

Vi har varit ute i Rås idag (jaktmarkerna där vi jagar) och satt ut saltstenar till älgarna. Det har vi gjort i typ 4 år nu. Det gick bra, men grejen är att det har regnat varje gång vi har gjort det. Otroligt!
Blev hätmpizza till middag idag eftersom vi alla var så trötta och sega. Det satt riktigt fint, faktiskt!

Åh, söndag, söndag, depp, depp... Även att vi ska vara hos mamma en vecka till och hon är ledig, så har jag ändå haft deprimerad/ångest- känsla. Jag HATAR det! Det känns som att tårarna ska forsa ut ena sekuden, den andra känns allt perfekt. Vad är orsaken till det? Jag förstår mig inte på denna idiotiska, upprepade känslan som uppkommer varje söndag!


På tal om något annat.. vart tog sommaren vägen?


mamma & dotter- dag.

Hej alla trogna läsare!

Är hemma nu efter en aktiv dag på cyklen, i skogen på jakt efter kantareller (hittade ett par stycken små), en runda på stan där jag köpte den tredje boken ur Twilight- serien, "ljudet av ditt hjärta" och så fick jag ett bra hårmousse av mamma och vi köpte nya badminton- "bollar". Mamma hittade så mycket fina kläder på stan, och allt sitter bra på mamma, enligt mig. Men grejen är att hon aldrig köper något. Hehe. Hon säger att hon kommer lägga mycket pengar på jaktkläder till hösten istället. Jaja, det är hennes val. Min älskade mamma!
Åhjuste! I skogen innan såg jag en söt liten boll hänga på en grangren. Jag tänkte att det kunde vara ett getingbo, som det var. Men mamma trodde att det inte bodde någonting där inne, så hon sparkade väldigt lätt på den med skon, och då flyger det ut en massa ilskna getingar ur boet, och en sticker mamma på vaden. Och så sprang vi, och jag skrek.
Mamma: "Du behöver inte skrika så högt Ester!".
Jag: "Åh! Typiskt mig.."

Eftersom vi skjutsade hem Isak till Samuel där han ska sova över innan och Peter jobbar dygn, så blir det en mamma+ dotter- kväll här hemma. Vi har hyrt Twilight the movie. AGAIN! Hahaha! Men mamma har lovat mig att börja läsa böckerna, så det gör inget. Filmen är så bra! Jag berättade för mamma hur lik jag är Bella i Twilight, alltså personligheten. Och det är jag verkligen!
Nu ska jag göra sallad till kycklingen och sedan blir det mys vid teven.

Pussar på er!


fredagar är sköna!

Jag har haft en riktigt skön fredag!
Startade dagen med ett riktigt hårt pass på gymmet. Jag körde hela mitt pass plus lite till i drygt en timma! Efter gymmet drack jag en proteindrink, läste på burken att det gick att smaksätta den.. antingen med banan eller lite chokladpulver. Jag tog lite oboypulver i, en tesked ungefär, och det smakade mycket bättre! Nu behöver jag inte tvinga i mig drinken med avsmak.. hehe ;d 

Har varit ute hela kvällen. Satt och läste ute när solen var framme och sedan gick vi med hundarna.
När vi kom hem igen hoppade jag med Isak, och han skulle lära mig ett tricks på studsmattan, steg för steg. Det gick hyffsat, men jag orkade inte slutföra det ikväll. Sedan körde vi några set badminton, jag vann första och han det andra. Jag börjar bli ganska het på det. ;) Träning ger färdighet!
Isak och jag kom på en jättebra idé- att vi bjuder hit folk i trakten på studsmatte- tricks. Att Isak lär ut folk tricks, steg för steg och visar en liten show med grymma tricks. Han är verkligen duktig! Född till akrobat, kan man lugnt säga! Och Isaks tricks- skola skulle typ kosta 20:- /person. Vem vet, det kanske blir av en dag? Haha!

Puss & godnatt! ♥


musik




090724

God morgon!

Bioplanena blev ändrade. Mamma gick med på att skjutsa och hämta oss, bästa mamma! Så hon ringde och bokade biljetter till oss typ en & en halv timme innan bion började, och hon i luren sa att vi skulle komma så fort vi kunde, vi fattade inte varför förän vi kom dit- alla platser var nästan upptagna, men vi fick tag på en tvåsits på vänstra sidan längst upp, det var fakitskt en bra plats. Filmen var väl sådär, av mig får den 3/5 i betyg. Den hade nog varit en fördel att läsa boken först.  

