En bra dag med min vän Agnes

Det löste sig tillslut, med pengar alltså! Mamma kom hit som räddaren i nöden och gav gav mig slantar, eller vi åkte in till stan och tog ut dem. Bästa mamman på jorden, jag älskar dig över allt! ♥
Agnes stod och väntade på mig vid Konsum.
Vi kollade runt i olika affärer och gick sedan och fikade. Vi hade tänkt oss Princess, men det var helt proppfullt med folk, så vi gick ner till Café Lyckan, i Pingstkyrkan, och tog en fika istället. Tog en dammsugare, en korintkaka och ett glas saft och Agnes tog en fralla och en krusbärsläsk.

Sedan gick vi upp och tittade i lite fler affärer. På Lindex köpte jag en korallröd topp/tunika med små runda nitar i ett mönster över hela tröjan. Agnes köpte en likadan fast i babyblå, den fanns också i mintgrön.
Sedna FICK jag ett par trosor av Agnes! Alltså, hon betalade ett par åt mig. Så schysst av henne! Du är bara bäst vännen, helt underbar! ♥ Agnes köpte tre par trosor till sig själv.

Efter en stund gick vi hemåt i slasket, hem till mig. Vi nynnade på den där "ska vi gå hem till mig, eller hem till dig? Eller ska var och en hem till sitt?"... Haha! =)
Mina "uggs" var genomblöta så det var ingen höjdare att gå i sjöar hem. "Blubb blubb blubb".

När vi väl var hemma hos mig så satt vi en stund här vid datorn, kollade bloggar och sånt "nödvändigt". Hehe.
Sedan spelade vi in ett program med min iPod. Det är faktiskt en helt okejbra kamera på iPoden!
Alltså, jo, programmet kallade vi "experten frågar ut". Jag lekte sexexpert och pratade om lite "prylar", svarade på frågor, recenserade "14 år till salu" och gav tips och dansade loss till "Naked Girls" i "pausen". Där blev det många citattecken, det var alltså inte så seriöst. Jag hade dragit på mig en kavaj, satt upp håret, hängt på mig lite smycken och penslat på extra mycket läppglans förresten. Jag såg ut som en riktig tevereporter må jag säga!
Det var riktigt kul! :D

Sedan spelade vi lite sällskapsspel och bara chillade runt. Vi spelade ett tuttmemo! Ett memory med bröst på korten. Haha! Alltså, det fick typ pappa på någon julklappslek för kanske 2 eller 3 jular sedan. HAHA! Så perverst, men det är ju vi!
Sedan spelade vi "Vem där?" och vändtian. Trevlans! =)

Mellan klockan halv 8- 8 ikväll så promenerade vi till Willys för att köpa lite choklad.
Jag hade på mig ett par mysiga frottéstrumpr, rosarandiga med grisar på och mina vita vår/sommarsneakers. I snöblasket...! Men mina "uggs" varju våta.
Det såg helt freaky ut! Och när vi varit på Willys så mötte vi Emmy.
Jag bara "titta INTE ner på mina fötter, Emmy!". När man säger så, så gör man ju nästan alltid tvärtemot. Så hon tittade ner och började asflabba. HAHA!
Vi var utanför Amandas och Jozzans hus då, och försökte ringa deras mobbar. Men ingen av dem svarade, för vi ville heja på dem genom deras fönster.

Sedan gick vi hem och tittade på melodifestivalen och åt snacks. Agnes blev hämtad en stund efter att melodifestivalen var slut.

Tack för dagen Agnes! Har haft grymt kul med dig, som alltid! ILY!







s a t u r d a y

Hej på er!

Det är lördag förmiddag och jag har nyss gjort mig iordning. Plattat håret vilket inte händer ofta!
Jag vaknade, tror jag, av att Isak vaknade och började röra sig inne på sitt rum (läs: inne i sin garderob, hans rum är egentligen som en stor garderob till mitt rum. Utan dörr...) och gick sedan igenom mitt rum.
"Är du redan uppe?". Jag visste inte ens vad klockan var. "Ja, men du ska bara veta vad klockan är, Ester!". Jag tittade på mobilen -08:15-. Inte alls mycket ju! Att han alltid ska överdriva så, lillebror. Höhö.
Jag låg ju uppe ett bra tag inpå natten, eller i alla fall till runt halv 1, och läste i "14 år till salu". Den blir bara värre och värre i handlingen, hemskt!

Jag låg kvar ett tag i sängen och började kolla igenom en massor av gamla kvitton som jag tryckt ihop i ett egensytt pennfodral. Jag vet inte varför, men jag tycker om att se att jag har så mycket kvitton, att jag handlat så mycket. Hela min säng blev till en sjö av kvitton! Haha!

Sedan gick jag upp klockan 9 och duschade. Mitt hår var inte så najs.
Gick sedan ner och åt lite frukost. Var inte sådär jättesugen på frulle, hade lite ont i magen, men ändå åt jag nästan en hel portion havregrynsgröt, ett ägg och ett glas nyponsoppa.

Nu sitter jag här. Agnes och kanske ska träffas. Vi vill gå på stan och kolla bokrean och sådär. Men då kommer jag bara få bokbegär och jag har inga pengar, jag är helt pank! Vi vill fika också...
Av pappa får jag inget, men det finns en eller flera anledningar till det.
Den främsta är väl att pappa betalar mitt abonnemang till mobilen varje månad.
Anyway, vi får se hur det blir, men jag vill i alla fall träffa Angie i vilket fall som helst!

Peace out!


Skön helg på ingång

Good evening!

Det är fredag, vilket är skönt som alltid!
Den här veckan har varken gått fort eller långsamt, vad jag känner just nu.

