Söt liten Goeldisapa


Jag filmade den söta lilla apan på Universeum!

shopping- fynden från Gbg


Lila linne med stort tryck, 98 kr H&M.


Rutiga shorts, 149 kr H&M.


Jordgubbsdoftande body butter, 165 kr THE BODY SHOP ®

alla är vi olika..

Nu har lillebror och jag varit och hyrt film och köpt med oss lite godis. Vi har inte samma filmsmak, inte alls. Jag gillar drama, romantik och skräck medan han gillar action & äventyr. Han stod med samma film i handen hela tiden medans jag stod och letade, och när jag hittade någon som jag tyckte verkade bra, så skakade han på huvudet och tryckte upp sin film i ansiktet på mig. Jag fick nog och gav upp. Han fick sin himla film tillslut, Ghost rider heter den. Eller, okejdå, den kanske, bara kanske inte är så dum ändå.

Ha en bra valborg!


Update; Kom på att kungen har födelsedag idag, så, grattis kungen!  heh.




Hatt är en grymt snygg accessoar! Right?

Göteborg is the shit!

Göteborg var verkligen skitkul. Lite värk i benen och lite sömn inatt var resan värd!
Bussen gick vid 7 på morgonen och var framme ca 9:45 i Götet. Vi åt fikade lite när vi kom fram och vid 10 gick vi in på Universeum. Det fanns läskiga kräldjur & fiskar, men också apor, otroligt söta små svarta apor. Sen fanns det också avdelningar med experiment och sånt. Det var faktiskt riktigt kul där!

Efter ca 3 timmar på Universeum, gav Antonia & jag oss iväg ut på stan för att leta efter ett lunchställe. Småstadsflickorna i en storstad, det passade inte riktigt ihop, men för två somrar sedan var jag i Göteborg med mamma, Peter & Isak, så jag hade ett minne av att donken inte låg så långt däifrån. Mycket riktigt, när vi rundade Svenska Mässan fick vi en skymt av en McDonalds- skylt och jag bara "ja! Jag visste att det låg här, vilket minne jag har, va." Hehe. Så vi tog en lunch där och begav oss sedan ut i djungeln (för oss kändes det som en) och började röra oss för att söka upp Nordstan. Vi tittade på en karta som fanns där och såg att Nordstan låg en bit bort, så vi började gå åt det hållet och på vägen fick vi fråga runt lite vart Nordstan låg. Tillslut kom vi fram, och började kika in i butiker.
Inne på Gina fick jag beslutsångest, eller det var ett utav mina, och provade ett par skitsnygga ljusa jeans trashade på knäna, men om jag skulle köpt dem så skulle jag knappt haft råd med något mer, kanske en glass, men jag struntade i dem. Istället hittade jag ett par snygga rutiga shorts och ett fräckt linne på H&M och en väldoftande body butter inne på The Body Shop. Efter ett tag blev vi jätte trötta i benen och sugna på glass, så vi drog in på donken och köpte varsin mjukglass och satt oss nere vid en stor trappa med utsikt över vattnet. Härligt!

Vi lämnade Götet runt 19 och bussresan hem var sjukt kul! Längtar redan tillbaks!

Skolan idag har varit bra, och vädret är ju på topp!
När väckarklockan ringde imorse, så stängde jag av den som jag alltid gör när jag vaknar, och jag brukar gå upp direkt. Men imorse så slumrade jag till och försov mig en halvtimme, det var pappa som tittade in, annars hade jag nog sovit någon timme till, vilken tur! Men jag kom endast 10 minuter sent till skolan, detni! hehe.

När jag kom hem från skolan idag gick jag ut och satte mig på våran gård med en Sandwich, favoritglassen, min bok och solbrillorna på. Nu är vi lediga 3 dagar och imorgon åker vi upp till Stockholm.

Ha en riktig fin torsdag, pussar!

Förlåt för en del kassa bilder, de är tagna med mobilkameran;


En riktigt ful plattfisk.


En fin rocka.


Och en såndär liten söt firre med fräckt mönster och gula fina fenor.




En stor såghaj. Skit ball!


Åh, världens sötaste lilla apa!


Påväg mot Nordstan för shopping.


Såhär kul hade jag i bussen påväg hem. Haha!


Snart lämnar vi den här gården och flyttar till hus.


Avnjuter en glass ute i solen efter skolan idag.



Imorgon bär det av mot Göteborg!

Hej vänner!

Vaknade upp av regn, men nu är det soligt och skönt! Imorgon när vi åker till Göteborg (jihoo, har längtat!) så ska det bli typ 22-23 grader varmt, gud va skönt. :D

Nu har jag pluggat, pluggat & pluggat... typ gjort alla läxor den här veckan. Hinner ju inte plugga något imorgon.
Pappa står och grillar jordnötsmarinderade kycklingspett (tror jag det hette) ute på gården, och innan maten drar jag nog till gymmet. Alltså, nu då.

Men, ha ha det fint, ses ju inte imorgon då, men på torsdag!
Puuussss ;*

090428

God morgon!

Det regnar idag, hörde hur vattnet skvätte om bilarna, så jag tog en titt genom mina rullgardiner/persienner (?). Men vi har ju haft sol hela helgen! Kan vara liiite skönt med regn kanske.

Fick ett fint sms av mamma, så min morgon började bra!
I skolan idag har vi svenska, språk, fysik, teknik & matte. BLÄ! Haha. Men imorgon, yes, GBG here i come! Bussen åker 7 på morgonen och kommer hem typ vid 22. Så det blir nog inget bloggande imorgon.

Nu ska jag platta hår och fixa till min make.
Ha en supernice dag! Puss.  

:D


Hennes autograf har jag, *stolt*. Diggar henne muchomucho!

sneakers

Eftersom det blir en heldag i Göteborg så har jag nu bunkrat upp med lite matsäck. Festis, risifrutti och mackor. Och innan vi åker, typ kvällen innan, så ska jag göra en god kycklingsallad. Var på Intersport en sväng nyss också, och hittade ett par vita tygsneakers. Jättesnygga för att kosta 150 kronor!