Det är redan fredag idag, veckan har gått otroligt fort.
Idag blir det ett pass på gymmet och så, och idag känner jag mig mer taggad än i tisdags! Efter gymmet blir det en proteindrink som smakar välling. Aldrig någonsin hade jag tänkt att börja med sånt, men när Peter erbjöd mig en i tisdags, så kommer jag förmodligen att fortsätta. Vilken biff jag kommer bli. Haha!

Ha en bra dag!



Biff- google.

bioplaner

Jag kikade in på metropol's (eksjös biograf) hemsida och såg att Harry Potter och halvblodsprinsen har sin sista föreställning i Eksjö idag, så jag sprang in till Isak och sa det. Det blir förmodligen en cykeltur in till stan och sedan sover vi över hemma hos pappa, måste ringa och kolla så att det är okej först... För mamma börjar jobba tidigt imorgonbitti, och hon är jättetrött. Föreställningen börjar klockan 20, så jag måste planera lite bättre nu och så får man ju hoppas på att det finns några platser.

See ya!

the balcony

Just nu sitter jag på balkongen i min mysiga, bruna stickade kofta. Det känns som höst, så mysigt! Jag älskar att läsa Twilight ute på balkongen i det här vädret, och det ska jag göra strax. När jag läser vill jag ha lugn och ro, skönast så.

Mormor och morfar kom precis när Isak och jag skulle ut och springa innan, så morfar lagade till lunchen under tiden vi tre sprang. Ni såg rätt! Jag, Isak och Morris sprang idag. Vi turades om att hålla i kopplet, och han sprang jättefint brevid. Duktig vovve!
När vi kom hem var jag genomblöt, och som tur var hann jag ta en dusch innan pannkakorna var klara. De hade nästan ätit upp när jag kom ur duschen, men mormor och morfar satt kvar och pratade med mig. Jag berättade om våran vecka i Lysekil. Mormor kommer från Göteborg från början, så hon känner till trakerna i Lysekil ganska väl, eftersom det ligger en bit från Gbg bara.

Tänkte lägga in en dagens outfit idag, men det strular med överföringen.. kanske försöker lite senare ikväll.

Kramar!

catfight

Shit! Isak och jag gaddade ihop oss rejält i köket vid frukosten innan.
Isak har typ en deciliter socker på flingorna varje morgon, han dricker oboy några gånger om dagen. Och så idag, då tänkte han ta oboy tillsammans med flingorna och mjölken, och när han hällde i oboypullvret i skålen sa jag till och hällde över pullvret i förpackningen igen. Och sen var det lite kvar i skålen, och så såg Isak det och när jag sköljde ur det slog han mig med sin sked (?) på benet och jag tryckte upp skålen i ansiktet på Isak, och jag bara "här får du din jävla skål!!". Och då sa han fula saker till mig och jag en del till honom. Och sedan satt jag mig med min frukost snett emot honom vid bordet och flingpaketet mellan, så vi inte såg varandra. Och sedan när jag började äta, höll han på att säga "tyst då!", när jag tuggade och även när jag var tyst. Så jag stack ut i vardagsummet och satt mig vid TV:n och åt, och sen gick jag tillbaka till köket och satt mig, och då sa Isak "förlåt, Ester!", efter en stund, och då förlät jag honom också och flyttade flingpaketet så vi såg varandra igen.  
GAAH! Han fattar ju inte att jag bara vill hans bästa ibland. Jag vill ju inte att han ska få diabetes eller någon annan sjukdom. Den lustiga är att Isak ändå är smal som en pinne, och vältränad.



Catfight.
Bild: google.

H&M autumn- 09


1. Rutig pilefodrad jacka. 499:-
2. Naturvit topp med blå ränder och snygga dekorativ- knappar vid halsringningen. 149:-
3. Gulrutig skjorta med knytband. 249:-
4. Svart topp med drapering fram och fin knytdetalj på sidan. 129:-
5. Lejongul/rutig scarf. 69,50:-
6. Stentvättade grå jeans. 299:-
7. Halsband med guldkedja och berlocker- en svala, ett fyrklöver & ett hjärta.


090723

God morning, dear readers! Have you slept well?

Jag har sovit halvbra, eftersom jag delade min säng med brorsan inatt. Hans rum var nämligen fullt av flugor igårkväll, så jag var snäll och lät honom sova inne hos mig... hehe.
Luften är jävligt kvav idag, jag hatar det! Då blir det jobbigare att springa, om inte luften är frisk och klar. Men, jag och bror springer nog efter frukosten ändå.