Igår på idrotten körde vi boxercise, och den lektionen tyckte jag och Agnes varit den roligaste idrottslektionen hittills!
Det var grymt kul men också väldigt ansträngande. Jag körde järnet och höll nästan på att boxa till Agnes i facet. Det gäller ju att hålla ett stadigt grepp om smittsarna så att man inte råkar slå till den andre, och jo, det gäller att sikta rätt också! Men inga skador blev skedda, som tur var! Hehe...

Sedan, efter lektionen, så pratade jag med Fredrik, idrottsläraren, om att jag tänkt att börja på boxning. Jag har testat en hel del sporter, men är inte så mycket för bollsporter. Dessutom gymmar jag och det är ju bra att variera gym med boxningen för då är man ju förhoppningsvis ganska stark och kan få till bra slag!
Fredrik rekommenderade mig att börja, så hemma lite senare på kvällen så sökte jag på internet "boxning eksjö" och hittade en bra sida. Eksjö gymnatstiksällskap hade det på torsdagar kl. 19:00- 20:15. Klockan var 19:15 då jag fann den sidan. Så det var lite osis att jag var lite sent ute där igår!
Men nästa torsdag, om jag kan, så ska jag nog gå dit med Agnes, om hon vill och kan, och testa på! =)

Efter skolan gick Agnes och jag till stadsbiblioteket.
Det är en utav mina favoritplatser att befinna sig på! Förutom hemma (självklart), hos mormor och morfar, ute i naturen... o.s.v.. Jo, men innan vi gick dit så gick vi först till Willy's och köpte en Marabou mjölkchoklad! Mums!! Sedan gick vi till bibblan och jag gick till bokhyllorna med "Medicin" där det finns böcker om kroppen och människans natur. Jag hittade boken "14 år till salu" som jag velat läsa. Så den lånade jag! Läste några kapitel igårkväll och den är så bra skriven och hemsk, för den handlar om trafficking (sexhandel)! Jag läser två böcker samtidigt nu + en i skolan som jag lånade idag. Det är då "Genom dina ögon", "14 år till salu" och den andra boken ur "En shopaholic...- serien". Den här är den andra boken och heter "En shopaholic i New York". Läst den första.

Sedan gick vi till gymmet. Bara jag skulle gymma, men Agnes hängde med och skulle möta Josefine. De skulle gå hem till Agnes och va sedan men idag fick jag reda på att de aldrig va, att det blev sent, så när de var påväg hem till Agnes så vände Josefine om och åkte hem...
Jo, men Agnes hade lovat Jozzan att smaka på chokladen, så vi bröt av en ruta och la i ett inbuktat rektangulart utrymme i stenväggen som är i trappan upp till gymmet. Och sedan sprang vi upp och gömde oss längst upp i trappan, och väntade på Jozzan. Agnes filmade och när Jozzan kom så fick vi värsta skrattanfallet. Men hon såg aldrig chokladbiten för att hon smsade med någon när hon gick upp. Haha!

På sportlovet hade jag pluggat på om skelettet och musklerna och gjort hela det kapitlet klart, alltså läst och svarat på frågor, så när Caroline gick igenom det på biologin idag så kunde jag typ allt. Jag sa vad allt hette och så för Agnes som satt bredvid mig, innan hon sa det och räckte upp handen och svarade på vad en del saker hette och så. Kände mig stolt! Hehe. :D

Efter skolan idag kom pappa och hämtade mig och så åkte vi till gymmet, eftersom att pappa skulle lägga upp ett par nya övningar till mig. Mera styrka med skivstänger och sådär!
Jag bytte inte om och körde dem men jag memorerade in dem och ska väl köra dem i helgen någon gång.
Efter det åkte vi och helghandlade. Jag fick nyponsoppa och så köpte vi nybakade kanelbullar och toscabullar som vi fikade med innan idag. =)
Innan vi fikade så röjde vi här hemma. Jag dammsög övervåningen.

Vi har ätit middag och ikväll blev det rester från igår vilket var kycklingfiléer i en god sås med soltorkade tomater. Så gött!
Och nu sitter jag här och ska väl dra ner och titta på Let's dance... Eller inte... Annars kanske jag bäddar rent min säng, tar en dusch och läser lite? Nä, nu måste jag bestämma mig!

Trevlig kväll till er i alla fall!
Puss och kram, skumbanaaan!



Just nu läser jag "14 år till salu" + 2 andra böcker...
Den här är hemsk och handlar om trafficking!








100224

God morgon!

Nu är skolan igång igen efter lovet då, ja.
I måndags när vi stod och väntade i bussen så kom det en liten minibuss som var full av passagerare!
Chaffisen vevade ned rutan och talade om att han skulle komma tillbaka då han lämnat av de som satt i bussen och att vi kunde gå in så länge, hem till oss alltså.
Så vi väntade och väntade i kanske en halvtimme. Jo, vi blev sena till skolan. Jag missade hela våran handledning, men det var lugnt för jag fick infon vi hade fått utav Amanda sedan. Det var en hel del, som att vi ska på musikföreställning nästa vecka, tror jag det var, att vi har studiedagar torsdag och fredag nästnästa vecka och lite annat.

Agnes var sjuk både i måndags och igår och idag skulle hon stanna hemma också. Tråkigt!
Inte för att Amanda och jag har tråkigt tillsammans, men det är ju inte kul för Agnes att vara sjuk, såklart!
Igår gick jag in till skolan i denna j*vla snö, försvinn nu!, och blev några minuter sen. Dock visste jag inte vart vi skulle mötas. Men jag ringde Amanda och hon var på prästängen då och hade frågat Annelie vart vi skulle samlas. Jag var ju inte med på handledningen, men vi skulle tydligen haft brandövning igår på morgonen vilken blev inställd. Då sa Amanda att vi skulle samlas vid någon snöhög eller något sådant. Men inte det, för när hon frågade Annelie så sa hon att vi skulle ha musik.
En del grupper spelade upp på musiken. Men Agnes var ju sjuk, även det var vi illa tvugna att spela upp i alla fall, bara Amanda och jag. Men vi hann ändå inte. Hah! Vi ska i alla fall spela och sjunga (nej, tänker inte, kanskee lite tyst isåfall!) "I have a dream" av Abba. Den var ganska lätt att spela, lätta ackord som D, A och G.

