31 oktober

Godkväll!

Faktumet i att jag inte börjat inläggen med "hej", "godmorgon" o.s.v nu på ett tag, är att jag tycker det känns rätt tjatigt efter att ha skrivit så ett bra tag. Men det känns ju trevligt, så. Here we go.

Blev en hyfsat trevlig föregående kväll/natt. Alla hade fejkblod på sig, vilket resulterade i att det hade avlagrats (eller något knasigt var det i alla fall) och bildats små ceriseröda fläckar på våra fina trägolv här och där. Så imorse gnuggade jag med moppen i ett ihärdigt försök med att få dem väck. Det gick OK tillslut som tur var!

Sitter i våran überhärliga soffa framför våran enormt stora nya tv- 50". Tittat på Ensam mamma söker och Indiana Jones. Sweet!
Och juste, det är ju höstlov! Och det är så himla gött. :)
Dock inget inplanerat direkt, har väl några diskreta planer, men jag tar det bohemiskt och så, ni vet.

Peace and love! [Piis' n' lööv] 



FANGLOVER

Fick True Blood Episode 2 & 1 Season 1 med Aftonbladet idag. YAY! Grymt. Och de har vi självklart sett ikväll, eller i alla fall jag och Amanda- de andra två höll på med annat för det mesta dårå.
Ikväll hade jag tänkt att jag skulle se ut som en gaddälskare (ni som läst True Blood- böckerna vet!), ni kanske hör det på namnet då, men ja.. I like vampires, even in the bed, and I LOVE when they bit me. Typ så ;)

PUSS och BIT! Eller så.

Ska ut i skogen o jaga rådjur med mamma oc...

dsc03873 (MMS)

Ska ut i skogen o jaga rådjur med mamma och Morris. Blev inte till att sova hela morgonen, vilket kanske hade behövts inför kvällens partaj... Men det är bara det att jag inte träffas mamma mycket alls i helgen ju, och sedan saknar jag dessutom skogen! Bilden tog jag hos mormor och morfar i onsdags. Alltså så är den inte tagen just nu, så ni vet. Hehe :p Måste äta nåt i stan sen, nån snabbmat eller så, innan festen. Måste dra på mig mina jaktkläder nu! Ciao.


Written in the stars million miles away.


102910

Hej!!

Jag tog en kula för dig och fick en smula tillbaks...Gissa vilken låt jag lyssnar på?
Sitter vid datan hemma hos mormor och morfar. Har det riktigt chill och mysigt här denna frdagseftermiddag! Jag var nämligen så trött att jag behövde mig en liten nap. Så jag lade mig på deras säng där jag sedan slumrade en stund. Så skönt! Sedan fikade vi och spelade vänd-åttan. :)

Så gött med fredag idag, och inte nog med det- vi har höstlov nu! ÅH, vad skönt!
Har längtat efter lördagen hela veckan, jag och mina vänner rättare sagt. Vi ska ha det riktigt trevligt imorgonkväll, och jag är ganska säker på den saken!

Kommer dock inte umgås så mycket med mamma i helgen, vilket känns rätt surt.. Hm. Får ta tillfället i akt ikväll och mysa järnet med mi madre! ♥
Det blir som alltid på fredagar nu för tiden- Idoltittande och allmänt chillmys! :)
Jag ska också duscha och fixa.

Måste bara säga att jag är rätt nöjd med mina insatser i spanskan. Idag så fick jag gå in i ett grupprum och göra en uppgift jag tydligen hade missat. Och undertiden som jag gjorde den, så gjorde resten av spanskaklassen den uppgiften vi hade tills idag- att berätta i grupp om en spansk bok vi har läst nu i veckan.
Så jag missade alltså det, och tyckte det kändes lite halvtungt när jag lagt ner lite tid på att öva till det, så jag tog saken i egna händer och frågade om jag kunde berätta för min lärare om boken. Behöver öva på att snacka spanska också så, kändes bra!  

Ha en fantastiskt mysig fredagskväll!
Kram

P.S En bra låt dyker upp efter det här.





Är påväg ifrån mormor och morfar nu. Har g...

dsc03881 (MMS)

Är påväg ifrån mormor och morfar nu. Har gjort mitt dagsverke där, torkat i skåp. Ska först till skolan för att hämta en bok jag glömde, känns mäktigt att kunna koden in till skolan så jag kan bryta mig in... Eller inte ;) sedan ska vi hämta kebabtallrikar till middag. Smarrigt! Då var jag inne i den mörka skolan :p blir att plugga lite senare, duscha och se Berg flyttar in :) Ciao!


