beat it

Åh, vad jag älskar beat it av MJ! Lyssnar på hans musik dygnet runt nu.
Det är kvavt och äckligt i luften idag, typ thailand- värme.. Vi har käkat äkta sommarmat idag, picknickbog med färskpotatis och remouladsås. det är såå gott! Och lite glass med mycket chokladsås på det. ;d

Har inte badat än idag, men det blir nog ett kvällsdopp som igår.

Vi hörs!


090630

Godmorgon!

Jag har inget att säga. Det är alldeles uttorkat i min bloggskalle.
Gick upp vid halv 9 idag och rostade mackor som jag sedan bredde mammas hemmagjorda marmelad på. *Slickar mig runt munnen* Smaskens!
Sedan slog jag på teven och tittade på Blue Water High.
Peter har börjat cykla istället för sina långa promenader nu, p.g. av knäskada. Men jag hade ingen lust att hänga med idag. Kanske springer en runda sen, vem vet?

Pussar!


090629

Vet ni hur länge jag sov idag? Till klockan 12!!! Men det var inte så konstigt eftersom jag satt uppe och chattade tills klockan 03:30 på natten. Det hade redan blivit ljust när jag gick å la mig.

Herregud, vad varmt det är idag! Man svettas ihjäl om man inte ligger nere vid vatten. Jag orkade knappt göra någonting idag. Så vi åkte till Långanäs för ett dopp. Isak och jag hade grymt kul ute på brädan idag. Jag gled av den som en pingvin typ mitt ute i sjön. Haha! Som jag älskar vatten!
Sen åkte hem och pappa gjorde mat, det blev pastagratäng med köttfärs och honungsmelon i klyftor till. Riktigt gott!

Mamma kom och hämtade oss när vi ätit klart och nu är vi på landet. Ska väl ta ett dopp igen snart. Det måste vara hur skönt som helst i våran lilla sjö här!

Hur har eran heta dag varit? Badat? Skulle tro det..
Ses. =)


ett drömyrke.

Sanna sveper handen genom sitt slitna, tunna, sandfärgade hår och tänder ciggen. Terassen av betong är kall och det blåser svaga sensommar vindar i hennes kjol. Utanför, på gatan, går människor omkring på trottoarerna i slowmotion och bilarna gasar på. Livet står still. Arbetslös. Sanna har inget jobb, hon är en slampa på Belgiens svartsotade gator.

Johannas ben är som spaghetti och det känns som att hon går på rosa moln. Hon svävar över gräset. Mot Jonathan. Han står med famnen vidöppen och hans solsmekta anstikte spricker upp av ett Colgate- smile. Jag fumlar mig in i hans famn och sluter ögonen. Han viskar i mitt öra så att det kittlar till skönt. "Johanna, jag älskar dig! Du hänger med mig till London i höst, det är bestämt nu!".

Dessa två stycken skrev jag nu på några minuter. De är så olika. Den första känns grå, kall och deprimerande. Den andra känns varm & kärleksfull. Jag älskar att skriva!
Författarinna? Kanske.


sol, vind och vatten

Nu är vi hemma från Långanäs. Ah, det blev ett "vi" där, eftersom pappa, Cilla, Isak & Hugo kom dit efter cykeltävlingen.
Jag var nog den som badade mest idag. Eller jag var det. När jag kom dit satt hela gänget och fikade där, så jag tog en halv kopp med kaffe och en kaka. Sen när jag satt och läste expressen kom hela familjen. Den där cykeltävlingen tog visst inte så lång tid.

Jag tog brädan själv (skönt!) och åkte ut på sjön. Långt ut i mitten av sjön, å så låg jag där och stekte. Paddlade med händerna så jag blev ganska trött tillslut, och det började ju blåsa så det blev små vågor. Kämpade mig in till land efter högst en halvtimme. Jag måste typ vara en fisk eller något i mitt andra liv, för jag kan vara i vattnet hur, då menar jag verkligen hur länge som helst! Det blev tillslut 23 sköna grader i vattnet och då ville jag bara ligga i. Göttans!
Sedan åkte *jag vet inte vem det var* och köpte pizza. Så vi åt pizza till middag idag. Det var smarrigt! Och min Lindt choklad kunde jag inte hålla mig ifrån, den gick jag och åt på hela tiden. Den smälte först och blev typ till gummikonsistens. Jag bara "åh, min dyra choklad har smält!". Så jag stoppade in den i kylen som pappa sa, och då blev den i samma konsistens som den var innan. Tur det!

Imorgon åker vi ut till mamma på landet. Och veckan därpå blir det Lysekil! Som man har längtat till sommarens höjdpunkt. WOHO!! ♥


mot vattnet!

Det blir nog en sväng ner till vattnet, men sol & bad. Ensam ska jag cykla dit.
Packar strandsväskan med badlakan, bikini, solglas, solkräm!, en bok, en flaska vatten, frukt och sedan svänger jag in på Hemköp efter en Lindt choklad. Det blir kanon! Men först ska jag ringa Svea och se om det är okej att jag gassar på deras badplats. Men det går säkert bra, som det brukar.

Ha en fin dag!


Gul BjörnBorg- bag.

090628

God morgon!

Min statstik börjar bli ganska bra. Alla är så välkomna så!
Idag är jag själv hemma. De andra är och hjälper till på en cykeltävling här i Eksjö. Jag ville inte hänga med.
Jag vet inte vad jag ska göra idag. Åka och köpa en mörk Lindt choklad med mint, det ska jag utföra senare. Men annars? Gymma? Dra ner till stranden, själv? Jag får se..
Sov så himla gott inatt. Vi köpte LdB:s After sun- kräm igår, och den var verkligen jätteskön. Svalkande, vitaminberikad och den luktade ganska behagligt också.

Nu ska jag äta lite frukost.
Pussar!



Jag just nu. Lägg märke till min intensiva blick.


solsveda

AAAAAAAHHH, vad det sviiider!!!! Varför smörjde jag inte in mig idag heller??? Jag DÖÖÖR. Idag har vi i alla fall köpt After sun (*kliar sönder mig*) som jag ska dränka mig i efter duschen.

Idag blåste det inte lika mycket som igår, så Isak och jag tog oss en sväng på sjön med surfingbrädan. Jag tänkte dyka mitt ute ute i sjön, så jag stod upp på brädan och tvekade ett tag, tillslut satt jag mig ner igen. Hehe. Vi tjaffsade en del där ute till sjöss, och så var vi påväg in mot långanäsbadet som kryllade av besökare. Och vi liksom blåste inåt där, så jag skrek på Isak "veva åt det andra hållet. Men vafan, VEVA DÅ!!". Veva? Hahaha. Det var lite snurrigt där, jag ville ju inte åka in där bland alla människor, vad pinsamt. 
Jag la mig på bryggan och solade ett bra tag, somnade nästan till. Ni skulle bara se hur jag ser ut där jag haft bikiniunderdelen. Det är liksom vitt där bikinitrosorna suttit och runt om kanterna är det breda röda jävligt brända streck. Där kliar jag ihjäl mig snart. FANFANFAN! 

Vi gjorde världens godaste laxmiddag idag! Jag skar grönsaker, vaktade potatisen som kokade och vispade ihop en röra med philadelphia ost och färskost med örter. Detta skulle då bli "laxknyten". Man skär tomater, potatis, rädisor och salladslök i skivor och sedan lägger man laxen, grönsakerna och röran i folie som man sedan "knyter" ihop. Sedan grillar man dem. 
Efter middagen tog jag en jogginrunda runt rokalven på ca 3 km. Sedan, när jag kommer hem, ska Isak, pappa och Cilla springa 5 kilometersrundan på Brännemo, och då följer jag med. Duktigt va! Jag har sprungit typ 8 km idag då. =) 
Jag kan ju säga att Cilla sprang runt rokalven hon med innan. Hehe.