Anledningen till att jag sitter hemma nu, på egentlig skoltid, är att vi har intresseval (jag gymmar) och att jag inte brukar vara så pigg på ett' på morgonkvisten. Jag tar det helt enkelt efter skolan lite senare istället!

Nu sitter jag och dricker kaffe och lyssnar på Norah Jones. Skönt som 17, men strax måste jag börja knalla iväg till skolan, för matematiken börjar 09:50. Suck.

Bara lite om gårdagen också.
Det var konfa efter skolan, som inte Amanda och Agnes hade förmodat. Jag frågade dem flera gånger om de var helt säkra, för de sa "vi hade ju konfa efter lovet, och den endra gruppen kan väl ändå inte gått på lovet? Nej, vi har inte konfa..". Ungefär sådär. Men i skolan fick vi höra att det var konfa idag.
Amanda kom inte för att hon hade lovat ett ställe hon går till efter skolan på tisdagar ibland, Norrström, att komma dit. De skulle göra polkagrisar också, så hon ville gärna gå. Jag fick då gå själv till konfan igår. Vilken diss!
Vi pratade om döden igår. Uh, så deppigt. Men det var faktiskt skönt att dela åsikter om vad man tror händer efter slutet och så.
Men när jag kom hem och Johannes och jag åt middag tillsammans så kom han med världens grymmatste teori...
"Döden är kanske ett påhitt, för livet är ju som ett kretslopp av energi, och energi dör ju aldrig...".

Han är grymmast, snyggast och bäst, min bror! Jag älskar dig!

Oj, nu är jag lite stressad.
Känner att min mage är igång efter kaffet, så ett besök på WC:n för att, jo, ni förstår och sedan borsta gaddarna.

Ha en bra dag! Kramar.





Grymt bra parodi på New Moon!

Såg den på kusinens blogg.


100221- Nyponsoppa

Good moooorniiiing!

Sussat sött inatt? Det har jag gjort! =)
Jag vaknade för en timme sedan och har ätit frukost. Det blev fil med fruktmüsli, en frökuse och ett glas nyponsoppa. Det är jättegott med nyponsoppa ju, brukar inte dricka det men igår på Willys såg jag det och så köpte vi ett paket.

Det blev en jättemysig kväll här hemma igår. Vi tog med en bricka upp till teven med sourcream- och bearnaisechips, smörpopcorn och choklad med passionsfrukt.
Först tittade mamma och jag på Singing Bee Celeb, istället för den Lilla Kycklingen vi tänkt titta på, och sedan på ett program om hajar på Animal Planet. Mamma tycker om hajar och fascineras av dem.
Sedan klockan 20 började då Melodifestivalen. Ingen igår var väl sådär wow- bra, men jag tyckte att Timoteijs låt var fin och Crucified Barbaras rocklåt var lite fräck!

Efter melodifestivalen blippade vi runt lite bland kanalerna och på 3an, tror jag det var, började "...och så kom Polly". En film om ett par som gifter sig och reser utomlands för att ha sin smekmånad. Men så kommer en nudist fram till dem på stranden och frågar om de vill dyka från hans båt. Det är bara kvinnan som vill, Lisa.
Hon hänger med nudisten och Reuben (Ben Stiller) går hem till hotellet och gör det fint på deras hotellrum undertiden.
När han kommer tillbaka och ska hämta Lisa, så ligger hon och nudisten i båten...
Reuben lämnar Lisa kvar där och åker hem. Där träffar han en gammal klasskompis, Polly (Jennifer Aniston). De börjar gå ut och de blir bättre och bättre vänner...
Jag har sett den i skolan en gång innan och den är bra!

Nu har vi visst strömavbrott. Jag sitter ju vid mamma laptop med det mobila bredbandet, så det händer inget.

Idag kanske, förhoppningsvis, Agnes och jag ska träffas. Vi ska höras.

Ha en bra söndag!

100220

Mamma kom och hämtade mig och bröderna hemma hos pappa igårkväll runt halv 7 på kvällen. Det hade hänt en olycka, en bilkrock, som en av hennes kollegor eller vad man säger hade varit med i. Det var orsaken till att hon var lite sen från jobbet.

David kom hem till Eksjö igår, från Växjö där han pluggar, för att hälsa på familjen.
Han ville hänga med hem till mamma igår så, ja, han hände med oss hem! =)
Vi beställde hem pizza och köpte snacks.
Jag såg inte så mycket på Let's Dance eftersom jag var i stort behov av en dusch och tog det istället. Använde då min nya hårinpackning från Björn Axén. Den resutlerade i ett härligt blankt hår! Jag är nöjd med den!

Jag såg utröstningen och blev lite förvånad över att Elin åkte ut. Man trodde ju att det skulle bli Willy där!

Idag har vi skjutsat hem David till pappa och gjort lite ärenden.
Shit pommes frites vad mycket snö det har kommit! Det är sjukt! Vi går mot slutet av februari månad liksom och då vill man ju att snön långsamt ska börja smälta. Nu får solen ta och titta fram!

Ikväll blir det god mat som mamma har påbörjat. En god gryta med kött och champinjoner m.m. Och sedan är det melodifestivalen! Spännande!

Trevlig kväll!

Utförsåkning 100219

Hola amigos! Qué tal?

Estoy bien! Hoy es sábado y el tiempo es muy
cubierto de nieve!
Min lust till att blogga har väl inte varit så bra på sistone, eller hur?
Men nu sitter jag här och försöker få ihop ett inlägg... Får väl se om jag fulländar det och publicerar eller om jag bara trycker bort det efter ett tag och låter det vara. Nej då, det ska jag inte, för nu ska jag berätta om min första gång på ett par utförsåkningskidor och i en lift. Puh!