Jag har typ ångest, eller jag känner mej stressad, även att jag inte har så mycket att stressa för. Jag småstressar ganska ofta, det är ju inte bra! Men det känns som att vi har massor av läxor. Typ fysik tills imorgon, då man ska läsa tre sidor och göra en himla stencil med massa kluriga frågor. Jag orkar bara inte!







depp

Hej!

Nu sitter jag här hemma hos pappa i stan, och har nyss fått reda på en dålig, riktigt dålig nyhet... min farfar började känna sig dålig innan påsk och nu har han fått cancer som prider sig i hela kroppen, och har förmodligen inte många dagar kvar att leva! Det är sorgligt. Inte för att jag träffat honom många gånger och inte alls har bra kontakt, men han är ju ändå min farfar. Förra året gick min farmor bort i KOL, en lungsjukdom som orsakas av tobak, cigaretter. Vi hade mycket bättre kontakt och träffades i alla fall några gånger per år. Men förra året, usch! Vi åker nog upp till Stockholm nu i slutet av veckan, och säger farväl.. vad ska man säga mer? *snyft*.

Skolan idag har varit.. jobbig. När jag tittar i loggboken, så är den full! Jag blir helt snurrig, men det ska bli roligt med Göteborg på onsdag i alla fall!
Jag känner mig ensam i skolan.. går liksom runt på rasterna och inte gör någonting. Åh, depp depp. Fick en tid hos kuratorn idag, ska bli jätteskönt att prata av sig, särskilt med någon man inte känner, det kan faktiskt va lite skönt, ibland. Jag behöver det!

Nu ska jag med pappa och handla, jag hoppas allt är väl med er,
kramar!

090426

God morgon sunshines! Sovit gott? Jag har nyss ätit frukost och snart blir det en lång promenad! Härligt. Lite senare idag, på eftermiddagen, så ska jag hänga med mamma & Jaga på hunddressyr som de går på varje eller varannan söndag. Jaga är jätteduktig och lydig. Ni skulle bara se! Hehe. Hoppas Johannes fick tag i någon autograf till mig igår. Då blir jag glad! Vi hörs senare. Pussar! P.s nu är det bara 32 skoldagar kvar till sommarlovet! :D d.s

saturday!

Hallå bloggen!

Vaknade ganska tidigt idag, runt halv nio sisådär, och läste ur Vargbröder. Sedan gick jag upp och åt frukost och hoppade på studsmattan i morgonsolen. Efter det åkte träningskläderna på och jag följde med Peter ("pepperoni", hihi) & Jaga ("lilla ja") på en lång promenad på 15 km. Riktigt skönt! Vetni, jag har typ gått ner ett kilo på en eller två dagar. Promenaden gav jättemycket! Om jag orkar så hänger jag med på samma promenad imorgon också.

Sen kom Elvy hit ut till oss, Peters mamma, och vi fikade o så. Sen skjutsade Peter in mig till Eksjömässan där jag mötte upp pappa och vi gick ner till Prästängshallen där Veronica Maggio skulle uppträda och satt oss. Hon var jätteduktig live och jag sjöng med hennes låtar som "måndagsbarn" & "17 år". Johannes, min storebror, jobbar på Eksjömässan eftersom han går handelsprogrammet på gymnasiet här i Eksjö, och han hade pratat med Veronica backstage och berättade att hon var jättetrevlig. Sedan frågade han mig om jag ville hänga med och få autograf av henne, men han sa att han fixade en till mig istället. 
Jo, jag har haft en jättefin dag!  

Många pussar och feta bamsekramar. ♥


Ett hjärta till mina fina läsare.


Outfit idag:
jeans, linne, jacka & väska.


Lillebror, lillebror!

åh, va mysigt det är att vara på studsmattan med lillebror, särskilt då vi ligger och tittar på moln, "åh, titta de där ser ut som en..anka". Vi kom in för en stund sen bara. Vetni vad vi såg ikväll? Fladdermöss! En liten rackare flög liksom i cirklar över oss och höll på, jag blev nästan lite rädd & satt å höll om Isak, hihi.. sen körde vi charader, det var himla roligt! Jag älskar stora studsmattor, de är inte bara roliga att hoppa på, den är också ett perfekt underlag att sola på, solen steker allra mest just där. Lovely!
 
Om jag hade valt att åka med mamma på hundutställning hade jag fått gå upp 04:30 imorgonbitti, men mitt val blev att stanna hemma. Åker förhoppningsvis till Eksjömässan och tittar på duktiga Veronica Maggio.

Nu ska jag kika in på SMHI, och se efter hur vädret blir imorgon..
17 grader varmt och solsolsol, inte ett moln!
 


Brother oh brother ♥

  

FREDAG= HELG!

Hejsanhoppsan! ♥

Min uppdatering ha varit usel nu ett par dagar. Äh, jag kommer igång igen, I promise!
Nyss gick en middag med schnitzel & vitlökssmör ner i min mage, mmmmm. :) Åh, vilket väder vi har idag! Satt ute och läste med en kiwi och ett glas cola i bara linne innan middagen, hur skönt som helst, typ 27 grader där jag satt! Underbaaaaart. Eller hur?

Ikväll skulle det varit disco i spelverket, men det var tydligen inställt. Men imorgon är Eksjömässan, och jag har inte bestämt om jag ska gå.. följer annars med mamma och jobbar på hundutställning i Värnamo.

Ha en riktigt bra fredagskväll nu!
Kram på er.


Nykomlingar i min garderob, linne & väska från H&M.
Halvlånga, vida jeans från Vero Moda. Köpta i Lysekil sommaren 08.


Nytagen bild.






090423

Hej alla!

Idag är det världsbokdagen, så jag tänkte skriva ner lite boktips här nedan.
Sitter just nu på Eksjös stadsbibliotek. Man fick en gratis lott, och kunde vinna böcker, men jag hade inte turen på mig idag. Och sen gjorde jag en tipsrunda som de hade.
 
