Trivselkväll i hembygdsgård

Goddag!

Igårkväll var mamma och jag iväg på en trivselkväll på en hembygdsgård en liten bit hemifrån bara. Grillarna där tändes runt halv 7 på kvällen, så vi kom dit då ungefär. Vi hade precis ätit middag innan vi åkte, kyckling med färskpotatis och Café de Paris- sås.
Men vi tog ändå med ett paket bratwurst som vi köpte på Lidl under dagen och Coca Cola att dricka. Men mamma och jag delade på en korv, hehe. Sedan fick vi smaka lite sallad av våra grannar. Såg rätt fattigt ut att sitta och dela på en korv, haha. Men vi var rätt mätta. Och vi åkte mest dit för att vara sociala med alla grannar som bor här runtomkring. Hade inte träffat många av dem alls. Men jag som har lite sådär social fobi, inte direkt kanske men jag har rätt svårt för att gå runt och hälsa på varenda en. Tycker det är rätt jobbigt...
Sedan var det en trio som spelade där kl 8. De hette "Tjalle Tvärviggs Trio". Tre gubbar med gitarr och med sköna texter i de härliga sångerna de sjöng. En brasa var tänd och det var skön stämning i huset där. Må- bra- låtar, tyckte jag de var. :D
Sedan blev det kaffe och kaka. Fanns att välja mellan två olika mjuka kvadratkakor med antingen blåbär eller röda vinbär, tror jag det måste ha varit. För jag har smakat de innan, för ett bra tag sedan, och de är så goda!

Vi åkte hem runt halv 10. Hängde vid datan på msn tills jag bäddade med nya lakan i min säng och la mig runt halv 2 inatt. Vaknade upp, eller blev väl väckt rättare sagt av mamma, runt kl halv 11 idag. "Ester, klockan är halv 11 nu!". Okej, det kunde varit skönt att få sova tills jag vaknar, men visst vill jag kan sova bort halv dan heller. 


Jag har tömt min mobil på drygt 1000 foton nu! Så har en del att ladda upp om jag känner för det.
Någon gång i skolan, tror det är någon dag i februari. Känns som att det ha varit min födelsedag faktiskt. :)


 


Oh oh oh-troligt!


Jag vet inte vilket datum det är idag- den här datan har ställt in sig på den 31:a december 2001.. (?)

Hej!

Nu är jag hemkommen, det var ett tag sedan nu, men i alla fall.
Det gick rätt fort att åka med tåg + buss hem från Kalmar till Eksjö. Bytte till buss vid Vimmerbys resecentrum. Eftersom att jag aldrig åkt tåg eller buss själv på det sättet (åker ju skolbuss, men det är en helt annan sak), så var jag lite förvirrad.
Agnes berättade att tåget ändrar riktning liksom, vid något ställe. Och då det gjorde det så satt jag först baklänges, men sedan blev det liksom i rätt riktning med det hållet jag satt åt. Och då försökte jag få ihop hur det kunde bli så, men fick inte till det. Hur kan det bara ändra riktning sådär? Är jag på fel ställe, är det inte här jag ska vara nu? Aaah..! Men äh, det var ju samma tåg, bara en annan riktning. Bara jag som triggar upp mina förvirrade tankar om förseningar, att jag ska missa något och sådär.
Sedan när jag skulle byta från tåg till buss på Vimmerbys resecentrum så var jag lite förvirrad.
Gick en sväng på toa. Började leta efter hållplatsen där min buss skulle komma. Men skyltarna sade inte ett piss! Kom tillslut på att jag kunde se efter på min bussbiljett. Tadaaam! Buss numero 857, that's it!
Den kom bara någon sekund efter att jag listat ut hur jag kunde få reda på vart den skulle pysa till. Typ. Bussar pyser ju en aning då de stannar till.

Min mobils täckning dog på tåget. Då jag skulle svara på ett sms från pappa.
Den är nog fortfarande död, och glömd hemma hos Hugo. Berättar varför jag hängt med världens goaste pojk en bit ner i inlägget..
Då jag anlände vid Eksjö jvstn, så stod papsen där och väntade med bilen. Min pappa är tankeläsare, har jag konstaterat. Jag har nog ärvt lite utav den förmågan, för jag har en tendens att kunna intuitionera olika händelser sådär och känna på mig saker. För papsen stod nämligen och väntade på mig vid stationen, med bilen.
"Hej Ester!", utropar han glatt och högljutt. Min fina, positiva och energiska pappa! Alltid något på g när det gäller honom. Det bar nämligen iväg till Family House rea därefter.
"Kolla om du hittar några toppar eller så, Ester." Jag kikade runt, och med mig hem följde en längre topp med ett mönster av stora sexhörningar i färgerna cerise, grått och mörkgrått, två par fina linnen med fickor på sidorna och knappar över bröstet, i svart och vitt och ett par örhängen i form av peace- märken med bling bling på. Jag är nöjd, alltid kul med lite nytt! :)

Ikväll satt jag "barnvakt" åt goa Hugo. Pappa gick på bio med Cilla ikväll, så var med Hugo hemma hos dem en stund. Hugo spöade mig i vändtian några gånger, och jag fick några revanscher, vi tittade också på en film som pappa hyrde åt oss, den otecknade Alice i underlandet. Som jag sett på 3D bio innan, men Hugo hade inte sett den.
Saknar min Hugo, och finaste Cilla! Underbara människor. ♥

Ska väl snart hoppa i säng snart, för msn verkar inte fungera ikväll på den här datan.
Jag har fixat lite nu, när jag kom hem till mamsen och Isak (mysigt!), som att ha packat upp lite grejer från min flyttar- bag och sedan har jag vattnat mina orkidéer. Blev så glad när jag såg att en vit blomma grott ut från en av växterna. Flyttade den som såg risig ut, från det varma, soliga fönstret till det mer skuggiga och kamouflerade fönstret för ca 3 veckor sedan, vilket har gjort susen! För nu är bladen till största delen gröna och fina igen.