Igår hämtade pappa mig här ute ungefär klockan halv 10 på morgonen/förmiddagen. Sedan hämtade vi Isak och Alex hemma hos Alex där Isak sovit över. Sedan åkte vi mot Ingatorp och Valbacken!

Väl där så hyrde vi, pappa, Hugo och jag, skidor och Isak en snowboard. Alexander hade en egen. Sedan fixade vi liftkort också. Priset var en aning chockerande, men egentligen så var det nog inte så farligt med tanke på att skidor kostar en del att köpa/hyra in. Sedan bar det av ut i backen, eller ut till liftkön. Jag åkte själv första gången i ankarliften. Den gången gick det bra...! Jag var ganska spänd och nervös första gången vilket inte var så konstigt. Pappa har varit skidskolelärare och var väldigt bra på att lära migoch Hugo hur man åker i zick zack- mönster, hur man gör då man svänger och hur man bromsar. Pappa tyckte att jag var jätteduktig och berömde mig väl. Han gav mig en fin komplimang: "Du åker som en prinsessa, Ester!". Jag måste ha lite utav pappas sportiga gener i blodet, alltså. Första gången och jag åker så bra som jag gjorde, liksom!

Men så bra som det gick då gick det inte alls hela tiden...
Mina åk ledde två gånger till obehagliga störtlopp! Under den andra gången råkade jag glida ur min bana och mina skidor pekade rätt neråt backen och det gav efter i ett störtlopp i hisklig fart och jag gapade stort som ett lejon av rädsla och mina ögon var stora som tefat.
Jag kunde nästan se mig själv åka ner där i backen och det var grymt läskigt! Men på något sätt lyckades jag bromsa in ungefär halvvägs ner i backen. Jag lade mig då ner i snön med ansiktet neråt samtidigt som tårarnara rann i en efterchock. Pappa skällde ut mig lite och sa att det är farligt att bara glida iväg sådär för både mig och omgivningen och att jag inte lydit hans råd. Men det var ju inte alls med mening.

Lifterna och jag var inte alls överens alla gånger heller...
När jag åkte i ankarliften en gång så fastnade mitt ben i det ena "ankarbenet". Den gången åkte jag med en kvinna jag inte kände. Och då for jag omkull samtidigt som mitt ben hängde i ankaret och jag sparkade loss det samtidigt som jag träffade Isak, som satt ner med sin snowboard där, i ryggen så att han gav ifrån sig ett obehagligt skrik av smärta. Efter det så satt jag bara där i backen och kände mig jävligt misslyckad. Jag satt liksom ner i sluttningen mot ett par backar och hade svårt att ta mig upp. Blev lämnad själv där och tillslut drog jag av mig skidorna och gick upp. Sedan gick jag upp mot de störra backarna och satt på mig skidorna igen. Den gången åkte jag själv ner och det gick riktigt bra!
I knappliften åkte jag endast en gång. Och den gången åkte jag ur liften och ramlade bak på pappa bakom mig. Vi ramlade ihop och något satt typ fast i liften. Jag fick panik och bara drog loss det, minns inte ens vad det var i det tillståndet. Men vi låg där och mina ben var typ i spagat/splitt i luften för att mina skidor drog åt liksom, så det kändes typ som att mina ljumskar skulle spricka. DET var obehaligt för pappa ochjag höll typ på att bryta benen och jag skrek neråt "STOPPA LIFTEN, STOPPA LIFTEN!!!". Men det r*vhålet som stod där nere vid liften hörde ju inte så att liften fortsatte gå. Som tur var kom det inga i liften just då så vi hann snirkla oss ur med skidor och allt så att vi blev fria. Jag kände mig misslyckad och ville bara hem efter det, ville inte orsaka fler olyckor. Fiiifaaan! 
Men vi överlevde ju i alla fall vilket är huvudsaken!
Och de gånger de gick bra så var det faktiskt riktigt kul! =)

Skriver ett inlägg om kvällen igår och den här dan snart!







Grym sysselsättning!

Old- fashioned
Old- fashioned by Estran featuring 3.1 Phillip Lim tops

"Klippdocka" på Polyvore

Blondinbella har gjort det, StinaLee har gjort det och JAG har gjort det! Haha!
För någon dag sedan skrev Bella om den här sidan, polyvore, men då gick jag inte in, utan det var igår då bloggerskan StinaLee också blivit inspirerad och gjort ett sådant här kollage.
Titta vilken görsnygg outfit jag satt ihop! Allt är svindyrt, men i alla fall! =)

Mixed by me- outfit
Mixed by me- outfit by Estran featuring 3.1 Phillip Lim tops

Biiikiiiniii från H&M- want it!




Jag längtar efter.../vill ha...

* VÅR/spring/primavera!

* Tills den fjärde säsongen av True Blood kommer ut. Sitter och lyssnar på introt och blir nostalgisk. Älskar den serien, ÄLSKAR DEN!

* Att åka till Tyskland och hälsa på morfar & C.O, vilket vi förhoppningsvis gör i år! Har träffat min morfar en gång förut, det var år 2004, om jag inte minns helt fel.

* Kärlek/love/amor.

* Att bli vuxen och skapa en BRA framtid!

* Sommarlov!

* Att resa utomlands. Grekland, Italien, Thailand, Frankrike (igen), Afrika, USA- jag vill resa jorden runt!

Finns massor av saker, kan ju sitta här i hundra år- men det tänker jag INTE för då är jag säkert död och då har jag ju inte hunnit med något om jag suttit här och skrivit ned allt! Puh. ;)






100218

Tjena!