Skolan idag har varit ganska bra.
På idrotten var vi ute i det fina vädret och spelade brännboll i en annan version. Det var riktigt kul! Och sen var det lunch, falukorv och stuvade makaroner. Det är så gott!

Har ni hört att det ska bli upp upp mot 20 grader i helgen? Härligt! Nästan så att man vill hoppa i plurret då ju, men vattnet kan ju inte va så skönt än.. 

Katarina Von Bredow:
"Syskonkärlek"
"Hur kär får man bli?"
"Som jag vill vara"
"Räcker det om jag älskar dig?"

Vargbröder- serien av Michelle Paver:
Del 1, 2, 3 & 4.
Finns också del 5 & 6, men de har jag inte läst ännu.


Nu måste jag knalla till min buss som går om 15 minuter.
Puss så länge! ♥

____________________________________________________________________________________________
update;

Jag fick alla rätt på tipspromenaden och vann ett presentkort på Eksjö bokhandel med 100:-.


090422

hej!

Jag bloggade ingenting igår, hade typ massa plugg o sånt. Har plugg idag också. Matte, språk & nyhet tills imon.
Idag kom HM kläderna vi beställde. Wiiiiie! Jackan satt ganska bra, men chinosen var typ förstora.. fanns inte i min storlek när vi beställde, så jag tog en storlek större, men nej, de passade tillochmed mamma. Så, jag får väl strunta i dem då, men snygga var de, suck!

Gbg om en vecka, dock har ja inte så mycket pengar att spendera, heh.
På intressevalet idag körde vi en tävling. Vi var typ sex olika lag med tre personer i varje. Jag var med Moa & Ida. Vi skulle då komma på så många låtar vi kunde med ett geografiskt namn i. Till ex. "känn ingen sorg för mig Göteborg" med Håkan Hellström eller "Tokoyo" med Danny.. och vet ni, mitt lag vann! Haha, vi är så bra. :D

men, nu ska jag in till stan,
puss!

home in the country

Hej alla läsare!

När jag vaknade idag hade jag verkligen ingen lust att gå till skolan. Tvättade mina gympakläder & hängde upp dem på tork igårkväll, eftersom de inte får torktumlas, och jag hade ju förväntat mig att de skulle torka tills idag, men nej, byxorna var blöta. S jag fick torktumla dem i alla fall.

Idrotten & svenska/engelskan var nog det roligaste med skolan idag. Vi hade våran första ute- idrottlektion idag. Först joggade vi 1 ½ varv runt vattentornet sedan körde vi konditionsträning och sist norsk fotboll. Haha. Jag fattar inte varför det heter så, det var ju liksom exakt samma sak som vanlig fotboll!
På engelskan & svenskan tittade vi på film, Spiderwick, det var slappt.

Efter skolan gick jag bort till biblioteket i väntan på min buss. Där hade jag tänkt mig att sitta en stund vid internet, men det krånglade så jag gick till parken och satt mig och läste i min bok. Lånade Katarina Von Bredow's "Räcker det om jag älskar dig?" på skolans bibliotek idag, den är en av de få jag inte har läst av hennes böcker.
Sen gick jag mot busshållsplatsen och hoppade på bussen.
När jag steg av bussen med min jättetunga väska med typ flera kilo skolböcker i, gick jag mot bryggorna vid sjön. Det glittrade om sjön och det var hur skönt som helst att ligga på de varma bryggorna..

Pussar!


Summer feelings.





Flyttfågel

Isak & jag var på gymmet och tränade innan idag. Vi hade riktigt kul där uppe, haha, Isak är den galnaste brorsan ever!
När vi kom hem gjorde jag nudlar och sen ringde Johannes från Cahns, där han jobbar på helgerna ibland, och frågade om jag kunde komma bort med lite mat till honom, så då gjorde jag det och passade samtidigt på att hyra en film gratis.

Jag har rensat bland gamla kläder som bl.a ska till UFF och barbiedockor som jag ska sälja på loppis i Jönköping. Det känns som att det aldrig tar slut, man har så mycket bröte som ligger i källaren, puh! Tar just nu en paus med en päronsplitt.
Nu ska jag fortsätta med rensningen, kan ju inte behålla allt nu när vi ska flytta, det finns nämligen inte så mycket förråd att ha grejer i det nya huset. Vet ni, jag har flyttat 9 gånger om man räknar med nu i maj då vi ska flytta igen..
Imorgon är det skola igen, och vi ska hem till mamma på landet, skönt!

 Puss på er!

Sunday

God morgon!

Vad hittar man på en söndag? Jag har inget planerat.. eller gymmet förhoppningsvis, eftersom det inte blev något med det igår. Solen skiner inte idag, eller i alla fall inte än.
Jag har läst ut "expert på att rodna", av Katarina Von Bredow nu, den var så himla bra! När jag var inne på bokhandeln nu i veckan, så såg jag att Katarina hade släppt en ny bok, jag minns inte titeln på den, men jag är riktigt sugen på att läsa den! Har ju läst alla hennes böcker.

Pussar
/E

Coca cola

Oj, jag är helt proppmätt efter pizzan jag smällde i mig nyss... det känns som att jag ska spricka vilken minut som helst. Men mums! Till det drack vi Cola, jag pratar inte om den riktiga Coca cola:n nu, utan pizzerians av märket Freeway. Man känner verkligen på smaken att det inte är riktig Coca cola... tänk vad hemligt Coca cola- receptet måste vara! Det är väl bara någon enstaka person som vet om det. Förr hade de kokain i Coca cola, det är därför den heter Coca cola, fick jag veta av min far... vi brukar ha riktigt intressanta samtals- ämnen vid matbordet, faktiskt!