God natt!
P.s. råkade justera texten i inlägget så att den blev fet, går inte avmarkera B- knappen. Men shit the same!


Mobileblog. Tjo! Jag ligger inne på min s...

Mobileblog. Tjo! Jag ligger inne på min sida av bäddsoffan där vi sover inne i gäststugan. Jag tar en powernap efter denna varma dag med poolbad och solande i trädgården. Är rätt så färdig av solen, mör och trött. Vi var och handlade för en stund sedan. Lite grönsaker och sådär till middagen. Det blir hamburgare. :-) Agnes och jag bakade en jättefin och god kladdkaka tidigare idag. Till den gick vi och köpte två glasspaket, gräddglass med jordgubbssylt och med krossad choklad i den andra. Vi fikade med den sedan och jag drack då kaffe till, såklart! Men jag klantade mig och råkade spilla ut en massa kaffe sedan. :-P Nej men nu ska vi köra Guitar Hero. :-D jag ska sjunga, det blir "some might say" med Oasis. :) sjöng den igår, och den var nice! ;) Puss.


Autumn Vibes

Svarta boots med snörning, 499:- DinSko.
Svarta sammetstights, Monki.
Khakigrön skjorta, 99:- H&M.


100726

Hallå!

Denna måndag startade väl runt 3 på morgonen, då vi lade oss i gäststugan till deras stuga. Vi hade myst lite vid datan, typ. :p Tiden bara rinner iväg under kvällen och natten!
Vi var rätt trötta, eller vi började väl bli det igen, för när man sitter uppe sådär så blir man övertrött för en stund innan man liksom får nya energikickar och orkar hålla igång igen.
Men vi ställde alarmet på min mobil så att vi sedan kunde vakna upp kl 10 till låten "Last of the american girls" med bästa Green Day. :D Så det gjorde vi ca 7 h senare.

Vi gick in i den större stugan och gjorde oss iordning och åt frukost en liten stund senare. Blev en skål med banan/limefil och special flingor, en rostad macka med bratwurst, ett glas med lättdryck (fanns ingen juice, men det är bara en vana att jag dricker juice till frukost, så det funkade helt klart) och kokt ägg. Och såklart en kopp kaffe på det! :)

Igår började vi snacka om att åka in till stan idag, om vädret blev lite halvbra och sådär så. Det var väl rätt skönt i luften i förmiddags då vi åkte inåt, men ändå, vi gjorde stan ändå (läs: köpcentret Baronen). Där gick vi runt och kollade i olika smyckesbutiker som Glitter, Ur&Penn och Guldfynd. Det var rea på typ alla tre butiker.
Sedan gick vi också in och kollade på New Yorker och Gina. Jag kollade efter någon fin ring, men hittade in direkt någon jag fastnade för. Så istället tittade jag efter örhängen och hittade två fina par inne på Ur&Penn! Det ena paret var två vackra ugglor i silver med kristallögon. De kapade jag på rean för 20 spänn! Sedan hittade jag ett par svarta örhängen i form av stjärnor, ca 1 centimeter i diameter. De var inte på rean eftersom de var nya i butiken, höstomgången, typ. Så de gick på 39 kronor. Men rätt bra pris ändå!

Sedan kapade jag också ett linne på New Yorker. Ett vitt med tryck (det står "Team Doctor" på bröstet och sedan är det en våglinje som mäter pulsen mellan en bild av ett hjärta och en fotboll på andra sidan) i storleken XL! Jag har vanligtvis S/M, men det linnet fanns bara i XL, och då jag testade det så såg det rätt OK ut, kanske lite pösigt men det funkade! Det gick ju bara på 49 spänn så! :D
Sedan fick vi varsin slush från någon leksaksaffär på köpcentret av Agnes snällaste pappa. Fanns goda smaker där i alla fall! Som melon, jordgubb, mango och blåbär. :D

Ni kan läsa ett av Agnes längsta (om inte det längsta?!) inlägg på hennes blogg, om vad hon köpte idag, här: Agnes inlägg om dagen idag. :)

Ikväll har vi grillat. Tillsammans med Agnes väldigt trevliga föräldrar, hennes söta lillebror och hennes morbor.
Det blev någon storts stek, potatiskroketter, en massa stekta grönsaker typ, sallad, champinjoner och sås. Mums! :D

Nu sitter vi vid varsin laptop och chillar i soffgruppen. Hennes lillebror satt precis igång Spider man- filmen, den första.
Kanske får se den filmen jag tog med mig, "Det stora blå", imorgonkväll då. Agnes ville ju se den, eller att jag tog med den i alla fall. Hehe :p

Tåget går från Kalmar station kl. 12.34 på onsdag, och sedan fortsätter hemfärden med buss från Vimmerby kl. 14.18. Sedan kanske tåget är någon minut sen hit och bussen någon minut dit. Men i alla fall, de är cirka- tiderna, helt enkelt!

Nu ska jag ge toaletten ett besök innan jag slår mig ned lite bekvämare i soffan framför Spider man! Hell yeah! ;)

Trevligt kväll! Kramar.





Música


Är inte så mycket för sån här musik egentligen, eller jag lyssnar ju inte på det så.
Men den här låten är riktigt fin, texten är fin och när Veronica Maggio sjunger i den här låten så är det ju lite perfektion över det hela (med tillgjord röst för det mesta, men det tycker jag är rätt nice).




Har inte direkt läst igenom hela texten och lyssnat in den ordentligt, men den är säkert bra. Låten låter ju bara jäkligt bra, så därför lyssnar jag.

Autumn of H&M

Jag beställer typ alltid kläder från H&M, till varje säsong, typ sommar och höst. Jag föredrar att klicka hem kläder genom nästhopping, allra helst från H&M! Att gå runt i affärer och att ställa sig i provrum är inget för mig! Det kan gå ibland, men jag blir bara nervös och förvirrad, typ.
Så, nätshopping in my ♥.

Nu ska jag pula ihop ett collage, typ, över kläder och prylar jag gärna skulle vilja klicka hem ifrån H&M's höstiga kollektion!