Idag vaknade jag klockan 02:00! Första gången alltså... Morris började gnälla, skälla och YLA i sin bur i köket. Han brukar inte vara inburad under natten men nu fick han det för att han kissar inne om nätterna. Äckelmorris, haha! Han fick en spruta igår med hormoner som får honom... typ lugn, nästan lite halvt kastrerad. Den sprutan håller i 5 månader.

Men sedan vaknade jag väl efter 6 igen då mamma var påväg till jobbet. Gick och la mig igen och somnade om till typ halv 10 då jag gick upp.
Klädde på mig och gjorde mig iordning. Sedan åt Isak och jag frukost innan mormor kom och hämtade oss halv 12.
Vi skjutsade Isak till Alex och jag hängde med mormor hem. Mormor stod och stekte pancakes, morfars pannkakor är godast!

Sedan åkte jag med mormor i bilen för att hon skulle handla och jag skulle gå från Willys till frisören.
Hon toppade och klippte upp luggen. Känns så skönt! Och sedan när jag skulle betala frågade hon om jag ville ha någon produkt så jag ringde och frågade mamma om jag fick köpa en hårinpackning. Fanns en från Loreal som doftade kakao, men var ganska dyr- 229 kronor. Fick ett nej av mamma och så sa hon att jag kunde kolla på Karl XII om de hade några. Så jag gick dit och hittade en från Björn Axén, Color Stay. Den verkade bra och gick på 130 kronor.
Escada senaste parfym doftade riktigt fräscht. Så nu har jag ett litet begär... Hehe.
Gick in på bokhandeln också och de skulle visst ha bokrean om en vecka! Måste dit då och köpa alla Katarina Von Bredows böcker! Vill ha alla bra böcker jag läst i min hylla ju.

Kram

Feb. 17, 2010

Hej!

Jag har inte kunnat blogga, eller okej, jag har väl haft tillfälle under kvällarna då mamma haft sin bärbara här.. Men vi är ju 3 stycken som delar på den nu när inte internet fungerar och dessutom jag har inte pallat med min förkylning.

Har bara glidit runt hemma dessa dagar, för så fort jag anstränger mig för mycket så hettar det i kroppen, feberhetta, bergis. Men med en alvedon sänker jag ner tempen och mår bättre.
Även att jag inte mår så bra har jag hängt upp tvätt, strukit, gått med hundar och gjort iordning min stora spegel vars ram jag målade vit, typ förra sommaren, där glaset blivit täckt av vita färgstänk. Skrapade bort de vita fläckarna idag och putsade sedan spegeln med fönsterputs. Voíla!
Har också pluggat en hel del, matte och biologi.
Men jag tror nog att jag mår bra av att göra saker, att hjälpa till! Annars blir jag bara rastlös och deppig...
Men jag har chillat också, det behöver jag mellan varven. Läst i min nya bok, Genom dina ögon, fikat med kaffe och sockerkaka, legat och myst med min iPod och min nya massagegrej, hehe... Och idag fräschade jag faktiskt upp mig lite extra. Mamma flätade två flätor i mitt hår igårkväll när jag hade duschat så idag var mitt hår sådär smått vågigt och fint! Sedan borstade jag på lite ögonskugga, rouge och mascara och letade fram ett läppglans. Använder så sällan läppglans men åh så härligt det känns!

Läste ut en bok jag lånat i skolbibblan, igår var det nog. Den hette "Blod" och var ganska bra!
Kanske kan göra ett inlägg där jag recenserar boken. Göra en ny kategori: "Bokrecensioner"... För jag läser ju faktiskt en hel del!

Jag kände att jag bombaderade mamma med SMS idag. Skrev ned grejer som behövde köpas hem och i ett SMS skrev jag "Du kanske kan köpa hem lite choklad också :D *Gör bedjande hundögon som glittrar*. Hihi...". Så vad tror ni jag mumsar på nu? Jo, Marabouchoklad! Lite mer "mmm".. i livet! Man blir fan så mycket gladare och på så bättre humör av choklad!! Kärlek till choklad!

Imorgon klockan 13 blir det klipp för min del! Great!
I nya Vecko Revyn som jag fick idag så var det en massa frisyr-bilder på kändisar- "Vårens trendklipp". Och där hittade jag två bilder på Taylor Momsen och någon annan sötnos som hade fina frillor.
Jag ska behålla mitt långa svall minus några centimer så att det slitna försvinner och sedan forma till håret, kanske klippa upp det och sedan klippa till min snelugg.

På fredag, om Isak och jag piggnat till lite, så blir det Valbacken med papsen!
Aldrig varit där, aldrig åkt utförsåkning eller snowboard. Men någon gång måste bli den första, om man vill testa vill säga.

Kram!

Tävlar om en laptop hos Kenza!

Jag är med och tävlar om en bärbar dator + ett mobilt bredband hos fina Kenza!

Min motivering till varför just jag vill vinna är väl för att det skulle vara skönt att ha en egen laptop att kunna spara bilder och andra filer i vilka man sedan får ha för sig själv och att ha en egen bloggdator!
Vårat internet här hemma strular något oerhört just nu, så här hemma hos mamma delar vi tre stycken på mammas jobbdator och den har hon ju alltid med sig till jobbet. Nu när det är sportlov har jag ingen dator alls att blogga på vilket då är lite tråkigt!
Jag är en slösa då jag inte kan spara pengar, knappt. Så good luck till att försöka spara ihop till en egen bärbar...

Man får väl hoppas på det bästa nu.
Och om du läser det här Kenza...
Din blogg är bäst! Du skriver så bra, du är så bra, du är vacker och du har den blogg jag läst längst för man tröttnar aldrig, du brinner ju verkligen för bloggandet och det hoppas jag att du göra ett braaa tag till!

Kramar!




Monday and I've got cold...

Hej igen bloggen!

Några dagar sedan jag skrev här ju. Har varit i Kalmar med Agnesvännen min, kärlek till henne ♥
När skolan var slut i fredags så åkte vi dit i deras bil med hennes trevliga föräldrar och hennes gulliga lillebror Albert.