Innan maten tog jag en tupplur i min sköna säng. Ens egen säng är nog ändå det bästa, jag sov ju borta inatt, Heddas bädd-fåtölj var ju helt okej, men inget slår ens egen.. eller hur?  Det är inte likt mig att bara lägg sig och sova på dag-tid, men inatt blev det inte många timmars sömn.. vi la oss ganska sent och var tvungna att gå upp vid 10- tiden för att pappa skulle komma vid 11- tiden och Hedda skulle bli hämtad av sina kompisar... En tupplur är faktiskt riktigt bra att ta då & då, särskilt om man inte sovit så mycket natten innan, hittade lite fakta när jag sökte på "tupplur" på google..

Tupplur räddar nattsuddare.
Tuppluren (10-60 minuter) är cirka fem gånger effektivare än motsvarande tid i slutet på en normal sömn och är därför den idealiska kompensationen för förlorad sömn. En nära efterföljande huvudsömn blir dock något ytligare eftersom tuppluren redan har tagit hand om en del av sömnbehovet. Man behöver cirka 15 minuter för att bli av med sömndruckenhet efter tuppluren.

Om jag orkar, bara om jag orkar, så ska jag dra en sväng till gymmet sen.
Kramar!


The original!


no voice

Är hemma nu. Vi har haft det bäst, Hedda & jag! Sjöng ABBA- singstar hela kvällen igår typ, & idag på morgonen sjöng vi också, jag har knappt någon röst kvar! haha.

Jag packade lite innan, det är ju inte långt kvar tills vi flyttar!
Sedan grillade pappa korv, så vi satt ute i solen på våran gård här mitt i stan och hade det mysigt.
Isak och jag var ute en i typ en timme nyss och åkte en sväng, jag cyklade & han åkte roller- blades.

PUSS! ;*





Hos Hedda !

Hedda skickade ett SMS och frågade om jag ville komma över till henne, jag såg inte sms:et föräns en timme senare,
men jag ringde såklart upp henne och vi bestämde att jag skulle komma vid sju- tiden och så stannar jag tills imorgon- förmiddag.
När jag kom hit satt vi bara & snackade en stund, eftersom vi inte hade träffats på ett tag så hade vi ju lite att prata om... Sen stack vi ner till "stan" och köpte lite godis. När vi kom hem skulle vi testa deras nya Soda Stream- maskin... vi satt i flaskan i hållaren och tryckte på knappen.. POFF! Hela flaskan åker ur hållaren och det blir vatten typ överallt, så lyckat! Haha.

Vi var ute i stallet förut och tog in hästarna och fodrade dem. Jag stod och gav Nuffe (Ursula) godis medans Hedda ryktade henne, åh, hästar är så underbara! Men jag som är allergisk (älskar ju hästar!) blev riktigt, eh, ja, allergisk.. har lite svårt att andas just nu, men jag har proppat i mig allergi- medicin och tagit astma- spray... om den där j*vla allergin kunde gå över, vilken lycka det skulle vara!
Hedda står i duschen just nu och jag sitter här och lyssnar på Agnes- release me. Sen blir det att sjunga singstar, yeah! 

Älskar dej Hedda ;* 
Pussaaaar !
 


right now





jag är en ensamvarg

Hey allesammans!

Det är fredag idag, har inte varit någon vidare dag i skolan, men skönt med helg nu! Det var vernissage på bild- lektionen. Jag röstade på en jättefin teckning där en tjej/kille (?) hade målat en ung tjej på ena sidan av teckningen & på andra sidan var det samma person fast hon hade åldrats. Temat var tid i det rummet... I det andra rummet var det övriga teckningar, och där röstade jag på en teckning där man såg en tjejs ansikte i profil och bakom henne var det typ ett landskap med träd och ett rådjur som stod bakom ett träd. Riktigt snyggt målat!
Jag, Emmy och två andra tjejer i min klass slapp A- tiden och fick istället sortera massor av underkläder från Newbody som intresseval- Afrika gruppen hade sålt. Det var en hel del jobb med det eftersom det blev fel i slutet och vi fick kolla igenom alla kassar igen. Efter en timmes arbete med det var vi värda en liten belöning, så vi fick varsin kexchoklad. Hehe.

Ikväll blir det att grilla flintastek med goda tillbehör. Mums mums!
I helgen ska jag f*n inte sitta hem och inte göra någonting, jag måste hitta på något!

Un Beso ;*

Dagens




DAGENS VILL HA:
pengar
DAGENS KLÄDSEL: jeans från H&M och blus från JC
DAGENS SMINK: foundation, mascara och rouge
DAGENS FRISYR: utsläppt & hästsvans
DAGENS LÅT: Mando Diao- dance with somebody 
DAGENS PLANER: gymmet strax
DAGENS SAKNAD: kärlek (?)
DAGENS DUMMASTE: inget speciellt, tror jag
DAGENS MISSLYCKANDE: inget
DAGENS DROG: inget, heh
DAGENS KÖP: nada
DAGENS GODIS: inget
DAGENS HUMÖR:   inget speciellt humör, men allmänt glad.
DAGENS ORD: ?

090416

Hej på er!

När jag vaknade idag sken solen, redan, klockan var 06:30 när min väckarklocka ringde. Det är ju skönt med en morgon som börjar bra!
På idrotten spelade vi fotboll och innebandy, och det var faktiskt riktigt kul eftersom de flesta gjorde sitt bästa.
Slutade vid två idag, alltid lika skönt. Gick hem och åkte med pappa och handlade. Köpte ett te med karamellsmak. Eller det var typ bitar av såndära vaniljfudge, ni vet? Det ska bli spännande att smaka det, luktar i alla fall mums.

Har precis ätit middag, pappas pastasås, älskar det! Och nu ska jag lägga mig och läsa i min bok medans jag smälter maten innan jag drar till gymmet för ett träningspass. Jag är så himla nöjd efteråt, en himla skön känsla!

Pussar ;*

Kjolen.

Hej vänner!

Gud, vad tandläkaren slet i min mun idag. Speciellt när hon spände guld- kedjan i gommen. GAH! Jag låg där och bara "aj aj aj". Men värken fösvinner ganska fort, så nu känns det rätt så bra. Jag har bytt färg på gummibanden runt fästena, nu är de äppelgröna. En gång hade jag alla färger, och då såg det ut som värsta färgbomben i min mun. Hehe.