Ha det bra allihop! Vi hörs.

 

Michael Jackson (The king of pop)

Michael Joseph Jackson, född 29 augusti 1958 i Gary, Indiana, död 25 juni 2009 i Los Angeles, Kalifornien, var en amerikansk sångare, dansare, låtskrivare, producent och skådespelare. Han har haft djup inverkan på musikindustrin, inte minst anses hans musikvideor ha varit nydanande. Han blev också känd för sitt kontroversiella privatliv.

Michael Jacksom inledde karriären 1963 i familjebandet The Jackson 5 och påbörjade sin solokarriär 1971 medan han fortfarande var medlem av gruppen. Han producerade ett antal av världens bäst säljande musikalbum någonsin och fick efterhand epitetet "The King of Pop" (engelska för "Kungen av pop"). Albumet Thriller (1982) är världens mest sålda album genom tiderna med över 100 miljoner sålda exemplar. Även de fyra albumen Off the Wall (1979) Bad (1987), Dangerous (1991) och HIStory (1995) hör till de bäst säljande albumen i världen.

Under 1980-talet anses Jackson ha revolutionerat synsättet på musikvideor som en konstform och en marknadsföringskanal. De vanligen mycket påkostade videorna blev en stapelvara på den då nya musikkanalen MTV. Bland de viktigaste kan nämnas Beat It, Billie Jean, Thriller, Black or White och Scream. I sin scenshow har han ofta använt danssteget Moonwalk som han därmed har gjort känt över världen. Michael Jacksons särpräglade musikaliska stil har under åren influerat många hip hip hop-, pop- och R&B -artister. Han menade att han själv tagit inspiration från bland annat James Brown och Jackie Wilson.

Michael Jackson blev inskriven två gånger i Rock 'n' Roll Hall Of Fame, en gång med The Jackson 5 och en gång som soloartist, han blev också inskriven immSongwriters Hall Of Fame. Jackson avled oväntat och hastigt den 25 juni 2009 i sitt hyrda hem i Los Angeles vid 50 års ålder.

Källa- Wikipedia.


 


090627

Hej vänner!

Inatt har jag sovit lite oroligt, vilken jävla sveda, har bränt mig i solen igen. FAN! Jag brukar inte bli bränd, jag blir brun jättelätt. Jag ska dränka mig i solkräm idag bara för det..
Hoppas det inte blåser lika mycket idag, så jag kan åka ut på surfingbrädan. Igår gick det nästan vita gäss på sjön, så jag ville inte riskera att blåsa iväg, för det andra fick jag inte åka ut för pappa & Cilla p.g av det.

Jag tror jag är kär!
Hejdå!




Inte nog med att videon är förjävla söt, utan låten är ju så himla fin också.

så ondödigt

Livet känns så härligt nu på sommaren!
Jag vet inte varför jag bloggar stup i kvarten, men idag har jag sådan lust att blogga, vilken bloggdag! 
Det blir fan ännu varmare än vad det varit nu. Typ 30 grader! Jag ska sola mig till neger (förlåt för uttrycket). Och bada en gång i minuten. Eller så. Jag bara längtar till nästa sköna sommardag.
Måste säga att det är lite rysligt att sitta i köket, alldeles ensam, mittemot ett fönster som står öppet kolsvart rakt ut och en diskmaskin som surplar till ibland, och då hoppar jag högt från stolen. Jag borde lägga mig nu, fast jag var bara tvungen att slänga in detta onödiga inlägg först.

SOMMAR & SOL in my ♥

fredagskväll

Det blev en riktigt mysig kväll med familjen Bauschke! Pappas hemmagjorda hamburgare direkt från grillen, smarrig Sneakers- tårta och en massa snacks.
Min bok "våtmarker" som är så jävla äcklig att jag ibland vill spy, var väldigt intressant bland männen och killarna. Höhö. Jag tog ut olika stycken som var mest groteska och visade, jag kan fan inte läsa mer i den! Fast, nu har jag ju börjat, så jag måste ju se vad som händer i slutet. Men fyfan, inget jag rekommenderar för er under 18 år i alla fall. Det som mest lockade mig av boken var nog omslaget. Rosa och ett plåster över textens titel.

Nu ska jag göra lite kvällsmat till lillebror som somnat i soffan med huvudvärk. Han har inte varit med så mycket under kvällen på grund av det. Stackarn!

Godnatt!


Hugo, Cilla & jag. Ett skönt gäng nu en sen fredagskväll.

black or white

Måste säga att den här dagen varit toppen!
Åkte in till stan för att utföra några ärenden (åt mig själv).. Köpte ett par sulor till mina sneakers, för när jag tvättade dem åkte ena tygsulan ut och det blev liksom klistrigt och äckligt. Så, jag hittade ett par sköna sulor, "summer" hette dem. De är så man kan gå barfota i skorna. På ovansidan är det frottétyg och på undersidan något annat som absorberar svettet, typ. Anyway, de var i alla fall riktigt sköna och 40:- var ju inte alls så farligt. Sedan åkte jag och köpte nya Vecko revyn så jag hade något att läsa på stranden senare idag.
Ringde mormor innan jag åkte in till stan och frågade om jag kunde komma och sy ett par jeans till ett par shorts på deras symaskin. Och det gick så bra så. Så nu har jag ett par snygga jeansshorts. Ni ser dem på bilden nedan..

Sedan kom familjen och hämtade mig, så drog vi ut till vattnet vid Svea & Anders stuga. Blev inte så mycket till bad mer än ett dopp då, men det var inte mer än 19 grader i vattnet.
Sedan blev det lite bråttom hem eftersom Leif hade lött kopparrören till våran fjärrvärme och vi var tvugna att vakta så det inte skulle börja brinna. Det hände nämligen i Isaks rum förra veckan. GAH!

Nu ikväll kommer familjen Bauschke hit på grillfest. Mysigt värre!!
Ha en riktigt fin kväll, och tänk på legenden, MJ.
Jag sitter och drogar hans låtar, såsom bad, black or white & thriller.

Massa kramar!


Satt upp luggen ikväll. Jag är ganska trött på den..


Jag har på mig t-shirt från Ed Hardy och mina egensydda jeansshorts av märket Diesel.


frukost ute


Osminkad. Skippa make- up i solen!



Ett hjärta till Michael Jackson. Du är legend!

Drog på mig mina rutiga shorts och ett linne idag.
Fotlänk är sött!

R.I.P- King Of Pop

Good morning!

Jag vaknar upp av att pappa ska väcka Isak, som han gjort alla de andra morgnarna, vid 7. Hugo går ju på simskola och då gymmar de under tiden, jag var bara med i tisdags och skippat de andra dagarna nu. Har varit ute och joggat istället. Alla andra dagar har jag kunnat somna om, men idag ville jag gå upp och duscha, så jag gjorde det.

När jag tittade in på Kenzas blogg såg jag att Michael Jackson avlidit i hjärtstillestånd. Man kan ju inte tro att det är sant? MJ in my heart ♥
Jag älskar hans musik, man kan inte sitta stilla när låtarna går igång. 
R.I.P Michael Jackson. 