Mormor och morfar kommer ut till lunch och gör pannkakor idag, för mamma och Peter jobbar.

Nu ska jag göra ordning frulle.
Ha det fint!



Dagen

Blir ett lite sent inlägg här nu då.
Jag var inte så taggad på gymmet idag, eftersom vi tränade på sjukhus- gymmet där jag aldrig tränat innan, så fanns inte exakt samma träningsmaskiner, eller typ, fast de fungerade annorlunda. Men jag sprang på rullbandet i hög hastighet i 10 minuter, tränade lårmuskeln+ armarna och lite grann med fria vikter. När vi kom hem fick jag en proteindrink av Peter. Han har köpt pulver på hälsokosten som man späder ut med mjölk. Det smakade välling! Och jag tvingade i mig det, typ, haha. Peter har precis börjat gymma efter 5 års uppehåll. Han och några av hans ambulans- kollegor tävlar om vem som är biffigast till julen, och priset var visst hemligt, hehe.

Vad har jag gjort mer idag då? Jag har hjälpt till att klippa lite gräs, fast våran 25 år gamla gräsklippare gick sönder idag. Eller, den går att klippa med, men förut kunde den köra av sig självt lite så att det inte blev för jobbigt, och just den funktionen pajjade. Segt. Så Peter fick ta över, och jag gick in och tog en dusch efter passet på gymmet och en seg gräsklippar runda.

Stackars mamma som har jouren på jobbet har krupit ner i sängen, men flera samtal på hennes jobbmobil rullar in, så hon får ingen ro där inne. Hon jobbar ju imorgon också, så jag hoppas verkligen att hon får sova några timmar. Det kan hända att hon får åka in och jobba mitt i natten. I värsta fall...

Nu ska jag krypa till kojs i alla fall.
Sov gott!

090722

Morgon'

Har ätit frukost och borstat tänderna och strax blir det gymmet, med Peter och Isak.
Jag har inte mycket mer att skriva just nu, men vi hörs kanske senare idag.

Puss!


tattoos

Har ni funderat på att tatuera er någon gång i livet? Jag har tänkt på det.
Isåfall vill jag ha en stjärna antingen på undersidan av min ena handled eller långt ner på sidan av ena vaden. Jag vill ha en stjärna för att mitt namn, Ester, betyder stjärna. 
Min mamma har ett kinesiskt tecken på skulderbladet och en liten geting på armen. Jag kom inte ihåg vad tecknet betydde, men det betyder något fint.


Mammas söta geting.


Bild: google. 

090721

God morgon!

Det känns som höst ute idag. Det är svalt & halvmulet, och det blåser och bladen på träder börjar få gul färg, börjar till och med tappa löv. Jag älskar höst! Dels för att jakten börjar dra igång och sedan är det kul att klä på sig lite mer, som snygga jackor och skor, hösten är så mysig och mystisk på något sätt. Skolstarten är ju spännande också, om man får nya lärare och börjar med betyg i alla fall, som vi gör.

Jag vaknade lite före 9 idag. Har börjat med den andra Twilight- boken nu, så jag läste lite ur den. Sedan gick jag upp och visste inte om jag skulle springa före frukosten eller äta och springa lite senare, jag valde det sistnämnda och efter frukosten slog jag på TV:n och tittade på Blue water high. Nu sitter jag här i pyjamas och tofflor och hör hur vinden viner utanför.
Jag har tänkt att gå ut i skogen och kolla efter svamp och bär idag. Så, nu ska jag klä på mig och borsta tänderna.

Ha en fin dag, fina läsare!


Trailer av den andra Twilight- filmen New moon som kommer ut på bio den 20 november i år.
Jag längtar ihjäl mig!

River flows in you


Jag ryser- så vacker!

090720

Hej!

Igår under eftermiddagen och kvällen var blev jag riktigt deppig. Söndagsdepp. Det brukar inträffa mig, som jag har sagt förut, när jag ska byta vecka och sådär.
Vi blev bjudna på lite grillat hemma hos Carol och Johan. Det var gott och jag blev väl på lite bättre humör. Sedan gick jag hem och hämtade Twilight- filmen. Pappa gick och hyrde den åt mig igår eftersom Johannes jobbade då. Carol hade nämligen läst alla böcker förutom den sista, men hon hade inte sett filmen. Så vi tittade på den, tredje gången för mig (idag såg jag den för fjärde gången..) - I'm in love! När jag gick under my umbrella i regnet hem, rann det tårar nerför mina kinder. Det var skönt, faktiskt. När vi kom hem vid 23- tiden kände jag för en promenad. Jag älskar regn på kvällen! Så jag gick med musik i öronen och lät regnet fukta mitt hår.