På slöjden satt jag kvar typ 20 minuter extra för att bli klar med min kjol. Jag är hur nöjd som helst och den sitter som gjord för mig, men det är den ju också. Haha. Jag gjorde den faktiskt helt utan beskrivning. Eller det fanns rättare sagt inte någon. Jag gjorde den med fantasi och egna idéer, och den blev verkligen skitbra! Eftersom vi har lunch efter slöjden fick jag småstressa i mig kycklingwoken innan musiken började. Musiken var slapp med vikarie, och vi spelade gitarr.

Ha det fint!
/ Pussar från E.


Den sitter som en smäck!


Lila knappar & dragkedja där bak.

090415

God morgon allihopa!

Snart är det skola och vi har lång dag idag. Men min blir lite kortare än de andras eftersom jag ska vara hos tandläkaren i Nässjö (2 mil från Eksjö) när vi slutar. Usch, nu ska de dra och slita i mitt tandkött igen!

Lektioner som vi har idag är intresseval- turism, slöjd, musik och de vanliga... min kjol ska blir färdig idag!
Om två veckor åker vi till Götet med turism- gruppen & afrika- gruppen. Det ser jag fram emot!

Ha det bra, kramar!

Bilder


Jag är såå bäst på att blåsa bubblor... eller inte ?

Fick en fin jeansklänning i påskpresent av pappa & Cilla. Tack!


Vargbröder del 4- Jagad av klanerna.


Flätat läderarmband i mörkbrunt, JC 39 kr.





Oh father!


Linda Sundblad.
Låten är inte så ny, men jag gillade låten väldigt mycket förr, den är ju ganska bra!

Smoothie á la Ester

Till denna smarriga smoothie behöver du detta:

En mixer att mixa ihop smoothie:n med.

½ banan.

Ett fullt glas med choklad/vanilj- glass.
Ca. 5 st frysta jordgubbar.

Såhär gör du, sötnos ;

Dela den halva banen i bitar så det går lättare att mixa ihop.
Häll i glassen och jordgubbarna, och sedan mixar du allt till en klumpfri smoothie. Yummie!


förlåt.

Jag uppdaterade inte min blogg någonting igår! Jag fick lite dåligt samvete, men nu är jag igång igen.
Skolan idag var trist. Men lovet är ju slut och det känns ju inte så kul, men sommarlovet närmar sig med stormsteg, längtar ihjäl mig efter att ligga på stranden & sola & bada!

Idag köpte jag fjärde delen ur Vargbröder- serien. Säkert lika spännande som de andra tre. Hoppas jag!
Gick in på JC en sväng efter skolan och såg att de har fått in nya smycken. De har ju haft smycken tidigare, men helt plötsligt slutade de att sälja smycken.
Blev kär i ett flätat läderarmband. De fanns i svart, mörkbrunt och blått och kostar 39 kronor.
Nu ska jag trippa iväg till JC igen, och köpa mig det ursnygga mörkbruna!
Lite senare slänger jag in mitt egna recept på smarrig smoothie! Ni kommer älska den.

Pussar!


Söndag.

Nu har vi beställt från H&M ! (:
Chinosen, jackan & scarfen men också lite annat, se på bilderna nedan..

När jag vaknade idag var det mulet och ganska kallt ute, men på förmiddagen tittade solen fram och det blev riktigt skönt! 
Jag har städat våran jeep.. vi hade något som hette dagsverke i skolan för ett ganska bra tag sedan, då skulle man arbeta hemma och ta med hundra kronor som man tjänade till skolan (pengarna gick till ett sjukhus i Afrika), men då gjorde inte jag mitt arbete just då eftersom våran bil inte var smutsig då, så jag gjorde det idag. Nu är den strålande ren!
Efter det stack mamma och jag in till stan och handlade lite. Ikväll blir det hemmagjord pizza till middag. Smaskens!

Tryck på bilderna för att förstora dem...




Veronica till Eksjö!

Åh, jag älskar henne! Bästa bror, Johannes, ska ju fixa gratis inträde till mig till Eksjö- mässan där Veronica ska uppträda, GAH! :D  Har ni också såna här bra syskon? 


I just want to know...

Läsare, vänner, främlingar- vilka är ni egentligen?
En sak vet jag ju, ni är mina läsare.. men jag vet ju inte vilka ni är, vilka åldrar ni är i eller vart ni bor? Ni som är fasta läsare och följer min blogg, det skulle vara kul om ni skrev lite om er... bara om ni vill, annars ignore it!

LOVE ♥


HAPPY!

Hej alla fans! (Eller inte..)

Min påskafton har då spenderats hos mormor och morfar med påskmat (då menar jag verkligen påskmat! En middag som kändes som planerad i en hel vecka eller något)..
Det var jätte trevligt, brorsan hade ju kommit hit till Eksjö från Kalmar också, min älskade bror, som pluggar till socionom. Han kom med värsta dyra märkeskläderna. Converse liknande skor fast Diesel i jeans- tyg, crocker- jeans och en skitball skinnjacka! Han var helt förändrad (i klädväg). Han är ju utav den lugna typen, inte den som festar och super precis, men ikväll skulle han och min andra brorsa, Johannes, ut på hotellet och dansa och ha skoj. Det glädjer mig. Jag kände mig så lycklig ikväll, happy happy!

Hoppas eran dag varit fin, pussar!

090411- påskafton

Hallå vänner!

Påskafton idag, och ikväll blir det påskmiddag hos mormor och morfar.
Jag har skitont i min handled efter allt krattande i trädgården igår. Ajaj! Så idag ska jag ta det lugnt, eller jag kanske drar till gymmet lite senare... men inget mer krattande idag i alla fall!