Nu; frukost.


njut av sommaren, den är kort

Nu har jag varit ute och sprungit. Va duktigt! Hade med mig mobilen med musik i, men hörselsnäckorna ville inte sitta kvar, utan de bara åkte ur öronen hela tiden, typiskt!
Känner att jag bränt mig i knävecken idag, jag skulle tagit på mig solkräm, jag hade ju faktiskt med mej det..

Ska nog duscha och äta lite kvällsmat strax. Imorgon åker vi nog ut till Svea & Anders sommarstuga i Långanäs och badar, det är så himla mysigt där! Jag brukar åka ut på surfingbrädan (utan segel) och ligga där på och gassa i solen. AAH, sommaren är för härlig, synd bara att det vänder nästa vecka och blir mörkare.

Spelade bubble struggle innan, och ville bara tipsa om det. Kul spel!

Godnatt & dröm sött.


 

54 år av kärlek och lyckokarameller

Åh, nu funkar internet skapligt här hemma!
När jag var hos momo & moffa ringde pappa och sa att det var mat. Så jag cyklade hem och åt fläskpannkaka.
Mormor och morfar firade 54:arde bröllopsdag nyss, helt otroligt! De åkte till polkagrisarnas stad- Gränna. Jag fick två stycken innan jag åkte hemåt, renarama lyckokaramellerna vill jag säga! Jag blev värsta glad av dem. Det måste vara av dem.

Nej, nu blev pappa sur för att jag inte plockat in disken.
Eller, sur kanske jag inte ska säga, men han hade tydligen förväntat sig det.
Puss & kram! ♥


sol & bad

Hallå!

De dagar jag inte haft tillgång till internet nu, har jag bara tagit det lugnt i solen och tränat.
Idag har jag varit med Antonia och vi har varit på playan hela eftermiddagen. I vattnet var det svinkallt men solen gassade skönt. Ikväll blir det antingen gymmet eller en joggingrunda. Jag tror det blir det sista...
Juste nu sitter jag hemma hos mormor och morfar. Tänkte att jag kunde gå in och prata lite när jag ändå cyklade förbi här. Var påväg hem från Antonia. Vi pratar alltid om allt möjligt när jag är här, och varje gång jag åker härifrån känner jag mig en smula intelligentare. Jag älskar att vara här!

Ha det bra!
Hörs snarast.

090623

Hallå där, soldyrkare!

Internet har strulat, så jag hade inte tillgång till internet igår då. Men nu, helt plötsligt, funkar det. That's good!
Var ju med Antonia igår, och vi hade så trevligt så. :) Var lite stressad när Antonia kom, för på 10 minuter skulle jag duscha och göra mig ordning. Så jag stod framför spegeln och sminkade mig när jag hörde en bil köra upp på våran uppfart. Hehe. När hon hade kommit så gick vi nästan direkt när till bryggan och fiskade. Det gick inget vidare. Så vi gick hem och bakade istället. Mjuk chokladkaka som blev jättegod! Så vi satt ute i solen och fikade, great! Sedan spelade vi kort och bara chillade innan hennes mamma kom och hämtade henne.
Så packade jag mina grejor inför den här veckan i stan. Pappa hämtade oss vid 5- tiden så vi hann i alla fall träffa mamma en liten stund efter att hon kommit hem från jobbet.

HÄRLIGA TISDAG!
Igår la jag mig ganska tidigt eftersom vi skulle upp rätt så tidigt idag. Fast jag hade lite svårt att sova, mitt rum var så jävla varmt och jag får typ ångest då. Öppnade fönstret och när jag vaknade idag på morgonen var det verkligen svinkallt!! Kan inte mitt rum vara normal temp i någon gång!?
Anyway. Anledningen till att vi gick upp vid sju, var att Hugo går på simskola, och då brukar vi passa på att gymma under tiden, at the same place. Det var jag, pappa, Isak och Axel. När vi var klara skulle vi handla något att äta efter träningen, jag tog en Chiquita Smoothie med björnbär och något annat, som jag blev lite besviken på.
Sedan hämtade vi Leif och Sigge och åkte hem. Jag och Sigge tog en promenad runt rokalven (rolandsdamm?) och Sigge badade.. jag kastade pinnar i vattnet som han simmade ut efter. När vi kom hem igen blev det bus med boll i trädgården. Gassande i solen har det såklart också blivit idag! Lite färg har man fått. :)

Vi hörs!


090622

Morning my dears!

Frukost ute i solen. Kikare i högsta hugg. Jag vill kunna flyga, som en rovfågel efter sitt byte. Cirkulernade över björkens trädkronor. ÅH, vilken känsla det måste vara! Om jag skulle välja en superkraft så skulle det definitvt va att kunna flyga.
Det ser så galant ut när den glider runt, runt utan att slå ett ända vingslag.

Det är måndag idag. Vi lämnar landet, och åker till pappa in the city. Jag vill sola, bada & tälta den här veckan. Det ska bli sommar nu!

___________________________________________________________
update;

Antonia kommer hit idag. Det var ett bra tag sen, exakt sju veckor sedan vi var sist.
Vi hittar säkert på en massa skoj. Vi hörs!


flugjävlar

Förlåt för dålig uppdatering idag. Har bara inte haft någon lust. 
Jag  har väl inte gjort så mycket idag, bara tagit det lugnt, chillat.
Urk, två flugor sitter på varann här bredvid mig.
Jag var såå nära på att hoppa i plurret idag, men jag fegade ur. Vattnet var ju skitkallt! Nästa vecka ska graderna ligga runt 20-25, så jag får väl hoppas på några sköna stranddagar då. =)
 
Sitter själv här i vardagsrummet med en jävla massa flugor och ett korsord. Mamma och Peter jobbar imorgon, så de har lagt sig och Isak sitter på sitt rum vid datorn.

Vi hörs imorgon.
Godnatt!


090621

Vilken skön morgon!
Jag är på jättebra humör. Efter frukosten och lite korsords-lösande ska jag strax ut i det finfina vädret. ÅH, det fina vädret is back! :D Kanske blir det ett dopp idag, årets andra dopp. Nu måste ändå det fina vädret va på väg. SMHI:s femdagars rapport såg bra ut nu framöver, ska in och titta igen nu. Det låg runt 25 grader igår i alla fall, och det är ju helt perfekt!
Det är ju sommarsolståndet idag. Då står solen som högst på himlen på norra halvklotet. Och då inträffar årets längsta dag & kortaste natt. Det blir en lång fin dag idag. NJUT!

Hörs senare!


härlig kväll

Nu sitter vi bänkade framför TV:n, och det är såklart alltid lika mysigt!
Vi har haft en väldigt trevlig kväll hittils med god mat och roliga grimaser som ledde till att jag låg vikt på golvet av skratt. Hahaha! Fick endel av dem på bild. Spelade också in en video när jag busade med Jaga. Den ska ni få se. =)
Nu tittar vi på sommarkrysset, Berg & gynning är bara för sköna! Jag har klarat av alla kryss hittils med lite hjälp av mamma då. Visst är vi bra! Sommarkrysset är riktigt kul.
Sedan blir det att titta på "Marie Antoinette" på Canal+ First.

MYYYS!
 


Jag älskar dig!




Elvy. Hahahaha!


090620

Idag vaknade jag vid 9. Ganska seg idag på morgonen, men nu är jag piggare!
Efter frukosten tog vi den dagliga promenaden med hundarna och sedan fixade jag till mig innan Peter och jag åkte in till stan. Först sprang jag in på apoteket. Och när jag kom till kassan med två paket Zon (mot muskelvärk) så började hon babbla om hur jag ska använda den, och att man inte fick vara i solen med det.. blablabla. Men det var ju inte jag som skulle ha det, det var Peter. Så sa hon "du är ju över 16 år, så då får du använda det". Hahaha! Shiet, jag är ju 14. Men det var lite kul. Jag sa aldrig att det inte var till mig, det var ju ändå inte nödvändigt.
Sedan handlade vi lite på Hemköp, och jag köpte nya SOLO där man fick ett fint flätat armband i benvitt och ett korall- färgat läppglans. 