100725

Hej!

Vi anlände vid Agnes stuga här i Kolboda, ca 2 mil utanför Kalmar, för drygt en timma sedan.
På vägen hit stannade vi till vid ÖoB för att Agnes pappa behövde några grejor där. Då passade jag på att köpa ett Dove- balsam, ett paket med 10 stycken AAA- batterier till min massageapparat och ett paket Shift- tuggummin som går från hallon- till mintsmak. Jag tuggar ett sånt tuggummi nu, och smakerna liksom blandas ihop tillslut. Nice surprise! :D

Vi har ätit stekt potatis med kokta morötter och blomkål, falukorv och en sås till. Det satt fint!
Det regnade då vi åkte hit i bilen. När vi kom till Eksjö efter bilfärden från Lysekil så regnade det i Eksjö, det var under eftermiddagen, sedan fortsatte det att ösa ner under kvällen och när jag vaknade imorse så regnade det fortfarande. Men nu har det nog slutat regna och det har klarnat upp lite.

Just nu sitter både Agnes och jag vid varsin laptop i knät. Jag i ena änden av soffan och Agnes i snurrfåtöljen.
Vi är osociala för en stund, spelar varsin låt varannan gång på Spotify och chillar.
Kanske ser någon film ikväll, inget planerat, men med tanke på vädret vore det mysigt! Jag har med mig en film som Agnes önskade att jag tog med. Den heter "Det stora blå", och eftersom det är våran fim liksom, ingen hyrfilm, så har jag ju sett den. Det var ett tag sedan jag såg den, men den är väldigt bra!

Jag ser rätt postivit på vädret just nu. Inomus-i-sommar-stugan-chill är väldigt mysigt och jag har min lingonvecka just nu, så skönt att det inte är soligt och varmt, blir ju inget bad då heller, vilket kan vara skönt att slippa, även att jag kan bada ändå med den där "proppen" som typ pappa (eller män i allmänhet, kanske?) kallar den som gympalärare i simhallen. "Det är bara till att stoppa in en propp!". :p
Men jag tycker det känns rätt riskfyllt att bada med propp, så.

Ha det bäst, utan protest!

Det stora blå




Gbg den 1:a augusti!

Den första augusti åker mamma, Isak och jag till Götet för att gå på Liseberg och sova en natt på hotell. Ska bli jättekul! :D
Sedan ska Isak till Lysekils hockeyskola igen för att medverka en vecka till. Då får mamma se hur den fina staden Lysekil ser ut, vilket jag tycker ska bli riktigt kul! Vi sover kanske en natt där också, om pappa har sängplatser på det stället han kommer hyra då.
Sedan sade mamma: "Vi kanske fortsätter till någon annan plats i Sverige sedan. Man vet aldrig...".
Åh, jag skulle gärna vilja åka en extra tur på hemvägen, se hur delar jag inte sett av Sverige ser ut! Jag har inte varit längre norrut än typ Uppsala tror jag, vad jag vet. Så jag sade att jag gärna ville åka uppåt landet.

Något jag har att se fram emot! Woho! :D

Jag har aldrig testat åka Balder innan, så det kanske blir något med det i år, om jag pallar. ;)
Men ser fram emot att åka Flumride, Uppsvinget, Lisebergsbanan, radiobilarna och Colorado! :D
Oj, jag ser att Rainbow är med på bilden där.. Var det inte den som typ kraschade?!
Blev bara någon Lisebergs- bild från google som jag tog.

På resande fot

Hej bloggen!

Nu är vi hemma från Lysekil.
Vi har haft det väldigt bra och riktigt skönt! Agnes och jag spatserade runt i typ hela Lysekil kändes det som, handlade och köpte glass m.m. Och i torsdags vandrade vi bland de röda klipporna på Stångehuvuds naturreservat. Fantastisk plats!
Blev faktiskt inget bad alls i havet. Brännmaneterna dominerar, men på en av badplatserna där, Pinneviksbadet, där tror jag inte det finns så gott om dem. Men det var en bit ifrån där vi bodde, ligger vid Stångdehuvud. Vi badade aldrig där. Men vi hade kul ändå!

Imorgon bär det av till Kalmar, till Agnes stuga i Kolboda närmare bestämt. Det blir trevligt!
Vi åker med hennes pappa dit, och sedan åker jag själv hem på onsdag med tåg + buss.
Hoppas på något dopp i havet då! Det verkar inte finnas så många maneter där enligt Agnes, vilket är tur!

Ha det!


Packat om bagen sen Lysekil med lite nytt och fräscht till Kalmar.
Ignorera minen, tack! :p

Hej från Lysekil! Mobilbloggar nu igen. Ig...

dsc02919 (MMS)

Hej från Lysekil! Mobilbloggar nu igen. Igår när jag Mobilbloggade så satt Agnes och jag på en bänk på sidan av en gångväg då vi var på väg till middagen. Men det var en stund kvar tills vi skulle äta, så vi tog en paus och bloggade lite. Vi hade legat ca 2 h nere vid Långeviks strand. En hyfsat fin badplats. Väldigt höga klippor runtom den, vilket är fint. Men det blev inget bad p.g.a alla dessa brännmaneter i havet! Vi gjorde flera försök med att gå ner vid 3 olika stegar, men det gick inte så bra... Hehe :p Idag skiner solen och det är väl säkert strax under 30 grader i solen. Puh! Vi sitter just nu i en park här i Lysekil, där ett band spelar på en scen. :) "Parksnäckan", så står det på scenen. Just nu spelar de sin sista låt för idag, "walking in Memphis". :-D De har också spelat o sjungit bl.a GaGas "Paparazzi", "I'm yours" och "Hey there Delilah". Fint! Annars idag har vi gått runt på stan och fixat lite, köpt en film var på Hemmakväll då vi lämnade Farsan. Min heter "young people fu**ing", haha! Jag är ju som jag är. ;) Och Agnes heter "Syster och bror". :) Dagens dåligaste är att bankomaten på Nordea är mongo så att Agnes inte kan ta ut pengar! Hon vill ju köpa ett till spel, Knäppgök denna gång. Får se om vi kan fixa det imorgon, då Nordea är öppet. För de stängde kl 13. Vi hörs! Peace out.