Sitter just nu och tuggar Extra's honung/citron- tuggummin, friskt! Ute är det sol och fönstret står på glänt. Våren är nog den årstid jag gillar bäst. Vintern är så kall och man får så torra händer och man är blek som snö. Sommar'n är ju nästan för varm ibland, eller, det är ju skönt men ibland blir det bara för mycket värme och man orkar kanppt göra någonting. Hösten är mysig på sitt sätt, men regn och blask är så trist. På våren är det lagom mycket sol och ni vet väl att vårsolen är den som ger mest bränna? Och alla vårblommor som kommer upp och brister leenden på varenda liten kotte. U-underbaaart!
 
Puss puss!


skriver av mig lite

Jag är så glad att jag har någonstans att skriva av mig! Även att jag känner mig tvingad till att skriva ibland för att inte tappa läsare, och då brukar mina inlägg bli så opassionerade.. Alltså, jag vill ju liksom inte svika er och bara sluta skriva, jag är ju liksom helt fast i Kenzas blogg, och om hon skulle sluta skriva skulle det ju kännas tragiskt. Även att jag inte har så många läsare, eller, jag har ju ett gäng, och jag är ju jätteglad för att jag har er, men jag skulle känna mig dum om jag bara slutade skriva. För ett tag sedan kände jag mig så deprimerad. Det var inte bra mellan mina vänner och mig och jag kände oerhörd saknad av kärlek. Men på vänskaps- fronten har det blivit mycket bättre och jag känner mig så mycket lyckligare! Ni har väl kanske märkt det i och med att jag lägger in fler inlägg nuförtiden... Det jag ville komma fram till med att jag berättade det här om vännerna var att jag skrev så lite förr och min inlägg blev så, eh, ja vad ska man säga..(?) Hur som helst, jag ska hålla igång min blogg så länge jag orkar. Tänk vad roligt att läsa när man blir äldre!

Hörs nog inte mer ikväll, så godnatt & puss!



Lady Gaga ♥


godingar!

Eftersom jag är i behov utav en ny vårjacka och ett par byxor, så kanske jag beställer dessa snygga chinos & den fina grå jackan här nedan. =)
Har varit ute i solen och krattat löv i, ja, tre timmar skulle jag tro, och lyssnat på fiskmåsarna som flugit runt & skriat över sjön som precis blivit fri från isen. Gud vilket galet underbart väder! Eller hur? Man blir sååå glad. Jag säger bara njut njut & njuuuuut.
Ikväll ska vi äta tacopaj och till efterrätt blir det glass med hemmagjord chokladsås som stelnar. Yummie yummie!
 
Jag önskar er alla fina läsare en riktigt glad påsk!


Beiga chinos, H&M 198 kr


Grå jacka, H&M 298 kr


Ceriserosa scarf H&M 69,50 kr


Långfredag

Hej alla söta läsare!
(kort inlägg..)

Igår kändes det nästan som fredag. Vi åt tacos och godis, mysigt!
Mamma är (äntligen!) ledig idag. Jag älskar min mamma, hon är så häftig, så bra och världens bästa!

Solen skiner idag, och nu ska jag fixa i ordning mig lite och gå ut i trädgården.

Hörs senare, kram!




Skolavslutning '09

Slängde ihop en söt skolavslutningsoutfit.
Det är bara en klänning på bilden, bara att den vänstra bilden är bak och den andra fram på klänningen.
Klänningen är från Topshop och går på 28 £, ballerinaskorna är från H&M och blir dina för 129 kr.
Till detta blir stora lockar i håret hur fint som helst och lite smycken.  


Inte min bloggdag...

Hallå allihopa!

Idag sov jag ut till klockan tio, superskönt! Efter ett tag åt Isak och jag frukost och fågelskådade från köksfönstret. Hehe.
En stund senare tog jag en joggingrunda och njöt av vårsolen. Duktigt!
Sen åt vi lunch, pyttipanna, hade inte så mycket matlust då eftersom min frukost blev ganska sen.

Jag tog ut Jaga på en promenad sen, vi gick runt i skogen och ner till sjön, min lilla snuff.  
Hämtade in lite påskris och satt i fjädrar. Nu är det i alla fall liiite påskstämning här hemma.
Jag vet inte alls vad jag ska skriva om mer, inte min bloggdag idag...

Pussar!


Såhär kan min frukost se ut. Rostad macka med ost & marmelad, mjölk & flingor och ett glas juice..


Älskar den här kikaren! Tittade upp mot månen med den en kväll, och jag kunde liksom se "hålen" på månen...! Jag var helt fascinerad och bara stod och tittade hur länge som helst.





Melissa Horn

Denna sjönsjungande tjej kanske kommer till Eksjö stadsfest '09, vad jag har hört i alla fall. Hur som helst så har hon väldigt vacker röst! Lyssna och njut.


bakelser och badminton

Hej på er!

Vädret har inte varit så skönt idag. Regnigt och grått, och solen har väl inte tittat fram någonting?
Mormor och morfar var hos oss idag med och gjorde lunch. De hade även med sig bakelser som de hade varit och köpt på Lennart´s konditori. Isak och jag åt prinsess- bakelser. Samma sak som prinsesstårta fast i utskurna bitar. Jag älskar marsipan, så det var gott!

Efter fikat gick jag ut på en promenad med Jaga. Ut till stora vägen och tillbaka runt badplatsen. 
Vid tre-tiden kom pappa och hämtade oss här hemma och så åkte vi till i12 för att träna.
Värmde upp med lite badminton i en timme ungefär och sedan körde vi våra pass på gymmet.  Det var jätteskönt!
Sedan kom mamma och hämtade oss, och så åkte vi till Hemköp och handlade grejer till kvällsmaten- toast! Mitt förslag. =) 

Vad har ni hittat på idag?
Kramar!




På gymmet idag.


Stötte på dessa trevliga figurer ute på promenaden. Haha!




Min fläta som suttit i inatt. Slarvigt men snyggt!



En trött liten Ellen på det varma toalett- golvet imorse.






 


 

Studsmatta!


Kvalitén är inte den bästa! (jo, det är jag som hoppar..)