Nu är vi hemma, och ikväll blir det grillad oxfilé. Mmuummsss!! 
Blir en riktigt TV-kväll här hemma, med tanke på att det är så mycket bra på TV ikväll. :D
 
kl 20 på Tv4; sommarkrysset.
kl 3:10 på Canal+ Hits; Arn- tempelriddaren.
kl 16:30 på Canal+ Comedy; Hairspray.
kl 21:40 på Canal+ Comedy; Natt på museet
kl 21 på Canal+ Drama; Margot at the wedding.
kl 21 på Canal+ First; Marie Antoinette.

Jo, det finns en hel del att se på TV ikväll.
Pussar! ♥

Update;

OH herregud! Vilken hagelskur det kom för en kvart- tjugo minuter sedan. Haglet var stora som ärtor och när jag fick en på arnen blev det ett rött märke. Marken blev helt vit! Jag sprang den från datorn för att beskåda vädret, och då började det plötsligt att blixtra och åska. Var tvungen att springa in och dra ur datorn. Därför hann jag aldrig publicera inlägget. Nu regnar det bara. Suck. Vilken grön sommar vi får i år!


Dagens köp.


Flätat armband i benvitt medföljer SOLO.

Och ett läppglans i färgen "tropic coral".


Isak påväg ut i hagelskuren.





tårar

Jag har gråtit två gånger idag.
Först grät jag när jag skar lök. Det sved i ögonen.
Andra gången var precis nyss, då vi såg på filmen "försoning". Den var otroligt sorglig.
Man kan gråta när man både är sorgsen eller lycklig. Tårar betyder att du inte kan hålla inne känslorna. De rinner ut. Känslodroppar. Det är helt okej att gråta, skäms inte. Killar har svårt för att låta känslodropparna rinna ibland, tror jag. Är det inte så?

I människoögats ögonlock finns två sorters tårkörtlar. De små som producerar tårfilm, ett tunt genomskinligt fett som smörjer ögat varje gång man blinkar. De större tårkörtlarna, en invid näsan i varje ögonvrå, producerar de saltrika tårarna som flödar när människan gråter. Dessa tårar innehåller inte fett och de torkar ut ögat då de sköljer bort den fina tårfilmen. Ögat irriteras då och blir 'rödgråtna'. För barn och unga är detta inget problem. De blinkar till lite och så har de fått en ny skyddande hinna med fet tårfilm över ögat.
Källa: Wikipedia.



Johan Palm


Söta Johan.

midsommarmys

Det blev tillslut lite midsommarfirande.
På Eksjö camping har de det varje år, och då finns det såklart en stång att dansa runt men också en massa aktiviteter man kan roa sig med. Väldigt roliga sådana. Pilkastning på ballonger, kasta boll på porslin, cykla med ett styre som är tvärtom typ. Om man styr år höger svänger cykeln åt vänster. Haha! Cocosbolls- katapult och massa annat. Själv dansade jag varken runt stången eller testade någon aktivitet. Tråkiga jag! Nejrå, men vi köpte våffelglass med tre stora kulor. Jag tog smakerna strawberry cheescake, mintchoklad & polka. Mums! Jaga var också med, vi hade social träning med henne. Hehe. Det kan va nyttigt att gå runt bland folk som hon inte gör så ofta. Hon hoppade efter våra glassar och skitade ner mig med lera, så jag har tassavtryck på kläderna. Hihi.
Glassarna var verkligen mättande, så Jaga fick både min och mammas våffla tillslut.

Vilket skiftande väder det har varit idag, helt otroligt! På morgonen var det halvklart, sen kom det störtskurar, och när vi hade åkt in till stan och parkerat bilen avtog det och solen tittade fram tillslut. Det regnade ingenting under midsommarfirandet.
När vi satt oss i bilen kom vi på att vi kunde hyra film, eftersom Isak sover hos Samuel och Peter jobbar dygn, blir det tjejkväll här hemma. Vi tyckte att det var en jättebra idé, men när vi kom till Cahns blev vi ju lite besvikna. Det var stängt. Cahns och Shell- macken är typ de enda ställena i Eksjö där man kan hyra film, så vi åkte till Shell och tittade. Nej, där var det också igenbommat. Fan, vilken otur! Vi var så sugna på att se "män som hatar kvinnor".
När vi åkte hem blev det mörkt, lite sådär brittiskt med alla gårdar här ute, sedan kom några löv virvlande och det blev höstkänsla. Som sagt, vädret har varit skiftande mellan solsken, regn och höst (?).

När vi kom hem till vår idyll här ute på landet, satte vi igång med maten. Flintastek med sallad. Smarrigt!
Jag gjorde salladen och mamma var grillmästare. Jag lyxade till salladen med pumpakärnor och jordnötter och sedan hade jag standard- grönsaker som körsbärstomater, grönsallad, rödlök & majs. Den blev lyckad! 
Till köttet hade vi vitlökssås och som tillbehör; baguette med västerbottenost. Gud så gott och nyttig det var! 
Våran TVkväll blev räddad! Letade på TVsidorna i tidningen efter något bra, och hittade filmen "försoning" med Keira Knightley på Canal+ Hits. Wiey! Till filmen höjer vi mysfaktorn med Sourcream- chips och mörkchoklad.

Trevlig kväll allihop. Pussar!












Keira Knigthley är en av mina favoritskådespelare!

Gratis glass i sommar!

Visst låter det toppen!?

 
Genom denna länk sommarglass kan du bli medlem och samla poäng till gratis glasscheckar. Det är enkelt, och det behövs inte mycket poäng för att få ihop en check på 23:- som sedan skickas till din mobil. För att samla poäng kan du göra gratis erbjudanden, värva vänner eller skriva om hemsidan på din blogg.
Glassigt värre!
 
 
Ingen sommar utan glass!





midsummer

Godmorgon !

Det är midsommar, vad gör man på en midsommar? Pappa, Cilla, Hugo och hans kusiner ska till Liseberg, men jag kan inte hänga med. Åh, det skulle vart kul ju!
Mamma frågade om vi ville hänga med och titta på vaktparaden i stan. Okej, det är ingenting för mamma, egentligen, tror jag. Men de va typ så vi hade någonting att göra denna dag. Tycker ni om sill ? Hehe. Inte jag, tror jag.

Igårkväll/natt, kunde jag inte somna på en timme. Varför då? En jävla flugjävel surrade runt i hela mitt jävla rum!!!  Och där stod jag helt sömndrucken i mitten av rummet med en hoprullad tidning i högsta hugg. Den stannade ju aldrig och satt sig någonstans heller, så jag slog den i luften ett antal gånger, men nej, den surrade runt lika glatt. GAAH! Tillslut hörde jag mamma komma upp och gå på toa, så när hon kom ut igen så sa jag att jag hade en fluga i mitt rum, o då sa hon att de bara va å släcka lampan. Ååååh. Hehe. Okej, en hemlis nu då;
JAG ÄR MÖRKRÄDD! Så jag brukar alltid ha min fönsterlampa tänd.
Men då hjälpte det ju inte. Så jag sket i den där himla flugan och somnade. Idag sov jag i alla fall till 10:15. Det va faktiskt skönt.