102710

Godmorgon.

Jag är trött och frusen och vill bara krypa ner i någon varm vrå och sova.
Har intresseval (naturvetenskap) just nu, och har inte mycket att göra. Jag har suttit i klassrummet och läst en del om nervstystemet och lite om genetik. Men vet inte om vad jag ska läsa om nu.. Innan var det ju hormoner, kanske lite om astronomi? Men anatomi är ju min grej, intressant ju.

Igår gick jag och Agnes, Amanda och Jozzan till Intersport, för jag skulle kolla efter en ny vinterjacka.
Och det blev en perfekt sådan, för 590 spänn (ord. pris 1200 kr). Jättevarm och skön, och snygg! Svart i lite parkasmodells- stuk och med pälskrage på luvan. Från märket Touchnine.
Det gick smidigt, för vännerna gick och hämtade olika jackor jag provade. Så gulligt! :)

Längtar till helgen, för då blir det fest! Halloweenparty, och det blir nog grymt trevligt! Agnes och jag som fixar den, och det mesta är förberett.

Slutar om drygt 10 minuter här nu. Sedan har vi matte och SO innan vi slutar (tidigare idag, för vi ska utföra dagsverke) halv ett. Då ska jag knalla hem till mormor och morfar och hjälpa till lite där hemma.

Jag vill ha en varm kram..


Nice evening with friends.

När jag städat färdigt, ätit smarriga tacorester till lunch och sådär, så möttes jag och Agnes för att ta en liten promenad i stan.
Det regnade lite då, så vi beslutade oss för att strunta i att gå runt sjön som vi tänkt och istället vandra emellan stadens livsmedelsbutiker för att kolla efter grejer vi behöver till nästa helg, då vi ska ha halloweenfest. Yes, planerna har smidits riktigt heta och det kan nog bli väldigt bra! Yay! :)

Amanda och Jozzan kom sedan hit. Vi har snackat, chillat, förhört varandra till provet och sjungit. Mycket trevlig kväll med mina fina vänner må jag säga! ♥

Nu blir det TV och en sista omgång genomläsning till provet.
Godnatt säger jag med det här.

Kram

Ser man på, då var Ester ute i trappuppgån...

dsc03860 (MMS)

Ser man på, då var Ester ute i trappuppgången sin och sopade. Duktigt! Har superbekväma kläder och skor på mig; uggs och pappas mysjacka. Messar med mina vänner och lyssnar på musik samtidigt :)


Daniel Adams-Ray.

Denna låt kom 1:a på någon tracklista igår. Tror det kan ha varit på Rix Fm eller så. Rätt bra:ig!

24th of october.

Hey!

Somnade runt halv 3 inatt efter att ha läst några sidor av True Blood- Död tills mörkret faller. Grymt najs bok!
Och idag gick jag upp då minutvisaren på min söta Diddl- klocka (den har fått komma fram i ett hörn av mitt rum bara för att tickandet av den är rätt mysigt att höra) hade passerat ungefär 15 minuter över 9.

Gick upp och drog igång den här dan ganska kvickt. Först dusch och sedan frulle, men ändå tog jag det ganska chill. Har inte direkt bråttom till något idag, jag hade bara tänkt plugga järnet till biologiprovet vi har imorgon. :)

Pappa har hemmamatch med sitt lag Boro VHC idag, vilken jag gärna skulle vilja se! Dock skulle jag få vänta drygt 2 timmar där innan matchen drar igång, om jag åker med pappa dit.
Så jag stannar då som sagt hemma och pluggar idag. Vettigt, right?!

PEEEEACCEE!




Biology- måste få in allt nu till provet om sex och samlevnad vi har imorgon.

Bowling & korvmoj

Pappa, Elisabeth, Johan, Isak och jag var och bowlade tidigare idag. Det var rätt kul, och det gick hyfsat bra för mig. Fick någon spare här och någon strike där. Jag kom väl näst sist av oss fem.
Efter det var vi ganska hungriga, så vi letade reda på en korvmoj. Sten Stures hade riktigt goa pommes och fina chorizokorvar! :)

Fikade tillsammans hemma hos Elisabeth sedan, och spelade ett frågespel. Trevlans!
Och nu är det dags att äta lite, så måste flytta laptop:en från matbordet...
Trevlig dag i alla fall!

                                   Inte varje dag man äter korv ute på korvmoj, woho så gött!


Favourite of Skank-a-tronic Punkadelica.