Jag har haft det trevligt, och det tror jag att Agnes också har! =)
Vi gjorde väl inget speciellt mer än att vi åkte in till Hansa City på lördagen. Där gick vi endast på City Gross, men jag hittade en blå massagegrej, en såndär med tre ben och en LdB- body lotion (silk) + en mörk choklad med mint. Agnes köpte en tidning, Story Novell, vilken vi sedan läste noveller ur på söndagskvällen/natten.  
Sedan åt vi en korv innan vi åkte hemåt igen.
Igår var vi ute och gick en promenad, allihopa.
Och när vi sedan kom hem igen stannade vi ute och lekte i snön. Hade snöbrottning vilket var skojj! Kul att knuffa ner varandra i snön och myllas, mohaha!

Vi sov på Agnes rum den första natten. Hon i sin säng, jag på en hyffsat skön luftmadrass.
Den andra natten flyttade vi ut våra grejor till gäststugan och sov där. Vi tittade på en DVD- film jag hade med mig, Wild Child. Som jag fick som en premie när jag började prenumerera på FRIDA. Den var sådär tonårsbra och ganska rolig, tyckte jag! Hehe..
Den tredje natten hade vi tänkt sova i gäststugan igen, men det var något som hindrade oss...
Då vi bäddade om lakanen för att byta sida av luftmadrassen och lyfte ett av lakanen så fann vi en LARV! Skabb på nög nivå och grymt LARVIGT! Haha!
Vi förflyttade oss då tillbaka in i huset.


Nu är det mamma- och sportlovsvecka! Skönt det, men jag har blivit förkyld. Inte kul nej.
Vi har bakat sockerkaka, Isak, mamma och jag. Den är väl klar nu tror jag, mums!

Ha det bra, kram kram!

100210

Tjenispenis där!

Den här dagen började ganska kaotiskt...
Vi hade ju friluftsdag idag och jag skulle till Roselund och bada. Men med en jävla otur så kom Mr. Cranberry och besökte mig idag på morgonen för att köra igång lingonsylts- produktionen. Den brukar vanligtvis börja runt den 15:e, brukar vara väldigt regelbunden efter de två åren jag haft den snart. Men så kommer den just idag! Sådan osis!
Så jag blir självklart lite besviken och vet inte vad jag ska ta mig till. Jag började i alla fall med att ta en dusch.
Sedan försökte jag få tag i Jonas eller Pernilla som var med och ansvarade för den resan.
Fick inte tag i någon av dem till en början men sedan ringde Jonas upp mig, då berättade jag som det var.
Jag fick ju hänga med ändå, men liksom att betala 90 kronor utan att ens bada skulle väl ändå kännas lite onödigt? Jo...

Jag hade bestämt mig att hänga med för en liten stund med sedan kom pappa, som hade sovmorgon, ner och då ja berättade att jag tänkte hänga på ändå påstod han att det lät som en riktigt dålig idé, vilket det då var.
Jag bestämde mig istället för att gå in till skolan. Bea skulle vara i skolan med fyra tjejer i klassen för att de skulle måla typ väggar och pelare inne i skolan. Men jag fick inte vara med där, buhu vilken diss.
Jag gick till Annelie som stod och pratade med P.O nere i korridoren och då hade hon pratat med Jonas och sa att jag kunde gå och bowla istället.
Så för min del blev det bowling idag! Bowlade med Ida och Kristin, vilket var ganska kul! Gick väl inte så jättebra men i alla fall.
Vi slutad redan vid 11 vilket var riktigt skönt! Så då tog Ida och jag sällskap hem eftersom att vi bor i samma område. Vi snackade om omogna killar, haha!

När jag kom hem så satt jag igång att läsa på tills provet i SO på fredag och sedan lade jag mig i tevesoffan och tog en liten nap.
När jag vaknade till så gick jag upp och åt min goda pasta- och kycklingsallad med fetaost och massor av gott i som jag köpte på Konsum efter konfan igår. Vid charken på Konsum har de en disk med pasta, grönsaker, kyckling, räkor m.m.. där man får säga till vad man vill ha så får man allt i en plastbox med en dressing och en fralla till för 49 kronor! Riktigt bra!
Beställde också klipptid nästa vecka, sportlovet, på torsdag klockan 13! Skönt det ska bli att kapa av några slitna centimeter och sedan klippa till min långa snedlugg lite.

När Josefine och Agnes kommit hem från Rosenlund så kom de hem till mig.
Vi har pluggat, fikat med mina kärleksums, spelat kort och bara chillat med musik i bakgrunden.
De gick hem för en stund sedan.

Alltså, det kanske inte är någon bra idé att tala om det här, men...
Narkotika börjar intressera mig! GAH!
Låter så härligt med de postivia effekterna som välbefinnande, att uppleva detaljer starkare, att bli full av idéer och en massa annat nice. Cannabis.
Fast okej, de negativa effekterna kanske inte är lika lockande att få uppleva. Höhö...
Jag är inte seriös, men visst vill man testa någon gång. ;)
Hittade nämligen ett kapitel om det i samhällskunskapsboken. Då jag och Johannes började snacka om det.

Läget med er annars då?
Är lite efter med att berätta det här, men förra veckan, på fredagen, så fick vi tillbaka våra biologiprov. Jag fick MVG, 42/42 på andningen och blodomloppet! Grymt grymt nöjd över mig själv!!
Puss och kram! =)



Bästa musiken just nu!


Grym låt OCH grym video! Berondeframkallande låt som LisaPlace skrev...


Alicia Keys är fantastisk!

Kontrakt

Följer Hanna Arnhögs blogg, VeckoRevyn's sex- och relationsexpert. Gick nyss in och såg att hon hade skrivit på ett kontrakt mot våldtäkt. Det gjorde jag också!