Nu ska jag fixa min design så det inte är så himla stort mellanrum mellan headern och där mina inlägg börjar. Sedan ska jag äta frukost.

Jag önskar er, mina läsare, en riktigt glad midsommar! ♥


P!nk


kiwi

Nu är jag hemma igen. Har pratat med Kiwi, en söt liten knubbig ponny. Hihi. Ska kanske börja rida henne, det är typ ingen som gör det, och hon spricker väl om hon inte får tränas. Hon går tillsammans med 4 stora nordsvenska/ardenner i en hage, och hon är typ utmobbad. Stackars liten!

Anyway. Badplats- mötet gick bra. Måste säga att jag var duktig som krattade stranden så fiiint! Haha. Nu är det så himla fint där nere, jag har bara lust att hoppa i det blå! Kan det inte bli riktig sommar nu, så man kan ligga på stranden och steka och bli bruuun. Gaaah!
Vi grillade där nere, så nu luktar jag brasa.

Nu ska jag... äta godis. Fast, det är ju inte helg än, så jag ska väl spara mig lite.
Puss !

Juste, jag har försökt mig på att göra en ny header, men jag lyckas aldrig. Ni får nöja er med den sålänge, tills jag hittar en expert eller så.


Skönhetslista

Duschcreme: Palmolive eller Nivea 
Shampoo: head & shoulders/ VO5
Balsam: head & shoulders/ VO5
Hårinpackning: Gliss
Torrschampo: -
Hårprodukt: mousse- Sunsilk & Wella, Natusan balsamspray
Hårspray: proffs
Lock-/plattång: OBH NORDICA /babyliss
Bodypeeling: -
Bodylotion: The bodyshop- body butter med jordgubb

Kroppsprodukt: The bodyshop- body butter med jordgubb
Solskydd: Hawaiian tropic
Parfym: Escada Moon Sparkle & Paris Hilton
Deodorant: Rexona- tropical power
Ansiktsrengöring: Nivea visage- wash off!
Ansiktsvatten: -
Ansiktscreme: LdB face creme.

Nattkräm: -
Ögoncreme: -
Ansiktspeeling: -
Ansiktsmask: -
Primer: -
Concealer: Max Factor- Mastertouch
Foundation: Max Factor & Loréal
Rouge: Isadora
Bronzingpowder: ett som jag fått från tidningen SOLO.

Mascara: Max Factor & Maybelline New York
Ögonskugga: Använder sällan, men isf gillar jag mest bronzeskimrande och bruna.
Ögonbrynspenna: -
Ögondroppar: -
Läpprodukt: lypsyl, försvarets hudsalva
Läppstift: -
Läppglans: Isadora- Crystal lip glaze
Nagellack: Mavala & Depend i olika färger. Gillar rosa mest.

090618

Hallååå alla läsare !

En god frukost och en blöt promenad startade min dag med. Men som tur är, så är det uppehåll nu, och det kommer det förmodligen vara resten av dagen. Klockan halv 6 är det nämligen det årliga badplats- "mötet" här nere. Då gör vi det fint på badplatsen, sätter dit stegarna på bryggorna och grillar tillsammans. Det är en väldigt mysig badplats vi har här, och den är välbesökt. Jag längtar efter att få bada där, men om det kunde bli liiiite varmare i vattnet bara.

Vi har varit inne i stan och ätit lunch hos Elvy. Fakukorv med potatismos. Jag måste säga att husmanskost är det godaste! Till efterrätt fick vi kladdkaka, eller något liknande var det. När det gäller äldre ska det oftast vara efterrätt efter maten. Hehe. Det är rätta takter det!
Sedan åkte vi och handlade lite helgmys.

Hörs!

hungry eyes


090617

Hejsanhejsan !

Vaknade upp till härligt väder, drog på mig bikinin och gjorde ordning frukost som jag drog med mig ut i solen. Rostad macka med marmelad och fil med russin i. Mmm!
Eftersom mamma och Peter jobbade och Isak låg å sov, åt jag ensam med flugorna och katterna. Hehe. Landet!

Jag gjorde en "att göra- lista" igårkväll, så jag har inte varit rastlös idag. När Isak och jag tog en promenad med hundarna innan, såg vi en stor älg! Det bara dundrade när den passerade oss. Fett ballt! 
Mormor och morfar var här ute en sväng innan idag, och vi fikade med hallongrottor och muffins. 
Justeja! Det bor förmodligen en liten igelkott i våran trädgård. För på nätterna brukar den krypa fram till hundgården och hälsa på våra hundar. Haha! Kommer ni ihåg att jag berättade om en räv som var nere vid hundgården och typ "retade upp" hundarna? De vilda djuren verkar gilla våra vovvar. Coolt! 

För en timma sen skjutsade vi Isak till hans träning, men när han kommer hem ska vi förhoppningsvis gå ner och fiska. Hoppas på napp idag! 


Klassiskt, gott och smidigt!

videoblogg


090616

Hejsan!

Sommarlovet rullar på. Idag blev jag väckt av Peter, eftersom vädret var så fint på morgonen så vill man ju inte sova bort dagen. Eller hur? Åt frukost utomhus och efter det gick Peter och jag en promenad med vovvarna. Stötte på en massa kor, och gud vilka sträva tungor de har, värre än sandpapper! Haha. Kalvarna är ju föör söta. :)

Nu har vi varit inne i staden och hämtat Elvy. Jag köpte också en bikiniunderdel. Hehe. Sen stack jag in och handlade på Hemköp. Glas & chokladsås blir det till efterrätt, efter kycklingen. Smaskens!

Sommarlooooov,
solen lyser skönt,
sommmarrlooov,
gräset är så grönt. 
Himlen blå vill jag nå
när jag fångas utav vinden,
sommarloov sköna sommarloov.
:D


Jag köpte den svartmönstrade.


videoblogg


090615

Halloo.

Vilken dag, vilket väder!
Hedda och jag vaknade vid 10 idag, jag duschade och sedan åt vi frukost. Efter frukosten gjorde vi ordning oss och gick ut. Vi gick in till stan för att först lämna filmen. Som sagt, "i taker lyser stjärnorna" var en riktig hit! En del har sakt att den inte var så bra, but that's bullshit! När vi hade varit på Cahns och lämnat den, gick vi till gamla stan och satt oss på en bänk. Där spelade vi in en videoblogg, som jag ska lägga upp snart. (: Efter det gick vi upp till torget och köpte jordgubbar. Hedda tyckte in om dem. Men de var ju jättegoda. Äh, Hedda har ingen smak. ;d Sen gick vi till Intersport, eftersom jag hade 150:- tillgodo där, så ville jag titta på en bikini. Hittade en fin bikiniöverdel, den passar till min andra bikiniunderdel, så jag köpte bara överdelen.

Vi traskade hemåt. Passerade mormor och morfars område, och Hedda ville hälsa på. Så vi ringde på, och blev bjudna på mumsig knäckglass i solen. De bor verkligen fint där. Området är bara något år gammalt, och de flyttade ner från Stockholm den 3:e juli 2008. Tänk att de varit gifta i mer än 50 år!!! Härligt.
 


mys

hejhej ! (:

sitter här med hedda nu , när hon kom så stack vi och hyrde film,
det blev " I taket lyser stjärnorna" den var jättebra verkligen ! (:
vet inte riktigt vad vi ska göra nu men det märker vi .
imon ska jag till mamma igen . vet inte riktigt när hedda åker
hem men det märker vi väl också.
men nu ska vi hitta på något kul :D

godnatt.