100720

Hallå igen bloggen!!

Nu är vi hemma i lägenheten, eller vi har varit det ett tag nu då.
Maten smakade okej, det var panerad fisk med potatis och en sås som smakade rätt bra! :)
Jag har duschat och Agnes har kollat upp vilka filmer som går på TV ikväll. Men det verkar inte vara några sådär speciella, inga jag känner till i alla fall. 

Vi funderar på att kanske gå ner mot havet lite senare, då de mörknat en aning. För vid en asfalterad gångväg mellan två berg/höga klippor, så är det som lampor på sidan om den vägen i marken. Vore riktigt mysigt att spatsera där om de är tända ikväll!

Annars får vi se vad som händer. Jag antar att vi har det trevligt med kortspel, som våra nya Våghals och Intim, Petsson & Findus- kortspelet eller typ Vändtian och Ägget med den vanliga hjärterspaderklöverruter- kortleken.

Ni får ha det så bra tills vi höres nästa gång!
Peace out!

Säger grattis på födelsedagen till min vän Erik idag! =)

Hej! Mobilbloggar från Lysekil. Vi har d...

Hej! Mobilbloggar från Lysekil. Vi har det väldigt bra här. I söndags kom vi hit runt kl 13, och samma dag gick vi runt i den fina staden, så att Agnes fick se mer av Lysekil. Vi checkade av två spel vi ville ha inne på Bokia, dessa planerade vi att köpa dagen efter, igår då, och hoppads att de två unga killarna i kassan inte skulle stå där då vi köpte dem för min skull. Då mitt spel hette "Intim". Hehehe ;) Lägenheten vi fick, en som vi hyr av ett par som bor över oss, eller hockeyskolan gör väl det åt oss för vi betalar ju inget, är väldigt fin! Det är som en underjordisk lägenhet i deras källare med kök och ett litet matrum där man äter vid ett mindre bord med två stolar och en soffa, en fin toalett, en tvättstuga med dusch och en låst bastu finns där också, två sovrum- pappa har det med en inte så bred dubbelsäng, skrivbord m.m. och vi har det med två enkelsängar, skrivbord och TV m.m. Vi är jättenöjda! :) Bajs!!! Jag hade typ skrivit drygt dubbelt så mycket som det jag skrivit hittills, men så bara dog mobben en stund, blev svart som kol på skärmen, panik! Och allt sparades inte... :@ Men nu ska vi äta med hockeykillarna i en skolmatsal där vi bara äter middagarna (frukost hemma, lunch äter vi inte direkt, blir typ brunch när vi vaknat, och kvällsmat äter vi hemma) fisk blir det idag. Den sägs vara god i alla fall. Nu är vi här, nyss ingångna i en mystisk korridor, nej men en dörr från matsalen, i en skola där vi ska hitta en toa, ehe :p Men vi hörs :)


Sjukling

Hej på er!

Jag har gått o blivit förkyld och en aning febrig också... Varför just nu?!? Det bär ju av till Lysekil i övermorgon! :o
Fast efter att ha svalt ner två alvedon så känns det bättre. Febergraderna har sjunkit, men jag är fortfarande förkyld.
Även om jag känner mig såhär i övermorgon så måste jag hänga med! Agnes ska ju med i år och allt, då kan jag ju inte stanna hemma! Men får hoppas jag piggnar till, tajmar sådär perfekt.
Kan vara så att AC:n i bilen orsakat min förkylning, skulle kunna vara så. Annars har jag ingen aning om var den kommer ifrån...

Jag började må dåligt igår under förmiddagen, var det nog. Pappa ringde och sa att det nya gymmet var färdigt.
Jag bytte om och skulle cykla dit. Men då kände jag att jag inte mådde speciellt bra, så jag skippade, vilket var tur.
Lade mig riktigt snorig igårkväll/tidig natt. Vaknade upp rätt täppt i näsan och kände mig varm och sådär.
Så idag blev det inte heller något gym, jag gled runt här hemma bara. Deppade lite, lade pasians, läste och chattade.

Nu ikväll känns det bättre. När jag fått i mig två alvedon, två hamburgare och Cola. Det finns ju smågodis också, som jag plockade i då pappa och jag var på Willys innan. :D Men får se om jag känner smaken, för annars känns det riktigt onödigt att äta godis! :p

Kanske uppdaterar något imorgon. Skriver hur läget med mig är då och sådär.
Hoppas allt är fint med er! Kram.






Vote!


100715

Hallo!

Igårkväll kom vi hem ifrån stugan i Halmstad.
Det har varit väldigt skönt där nere vid västkusten. Låg nere vid stranden då det var väder för det, och det vill säga måndag och onsdag. Det är ju en riktigt fin sandstrand där nere, som är ca 3 km lång! Under måndagen låg vi vid Ringenäs och under onsdagen på ett annat ställe, typ raka vägen ner från området där stugan ligger, Frösakull heter det.

Under måndagkvällen gick vi ner en sväng till havet. Och efter en stund började himlen bli orangefärgad och ett blixtparty bröt ut över horistonten. Ljudlöst, eftersom att det säkert var en bra bit bort över havet. Det var hur häftigt som helst! Vi var helt fascinerade allihop, och bara satt där och väntade på att nästa blixt skulle komma. Och mellan två blixtrar så räknade jag, blev till 76 sek innan det kom en igen. Och efter det räknade jag igen, och då blev det 76 sek igen. Lite kul!