GÖR NI DET MED!
Här:

Kontrakt

100208

Hejsansvejsan!

Jag har varit ganska seg och väldigt trött idag!
Inte så konstigt eftersom jag inte somnade förrän efter 12 igår. Brukar ha lite svårt att somna på söndagskvällar, så Isak och jag spelade lite på min iPod och sedan låg vi och pratade vägg-i-vägg om typ husdjur, friluftsdagar och hockeymatchen de har åkt för att se i Jönköping nu, Djurgården- HV71!

Jag sydde klart våran ECO- klänning på slöjden idag och provade den. Jag ska ju förmodligen gå och visa upp den typ vecka 16! Värsta skräcken för mig att "stå på scen". Men jag ska fan klara det och känna mig jävligt stolt efteråt! Ett mål.
Vi fick städa i skolan idag också för att våran klass har ansvar för det den här veckan. Agnes och jag torkade skåp, vilket ledde till lite svamp- och traskrig. Haha!

Igår skrev jag ju ingenting här, men jag bakade ju kärleksmums! ♥ Okej, sååå goda blev de väl inte, för jag tillsatte bara hälften av sockret man skulle ha i. För vi hade ju inte mer än så! De blev lite tunna också, men ändå helt okej! =)
Gick en liten promenad också, bara en liten sväng i kvarteret för att få lite frisk kyla ner i luftvägarna och sedan hade jag väl tänkt att gymma igår men det blev aldrig så.
Istället gick jag till gymmet idag efter skolan. Amanda, Josefin, Sofia och jag köpte oss varsin fralla i fiket och tog sällskap en bit innan jag svängde av mot gymmet då.
Det blir inget gym på intressevalstiden på onsdag, för då har vi friluftsdag hela dan! Agnes, Amanda, Josefin och jag ska till Rosenlund i Jönköping och bada. Kommer inte ihåg om jag varit där förut, kanske någon gång, men det blir nog kul!

Har en del glosor i både engelska och spanska den här veckan och sedan SO- prov på fredag.
Har pluggat lite spanskaglosor på glosboken. Tycker att det är en jättebra sida att öva glosor på, för man lär sig orden fort!

Ha det bra!






Melodifestivalen 2010

God kväll!

Den här dagen har varit ganska lugn.
Vaknade upp några minuter efter 9 eller så. Jag bläddrade nog lite i min ganska nya FRIDA tidning och sedan tog jag upp min helt nya iPod och spelade ett ganska roligt spel i den.
Gick sedan ner för att se vilka som var vakna och det var ju då Hugo as usual, hehe...
Tänkte äta lite frukost då men ångrade mig och tänkte att man ju ska äta frukost en timme efter man gått upp, typ. Så jag satt mig en stund vid datorn.
Sedan åt jag frukost efter en stund, det blev vaniljyoghurt med Råg Fras och en Frökuse med leverpasteeej + ett glas juice.
På tal om juice... Jo, Johannes har en grej på sin iPhone som heter någonting med "livsmedels...", ja, och där kan man kolla vad alla olika livsmedel innehåller. Och vet ni vad juice innehöll med en beståndsdel på en liten procent? Aska!!! WTF!? Okeeej liksom...
Men juice är ju så gott på morgonen!

Efter frullen så tog jag en dusch. Mitt hår var sådär äckligt fett, så, det var niiice med en dusch då ja!
Sedan klädde jag på mig. Blev mina sköna jeans, linne och en annan svart tröja över. Enkelt men bekvämt en slapp lördag!
Vad jag gjorde därefter, det var nog att pula med min iPod. En del små utbrott får jag väl ibland. Det där iTunes- programmet är ganska weird, måste jag påstå.
Men i alla fall, nu har jag bara en massa Coldplay- låtar på den som Johannes hjälpte mig överföra.
Men det blir säkert bra! =)

Seda satt jag väl här och skrev lite på min kära novell. Det där med skrivandet går i väldiga perioder.
Lyssnade på musik och gled runt lite tills Cilla frågade om jag kunde vara snäll och gå och handla lite smör och ett paket Café de Paris.
Så då promenerade lilla snälla jag till Willy's och handlade det. Jag knöt på mig mina smutsiga, grå Converse och gick i! Mina uggs var blöta inuti, sa då "nej tack" till dem. Jag vill ha Converse- tider nu! Vår, alltså.

Cilla gjorde iordning en god lunch idag. Det blev kycklingfiléer och hemmagjord klyftpotatis med Café de Paris- sås och en god sallad till det. Mums!
Johannes kom hem när jag nästan ätit klart och hade varit på Elgiganten och köpt en födelsedagspresent till Isak och mig. Vilken gullig bror man har!
Det var ett Guitar Hero! Isak har spelat, men han lät inte mig spela så jag har inte testat ännu. Haha!

Nu ikväll har jag legat raklång i soffan och tittat på melodifestivalen!
Mina favoriter, som jag tippade på, var Pain of Salvations och Salem Al Fakir. Och de kom ju vidare åt varsitt håll! Pain of Salvations till andra chansen och Salem till Globen! Jag bidrog med det lite dyrare numret då jag röstade på Pain of Salvation. Kändes ju väldigt bra!

Jag har ont vid höftbenet. Nästan så att jag haltar när jag går. Kan vara min äggstock... Har sökt lite om det på google- det kan vara en cysta. Det behöver inte vara så allvarligt men jag kanske ska kolla upp det i alla fall?

Jo, men så är läget i alla fall.
Puss!


iPod

Hallå där!