Idag när jag vaknade vid 9- tiden, stack David in sitt huvud genom min dörr och frågade om jag ville hänga med ut och springa. Jag fick håll och luften var ganska kvav, men det gick fint ändå. Frukosten smakade otroligt gott efter rundan och aptiten var hög.

Snart ska jag packa min garderob och ca kl 17, kommer mamma och hämtar oss för 2 veckor på landet. Skönt!
Vi hörs!



 

STOPP!

ÅH! Jag som tillslut kom i springskorna och när jag väl var i spåret, kom jag igång så bra! Vad är det som stoppar mig att fortsätta då? Jo, O- ringen hade spärrat av där med band för att starten var just där. Bara för det ska jag göra situps och armhävningar nu och sedan ta en dusch, för svettig hann jag bli iaf.

Kan det inte vara sol idag, och skön värme. Jag vill ligga på stranden!

 

 

bilder

Lysekil 12/7- 18/7.

Utsikt från en hög bro på "Nordens ark". Man ser på naturen att det är nära Norge.




MANETER I MASSOR!


Utsikt från ett berg över en del av Lysekil.




"Stora bryggan". Där låg vi och hade det skönt.




Hahaha! Den här bilden på Hugo är så skön.


Vi åkte färja och bil till Fiskebäckkil (oj, vilket rimm jag fick till där!) torsdagen den 16 juli.
Jag, Mats & Hugo på bild.




F-bäckkil.




Cilla vid Fiskebäckkils hamn.


Det fanns som sagt många små, söta hus där!


Från F- bäckkil såg man Lysekil på andra sidan vattnet.


Hugo med sitt krabbfiskespö.


Jag framför havet och en måsunge (förmodligen) till höger.








Krabbor.





O- ringen.

Jag vet inte om jag orkar träna just nu. Jag är ganska seg och min mage värker. Därför har jag den snygga vete- kudden om magen på bilden nedan. Man värmer den i micron några minuter. Jätteskönt att ha den om sig, då blir värken svagare och man blir skön inombords.
Har legat på sängen och läst ut ännu ett kapitel ur boken. Har dragit på mig mina löpar- tights och min puma t-shirt för bekvämligheten, men det blir nog ett varv i joggingspåret senare, hoppas jag.

O- ringen, orienteringsgrejen, är i våran lilla stad i år. Besökarna är dubbelt så många i Eksjö nu. Jag hör helikoptrar flyga runt ovanför och förut hörde jag konfrencieren prata.
På undervåningen hör jag att Lisa kommit, och Sigge som ska bo hos oss hela vecka 30. Jag orkar inte pallra mig ner och hälsa på dem nu, det är så lugnt och skönt här uppe. Hehe.



Mycket fint med vetekudde om magen.


Har ligger jag och myser med kuddar och Twilight.

090719

God morgon, förresten!

Här ligger man inte och sover, nej. Jag hade nog kunnat sova lite till, men jag måste LÄSA! Min drog.
Sov riktigt gott i MIN säng inatt. Så skönt att vara hemma- borta bra men hemma bäst!

Idag ska jag nog få igång träningen igen efter en vecka utan träning. Blir antingen en jogginrunda eller ett pass på gymmet. Har tänkt att lägga upp ett nytt träningspass, med ny fria vikter. Det regnar ute nu, men det hindrar mig inte för att springa, det är skönt när regnet möter huden.
Jag stod och inspekterade min bränna i spegeln innan, och då kom Johannes in, så jag hoppade i sängen och drog täcket över mig, så satt jag där som en skrämd hare; "shit, vad du skrämde mig!", sa jag. Eh, jag var inte ens skrämd. Det var ju det att jag stod typ naken, förutom trosorna. Det han ville var att låna min plattång, som vanligt. Hehe..
Det jobbiga är att Johannes alltid är brunast här. Solarium ligger bakom det hela, tror jag. ;d








Snöleopard.


Varg.


Lysekils hamn.

Det får räcka just nu. Bilduppladdaren blir seg efter en stund..

Twilight

När jag såg filmen för en vecka sedan ungefär, blev jag stormförälskad i den, en av de bästa filmer jag sett! Jag gillar romantik, mystik och thriller, så den var alldeles perfekt- alla genrer i en och samma film. Nu har jag köpt den första och andra boken ur serien, och har snart läst ut den första. Jag ångrar att jag inte läste boken först, eftersom det alltid är roligast. Men boken är så många gånger bättre än filmen och det är väl så det brukar vara med böcker och filmer? Om man skulle göra filmen exakt efter bokens detaljer och sådär, skulle filmen säkert bli flera timmar lång. Men det hade ju inte gjort någonting ju. Hehe.. Boken är så vacker och jag ryser av hur Edwards skönhet beskrivs. Jag önskar att han var MIN! Haha.