Raise your glass

Hörde den på radion; najs låt! P!nk har lyckats igen.


23 oktober

WOW! Jag har sovit idag, ordentligt. Första gången på ett bra tag- jag gick upp halv 11 idag! Riktigt skönt, för jag somnade runt kl. 2 inatt och nu är det ju mörkare under natten plus att mörkret håller i sig längre på morgonen också, vilket gör det lättare att sova. :)

Pappa vaknade till och gick upp samtidigt som mig ungefär. Brorsan sov hos kompis inatt, så vi åt frukost tillsammans han och jag sedan. Gött med risgrynsgröt, ägg och kaffe!
Nu har jag gjort mig iordning och sådär, för snart åker vi iväg mot Värnamo. Brorsan kom inte hem då han skulle nu, utan senare.. Så han fick några få minuter på sig att duscha innan vi åker.

Agnes och jag har messat också, om vi ska ha någon halloweenfest.. Men det gick väl inte speciellt bra. Skulle vara kul i alla fall!

Ha det bra!
En låt dyker strax upp.


Har en topp på mig idag som jag inte använt på ganska länge.

Sen fredagskväll.

Sitter här och laddar iPod:en min i datorn.
Har agerat soffpotatis största delen av kvällen, med Idol, Cirkus Möller, lite Försoning på det och några sidor ur min bok, True Blood- Död tills mörkret faller. Så grymt chill! Så himla skönt- så jäkla behövligt! :)

Imorgon blir det nog en väldigt trevlig dag i Värnamo! Snart blir det nog sängen minsann. Men måste bli lite tröttare först, jag har inte så lätt för att somna sådär pangbom(!), men det finns undantag då jag är förjäkla trött och mina ögonlock agerar tegelstenar.

Puss

102210

Då var det fredag och helg igen! Känns toppenskönt som alltid. Få sova lite, vilket aldrig händer ändå..., men nu blir det nog ingen jakt eftersom jag är hos pappa. Men vi ska hitta på annat skoj imorgon, vi ska fika och bowla i Värnamo med Elisbeth och Johan. Blir nog väldigt trevligt tror jag! :)

Idag hängde Agnes med mig hem. Efter lite bitterhet mellan mig och pappa (han stressad och jag kaffesugen), så åt Agnes och jag lite mellanmål bestånde av salamimackor, klementiner och kaffe för min del då. Kändes då genast bättre.
Sedan har vi förhört varandra på biologiprovet- om sex och samlevnad- som vi har på måndag. Och sedan bara chillat och haft det trevligt. :)

Snart blir det en välbehövlig dusch för mig och sedan middag om en timme ungefär (inväntar familjen för lite middags- sällskap) och lite senare blir det Idol. Softa bananer!

Goder kväll, världen! (Min iq sade mig just att; alla i världen har dock ej kväll samtidigt som oss nu..haha!).

Kramar




102010

Jag hade riktigt, riktigt svårt att somna igårkväll. Låg ganska klarvaken och vände mig från sida till sida. Gick på toa ett antal gånger också, blåsan tryckte ständigt på. Och jag hade inte ätit mer än lite popcorn under bion sedan den ganska tidiga middagen. Så jag var väl hungrig, eller jag var det. För när jag sedan, runt kl. 23:30, gick upp och åt en banan så blev det bättre, och jag kunde tillslut somna. Somnade väl i alla fall innan klockan tolv.

Nu har vi intresseval i skolan. Och jag har naturvetenskap.
Jag skriver om hormoner, just nu hur de påverkar en gravid kvinna.

Kanske skriver något senare, men jag borde träna idag. Ta tag i det igen, för att få mer energi.

Peace.

Himlen är oskyldigt blå

I helhet tycker jag att filmen Himlen är oskyldigt blå var väldigt bra!
Filmen är ju baserad på en sann historia (vilket ger mitt första plus till filmen), om en av Sveriges mest uppmärksammade narkotikatillslag genom tiderna. Och en kille (som spelas av söta Bill Skarsgård. Kan väl mitt andra plus gå till då, att han är med i filmen alltså) blir indragen för att hjälpa till i den s.k. Sandhamsligan. Han blir förälskad i en tjej. En tjej med hemligheter...
Han slits emellan kärleken och det tuffa, illegala arbete som han utför, omedveten om hur illa det verkligen är, eller hur illa det kommer att gå rättare sagt.

Filmen är verkligen sevärd! Den är både lycklig och tragisk. Och ett plus på att de också spelar snuttar av några av Ted Gärdestads låtar, bl.a. låten som gett filmen sin titel, såklart!