Vi var inne i stan i tisdags också. Gick runt lite, köpte pastarätter på en pastavagn. Jag tog en köttfärssås.
Har haft det bra! =)

Idag har jag varit hos tandläkaren och fått det fixat i min oral. Nej men, den saken jag hade i gommen, den där bågen, den tog hon bort idag. Inte meningen egentligen, men den hade gått sönder... Men det är riktigt skönt utan den nu! Kan prata ordentligt! :D Sedan fick jag ny metalltråd, nya söta gummiband i en metallicblå färg och sedan spände hon kedjan på fästet på den tanden som behandlingen går ut på. Den har kikat ut nu, äntligen! Kanske skrivit det här i bloggen redan, men ändå. Blev ju överlycklig när den tittade ut!

Har också varit på bibblan idag. Lämnade skivor och böcker, och lånade två nya böcker. Det blev "Ett litet hål i mörkret" och "Glöm mig inte". :)
Och en rolig sak som hände i kassan där, när jag skulle lämna skivorna, var att när jag gav dem till en tjej där, så hängde mina tuggummin som jag hade i samma väska med. Hon bara "är de här dina eller? Jag trodde typ att jag fick dem på köpet sådär, och kunde tagit mig ett". Haha. :p Hon är cool den tjejen, hennes stil och sådär. Och sedan är hon riktigt söt och snäll. Kommer ihåg en gång jag var där och frågade en dam som var före mig i återlämningskassan, när hon var klar och var påväg att gå utan sitte lånekvitto som satt i apparaten: "Ska du inte ha ditt kvitto?". Och då sa hon tjejen "Naw, vad gulligt av dej att fråga!", typ.
Och idag när hon skulle signera mitt häfte över vilka böcker jag läst, så såg hon att jag läst "Fallen flicka". Och började fråga mig om hur den var, för hon själv var sugen på att läsa den. Och ja, sedan sade hon lite annat. Så trevlig och vänlig så det inte kan va sant! :D

Puss hej!




Halmstad

God (GAH! Tidigt idag!!) morgon!

Jo, men idag bär det av till Halmstad om en och en halv timme, kl halv 8. Med pappa, förhoppningsvis Johannes, Isak och Johan, Bettans son. Men Bettan kan inte vara med i stugan, hennes stuga som vi lånar, för hon jobbar. Synd ju!

Vi åkte med mamma in till stan idag, då hon åkte till jobbet.
Uhh, mitt huvud var som fyllt med seg kola när jag vaknade, eller okej, jag funkade även att det var riktigt tidigt, kl 05.20 blev jag väckt. Jag hade redan packat ner det mesta som skulle med igårkväll, och jag behövde inte göra mig i ordning (det skulle jag knappt hinna ändå :p) eller äta frukost (det gör vi hos pappa strax), så jag skapade ordning på rummet, messade och lyssnade på lite musik. Ännu mer ny musik i min mobil nu! :D Lyssnade lite på Green Day, de är grymma!

Nu sitter jag på rummet vid min data hemma hos pappa. Är seg och vill bara sova, vilket jag säkert gör i bilen påväg dit. Åh vad skönt!
Jag vet inte om jag ska packa om mina grejor, eller låta det vara som det är nu. Det vill säga i stort sett alla mina klädesplagg jag använder i en enda bag + en del små neccessärer med hygienartiklar och olika produkter, smink, smycken och parfymer. AAH, jag vet inte hur jag gör!
Men först ska jag nog få i mig lite frukost. Då kanske den del i hjärnan som beslutar hur man gör, fungerar bättre. Let's hope!

Vi kommer hem på onsdag kväll igen, men jag kan nog blogga något från mobilen.
Puss och kram på er. Hoppas ni får en bra vecka!


Jag sökte på "Halmstad" på google, och tog den finaste bilden på första bildsidan.
Det är ett "blommande trift" på Tylösand.
Källan är här.



100709- Från norr till syd på cykel i värmen.

Hallå!

Jag är hemma hos Agnes, för det blir att slagga hos henne inatt. :D
Jag vaknade runt 10, messade Agnes och frågade om hon hade vaknat. Hon vaknade kanske mellan 5-10 minuter efter att jag skickat det.
Då började vi planera lite, för vi hade bestämt oss för att gå till bibblan och hänga i stan tillsammans.
Vi chattade kvällen/en bit in på natten igår och snackade om idag, men vi bestämde inte exakt tid att träffas och så.
Jag åt jordgubbar med mjölk till frukost innan jag duschade och gjorde mig i ordning.

Sedan packade jag min väska (läs tygpåse) med mina grejor, som min plånbok med drygt 100 spänn och lånekortet i, handsfree:n till mobilen, solglasögon, skivor som jag skulle lämna på bibblan, munkjacka, min "försvarets hudsalva", hemnycklar till både mamma och pappa och min bok som jag läser just nu, "Om jag stannar".
Sedan trampade jag iväg de cirka (dryga) 5 kilometrarna mot stan, eller Kaffekullen där jag skulle möta upp Agnes.
Och väl där såg jag att min väska inte längre satt kvar på pakethållaren! :o
Blev grymt förvirrad. Ringde Agnes och sa att hon skulle skynda på, men jag blev tillslut så otålig att jag cyklade ända hem till henne. :p
Sedan cyklade vi hela den väg jag cyklat tillbaka för att kika efter min väska. När vi kommit in på våran landsväg, och var i den drygaste uppförsbacken ever (!!!), så ringde pappa... Polisen hade ringt honom och berättat att de hittat min väska. Anledningen till att de ringde honom istället för mig, var att mitt mobilnummer står på pappas namn på söksajter, som eniro etc.
Så då fick Agnes och jag vända om, från norra delen av Eksjö, tog vi oss till den södra.

När vi kom fram till polishuset, så satte vi oss och väntade. Det blev min tur och jag fick tillslut min väska, som hade en fasthäftad lapp på sig där det stod "ring och tacka om du vill + ett nummer". Så jag ringde upp de s.k "svampplockarna", enligt polisdamen. Men alltså... Det finns väl inte svamp såhär års? Påstod mamma. Och nej, det gör det väl inte? Haha. Men jag ringde dem i alla fall sedan och tackade så mycket. :) Dagens fetaste ros går till dem! Generösa människor!