Nu ska jag läsa! Slänger in lite Lysekil- bilder allt eftersom här på bloggen idag.
Hej så länge.


Twilight in my ♥

Hemma från Lysekil- veckan!

Hej bloggen! Nu är vi hemma i Eksjö igen.

Har varit en riktigt skön vecka i Lysekil vid den vackra västkusten. Vi hade (i alla fall) tur med vädret. Okej, jag har haft lite otur, så filmtiteln som smög sig in mellan dessa tecken *( )*, kommer inte ihåg vad de heter, passade bra. Det värsta var nog att jag tappade min svarta korta jacka från H&M som jag gillade så mycket. Det hände när Hugo och jag gick neråt klipporna för att fiska krabbor (som vi gjort typ varannan dag). Jag hängde mig jacka över min handväska för att det blev varmt, och när vi gick hemåt märkte jag att den var borta. Men jag letade och letade, gick till och med tillbaka samma väg som vi gått, men fann den inte. Kan det vara så att den blev stulen? Någon som snappade åt sig den när den väl hängde på min väska.. ? Eh, jag vet inte, inget att göra något åt. Kommer sakna den i alla fall.

Det regnade bara lite samma dag som vi anlände i Lysekil, i tisdags och idag när vi åkte hem idag. De varma & soliga dagarna har vi antingen legat på stranden, klipporna eller "stora bryggan" nere vid hamnen. Jag har bättrat på min bränna ganska bra. =) Vi fick en privat, riktigt fräsch lägenhet som någon hyrde ut, men läget var väl inte lika bra som förra året. Det tog typ en halvtimme att gå ner till stan, så vi har fått riktiga promenader dessutom!
I tisdags den 14 juli, åkte vi buss med hockeygänget till "Nordens ark", en djurpark med massor av olika djur. Det var riktigt trevligt men bussresan hem var förfärlig. Jag gick stå upp i oskön ställning helt genomsvett. Vi fick liksom plats allihop på bussresan dit, men hem, icke. Det var fler än jag som fick stå.

Lysekils utbud av affärer är inte stort, men på Bokia fick jag tag på den första boken ur Twilight- serien; "Om jag kunde drömma". Jag har läst 300 sidor ur boken på 3-4 dagar bara. Jag är helt tokig i den! Hundra gånger bättre än filmen!! Så vacker, mystisk och.. beroendeframkallande! Haha. På baksidan av boken har Helena Dahlgren recenserat boken kort: "Varning: vansinnigt beroendeframkallande!". Jag brukar skoja med att jag glömde läsa varningen på baksidan. Hehe. Köpte även den andra boken "När jag hör din röst" på ICA supermarket där den var några kronor billigare. Så nu har jag lite otroligt skön sommarläsning framför mig.
Krabbfiske är som sagt en omtyckt aktivitet i Lysekil. Sista gången vi fiskade krabbor var vid "stora bryggan", nedanför en massa stora stenar. Det var det bästa stället vi varit på, hela 20 krabbor blev fångsten under kort tid! Grymt.

På onsdagen gick vi på "Havets hus" och tittade på fiskar, hajar, rockor och allt annat som finns i Väster havets salta vatten. Den fulaste fisken måste ändå vara kattfisken. Ser ut som en klumpig limpa med knottrig mörkblå hud och fult tryne. Seriöst alltså, otroligt ful!
Torsdagen den 16 juli besökte vi Fiskebäckkil som ligger på mittemot Lysekil, på andra sidan havet, eller vad man säger. En liten fin hamnstad, båtby eller vad man nu vill kalla det med en massa små vackra hus. Där gick vi runt, Cilla, Hugo, Mats och jag (Mats är Hugos farbror som kom i onsdags från Eksjö och hälsade på) och när vi kom ner till hamnen där, tittade vi på båtar och köpte oss varsin glass.

Det har varit en underbart avkopplande vecka och dit vill jag absolut tillbaks!
Ska föra över Lysekil- bilderna från systemkameran till datorn nu, så de kommer förmodligen upp lite senare ikväll eller imorgon.
Puss så länge!



Hamnar är vackra!


Lille krabbfiskaren själv.


Tiger på "Nordens ark". Helt fantastisk!