090614

iHolá!

Ännu en sommarlovsdag har gått.
Brorsan och jag har varit ute i regnet. Först fiskade vi, utan napp, och sedan blev jag chokladsugen så vi åkte till Hemköp och köpte choklad & passade samtidigt på att lämna filmer. Isak fick en mjölkchoklad av mig och jag köpte en Lindt mörkchoklad med mintsmak. Mums!

Även att det regnar, blir det grillat idag! När man har bestämt sig för något kan inte regnet bara komma och förstöra, pappa ger sig aldrig! Fläskfilé blir det, med klyftpotatis.
När brasan är tänd det blir det sådan hög mysfaktor, värmen omfamnar en. Underbart i detta väder!

Hedda & jag håller på att planera. Kanske kommer hon hit och sover över. Woho!





lördag

Lördagskväll. Allt känns perfekt, brasan är tänd, pappa har hyrt Wallander och jag mår bra. Bara en sak, som jag saknar otroligt mycket och verkligen behöver, är kärlek! Jag spricker av längtan snart. Det känns som ett hål i mitt liv, där en pusselbit fattas. Deppigt. Jag behöver det verkligen. Kramar, pussar, värme & fina ord. En som man kan längta ihjäl sig på och dela sina bekymmer med. KÄRLEK!

Tillbaka till Tv:n.
Ha en riktigt fin kväll!


090613

Vilket fint väder sommarlovet startar med. Det är ju inte så frestande precis.
Vaknade vid 10 idag, det var skönt, lagom tid. Gick ner där pappa höll på med helgfrukost. Nyköpta frallor & ägg. Smaskens! Löste lite korsord i nya Vecko revyn också.
Efter frukosten åkte pappa och jag till en bonde och köpte ved. Det är så jävla kallt i vårat hus, Leif håller på att koppla in fjärrvärme här. Vi passade även på att handla ägg av honom och titta på deras söta bordercollie valpar. Gud vad söta de var! 

Nu har Isak och jag varit ute å sprungit. Skönt!
Ha det bra!






Brorsan och jag framför webcam


fredagsmys

Idag har jag som sagt fixat är hemma. Fick inte upp så mycket ur mina lådor, har inte plats för allt.
Det blev inte så många bilder från skolavslutningen, men jag ska lägga in dem.

Jag vet inte om jag berättat att jag opererat mig i munnen? Det var för mer än ett år sen, tror jag. Men de skar i alla fall upp gommen, för att fästa dit en guldkedja på en tand som ligger snett. Nu håller de ju på att dra i kedjan för att få ut tanden rakt. Det gör jävligt ont även att jag får bedövning. Idag råkade jag slinta med något när jag åt, och det har inte hänt många gånger. Men fyfan, säger jag bara, det gjorde fruktansvärt ont!! Mitt tandkött i gommen är helt förändrat. Det buktar ut jättemycket där tanden ligger, men det är ju inte så konstigt, och bakom framtänderna är det en liten "knöl" efter att framtänderna tryckt ihop sig. De första dagarna och veckorna med tandställning har varit otroligt jobbigt. Man får gå igenom mycket i munnen och det sliter och blir skavsår på tandköttet. Jag har ju vant mig nu, och känner knappt att jag har en metallräls i munnen. Tänk vilka fina tänder jag kommer få!

Det är dags för fredagsmyyys, om det så är det sista jag gör.
Snart är det dags för fredagsmyys, hoppas inte föräldrarna stör.
Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyyys.


Så sant. Pappa och jag köpte hem chips, godis & coca cola tills ikväll. Han och Cilla åker iväg på fest, så det blir bara jag, Isak & David hemma. Blir väl att se Talang- finalen på tv. Myspys!




7C2, i höst blir vi 8C2. 


På skolgårdsfesten efteråt var det uppträdanden och modevisning. Här ser ni Tarzan & Jane!


Lasse, våran lärare i svenska & engelska. Han är bäst!

Hugh Hefner och hans playboybunnies.
 


090612

Usch, vad sent jag vaknade idag. Fast med tanke på vädret här i Eksjö gör det inte så mycket. Stockholm verkar ha jävligt fint väder, det är fusk!
När jag åt frukost, satt de andra och fikade med vetelängd. Jag hatar att sova läänggeee!!! Hehe.

Idag ska jag fixa och dona här hemma. Har ju inte packat upp mina lådor än. Eller det mesta är väl "bröte", men sedan har jag ju min stationära dator som jag inte har plats för. Mitt fina skrivbord används ju som TV- bord för tillfället. Hmm.

Nu ska jag fixa ordning mig lite grann.
Bilder från skolavslutningen dyker upp någongång.
Puss!


beep my beep


skolavslutning

God morgon!

Jag sitter faktiskt hemma vid internet nu. Yes, vi fick internet inatt. Fast vi verkar inte ha fått bredband, för man måste ringa upp internet. Segt.
Jag är redan vaken. Även att vi inte ska samlas förän 13:50. När jag blir väckt har jag inte alltid så himla lätt för att somna om. Men jag vill hinna med en del saker utan att behöva stressa också. Som att finslipa lockarna som redan börjar gå ur, göra en manikyr på naglarna, lägga ansiktsmask och sminka mig.
ÅH, det ska bli så jävla skönt med sommarlov!




Lista

1. Hur gammal är du om fem år? 19
2. Vem var den sista du träffade? familjen
3. Hur lång är du? ca 161 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? Silk
5. Vem ringde du senast? mamma
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Kommer du? Puss- till pappa.
7. Vad är dagens planer? jag drar till gymmet snart. Sitter på bibblan igen. Haha! Sedan ska Cilla hjälpa mig att locka håret inför imorgon. Wohoo!
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? ringa
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda
10. När såg du senast din mamma? i måndags
11. Vilken ögonfärg har du? olivgröna med inslag av brunt
12. När vaknade du idag? väckarklockan ringde klockan halv 7
13. Har du någon gång hittat en katt? tror inte det
14. Vilken är din favoritplats? Skogen och vid havet.
15. Vilken plats föredrar du minst? industriområden
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? pluggar till något, kanske reser.
17. Vad skrämde dig som barn? kräldjur, mörker
18. Vem fick dig att skratta senast? bröderna
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? tydligen, fast vi har sådana hemma.
20. Har du stationär eller bärbar dator? en bärbar & en stationär
21. Sover du med eller utan kläder på dig? det är olika.
22. Hur många kuddar har du i sängen? en
23. Hur många landskap har du bott i? ett
24. Har du någon gång spytt på fyllan? nej
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Det beror helt enkelt på! När man är frusen är det ju skönt med ett par raggisar, barfota går jag gärna på sköna sandstränder eller i gräset och skor vill man väl ha utomhus?
26. Är du social? jo, det är jag
27. Vilken är din favoritglass? Magnum eller kulglass
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? skänka pengar till välgörenhet, resa
29. Tycker du om kinamat? det är gott!
30. Tycker du om kaffe? ja, med mjölk i!
31. Vad dricker du till frukost? juice
32. Sover du på någon särskild sida? ja, på höger sida.
33. Kan du spela poker? nä.
34. Tycker du om att mysa? absolut!
35. Är du en beroendemänniska? nja.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? nja, men jag vet en.
37. Vill du ha barn? Ja!
38. Kan du några andra språk än svenska? sí, yes
39. Har du någonsin åkt ambulans? ja, men det var när jag var nyfödd
40. Föredrar du havet eller en pool? havet
41. Vad spenderar du helst pengar på? kläder, skor
42. Äger du dyra smycken? nej, smycken är inte något jag lägger ner så mycket pengar på
43. Har du någon gång testat narkotika? herregud, nej usch & fyy
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? en morot
45. Vem är den roligaste människan du känner? hmm, jag vet inte, de flesta är väl roliga ibland. =)
46. Välj ett ärr på din kropp? på min vänstra hand.. ett ärr som blev för många år sedan, då jag fick grepp om en stor yxa, och bums, jag tappade den.. det blev ett rätt så djupt hack vad jag kan minnas.
47. Vad har du för ringsignal? Scream- Timbaland (ft Keri Hilson & Nicole Scherzinger)
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? ja, ett par stycken, faktiskt
49. Flirtar du mycket? nej, det är jag nog för blyg för.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? ute på bryggan vid sjön
51. Kan du byta olja på bilen? nej
52. Har du fått fortkörningsböter? janivet, *hmm* nä
53. Vilken var den senaste bok du läste?Galen i Orlando
54. Läser du dagstidningen? det händer väl ibland
55. Prenumererar du på någon veckotidning? nej, det gör jag inte
56. Dansar du i bilen? nej, inte precis
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Ztv
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? det va säkert en kom-ihåg-lapp.
59. När var du i kyrkan senast? den 28:e maj, farfars begravning.
60. Vilka personer utmanar du? Alla ni som har tråkigt.