Sedan drog vi till bibblan. Jag både lämnade och lånade skivor med musik.
Blev med artister som bl.a Green Day, John ME, Melody Club, The Ark, Robyn, Johnny Cash m.fl.
Sedan drog vi till Willys, köpte varsin Magnum Gold, och en läsk var. För min del blev det en Coca Cola Zero, och för Agnes en Fanta Pineapple. Och sedan gick jag in igen för att köpa två minipåsar med Sourcream- and onionchips. Yum!

Sedan hörde jag av mig till mamma och frågade om vi kunde sova över och det fick vi då, brukar inte riktigt bli nekad till sånt, så. Men i alla fall. =)
Så mamma hämtade sedan upp mig där och vi åkte hem så jag kunde packa mina grejor.
Isaks kompis Fredrik som sov över hos Isak inatt, fick skjuts in med oss också.

Ikväll blir det chill med Agnes. :) Härligt!
Skulle sitta fint med ett kvällsdopp sedan, verkligen! Min kropp är alldeles klibbig efter en dag som denna, då det blev ett rejält äventyr från norr till syd på cykel!
Sedan ska vi nog åka in till någon livsmedelsaffär för att köpa lite gottis till filmen vi ska se ikväll.
Chattade en stund med brorsan nyss, och då jag sa att jag var hos Agnes och skulle slagga här, så frågade han om vi skulle se film. Och Agnes bara "jo, jag har hyrt en film, Patrik 1,5". Den har jag sett förut, och den är rätt bra! :)

Mina inlägg blir alltid så långa, haha. Men jag är då detaljrik när jag skriver, som ni säkert har märkt, ;)
Men ja, det är mitt sätt att skriva. Jag kan inte skriva kortfattat, det går bara inte. Jo, som sagt... Haha!

Ha en riktigt fin fredagskväll, kära ni! Love ya!



Me and my dear Agnes <3


Nailpolish

Blev i en aprikos-/korallfärgad ton. Lacket är från Depend (nr. 09).





Violin

God morgon bloggen!

Idag blir det väl, förhoppningsvis, så att Isak och jag cyklar och badar tillsammans vid campingen. Det ska vi ju, men alltså när jag tittar ut genom fönstret är det mulet. Det ska vara runt 23 grader och sol runt 14- tiden, så det blir nog finare, hoppas jag.
Vi tar med oss några mackor, kanelgifflar, brownies och saft, eller lättdryck med päronsmak. Blir ju mysigt! Och så tar jag med mig min bok och min nya FRIDA att läsa. =)

Isak ligger fortfarande och sover, eller kanske bara slumrar lite, för han öppnade ögonen då jag var inne på hans rum för att hämta en tröja i garderoben. Jag själv sitter här och lyssnar på violinspel. Fantastiskt vackert, så jag tror jag dör! Kanske ska satsa på att börja spela violin, eller fiol som är samma sak, istället. Ett av de vackraste instrumenten som finns! Lyssna på klippet nedan.

Jag ska ta och göra lite frukost att äta nu. Har målat naglarna och skickat in, eller svarat på en enkät liksom, för att sälja saker för WWF (världsnaturfonden). Det ha jag gjort 2 eller 3 år tidigare, men får se om jag säljer något, inget måste även om man svarar på att få hem säljarpappererna.

Ha en underbart fin torsdag!
Pussar och kramar, och en massa kärlek!


Brothers

God kväll på er!

Jag hatar att tjaffsa och bråka med lillebror. Jag säger så mycket dumt när jag är förbannad, eller jag kan göra det, vilket jag gjorde idag. Han sa väl inte så trevliga saker till mig heller. Men när storasyster vill bestämma över lillebror för hans eget bästa, som att inte äta chokladflingor till lunch, och lillebror inte lyssnar och vill bestämma och göra som han själv vill, så blir det lätt tjaffs...
Men lillebror, jag älskar dig med! <3

Jag försökte steka till omelletter till lunch idag. Vanliga med ägg, vatten och kryddor. Ville skära skinka att blanda i dem, men enligt det receptet, på franska omelletter tror jag det var, så skulle man ha fyllning i dem. Men istället lade vi bara på en skiva skinka till. Efter recept på omelletter till 2 personer blev det 3 stycken omelletter. Alltså, jaha, lite udda med 1,5 omelletter var liksom, eller hur?! Men jag kanske gjorde något fel, inte vet jag...
Men det smakade väl okej, lite för mycket salt påstod lillebror, vilket stämde.

Annars idag har jag läst en del, med musik i öronen ute i solen. Messat med den äldsta brorsan som tydligen hade åkt hem till sin studentlägenhet I Växjö där han pluggar igen, lite tidigt. Han hade studier att fixa och det skulle visst bli stressigt om han stannade tills början av augusti här. Hade jag ingen aning om ju, kommer ju sakna min fina brorsa nu!
På tal om brorsor, så var jag uppe i pappas lägenhet ikväll för att hämta mammas cykelnycklar som hamnat där, och då såg jag Johannes gitarr, eller vems det nu var, ligga på min soffa i mitt rum (brorsan lånar pappsens läganhet nu när pappa är i Leksand som tränare på hockeyskola). Jag drog fingrarna över strängarna på rad, eller hur man uttrycker det, och njöt av tonerna från den. Hörde från pappa att Johannes har börjat spela lite gitarr nu. Det vill jag med! Det har jag velat ett tag nu, så kanske skulle börja på någon gitarrkurs eller så till hösten? Det skulle jag verkligen vilja!