Och nu betygsättning. Om man verkligen gillar en film, så brukar man kanske tänka något i stil med; jag gillar verkligen filmen, en av de bästa jag sett, faktiskt! Men visst, den kunde ju varit bättre. Den där scenen hade inte behövt vara med, och inte den där... Men jag tyckte verkligen om filmen, och ger den 5 av 5 E:n (E står för Ester då)!
Jag skulle vilja leva på 70- talet. I alla fall då jag ser på bra filmer, som den här, som ska vara "utspelade" under 70- talet, och när jag tänker flower power....

Tack för bion, mormor och morfar! :)





Ibracadabra


101910

Försöker komma ifatt lite nu, i spanskan och sådär. Så har pluggat nu och tror jag är så gott som ifatt.
Tydligen hade vi spanskaprov nu på fredag också.

Har varit väldigt seg idag, trött och seg. Vi hade simning på idrotten, och man blir ju rätt mör efter det dessutom.
Var påväg att gå till fiket i skolan och köpa mig en kaffe. Men det kändes en aning stressigt, så.. Det ledde till att jag var vääldigt slut på sista lektionen, en timmes spanska. Halvsov, satt och hängde med huvudet. Uhh.

Nu har jag i alla fall druckit en kopp kaffe. :) Pluggat också som sagt, och lite senare blir det bio med mormor och morfar- Himlen är oskyldigt blå. Mys!


Saturday

Kände mig rätt utmattad, eller alla tre rättare sagt, efter nästan sex timmar i skogen. Sov i bilen påväg hem, tog cirka 45 minuter. Men det var ändå skönt att komma ut, friskt och härligt! :)

När vi kom hem duschade jag och vi gjorde oss iordning innan vi skulle åka till mormor och morfar där vi var bjudna på middag. Det blev entrecote med såndär kall bearnaisesås, vilket var smarrigt! Sedan lite kaffe och en jättefin äppelkaka till efterrätt. Och sedan bläddrade vi i fotoalbum. Trevligt och mysigt var det.

Nu har vi tittat lite på dansfeber. Har inte följt det direkt utan bara tittat någon gång sådär, men det var ganska kul ikväll, finalen. Skrattat till och med, så lite kul var det allt! Finalisterna blev Tobbe och Marko fick man reda på nu. Haha.

Imorgon ska vi vi iväg några mil för att hänga med Isak på bortamatch och kolla på lite ishockey, kul! Jag tycker faktiskt det är kul att kolla på livehockey, speciellt när lillebror spelar såklart! :) Sedan måste jag plugga, blir en del matte nu som måste vara klart.

Dags att lägga sig snart, för det blir inte direkt någon sovmorgon då Isak har samling ganska tidigt imorgon..

Well, godnatt!




Åh vilken härlig dag! Är ute i skogen med ...

dsc03827 (MMS)

Åh vilken härlig dag! Är ute i skogen med mamsen och brorsan idag, jagar lite jösse med Jaga. :) Det är ett gäng minusgrader och solen lyser vackert. Vi har klätt på oss ordentligt och nu är Isak och jag ute på ett frostklätt hygge, jag sitter på en hög stubbe och Isak spanar in hur Jaga jobbar på GPS- pejlen. Har saknat skogen! Nu ska vi knalla iväg. Peace.


Är hemma hos mojmoj och mojfaj min. Gått h...

dsc03555 (MMS)

Är hemma hos mojmoj och mojfaj min. Gått hit några dagar nu efter min prao, då mamma inte kommer till stan förrän cirka en timme efter att jag slutat. Trevligt det! :) Trivs ju här. Annars så, jag mår bara bra; fredagsfeelingen har ju smygit sig på, och jag är nöjd med min prao- vecka. De tyckte jag var duktig som sagt och en av dem som jobbar där började snacka om sommarjobb innan jag skulle gå hem! Något vårdyrke är nog ganska rätt för mig, som det känns just nu iallafall. Mår bra av att hjälpa andra! Ikväll blir det choklad, chill och Idol. :-D Gött! Bilden ovan är bara en randombild från när jag sov hos Agnes för nåt tag sedan.