090610

Sitter på bibblan... igen. Amanda och Agnes är också här. Vi sitter liksom utspridda på olika ställen. Det känns liite sådär udda. Men det var typ strul med inloggning och sånt shit.
Jag är blötast just nu. Vattenpölar i skorna och mitt hår är genomblött. Jag hatar att va blöt, yuck.
Vi hade friluftsteknik i skolan idag. Det var sju olika stationer som man gick runt på. Det var faktiskt ganska kul. Även att det blev stirrigt imorse, då jag kom till skolan med cykeln och hade glömt cykelnyckeln. Det här låter väl konstigt? Det är nämligen så att jag har ett cykellås då man måste ha nyckel för att kunna både låsa & låsa upp. Cyklen stod öppen i garaget hemma, och nyckeln hängde inne. Så jag tänkte ju inte på den.
När vi skulle gå till den första stationen på morgonen frågade jag Bea (vår lärare) om hon hade något lås att låna ut. Det hade hon ju inte, så jag fick åka hem och hämta nyckeln. Jag var inte med på första stationen, men den var inte så viktig eftersom det inte var någon poängstation. De roligaste stationerna var kanotpaddling och en där man skulle springa till sjön och hämta vatten i små skålar. Jag paddlade kanot med Henrik. Jag är ganska snabb med årorna, så det gick undan. Vi var typ snabbast. Men eftersom det var Henriks första åktur med kanot, gick det inte såå bra. Jag satt fram, och han bak, och då är det ju han som ska styra, eller vad man säger. Jaja, det var kul ändå!

Imorgon slutar vi skolan, och det är sommmarloooovvv!
Jag vill hem och sätta på mig torra kläder, min internettid är slut om 14 minuter, så. ♥


090608

Hejsan!

Sitter på bibblan med bröderna. Vi har ju inte fått internet hemma ännu.
Idag har 7:orna varit på Ränneborg och haft klasskamp. Det var friidrottsgrenar, teknikgrenar, terränglöpning, bollkastning & pilkastning. Jag gick med Amanda och Agnes, och vi körde alla grenar utom höjdhopp. Juste, jag var ju med på stafetten också. Min klass kom sist, losers! Nej, skoja bara. Det gick ganska bra ändå tycker jag!
Dagen har varit jävligt kall, satt och skakade som bara den i slutet då det var prisuttagning och man satt still.

Jag trivs verligen i vårat nya hus. Vi har fått såå fint där hemma nu!
Ha en bra vecka! Puss.

090607

Hallå allt folk!

Vaknade vid halv 10 idag, gosh! Det är sent..nej, det va väl ganska skönt, åt frukost ute i solen, fast sen försvann den ett tag och så blev det lite svalare, så jag gick in och åt istället. Efter frukosten tog mamma, Peter och jag en ganska lång promenad med hundarna. Isak följde ju inte med som vanligt..
När vi kom hem tog vi en fika och sedan sprang jag ner till sjön en snabbis och tittade hur det gick för Isak att fiska. Det gick inget vidare, så han hängde med oss in till stan för att rösta, handla och hämta plattång.

Isak och jag gick ner till sjön igen för att se om fiskarna hade vaknat till klockan 15. Vi fiskar alltså med kastspö. Första draget gör Isak. Ingen napp. Jag testar efter honom, och posh, en gädda!
Vi står ute på bryggan och fiskar, så Isak tog över medans jag stod och skrek "Aaaaah, en gäddaaaaa, jag har fått en gäddaaaaaa!!". Isak bara; "lugna ner dig Ester!". Jag var både glad och livrädd på samma gång. Haha!
Vi hade ju ingen hov eller något att ta upp den med, så vi liksom drog gäddan in mot land. När vi väl fått upp den på land ska vi ju bryta nacken av den (Igår gick det ju vääldigt bra att göra det på abborrarna. De låg och sprattlde i högst en halvtimme). Så Isak tar sin krok av järn med träskaft han gjort i slöjden och slår till, på fel ställe.. Sen försöker han igen, och det gick väl tillslut. Sen ringer jag Peter och berättar vad vi fått, och han ber mamma gå ner. 
Vi fortsätter att kasta, och på det tredje draget får Isak napp. Han bara, "Shit, jag tror det är en gädda!". Mycket riktigt. Vi försöker göra likadant med den, alltså dra den inåt land, men när vi är påväg så släpper den. Jävlar!
Vi fick nöja oss med en gädda. MIN gädda! Åh, vilken fiskelycka!
Nu ligger gäddan fint rensad i en plastpåse med en fin etikett på i frysen.

Ikväll blir det Peters goda tortellinigratäng till middag.
Imorgon har vi friidrottsdag på Ränneborg, och jag har ju anmält mig till stafetten, som jag säkert gör mig bort mig eller något på. Haha!


Min fina fångst!
(man kan undra vad mamma håller på med i bakgrunden?)


090606

Har firat student hela dagen.
Först åkte vi in till stan för att titta på när alla studenter sprang ut. Vi hade ju världens sötaste skylt med Johannes som liten på. Efter det skulle ju alla åka runt på sina flak. Vi stod inte kvar hela tiden, för det blev ganska kallt. Så vi åkte hem och dukade. Först hade vi ju tänkt utomhus, eller vi hade ju dukat med vita dukar och ris med ballonger, men vi tyckte att det blev kallt så vi plockade in allt och dukade inomhus istället. Vi hade beställt en enorm smörgåstårta på Smålandskalaset, som var riktig god! Den åt vi inomhus medan vädret blev bättre och bättre. Så den fina studentårtan från Lennart's konditori åt vi utomhus. 
Johannes fick 3000 kronor av mamma, Peter & Elvy, en dammvippa och bestick av Cilla och pappa. Det var en grymt cool dammvippa som man kunde fälla ut, och den kostade över hundralappen. 

När alla hade begett sig hemåt fick jag lust att gå ner till sjön å fiska, så Isak och jag traskade ner till sjön. Våran fångst blev hela 3 abborrar! 2 stycken fick hänga med hem till katterna, den tredje slängde vi i sjön igen. 










Mamma och Johannes.





Tre stiliga män, från vänster; pappa, morfar & Johannes.








Big brothers. David och Johannes.


Haha! Vilka miner.