När mamma kom hem efter jobbet så åt vi middag efter en stund.
Isaks cykel som vi satte ut på blocket igår, blev såld idag. Det gick fort ju!
Och sedan åkte mamma och jag och hämtade våra badenbaden- stolar hemma hos Peter och sedan handlade vi lite. Eller jag gick in på Willys, skulle köpa nya FRIDA och en body lotion och sedan lite fikabröd och dricka till imorgon, då Isak och jag ska cykla in till stan för att bada. Blir nog campingen tror jag. :)

Ska nog gå och lägga mig snart tror jag.
God natt säger jag med det här!
Puss



Hangmath

Mitt hår håller på att lufttorka, jag har satt upp ett hårband för att hålla luggen borta från mitt fejs och jag är helt osminkad. Perfekt! Nu drar jag ut i hängmattan och läser. =)




Jag drog på mig mina nya jeansshorts från H&M och ett gammalt linne som också är från H&M idag.
Litte udda "outfitbild", men med den här webkameran tas bilden direkt när man trycker på bildtagarknappen. Man kan säkert fixa så att den räknar ned, typ självutlösar-grej, men ja ja, det är får funka.
BTW. Shortsen jag wearar är i sizen 38, och de är en aning stora, ser lite ut som en säck där back och de är liite stora i midjan också, hehe, men de är sköna att glida runt i här på härliga landet! Borde nog tagit en 36:a istället, egentligen. Shit the same, de är sköna och bekväma, vilket är the huvudsak!


Health

Jag tänkte tipsa om en riktigt bra blogg, som jag hittade idag, genom en spam- kommentar i någon blogg. Den heter toppkropp, och är en blogg där "kroppar möts" (bloggens, hmm.., rubrik, typ). Och där får tjejer, kvinnor, skicka in bilder på sina kroppar och skriva vad de är mest nöjda med och sådär, kanske vill du skicka en bild på din fantastiska kropp? Den bloggen är i alla fall BRA, se efter vet ja!

Jag tänkte bara skriva att jag inte tränar mycket alls just nu. Jag har inte riktigt lust, knappt alls, för att springa i denna hetta, och att gymma kan bli svårt, för gymmet har nu flyttats från den toppenbra lokalen i en i12- byggnad till Östanåskolan, Eksjös gymnasium... Så jag är inte säker på om jag verkligen kan gå dit och gymma när jag vill längre. Synd isåfall, jag tycker ju om att gymma! Bästa träningsformen ju. *Snyft*. Hehe...


100707

Hej där!

Uhh, vad kallt det är att sova i tältet under natten! Jag sov i mina joggingbrallor, t-shirt under en hoodie och strumpor, men ändå låg jag och frös i sovsäcken. Och jag som är nötallergiker, åt peanut puffs igår, vilket jag inte borde gjort! Även om inte jordnötter kanske är nötter, utan baljväxt- "grejer".. typ, så fick jag värsta anfallet inatt, det kliade som fan i halsen och jag hade lite andsvårigheter och jag fick panik! Började känna om mitt hjärta fortfarande dunkade (eehh?) och fick en känsla av att det inte gjorde det. Men så dum är jag inte, jag hade tänkt väcka Isak som sov bredvid mig, men jag tänkte att jag nog skulle överleva. Inte första gången jag fått ett sådant anfall. Mamma varnade mig för att fortsätta äta mer peanut puffs, jag gjorde inte det då, men hade redan ätit rätt många innan dess, tyvärr. Usch nej, jag ska inte äta mer nuuutttss nu!

Men i alla fall. Usch, vad obehagligt, nu när jag sitter och skriver här så känns det typ som att jag sitter på en båt, allt liksom gungar lite lätt. Shit, jag har typ svindel eller något! Hur fan kan jag ha det nu när jag sitter vid köksbordet här vid mammas laptop!??!? GAAH!
Vad är det här? :O Haha.

Agnes och jag hade ju som jag sa (läs: skrev) väldigt kul tillsammans.
Efter att vi badat med systrarna Fagerlund vid campingen så cyklade vi hem till dem sedan för att äta pizza tillsammans ute. Jag tog en kycklingsallad eftersom att jag åt pizza typ 3 dagar innan, dagen innan och en panpizza samma dag till lunch, hehe. Sedan gick vi till Willys och köpte lite godis innan vi gick bort till Rolandsdamm och chillade, lyssnade på musik och snackade. Trevlans! :)

Och igår cyklade vi in till stan igen. Då gick vi in på bibblan för att jag skulle hämta några recensionsmallar. Men jag kom ut med 10 lånade CD- skivor med musik. Och Agnes ville låna böcker, så vi cyklade hem till henne för att hämta hennes kort också. Så nu ska hon också försöka läsa 8 böcker inann den 20 augusti för att sedan recensera dem och få en bok av bibblan, dåva! :D
Jag lånade skivorna för att rippa dem på datan hemma och sedan lägga in musik i mobilen. Vet inte om man får det, men ingen som sagt något ju! :p
Jag lånade skivor med banden/artisterna The Sounds x2 skivor, Coldplay, Vampire Weekend, MGMT, Shakira, Kent, The Killers och U2. Det är kung att jag har 184 låtar i mobben nu! Hängmattschillar- låtar, yay!

Sedan skjutsade Agnes mamma hem oss till mig igen, och vi remmade cyklarna bak på stället på bilen riktigt ordentligt! Haha! ;)
Agnes hämtade sin packning och sedan for dem hemåt igen. Saknar redan Agnes, lite tomt utan henne nu efter två dygn tillsammans med härliga skratt och Agnes sköna personlighet! Agnes är nog dem person som får mig att skratta allra lättast, faktiskt. Hela hon kan vara så jävla rolig bara när hon ÄR liksom, det är grymt! :D Älskar dig Agnes!

Idag jobbar mamma, och Isak sitter uppe vid TVn. Jag ska nog gå ut och lägga mig i hängmattan snart, läsa i min bra:iga bok. Måste läsa läsa läsa nu! Läste ju ingenting när Agnes var här, så nu är det tid för det minsann. Yep!
Och den bok jag läser nu heter "Om jag stannar", och är skriven av Gayle Forman. :)

Puss på er, vi lär höras, va va va?! Hehe :)







Sleep in tent

God kväll som snart övergår till natt! Hehe.