Här ligger jag på den stora bryggan och steker.


Maneter såg man i havet vart man än gick. Maneter- såna' man eter. Hehe..


Leopard. Så vacker och fascinerande!



ÅÅÅH! Ca 400 bilder ligger i Lysekil- mappen, och jag vill visa er en hel del. Men det går så otroligt segt att ladda upp en bild, så jag fortsätter nog imorgon.

 

Hahaha!

Nu har vi ätit grillad korv denna lite kyliga, men soliga lördagskväll. Och gud så jag har skrattat åt pappa!
Vi började prata om våra grannar mittemot oss som är lite speciella. När vi precis flyttat hit, kom han mannen över och hälsade. Men han försökte dra med sig hans kvinna också, men hon stod typ gömd bakom deras bil och tittade fram. Och så sa hon "nej, jag vill inte!". Och vi hörde det ju så tydligt. Haha! Och pappa berättar allt så roligt, så jag brister i skratt. Och sedan börjar vi prata om fiskmåsar (hehe, liksom ett helt annat samtalsämne). Och David, min äldsta bror som pluggar i Kalmar berättar att han och hans kompisar satt och fikade, och där låg det rester, typ korvar och bröd. Och fiskmåsarna liksom svalde korvarna hela i en enda tugga! Och pappa ska ju imitera dem då. Han är störtskön min pappa!
Vilken skön kväll!

Nej, nu ska jag snart hoppa i vingen.


090711

Hej bloggen och läsarna!

Idag har jag tränat hårt och känner mig duktig! Innan frukost tog jag en jogginrunda runt sjön, och sedan blev det ett pass på gymmet.
Idag har vi bara packat och fixat här hemma. Vi åker ju till Lysekil imorgon! Det ska bli riktigt kul. Vi var där förra året också och det var kanon! Ett speciellt ställe som jag tycker om ligger vid nere vid havet med runda, nästan röda klippor. Och där ser man ut över Skagerak. Helt underbart på kvällen! Vädret ser ganska bra ut i Lysekil. Runt 20 grader och sol. Det är bara så tråkigt att åka långt i bil, men jag får väl sova eftersom vi går upp rätt tidigt.

Satt mig vid teven en stund innan och då var det två filmer jag gillar efter varandra. Först gick "från andra sidan". Den kanske inte är min favorit, men den är bra. Det handlar om ett barnsjukhus och uppe på vinden bor ett barn som avlidit på sjukhuset för ett bra tag sen. Och efter den gick "last king of Scotland". Det är nog en utav de bästa filmerna jag sett! Men det var inte så länge sedan jag såg den, så jag hjälpte pappa att dammsuga i bilen istället.

Ni får ha en riktigt bra vecka, vi hörs antagligen inte.
Puss och kram!

090710

Heej alla söta & rara!

Idag är jag riktigt pigg och klar i sinnet. La mig i god tid igår, så det kan ju bero på det. Och jag har börjat sova riktigt gott nu på sistone. Niiice ;-)
I och med att jag är så "klar" idag, har jag fått ut önskad mängd ur saker. Det där lät kanske konstigt. Haha! Men alltså, när jag häller upp mjölk till flingorna ex. så brukar det komma för mycket oftast, men idag har allt varit perfekt. Och mitt hår är riktigt snyggt idag! Har plattat hela håret för en gångs skull. Och det blev riktigt bra!

Idag har jag väl inte gjort något speciellt på dagen tror jag. Vi har haft besök av Cillas trevliga vänner från Skövde som nyss åkte hem. Niklas har hjälpt oss med internet som har strulat. Och förhoppningsvis är det helt fixat nu. Riktigt schysst! Vi har satt upp min stationära dator på mitt rum nu, så nu är jag glad! :D

Har varit hos mormor och morfar idag med och fikat. Hon ville ge mig och Isak lite semester pengar.
Och ikväll blir det grillfest här hemma. Trevligt!
Pussar på er!

Justja! Min kussiluss i Canada fyller ju år idag. Grattis Chelsea! ♥

Jag bjuder på ett gäng egobilder här också, enjoy!;









090709

Hallå!