PRAO

Vi har prao- vecka nu, och jag är på Mogården som är ett relativt nytt äldreboende här i stan. Nytt och nytt, kanske ett år snart då men iallafall. Fint är det där!
Jag har en ganska stark förmåga att vilja hjälpa andra, så det går väldigt bra. Det är inte helt lätt eftersom jag inte vet särskilt mycket om vad som behövs, och vad som ska göras. Men jag blir ju instruerad och tillsagd att göra saker då och då, och beröm har jag ju också fått. :)

Igårkväll var mamma och jag på infokväll på gymnasiet. Eksjö gymnasium då, kommer nog gå här i Eksjö. Har inte direkt något emot det, skolan är ganska fin och den verkar bra!
Var och lyssnade på Vård- och omsorgsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet. Visste väl det mesta, men kan ju vara bra att nöta in hur det ligger till på programmen.
Sedan fick man titta- och testa på olika grejer i en annan byggnad. Där testade jag att ta venprov och fick mitt blodtryck taget bl.a, på Vård- och omsorgsprogrammet. Sedan på Naturvetenskapsprogrammet så dissikerade de en bläckfisk och tände en fräck Bengalisk eld i en rosaröd ton.
Kul och se lite!

Har legat i sängen och tittat på Kenza & Tyra Show nu, och ska bädda ner mig och sova snart.
Sista prao- dagen är imorgon, och vi råkade stöta på Lassebasse i matsalen häromdan, tyvärr (bara för att vi fick en uppgift att intervjua någon på prao- platsen, på engelska!). Har skrivit ned några frågor, och får se om jag pallar ställa dem imorgon.. ;)

Sleep well!




Frukost i Schneverdingen på bild där. Hm, ...

dsc03744 (MMS)

Frukost i Schneverdingen på bild där. Hm, det stod bara mackor på frukostmenyn, och de hade små "skärbrädor" att ha mackorna på och en alldeles egen smörkniv att bre bl.a nutella och sylt med på sina mackor. Det häftigaste var deras "brödsåg" som fixade finfina skivor av brödlimpor! Just nu äter jag frulle hemma då, fil med müsli, macka med ost och ett glas juice.. Jo, lite skillnad är det allt. Idag är det dags för den andra prao- dagen, och den ser jag fram emot! Berättar mer senare idag, tror jag. Ciao!


Sover hos Agnes

Inatt blir det till att sova hemma hos min vän Agnes. Anledningen.. Jo, jag hade inte fått sovmorgon om jag sov hemma och åkte med bussen halv 8 imorgonbitti. Så istället sover jag här, går kanske upp runt kl. 8 och ja, det blir chill. :)
Ska se Ensam mamma söker strax och sedan sova en liten stund efter.
Mys att vara här ju!
Nighty

Har sminkat till mig lite nu. Jag vet, det...

dsc03790 (MMS)

Har sminkat till mig lite nu. Jag vet, det är söndag. Men när man har lite nytt smink så är det kul. Jag införskaffade mig en favorit- mascara, Masterpiece från MaxFactor, på en av färjorna vi åkte. Det var bra pris på den där! Köpte också en concealer från samma (bästa!) märke. :)


Söndagen den 10e oktober

Det gick verkligen inte att somna om imorse, då jag vaknade klockan 7. Mhm..
Jag låg och höll på med mobilen, laddade ner några gratis ringsignaler bara för att innan jag hörde mamma tassa ner i trappan. Då gick jag ut i köket och vi åt frulle tillsammans. :)

Jättefint höstväder idag! Solen skiner och himlen har en fin blå nyans, kan ana att luften dessutom är frisk och härlig.
Mamma gick ut en liten sväng med hundarna, men jag sitter bara i morognrocken nu, så vi tar nog en längre runda tillsammans lite senare.
Idag blir det till att städa våran stuga, jag tänkte också träna nu efter en vecka utan någon större fysisk utmaning (visst har man promenerat en del, men det är inte riktigt samma sak som pilatesträning ju..) och sedan ska jag duscha och ladda inför en PRAO- vecka på äldreboendet Mogården! Lite Ensam mamma söker på det- och yes, that's my sunday.

Peace


Jag, mars '09.


100910

Det är lördag. Och jag sitter på min säng med kuddar bakom ryggen och har nyss tittat på Kenza & Tya Show.
För två timmar sedan var min mormor och morfar på fika här och jag berättade om hur jag haft det.
Mitt humör är så från och till, så jag ångrar att min bitterhet gått ut lite över människorna omkring mig tidigare idag.
Den där tiden på månaden ja, känslorna den bär med sig får mig att vilja skratta och gråta på samma gång ibland...


Annars så, en skön lördag blir det nog allt iallafall!

