Hemma från Lysekil- veckan!

Hej bloggen! Nu är vi hemma i Eksjö igen.

Har varit en riktigt skön vecka i Lysekil vid den vackra västkusten. Vi hade (i alla fall) tur med vädret. Okej, jag har haft lite otur, så filmtiteln som smög sig in mellan dessa tecken *( )*, kommer inte ihåg vad de heter, passade bra. Det värsta var nog att jag tappade min svarta korta jacka från H&M som jag gillade så mycket. Det hände när Hugo och jag gick neråt klipporna för att fiska krabbor (som vi gjort typ varannan dag). Jag hängde mig jacka över min handväska för att det blev varmt, och när vi gick hemåt märkte jag att den var borta. Men jag letade och letade, gick till och med tillbaka samma väg som vi gått, men fann den inte. Kan det vara så att den blev stulen? Någon som snappade åt sig den när den väl hängde på min väska.. ? Eh, jag vet inte, inget att göra något åt. Kommer sakna den i alla fall.

Det regnade bara lite samma dag som vi anlände i Lysekil, i tisdags och idag när vi åkte hem idag. De varma & soliga dagarna har vi antingen legat på stranden, klipporna eller "stora bryggan" nere vid hamnen. Jag har bättrat på min bränna ganska bra. =) Vi fick en privat, riktigt fräsch lägenhet som någon hyrde ut, men läget var väl inte lika bra som förra året. Det tog typ en halvtimme att gå ner till stan, så vi har fått riktiga promenader dessutom!
I tisdags den 14 juli, åkte vi buss med hockeygänget till "Nordens ark", en djurpark med massor av olika djur. Det var riktigt trevligt men bussresan hem var förfärlig. Jag gick stå upp i oskön ställning helt genomsvett. Vi fick liksom plats allihop på bussresan dit, men hem, icke. Det var fler än jag som fick stå.

Lysekils utbud av affärer är inte stort, men på Bokia fick jag tag på den första boken ur Twilight- serien; "Om jag kunde drömma". Jag har läst 300 sidor ur boken på 3-4 dagar bara. Jag är helt tokig i den! Hundra gånger bättre än filmen!! Så vacker, mystisk och.. beroendeframkallande! Haha. På baksidan av boken har Helena Dahlgren recenserat boken kort: "Varning: vansinnigt beroendeframkallande!". Jag brukar skoja med att jag glömde läsa varningen på baksidan. Hehe. Köpte även den andra boken "När jag hör din röst" på ICA supermarket där den var några kronor billigare. Så nu har jag lite otroligt skön sommarläsning framför mig.
Krabbfiske är som sagt en omtyckt aktivitet i Lysekil. Sista gången vi fiskade krabbor var vid "stora bryggan", nedanför en massa stora stenar. Det var det bästa stället vi varit på, hela 20 krabbor blev fångsten under kort tid! Grymt.

På onsdagen gick vi på "Havets hus" och tittade på fiskar, hajar, rockor och allt annat som finns i Väster havets salta vatten. Den fulaste fisken måste ändå vara kattfisken. Ser ut som en klumpig limpa med knottrig mörkblå hud och fult tryne. Seriöst alltså, otroligt ful!
Torsdagen den 16 juli besökte vi Fiskebäckkil som ligger på mittemot Lysekil, på andra sidan havet, eller vad man säger. En liten fin hamnstad, båtby eller vad man nu vill kalla det med en massa små vackra hus. Där gick vi runt, Cilla, Hugo, Mats och jag (Mats är Hugos farbror som kom i onsdags från Eksjö och hälsade på) och när vi kom ner till hamnen där, tittade vi på båtar och köpte oss varsin glass.

Det har varit en underbart avkopplande vecka och dit vill jag absolut tillbaks!
Ska föra över Lysekil- bilderna från systemkameran till datorn nu, så de kommer förmodligen upp lite senare ikväll eller imorgon.
Puss så länge!Hamnar är vackra!


Lille krabbfiskaren själv.


Tiger på "Nordens ark". Helt fantastisk!


Här ligger jag på den stora bryggan och steker.


Maneter såg man i havet vart man än gick. Maneter- såna' man eter. Hehe..


Leopard. Så vacker och fascinerande!ÅÅÅH! Ca 400 bilder ligger i Lysekil- mappen, och jag vill visa er en hel del. Men det går så otroligt segt att ladda upp en bild, så jag fortsätter nog imorgon.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0