Vad dålig jag blivit på att uppdatera. Det är lusten det hela hänger på. Så, det är väl anledningen..
Idag blev jag väckt av brorsan, Johannes, som skulle in på mitt rum och låna min plattång. Klockan var typ halv 9. Vet ni hur jag vaknade? Jag låg med huvudet på andra gaveln av sängen. Måste ha flyttat på mig i sömnen.. Men en sak som var ännu mystiskare var att jag hade vänt täcket åt rätt håll. Alltså på en sidan stoppar man ju i täcket, och den sidan brukar man ju ha vid fotändan. Det har hänt ett antal gånger att jag gått i sömnen, och jag är mästare på att prata i sömnen också. Det är ju läskigt! Tänk om man går ut eller slår omkull.. Har ni några sömnvanor? Har det hänt att ni drömt samma dröm flera gånger? Gått till något olämpligt ställe i sömnen? Berätta!
Det var tur att Johannes kom in, annars hade jag nog missat Blue water high på TV.

Annars? Har gjort en del ärenden på stan. Först åkte jag och lämnade en film- Twilight som jag hyrde igår. Åh, den är nog den bästa film jag sett! Helt fantastiskt gripande och så vacker! Sedan cyklade jag till bibblan och lämnade en bok. Frågade efter Twilight- böckerna, men de var utlånade allihopa, så jag ställde mig i kö på den första. Sedan drog jag till tandläkaren. Akut besök. Alltså, jag hade ingen tid, går inte ens hos tandl. här i Eksjö. Men, det var så att en grej satt lös på min tandställning. Det blev fixat. Sedan kom jag på att jag inte lånade någon ny bok. Så, tillbaks till bibblan. Lånade "Älska dig till döds- Hemsökt" av Meg Cabot. Drog iväg hem till mormor & morfar en sväng och hälsade på. Fikade och pratade allmänt.

Har varit ute och sprungit nu, känner mig duktig.
Åh, snart bär det av mot Lysekil! :D
Pussar!

Baseball- scenen i Twilight är grym och jag drogar låten som spelas just då;

Supermassive Black Hole- Muse


090708

Hej allihopa!

Äkta svensk sommar säger jag bara. Vädret skiftar otroligt ju! Det är ju inte badväder precis då..
Idag har jag inte gjort något speciellt. Skrev på facebook att jag inte hade ett piss att göra. Fick då en kommentar av Carol, Cillas syster & Lisas mamma. Hon skrev att jag kunde komma över och leka med Lisa. Så jag tog cykeln bort. Lisa blev såklart glad att jag kom. Hon ville bjuda på fika, så vi drack vatten i hennes kaffekoppar i plast. Hon är sötast i stan helt klart!
Sedan ringde de hemifrån och sa att det var mat, så jag frågade om Lisa ville hänga med hem. Det ville hon. Så jag tog med henne hem i vagnen. När vi kom hem åt vi lite och lekte med dockor.
Sen gjorde jag Lisa fin. Satt upp hennes ljusa, lockiga änglahår i en hästsvans med en söt toffs, satt dit tre tuffa pins på tröjan där det stod; puss & kram och en med en nalle och ett hjärta på och sedan två armband.  
Cilla hade köpt en tunika och en munkjacka åt mig på JC- rean. Cilla, du är världens bästa styvmor! Absolut inte den elaka styvmodern, haha! 
Sen blev det en promenad in till stan med Cilla och Lisa. Lisa somnade i vagnen in till stan, så fikat blev lite billigare. Jag åt en morotskaka och en biskvi med vit choklad och citron. Mums! 
Eftersom Johannes jobbar på Cahns, så gick vi det och hyrde film gratis. Jag tog "Twilight". Men vi kanske skulle se "Johan Falk" på bio ikväll, så jag vet inte vad det blir.. 

Ha det fint!


minnesstund för MJ

Vad fint det var! Allas tal och uppträdanden. Åh, när lilla Paris, Michaels dotter, tog över micken för att säga några ord.. så sorgligt! Jag är en sådan känslomänniska, så tårarna tryckte sig ut.
Marons tal, han sa att MJ skulle hälsa hans tvillingbror som dog vid födseln och han skojade om att Michael klädde ut sig, men att han ändå alltid kände igen honom; hans sätt att röra sig och sedan hade han alltid samma skor. Det var så vackert när alla nära och kära till Michael stod och gungade på scenen. Michael skulle hört alla fina tal, när han var vid liv.

Forever and ever! ♥
Vila i frid nu. King of the kings!


Jackson 5

Idag gick det ovanligt bra hos tandläkaren. Hon kletade på extra mycket bedövnings- gegga idag (som luktar frisk mint men om man kommer åt där med tungan bedövas hela den och det smakar surt). Istället för de där färgglada små gummibanden valde jag grått idag. Det ser mycket bättre ut, vet inte varför jag inte valt de förut. Hehe. Det gick fort. När jag var klar åkte vi mot Vetlanda där vi skulle kolla på hockey- brallor till Isak. Och jag fick ett par löpar- tights för 499:-.
Sen började våra magar kurra, så vi drog vidare mot donken och åt. Det är inte ofta man äter där ju.