Kycklingmiddag lite senare, färj- godis (alltså, godis köpt på färja. Jag köpte en burk med salta "pingvinlakritsar" främst till Isak som älskar dem, mamma och pappa också dessutom, Lion- choklad, vinigummin till pappa m.m) och sedan film på Tv4 ikväll- P.S I love you. Sett den bra:iga filmen förut, och tackar inte nej till att se den igen. :)
Åh, nu slog det mig, att jag inte köpt något till mormor och morfar i Tyskland/ på färjan. Fick lite ångest nu, åh! Hmm.

Tänkte skriva lite typiska saker med Tyskland:

- Typ ALLA familjer har nutella på frukostbordet.
- De har enorma sovkuddar i sängen!
- De älskar salami! På pizza, på mackan.. You name it!





Tröjan jag köpte på H&M i Hamburg för ca 1...

dsc03765 (MMS)

Tröjan jag köpte på H&M i Hamburg för ca 13 euro. Nöjd! :) Dessutom ser ni min cardigan, som jag också köpte på H&M där, i bakgrunden till höger om mig. Khakigrön med zebraränder. Nice den med!


Tyskland x2 2010 - Schneverdingen

Efter 100 mils bussresa på ca 12-13 timmar under natten till måndagen den 4e oktober, så var vi framme i Schneverdingen. En stad ca 8 mil ifrån Hamburg.

Vårat första möte med våra tyska "värdelever" var i deras matsal, den s.k. Mensan. De satt runt borden i den fräscha salen och väntade. Jag och min tysk log mot varandra så fort vi fått syn på varann och jag slog mig ner, fick en söt mugg med får på av henne att dricka ur. :)
De sjöng någon svensk sång på tyska för oss och vi åt frallor med sylt och nutella tillsammans.

Sedan begav vi oss ut i staden för stadsrally. Vi utförde olika uppgifter och jag fick en underbart god våffelglass av min tysk innan vi gav oss iväg. Två kulglassar, den ena med chokladsmak och den andra hette Cookies. Yummy! :)
Kan säga att min grupp med bl.a. lagmedlemmar som min tysk Celina, en annan tysk tjej vid namn Fenja och sedan några svenska tjejer. Blev lite förvånad, men tydligen var vi rätt duktiga!


På tisdagen åkte vi med tåg till Hamburg!
Där besökte vi ett av världens största miniatyrland och en kyrka med världens drygaste trappor (vi fick steppa upp för 400 trappsteg. Och det var rätt jobbigt, jaa), vid namn Micheliskyrkan. Vi åkte också en sväng med båt och sedan fick vi en kort stunds shopping. Stressigt, men jag fick med mig en topp och en cardigan hem.
Det var nog under tisdagskvällen som jag och Celina åkte med hem till Michelle, tysken som Amanda bodde hos, och fikade med kaffe och åt kakor ur en 3- kilos hink med småkakor. Hehe..
Sedan tittade vi på filmen "17 Again".

Sedan var det en riktig nöjes- ondsag!
Började med att vi satt oss på en buss för att åka cirka 2 mil till nöjesfältet Heide Park. Vi var där ett ganska bra tag, och det var en riktig höjdar- park! Grymt roliga åkattraktioner och sådär. Men ett litet minus över att de inte hade lotterihjul med choklad och sånt där. Men det fanns ju något liknande, som att t.ex. skjuta ner burkar med bollar. Som jag försökte mig på typ 2-3 gånger. Jag ville ju ha en mjukis- Mario! Eller.. Yoshi kanske. F*n att det inte blev någon vinst, jag var envis där alltså! ;)
På kvällen där så var det disco på deras enorma skola, KGS heter den tror jag. Jag dansade loss i min svarta spetsklänning och mina boots med snörning. Snygg outfit, diggar kombon! Det var ju år sedan man var på disco, så det var väldigt kul! :D

Efter en rolig onsdag så blev det en workout- torsdag!
Vi skapade olika planscher över Eksjö. Min grupp som bestod av mig, Amanda, Denise och Agnes, vi gjorde ett arbete om boende och bad i Eksjö.
Lite senare sedan så var det utställning i HELA skolan, så det verkade som att alla elever på skolan hade utfört något projekt för att visa den eftermiddagen.
Amanda och jag gick runt tillsammans och checkade av de olika klassrummen. I ett klassrum hade de ett "körper- tema". Körper betyder kroppen då, och där inne fanns det genomskurna människolungor, koögon som pojkar experimenterade med. Yuck, men ja, intressant tycker jag det är så fort det handlar om anatomi liksom!