Igår blev jag 15 år, byx- och straffmyndig! Det känns ju bra då.
Jag fick mina presenter av mamma på morgonen igår och det var en bok jag önskat mig "Genom dina ögon" med av Stephenie Meyer, världens grymmaste författarinna! Jag har nog ganska höga förväntningar på denna bok och den är säkert grym! Sedan ska jag få en klippning också. Har inte bokat tid ännu, men det blir snarast- för jag måste klippa av ett par rejäla centimeter så jag får bort det slitna och sedan vet jag inte om jag ska göra något annat. Har ju funderat på kort hår, men det är tveksamt om det blir så...
Sedan var det ju skola. Vi hade simning på morgonen då jag var typ 10 minuter sen, p.g. av bussen som anlände till skolan vid 8! Sedan skulle jag ju gå upp till omklädningsrummet, byta om och duscha av mig. Jag fick ju prick för det också, bara för att den nya Fredrik är så hård! Hmpft... Han skriver liksom "10 min sen, bussen?". Jag säger ju att det är bussen till honom. Har han svårt för att lita på människor eller vadå...?
En annan gång var jag 25 minuter sen till idrotten, men då hade jag missat bussen och fick åka med grannen in.
Vi hade livräddning på simningen i alla fall. Man skulle kasta livboj och dyka efter en docka på botten. Jag brukar få andingssvårighet och panik under vattnet. Jag fick upp dockan men släppte den direkt när jag kom upp till ytan (?). Haha!

Efter skolan igår gick jag hem till mormor och morfar där vi skulle fira mig, Isak som fyllt och mormor som fyller idag.
Hehe, det slog mig nu att jag inte ringt och grattat mormor idag, så jag ringde henne just. =)
Jo, men dit kom sedan Isak, mamma och pappa också. Vi åt kyckling och sedan marängsvisch till efterrätt. Jag fick 300 kronor, ett par tjockar fingervantar vilka mormor virkat/stickat och strumpor.

Idag är det fredag då. Den här veckan har verkligen gått fort!
I skolan idag hände väl inget speciellt. Mitt humör har varit lite svängigt. Ena stunden hade jag lite sådär allmänt lyckorus när jag tänkte på bra saker, men sedan i slutet av skolan var jag lite nere.
När vi hade slutat så skulle Amanda upp till datasalen och skriva ut något, som sedan inte fanns i hennes hemkatalog då. Och när vi var där uppe så fick jag grymt ont i magen och var tvungen att kuta ner till en toalett. Okej, det kändes som att hela maginnehållet rann ur mig under en minut! Och jag mådde lite illa. Jag satt där och skickade ett SMS till Amanda där jag skrev som det var. Hon och Agnes väntade på mig för jag skulle få skjuts av Amandas pappa hem. Men ja, efter mitt besök på toan så mådde jag mycket bättre. Som jag sa till Amanda "det kändes verkligen som att allt skit rann ur mig! Både bokstavligt- och ja..- talat. För mitt humör jag hade innan, det lite hängiga, det försvann. Hehe.

När jag kommit hem så satt jag mig vid min egen dator på rummet, slog upp min novell och gick ner för att göra iordning lite kaffe. Sedan satt jag och skrev här en bra stund. Det är en novell jag verkligen är nöjd med, de 9 sidor jag skrivit än så länge! Ska nog låta Lasse, vår svenska/engelska- lärare, läsa den när den är klar, när den nu blir det.

Sedan åkte jag och Cilla ut på stan. Främst för att jag skulle köpa en iPod! Yes!
Det blev en lila iPod nano 8 GB i lila! =) Har pulat med den en bra stund idag också, hehe.
Har väl inte de bästa låtarna i den ännu, måste fixa det.
Sedan åkte vi till Lindex. Där jag fick lite underkläder av Cilla.

Nu ska jag väl gå ner till tevesoffan.
Puss och trevlig helg!


Min lila iPod! =)
(webcam-bild, därav kvalitén).

Den första februari 2010

Hej hej!

Min lilla födelsedagsfest som jag hade i lördags blev väldigt trevlig!
När tjejerna kom vid 17 så åt vi wraps med stark kyckling och grönsaker. Det var gott! Och min efterrätt som jag gjorde var väldigt uppskattad! Halloncheeskake á la Ester med hallon, vaniljkesella och digestivekex.
Jag fick ett par fina örhängen som jag tittat på en gång då Agnes var med och som jag sagt att jag tycker om och ett lila nagellack. =) Jag får min present av Amanda på torsdag, då jag fyller år. 
När vi ätit och sådär så satt vi igång en film. Johannes hade hjälpt mig att ladda hem Sherlock Holmes och Romeo and Juliet, men ingen ville se dem förutom jag, så vi tittade istället på Sex and the city som vi hade på DVD hemma. Den är ju bra den med! 

Sedan spelade vi lite sällskapsspel, snackade och flummade.
Amanda stannade ju kvar och slaggade över tills söndag. Vi satt uppe typ hela natten, till klockan 4 ungefär.
Igår, söndag, träffade vi E.
Det var värsta patetiska dilemmat med samtal hit och dit och sådär innan vi gick.
Amandas kompis Tina hängde med eftersom att hon var orolig. Haha!
Jag berättar inte mer än så här. Det här är som en digital dagbok för mig, respekt.

Idag är det måndag då.
Skolan idag gick väl bra, hade bara lite huvudvärk, kände mig lite snurrig, på idrotten idag. Annars har det varit okej!
Gick hem till pappa efter skolan, tog sällskap med Amanda. Närvi var vid Eksjö Grillen kom jag på att jag glömt kemiboken i skolan. Vi har prov på onsdag och jag har inte pluggat något, knappt. Fast jag kan en del ändå!
Jag vände i alla fall om medan Amanda gick hem till sig.
Mamma ringde när vi stod där, när jag kommit på att jag glömt boken. Hon sa att hon var på Willy's, där Amanda och jag precis hade varit då och köpt choklad. Så när jag passerade Willy's på väg tillbaka till skolan så kom mamma ut på parkeringen. Vi bestämde att jag ändå skulle gå hem till pappa och packa grejorna. Så skulle hon hämta mig där sedan.

Nu ska jag duscha.
Ha det bra!

RSS 2.0