Hugo var också med!




Cillas mamma, Vivi-ann längst till höger.






Studenttårta!


Den fina skylten!


Cilla posar. Haha!




En dammvippa..

..och grillbestick!


En hel del bilder från en fin dag!






 


kärlek på lågstadiet

Måste bara berätta om vårt roliga samtal vid matbordet idag.

Isak berättade för mig förra veckan att han hade blivit ihop med en tjej. Men han vägrade berätta vem det var. Icke!
Men idag så frågade Peter honom;
Peter- Har du någon tjej då, Isak?
Isak- Nej!
jag- Men, jo! Du berättade för mig att du hade en förra veckan ju.
Isak- Men jag dumpade henne.
jag- Varför då?
Isak- Men hon va jobbig, sen kostar de ju att ha tjej oxå, typ alla hjärtans dag presenter; chokladhjärtan och blablabla..
jag & Peter- Varför var hon jobbig då?
Isak- Men när jag cyklade hem från skolan varje dag mötte jag henne och hon ville alltid ha skjuts hem och sen ville hon alltid ha en massa kramar.

Hahaha, jag höll på att dö av skratt. Stackars tjej, hon verkade ju jättegullig!


090605

Det är fredag- och det var sista skoldagen i år 7. Så jävla skönt! Fast vi har tre dagar kvar.. Friidrottsdag, klassens dag & friluftsteknik. 
Jag var me Peter på hans nya jobb. Han är ambulansman och deras nya brandstation är verkligen lyxig och grymt snygg designad. Det är som ett stort lyxhotell! Efter ett tag åkte vi iväg för att beställa pizza. Men när vi skulle ringa o beställa, så gick det inte att ringa. Det var strul med Telia-nätet, tydligen. För det gick varken att ringa från min eller hans mobil till fasta abonnemang, det bara bröts av när signalerna gick fram. 
Jag har typ värk i magen och svanken, inte mensvärk. Känner för massage eller ett varmt bad. Åh! 
Nu är jag jävligt trött! En lång sömn ska det blir inatt. För imorgon tar ju min käre storebror studenten! 

Jag vet att jag är ganska usel på att uppdatera..
Trevlig kväll! 


Johannes, fan va du är bra! 
(bild lånad från facebook)

  


"sommarfest"

Nu har vi varit på Isaks sommarfest med hans klass. Det kändes inte direkt som sommar när alla stod med vindtäta jackor framför brasorna. Alltså, vädret ändras så jävla snabbt. Från regn till solsken. Det var ju typ 25 grader varmt i måndags, och igår, åskoväder! Jag pratar ganska mycket väder här i bloggen, känns det som... 

Det går så jävla snabbt. Skolan asså. Skolavslutning om en vecka! ÅÅÅH, SOMMARLOV!

Nu ska jag hoppa i sängen.


jag vill bli nåt

Jag vill bli något i äldre dar. Läkare, författare, designer, STORbloggare... Typ, lyckas! Som Blondinbella & Kenza. Något som är bra, är att sätta mål, så att man har något att kämpa till. Om man vill bli läkare måste man ha väldigt bra betyg i skolan, då måste man ju jobba bra och göra läxor. Om man vill bli något måste man ju träna & öva på det. Man är ju inte född till läkare precis, men man kan ha det i generna, typ. Och man kan faktiskt födas med bra sångröst. Eller man sjunger väl inte direkt som bebis, men när man blir äldre och prövar liksom, märker man att rösten kan ha bra stämma osv.

Vet-inte-varför-jag-skrev-det-här!

090603

Hejsan.

Nu är jag hemma hos mormor & morfar medan de andra i skolan har musik. Haha!
På SMHI:s femdagars- prognos stod det att de inte skulle bli regn idag. Men jo, när jag skulle gå hem till mormor och morfar kom värsta skuren plus hageel! Men som tur var så hade mormor kommit i bilen och väntade på mig utanför, som vi hade planerat om det skulle regna..

Snart ska vi åka iväg till Nässjö, och innan jag ska till tandläkarn' och mormor till optikern, ska vi äta på Stadshotellet där. Mums!

Nu ropar mormor på mig, dags att åka.
Kram!

kväll'

Tittar på Paris Hilton's my new BFF på kanal 3 med en kopp té, och har precis fått över bilden på huset till datorn. Bra va!? Inatt kommer jag nog sova bättre än vad jag gjorde natten till idag. Det var så jävla varmt i mitt rum, höll på att dö. Och sen väckte ju Acke, en hamilton- stövare vi tog hand om några dagar mej med värsta ståndskallet. Han skällde på hästarna utanför i hagen. Jag fick värsta dampen inatt när han väckte mig. Haha! Men nu är han hemma hos sin husse igen och mitt rum är mycket svalare eftersom det inte varit så varmt idag på eftermiddagen. Skönt!

Godnatt pussar!



Här bor vi nu, och jag älskar det!




Första doppet i år, den 2:a juni.


090602

Hallå!

Fan vilket jävla väder det blev idag! Skinande sol övergick till regnoväder med åska..
Vid busshållsplatsen idag blev det värsta krånglet. Jag åker Skurugata-turen som var lite sen idag, och Kolstorp- bussen var också sen. Men sen så kommer ju äntligen min buss, så jag hoppar in och sätter mig. Kolstorp- bussen kommer aldrig, så våran chaffis ringer deras chaffis och frågar varför deras buss inte kommer. Då visar det sig att deras chaufför befinner sig i Sthlm. Asså! Så eftersom de var fler än oss så fick de åka i våran buss och vi fick gå ut och åka med en mycket mindre, typ taxi- buss. Haha!
Dagen har väl inte varit på topp i allmänhet. Jag glömde bort min tid hos kuratorn oxå. Så jag gick bort till henne efter skolan och knackade på, men hon var inte där. Så jag skrev ett meddelande till henne och lämnade till en dam som satt på expeditionen.

Imorgon hämtar mormor och morfar mig innan lunch i skolan. Jag ska till tandläkaren i Nässjö och spänna min tandställning klockan 15, men innan dess ska vi äta ute och mormor ska till optikern. Jag slipper de segaste lektionerna imorgon då; musik, matte & SO.

Jag blev jättelycklig när jag såg att jag fått besöksrekord idag och ett helt gäng med kommentarer! Fortsätt så, det ger mig mer energi till att skriva.
Jag ha ju lovat att lägga ut en bild på vårat nya hus, jag försökte nyss att föra över bilden till datorn, men krångel krångel.. Anitngen kommer bilden upp senare ikväll eller imorgon.

Puss på er!





090601

Hej bloggen!

Som sagt så har ja inte bloggat pågrund av att vi inte haft internet hos pappa. Vi har inte fixat det efter flytten. Finns så mycket annat att göra..
Jag har i alla fall tagit kort på huset nu, så jag lägger in det imorgon. Huset är ganska gamalt, typ 60 år eller så, men andå i jävligt bra skick. Man kan inte tro att det är så gammalt!

Åh, nu är det sommar! Första juni idag och jag har tagit mitt första dopp! Vattnet var väl inte så uppvärmt än, men det var skönt när man var så varm.
Vet ni vad som hände Agnes när hon satt o badade fötterna? En gädda bet henne i foten! Hon satt uppe på gräsmattan när alla kom upp och foten var helt blodig. Fyfan!
Solen steker verklige hett idag, och när jag cyklade hem från skolan idag i mörka jeans och långärmad tröja (!!) höll jag på att dö!

Måste dra nu. Ska in till stan och veckohandla.
Pussar!

RSS 2.0