Tisdag- plugg & bakning

Dagen har ägnats åt plugg och bakning.
Satt och pluggade i en timme typ, så nu är jag klar med våran rese-uppgift. Man skulle nämligen skriva om en resa på 30 dagar och sedan översätta allt till engelska. Det känns skönt att det är klart! Och min sockerkaka jag bakade blev jättegod.

Mamma hade sett något ligga på vägen när hon åkte till jobbet. Hennes tanke var att den var en utter, men sedan tänkte hon "äh, det där måste ha varit en stock eller något". Men i Smålands- tidningen idag stod det att de hade hittat en utter på vägen mellan Sävsjö och Sjövik (där mamma hade åkt och sett den) som hade rymt från något ställe, för den hade typ ett koppel på sig. Så det var den uttern mamma hade sett alltså..

Hoppas ni haft en bra dag. Kramar!


Plugg..


090407

Hej allihopa!

Idag vanknade jag vid 10- tiden, jätteskönt!
Mamma och Peter jobbar idag, så mormor & morfar är här och har gjort lunch åt oss. Morfars pannkakor, de är omtyckta! Mmm.
Isak och jag har varit ute och hoppat studsmatta och spelat tennis. Tennisbollen flög in i hagen några gånger, och när jag skulle hoppa över taggtråden trasslade jag in mig och fastnade med byxorna, haha.

Hörs senare, ha det fint!

Hemma på landet!

Vilken bra dag!
Började med att jag mötte upp Antonia i finlandsparken och sen gick vi en sväng på stan och tittade runt i lite affärer. Efter det gick vi hem till mig och fixade fika, kladdkaka och lättdryck, och så packade vi min väska och drog ut på lite picknick. Vi gick till Sjöängen och bredde ut filten i solen under en björk som vi sedan klättrade i, hehe.
Efter ett tag blev det lite kallt och blåsigt, så vi drog hem till Antonia och där åt vi nudlar, spelade kort och bara hade det allmänt trevligt!

Vid två-tiden skulle Antonia gå o klippa sig, så jag följde med henne och det blev skitsnyggt, verkligen!
Sedan gick vi hem till Antonia igen, och solade lite på deras balkong och så. Sen skulle jag hem för att mamma skulle komma å hämta oss.
Nu är jag hemma hos mamma på landet. Vi har satt upp våran stora studsmatta och hoppat på den och så har jag planterat paprika.

Snart ska jag hoppa i säng & lägga mig o läsa i Vargbröder.
Godnatt!

måndag 6:e april

God morgon!

Nu har jag gjort mig i ordning och ätit frukost. Vaknade ganska tidigt idag så jag låg o läste i min bok, "expert på ett rodna".
Jag ska möta Antonia i Finlandsparken när jag är klar, så förmodligen är vi ute i det fina vädret och har det trevligt!

Visst är det skönt att det fina vädret är tillbaka? De säger att aprilvädret är så varierande, och att temperaturen ökar snabbast denna månad. Ena dagen kan det vara hettande sommarvärme och andra dagen regn, hagel och vinterkyla. Men tänk vad skönt att inte ha 30 grader året om, som andra i vissa länder får stå ut med...

Ha en bra dag, så hörs vi senare. Kramar!



Husmor

Jo, rubriken säger det mesta. Jag har städat hela lägenheten! Dammsugit, dammat och våttorkat... och tjänat lite extra stålar!
Sedan tog jag en sväng till Hemköp för att handla. Jag behövde bara ägg till min kladdkaka som jag precis har bakat egentligen, men jag passade på att handla resten som stod på listan här hemma- en hel del.
Okej, jag tog cykeln bort och började plocka i allt som stod på listan, men efter ett tag så kom jag helt plötsligt på att jag hade glömt kortet (som man handlar med då). Så jag ställde ifrån mig korgen och körde hem igen, och ställde mig framför pappa och sa:
- Det är inte så lätt att handla utan kort!
Fast jag sa det med lite ironi, så jag var ju inte arg på något sätt..  sen drog jag tillbaka till affären och handlade klart.
När jag kom hem skrek jag: "åh vad jag är bra, jag är så jävla bra!". Och pappa och alla andra här hemma bara tittade på mej, och han sa "det är ju bra att du säger så, Ester!". Hahaha.
Nu har jag bakat världens finaste- och förmodligen godaste kladdkaka. Men innan jag smakar på mitt mästerverk, ska jag äta lite kvällsmat.
Imorgon ska jag träffa Antonia, det ska bli jättekul! Det var ett bra tag sedan vi var.

Hoppas eran dag varit fin! Pussar ♥


Mums!

Lily Allen




Inget bad för mej...


Jag ångrade mej och stannade hemma.
Istället ska jag nu roa mig med att baka något gott, ta en joggingrunda runt dammen och städa. Eh, ja det sista lät kanske inte lika kul, men pappa sa att jag får en slant för det. :) Ikväll ska jag på bio, förhoppningsvis. Men de flesta har ju sett den, så är det någon som vill gå med mig..?

Det är så skönt att det är påsklov. Påsken är så himla mysig på något sätt.. men det konstiga är att vi firar att Jesus dog. Varför, egentligen? Jag älskar våren, alla vackra fjädrar i alla färger, söta kycklingar, goda påskägg och gemenskapen!

Juste, ser ni min nya header? Jag försökte få till den flera gånger.. den blev ganska liten, jag ville ha den större, men just nu får den duga.

What you find today?


Älskar't ♥






090405

Godmorgon allihopa!

Jo, UKM igår var helt okej. Banden som spelade var Pearline, Breakdown och några mer som jag inte kommer ihåg namnen på. Sen var det ju också duktiga Adam som sjöng Jazon Mraz- I'm yours och spelade gitarr och en annan nervös kille som sjöng acapella.
Anyway, vi var inte där inne så mycket, vi gick mest runt på stan och sen kom jag hem vid elva- halv tolv.