Kollar på Michael Jacksons minnes- program. Det handlar om Jackson 5, fast det är inte med de riktiga skådisarna.
 


Lisanfisan

Hejhopp!

Idag vaknade jag upp med en leende Lisa bredvid mig. Mysigtpysigt.
Klockan var halv 9, och vi gick upp och läste böcker och sedan gick vi ner och åt frukost. Lisa fick smaka Kavli's bacon ost. Om hon gillade det? Hon slickade bara av det och ville ha nytt, mackan åt hon inte av. Så jag ritade upp ett hjärta med ost och hon satt o beskådade det länge. Och när hon väl åt det, kollade hon på mig lite ledsen och sa; "nu är det sönder!". GULLUNGE!!! Nu sitter hon och leker med mina gamla barbies- och bratz- dockor. Kul att de kommer till användning. ;-)

Snart åker pappa, Isak & jag till gymmet och tränar innan jag ska till tandläkaren.
Ha det bra!


Jag & Lisa. <3

toast- kväll

Inatt sover Lisa- baby här. Och när man frågar henne vart hon ska sova säger hon; i etters säng. Mysigt! Pappa, Cilla och Lisa står och gör toast i köket och det känns allmänt mysigt här hemma den här juli- kvällen. =) Imorgon ska jag till tandläkaren och fixa & grejja på min räls. Och den där himla guldkedjan i gommen som gör så himla ont att spänna!!
Imorgon går ett program om Michael Jackson (så minns vi Michael) på 4an från klockan 14:10 till midnatt. Vem sitter bänkad där hela eftermiddagen och kvällen, tror ni? Om jag orkar sitta där så länge det vill säga. Hehe.

Lisa går runt här och kollar ut genom fönstren;
L: när kommer solen?
E: Det är kväll nu Lisa. Solen kommer imorgonbitti.
L: När det är kväll ska man lägga sig.

Pussaaaar!


tillbaka!

Hej alla goa vänner!

Anledningen till att jag inte bloggat är åskans fel. I onsdags förra veckan slog den ner, fast vi hade alla kablar och sånt shit utdraget, så? Men i alla fall, vi har inte fått tillbaka det ännu. Men eftersom vi har kommit till pappa idag, så har vi internet. =)
Har läst varenda artikel om MJ. Vet ni varför han opererade näsan? Hur det kommer sig att han begravs utan sin hjärna?
Hans pappa retade honom för hans breda näsa, det ledde till att han opererade den smalare på bredden. Hemskt!
Han begravs hjärnlös pågrund av att de som obdukterat hans kropp behövde kolla igenom hjärnan under en längre tid. Och de närmaste till MJ hade två val; Antingen att de behåller Michaels kropp 3 veckor till och begravningen får ställas fram eller att de tar ut hjärnan och han begravs utan den. De blev alltså de sistnämnda valet.

Vad jag gjort under dessa sköna internetfria- dagar?
Haha! Datorn är ju som ett beroende, det var faktiskt ganska skönt att inte ha den i livet ett tag.
Det blev mycket bad de varma dagarna, badminton- spelande med våra nya racket vi fick av mamma och tältning. =) Isak och jag tältade 4 nätter i rad, i trädgården. Riktigt mysigt! Det var det i alla fall inatt, då regnet smattrade mot tältets väggar.

Nästa vecka åker vi till Lysekil! WOHO :D
Då blir det nog inte mycket bloggande. I värsta fall inget alls..
Ha det bra!


090701

Hej vänner! Hur mår ni i den här kvava hettan? Jag själv är seg och svettas som en tok.
Idag jobbar både mamma och Peter. Så Isak och jag är hemma själva. Blev väckt av Peter som ringde på min mobil runt 9, och då väckte jag Isak och gjorde frukost.
Har fixat och donat här hemma, gått med hundarna och lyssnat på Michael Jackson, som jag nu gör 24/7. Jag får aldrig nog! =) Jag kom på att vi kanske hade en MJ skiva bland våra gamla vinylskivor. Ni vet, sådana stora skivor som snurrar runt runt. Och det hade vi! Så nu spelas den nere i gillestugan. Kungen Av Pop dör aldrig, i alla fall inte hans musik.

Nu kom mormor och morfar!
Moffa ska göra sina pannkakor som är mycket mycket omtycka och på det ska vi ha färska jordgubbar.
Ha det bra!


RSS 2.0