Igår, fredag, åkte vi då hem igen. 08:15 avgick bussen ifrån Schneverdingen.
Jag fick ett paket av min tysks familj. "It's pretty heavy", sade jag och log mot Celina. Och jag beslutade mig för att öppna det i bussen efter en stund. I låg en enorm salami, en burk honung, ett ljus i en söt lykta med rosor på och choklad. Gulligt! :)
Bussresan/bussresorna tycker jag gick väldigt snabbt och smidigt faktiskt! När vi anlände i Eksjö igårkväll runt kl. 19, så tänkte jag; "är vi redan framme? Vad smidigt och snabbt det har gått egentligen!". Ett gäng filmer var igång i bussen, som "Troja" och "Remember Me", sedan hade jag ju min True Blood- bok att läsa också.
Vi stannade i Ljungby och åt på Donken där. En liten pommes, en liten cola och sedan en cheesburgare (blev en till sedan, blev inte riktigt mätt först) beställde jag, för ynka 34 spänn!

Det har varit en väldigt bra, rolig och ganska lärorik vecka i Tyskland! Jag ångrar det absolut inte och ser fram emot ett ha Celina här hemma hos mig i maj nästa år! :)








Då sitter man i bussen påväg! Vi har i och...

dsc03642 (MMS)

Då sitter man i bussen påväg! Vi har i och försig redan åkt i ca. 2 & en halv timme. Twilight är igång på Dvd:n i bussen och det är rätt mysigt. :) Om ett tag blir det färja, Helsingborg - Helsingör. Och sedan fortsätter resan genom Danmark och sedan färjan Rödby - Puttgarden. Tillslut åker vi genom Tyskland och fortsätter mot slutdestinationen Schneverdingen. Dit är det beräknat att vi kommer runt kl. 8 på måndagmorgon. Jag är ganska spänd och förväntansfull nu! :-D Lite coolt att det dessutom är andra gången för i är som jag åker till Tyskand. Hehe. Peace out.


And Sunday always comes too late

Äntligen kunde jag sova lite längre, för bara en liten stund sedan vaknade jag. :)
Dock vet jag inte exakt hur jag ska lägga upp dagen än. Jag vet iallafall vad jag ska göra- packa resten tillsut, kanskle träffa kompisarna en sväng och sedan träna av något slag, jogga en runda eller köra ett pilatespass. Och jag vet inte heller var alla håller hus här hemma, typ. David ligger väl kanske i soffan och sover fortfarande, pappa och Isak är nog iväg på hockey och Elisabeth som inte brukar sova så länge, tror jag, undrar vart hon kan vara?

Idag skiner solen, en härlig dag idag, för dessutom åker vi ju iväg lite senare! I'm excited to meet Celina, and all the germans. Chattade med Celina en timma igårkväll, och vi snackade om lite allt möjligt, fortsatte lära känna varandra. Vi ska se en film imorgonkväll, en som vi båda älskar- The Hangover (Baksmällan). Den är KUUUNG! :D

Tror inte jag bloggar något mer idag, så säger puss och hejdå till er som läser, för en vecka eller så.
Ha det bäst, och älska lagom!


Ni kan checka in den här om ni vill se lite rolig reklam, tror inte den sänts på TV, men rätt kul!
Såg den hos Lasse i skolan.



Nice day

Tillslut gick storebror och jag ut på stan. Vi fastnade framför Nintendo DS- spelande- jag fick testa ett roligt spel som hette något med "Rhythm", så det handlade om att hålla takter och sådär- och sedan var diskhon rätt så full med disk så vi blev ganska uppehållna ett tag där.

Gick till Kronans Droghandel där David behövde some necessary, och sedan fortsatte vi mot Willys. Jag behövde lypsyl, tuggummi och ett par tunna, svarta leggings nu innan vi åker. Sedan hörde vi pappas röst, tittade på varandra, och konstaterade att; "pappa är här".
Jag passade på att köpa lite till matsäcken för bussresan imorgonkväll. Pucko's chokladmjölk och mackor plus någon frukt blir det till lite kvällsfika, och sedan skulle man ha en tidigt frulle också. Den lär väl inte vara så naaajjs efter en natt om man inte har någon frysväska eller så. Hm, får se hur vi for ihop det.. Men iallafall, köpte en drickyoghurt med skogsbärssmak och sedan blir det väl någon macka till det. Vi kommer ju fram runt kl. 8 på morgonen och får frukost där sedan, så det blir nog bra. :)

Ikväll blir det väldigt trevligt, tror jag! Pappa står vid köksbänken och lagar god mat, kassler i ugnsform med bl.a. ananas och parmesanost i. Yummie!
Dessutom är Elisabeth här och myser med oss. Nice!