Nu har jag ätit en stor frukost med ägg. Idag ska jag nog följa med och bada i simhallen, tror jag, och ta en skön bastu efteråt! Sen ikväll kanske jag går och ser på bio. "I taket lyser stjärnorna".

Ha en bra dag, så hörs vi senare. Pussar! ♥

Njut av solen!

I förmiddags var pappa, Isak, Hugo och jag å fikade på Café. Mysigt värre!
Ikväll ska jag som sakt på UKM- festivalen. Jag ska gå med Emmy, Elin och Linnea.

Pappa och jag var på gymmet en sväng och där ligger lokalen där UKM ska vara. Så jag kikade in, och en stor scen var uppbyggd. Det blir nog skitkul!
Efter träningen åkte pappa och jag å handlade. Fläskfilé, champinjoner, paprika, bacon m.m till att grilla- årets första grillning! Och till det ska vi ha Tzatsiki, åh, jag älskar det!
Efter maten ska jag duscha och fixa i ordning mig, för sen ska jag möta upp tjejerna på stan!

Nu måste jag hjälpa till med maten.
Ha en fin eftermiddag/kväll! Pussar ♥


Utanför mitt fönster imorse. Där ligger Smålands- tidningen.




090404

Godmorgon!

Såg ni Talang '09 igårkväll? Jag måste säga att den där killen som sjöng acapella var riktigt duktig, vilken röst! Han gick ju såklart vidare.
Nu har vi påsklov i 10 dagar, gud vad skönt! Idag ska solen titta fram hela dagen på en molnfri himmel, och 15 sköna plus grader!

Sen ska vi ut i parken och spela brännboll. Kulkulkul!
Blev så sugen när jag läste att Dollyblond hade bakat kladdkaka, så det kanske jag också gör lite senare, mmm!

Ha en fin dag läsare! ♥


Bild: google

UKM!

UKM är förtkortning av "Ung kultur möts".
I Eksjö hålls en UKM- festival imorgon klockan 19. Där uppträder talangfulla (?) ungdomar och det är gratis entré. Skulle vara kul att gå! =)
Nu har vi i alla fall ätit middag, kycklingfiléer inlindade i bacon, jasminris och pappas hemmagjorda (supergoda) currysås!

Ikväll går första visningen av "I taket lyger stjärnorna" här i Eksjö. Den vill jag se!



I taket lyser stjärnorna

Jenna är fjorton år och borde bara behöva oroa sig för brösten som aldrig växer, varför hon inte är lika populär som Ullis-Knullis och hur hon ska få Sakke snygg snygg snygg att bli kär i henne, eller åtminstone upptäcka att hon finns. Men hemma hos Jenna finns en jobbig mormor och en älskad cancersjuk mamma. Och i Jennas ficka ligger en bortglömd dikt: "Om du dör mamma, då tar jag livet av mig".

I TAKET LYSER STJÄRNORNA är baserad på Johanna Thydells August-belönade bok som sålts i över 100 000 exemplar
.





PÅSKLOV!

Hola!

På handledningen hade vi rörelse, så då var vi ute och spelade fotboll.
Och sen var det konsert. Det var ett band som spelade polka, det var jättefin musik, men det blev kanske lite tjatigt framåt slutet.
SO- provet gick väl ganska bra. Borde kanske övat liite mer, jaja.
Imorgon är det UKM, tror jag det hette. Det är en ungdoms-festival som det är gratis inträde på. Vet inte om jag ska gå riktigt, men det skulle väl va kul!

Ha det bra!
Så hörs vi.


Dagens:

Svart klänning/tunika
Jacka
strumpbyxor

fransväska & spetstights

Har fått en liten cykelrunda nu. Först till Intersport där Isak skulle titta på ett par nya skor. Men där hittade han inga, så istället åkte vi till Sandins, och där hittade han ett par snygga street-dojjor i alla fall!
Sen gick jag in en sväng på JC, och tittade på en snygg, grå fransväska och ett par spetstights.
Har skickat hem mitt 150- kronorspresentkort från gratis kläder nu, så jag ska nog köpa spetstightsen... de blir snygga till min svarta kjol jag gör i slöjden!
Efter middagen drar Isak och jag till gymmet, det var en vecka sen sist, så nu ska jag komma igång efter förkylningen!
Och nu måste jag plugga till SO- provet vi har imorgon, wish me luck!

Pussar!

Grattis på 19- årsdagen, Johannes!

Idag hade vi matteprov, och det gick ju ganska okej, det jag hann göra i alla fall... inte klar än.
Slutade vid två, och det är ju alltid skönt! Gick hem och har precis ätit en skål yoghurt med bananbitar.
Och nu vill jag ju bara gå ut! Men vad ska jag hitta på ute..?

Ta hand om er!





Fick lyssna på Julieta Venegas- Me voy, idag på spanskan.
Lite söt video, ju.

SO- plugg

Varför kan man inte få vara frisk nu när vädret är så strålande vackert?!
Jag är helt rostig i luftrören och fortfarande förkyld. Jag har ju inte tränat på ett tag nu på grund av det, gaaah!
Well well, har pluggat lite till SO- provet (judendomen) och lyssnat på musik, Lily Allen och Taylor Swift bl.a.
Nu vill jag bara hoppa i säng och sova mig frisk! Imorgon är det ju torsdag, och då brukar ju vanligtvis Moa och jag jogga, men det går ju inte om jag är förkyld... :/ Skit också!

Sovgott och njut av vårvädret, blir lika fint imorgon!


 

090401

Hej vänner!

Vädret är fantastiskt!
Drar nog ut i solen och pluggar sedan, eller en promenad ska det i alla fall bli.
Klassen hade möte med rektorn idag, alltså, våran klass har varit ganska stökig, men det har blivit bättre..
Min kjol är nästan klar, det är bara några få detaljer som ska dit, jag har tillochmed testat den, och den blir kanonfin!

Har ni blivit lurade idag?

Ha det fint!
Kramar ♥




Man blir glad av detta fantastiska väder, right?

*pusspuss*

RSS 2.0