Det blev ingen "promenad" med brorsan, vi hann inte riktigt. Och ingen ansiktsmask heller, ville inte dröja för länge innan vi skulle ut på stan.
På stan köpte jag sedan presenter till Celina och hennes mamma, de jag ska bo hos i Schneverdingen. 
Då jag är vän med Celina på facebook och mina blogginlägg dyker upp där, så vågar jag nog inte skriva ut vad det var jag köpte. ;)
Sedan blev det en fika på stan med pappa, David och Isak. :)

Efter att vi fikat gick David och jag hem till mormor och morfar, för jag skulle hämta min sjukförsäkring som jag behöver ha med mig till Tyskland. Så nu var det också fixat, goodie good! 
Vi stannade där en stund, satt i sofforna och pratade. Trevligt det! 

Jo, men en mycket trevligt lördag idag må jag säga! 
Nu taggar jag Tyskland, eller ah, först en lång natts bussresa. Woho! 

Feta pussar 


Miss you


Lördag

Det är lördag. Dagen innan vi ger oss av till Tyskland.
Jag vaknade klockan 8 första gången, somnade om till halv 9 och hade svårt att somna om. Jag satte igång att packa ner outfits för veckan i Tyskland, och jag fick till det rätt bra. Så nu har jag det gjort, vilket känns bra.

Nu ska jag duscha och fixa mig innan jag ska ut på stan för ärenden. Amanda och jag skulle kolla efter presenter tillsammans, men hon sover ju än den sjusovaren ;) Men brorsan och jag drar nog ut iallafall, tar en promenad. :)

Ser fram emot resan, men kommer nog bli rätt nervös och spänd, då jag är orolig för att prata usel engelska. Jag antar att jag har helt okej engelska, men det är så sällan man snackar, så den är väl rätt oslipad vid detta laget.

Dags för en dusch, my hair needs it. Och dessutom lägger jag nog den underbara "fudge- masken" i ansiktet. Man vill ju bara slicka upp den när man har den i fejjan!

Ciao, so long!

Fudge- google


Första oktober tjugohundratio

Det ringde på dörren. "Hm, vem ringer på nu?", tänkte jag. Gick och öppnade.. Och blev överraskad av att det var brorsan, David, som stod där utanför. "David! Nämen tjena brorsan!". Jag hade ingen aning om att han skulle komma hit idag, men det hade pappa som inte hade kommit hem än. Det VAR spontant, eftersom David kom på en timme innan bussen gick att han kunde åka hit och hälsa på. Bra beslut, tycker jag! :)

Vi bredde varsin macka och hällde upp varsin kopp kaffe, innan vi slog oss ned i mitt rum framför datan och "Kenza & Tyra Show". Jag hade tänkt kolla på det innan David kom, så vi tittade tillsammans sedan. Mysigt!
Tycker att de två superbloggarna gjorde en bra förstashow, och de följande showerna blir nog lika bra, om inte bättre! Wow.

Brorsan och jag gjorde iordning tacos till middag, härligt (om man bortser faktumet att vi brände alla tacoskalen i ugnen...Oops!). Vi åt sedan vid "finbordet", pappa, Isak, David och jag, så det var trevligt! :)
Vi har tittat på Idol, och jag har nu två personliga favoriter- Linda Varg och Olle. Älskade Olles insats ikväll, med den fantastiska låten "The Scientist". Jag älskade det, och jag röstade dessutom på honom.
Sedan började ju den störtsköna serien "Modern Family". Tittade väl inte så intensivt, utan messade istället samtidigt som pappa gav mig välbehövlig massage. Jag har grym träningsvärk i stora delar av kroppen just nu, det ömmar ordentligt efter pilatespasset igårkväll!

I helgen måste jag packa, köpa present/gåva till min tyska värdfamilj + matsäck för bussresan, och sedan umgås så mycket jag kan med mina nära och kära innan jag åker iväg en vecka till Tyskland!
På söndag smäller det, eller okej.., på söndag rullar vi iallafall iväg mot Tyskland och Schneverdingen. Vi åker liksom klockan 18.00 på söndag och anländer i Schneverdingen kl. 08.00 på måndag morgon. Puh, lång bussresa och lång natt. Men det är det säääkert värt! :D


Thumbs up for weekend now!

 







Brorsan är på besök. Mysigt!

dsc03640 (MMS)

Brorsan är på besök. Mysigt!


RSS 2.0