Jag skäms lite nu när jag skriver att jag har tittat igenom bloglovin en stund, men fortfarande har 157 olästa inlägg där. Men följer man ca 20 bloggar och inte kollar BL varje dag, så blir det lätt sådär. Skulle kännas rätt skönt att kolla igenom allt oläst nu på en gång, men nej, det gör jag inte bara för att jag vill få allt läst, ska ju liksom läsa för att jag VILL läsa, eller så. Haha.

Agnes och jag hade det riktigt kul tillsammans de två dygnen vi umgicks och slaggade ihop.
Vi cyklade runt 5-7 km in till stan fram och tillbaka igår för att bada med Amanda och Jozzan vid campingen. Jag frös rätt mycket i vattnet, men vi var i alla fall i en stund innan jag köpte glass i kiosken. Agnes hade tänkt köpa glass först, men ångrade sig.
Jag tog trippelchoklad och blåbär på kulglassmaken. Det var mums! :D

Nej men, nu när klockan är sådär strax innan midnatt så ska lillebror och jag göra oss i ordning och gå ut i tältet för att slagga igenom denna natt.
Så jag skriver vidare om dygnen med bästa Agnes imorgon, yes!

Godnatt, kram.

Nostalgi och känslostormar- Underneath your clothes

Känns som att det var 10 år sedan jag lyssnade på den här fantastiska låten för första gången.
Den är en sådan låt som sätter sig på minnet och väcker känslor. Shakiras röst är underbar!


Hejsan! Agnes har hjälpt mig...

Hejsan! Agnes har hjälpt mig att fixa så att jag kan blogga från mobben. Tack igen vännen. =) Agnes har slaggat hemma hos mig, jag är hos mammsen på landet nu, två nätter i rad. Första natten blev i tält på trädgården, men den här natten ville Agnes sova inne för att det blir så varmt i tältet på morgonen. Så vi sov i mitt rum, jag i min säng och Agnes på en tjockare dyna i sovsäck på golvet. Vi lade oss runt halv 1 inatt, och vaknade runt 10 idag. Ätit frukost nu, Nesquicks chokladflingor med mjölk. Mums! :-D Och nu sitter jag och Agnes bredvid varandra vid bordet, hon kollar bloggar på laptopen och jag bloggar från mobilen och dricker kaffe. Känner att mina tarmar börjar dra ihop sig som alltid när jag dricker kaffe, haha, shit. :-P Så alldeles strax måste jag avsluta det här och tassa till WC:n. Idag åker Agnes hem strax innan 13 nångång för att sedan fira sin mamma och sådär, men innan dess tar vi nog och går en sväng med hundarna. Vi hörs, kram på er.


Fallen Flicka av Christina Wahldén

Christina Wahldén skriver böcker som är baserade på verkligheten.
Verklighetsbaserade händelser, som hedersmord, sexhandel o.s.v. Och just denna bok handlar om hedersmord.

Den handlar om 16- åriga Rona som invandrat till Sverige från Afghanistan med sin familj. Hennes mamma, pappa, småsystrarna, hennes CP- skadade bror och hennes grymma storebror.
Rona får sköta allt hemma. Hon lämnar sina småsyskon på dagis varje morgon, lagar maten varje dag, diskar...
Och hon har ingen fritid alls förutom den extra timmen hon har fått schemalagd efter sin vanliga skoltid. Hennes pappa är emot skola för flickor, för enligt honom ska flickorna bara bli gifta och ta hand om sin man och hushållet, typ.
Rona drömmer om att en dag läsa till läkare och börja ett fritt liv. Ett liv där hon inte blir bortgift till en okänd man mot sin vilja och kan få hjälpa kvinnor i Afghanistan som läkare.
När hon försöker berätta för sin pappa hur det egentligen är, hur det ska, eller borde vara, som att kvinnor har rätt till ett fritt liv, får han spader på henne och går loss med sitt skärp. Rona kan knappt stå på sina ben sedan. Det kunde varit värre, och det blir värre... En dag går det så illa att hon blir knuffad ner från balkongen till familjens lägenhet av männen i familjen. Hon blir en fallen flicka.

Jag tycker att boken är rätt OK skriven, men om jag jämför orduppläget med Stephenie Meyers, så har hon inte den höga kvalitén i sitt språk som Stephenie. Okej.. Stephnie är amerikan och hennes böcker har översatts från engelska till svenska, men ändå. Fallen flicka är rätt enkelt skriven, men det är rätt bra, för då förstår man.
Boken är gripande och handlingen är bra.
Och läsvärd är den helt klart!






100702

Hej bloggen.

Idag har jag tjänat slantar på att städa pappas lägenhet i några timmar. Sedan åt Isak och jag pizza ute och sedan kom mamma och hämtade oss efter jobbet.
Vi handlade innan vi åkte hem. Grillkorv och korvbröd, godis, chips, läsk och sedan behövde jag lite nödvändigt. Har min period nu nämligen, den är tidig den här månaden, men just idag för två år sedan fick jag min första mens.

Vi chillade ute på uteplatsen en stund när vi kom hem. Och sedan har vi hängt upp hängmattan, det blev jättebra, ska bli riktigt skönt att ligga i den och läsa sedan. :) Imorgon får jag väl hoppas att det är skön skugga under äppelträden, för det ska bli +31 grader imorgon! :o Usch vad varmt!

Mamma håller på att grilla korv där ute nu och jag sitter här inne med Spotify igång, om ni ville veta så spelas just nu "If we ever meet again"- Timbaland ft. Katy Perry. Den är nice! :D
Blir gott med lite vurre sedan! En helchill kväll väntar nu. Vad hittar ni på då? (ingen kommer att kommentera, det slår jag vad om! :p). Hehe...

När jag kom hem hit låg ett paket från H&M på min säng och ett vadderat kuvert med smink från VeckoRevyn. I H&M paketet låg mina jeansshorts och två par baslinnen, som jag beställt för några månader sedan men som blev rätt sena. Och sminket jag fått från VR, fick jag för att man skulle skicka in 5 streckkoder från VR- tidningar till dem och sedan fick man då läppglans, puder och ögonskuggor med en liten sminkväska till. =)

Trevlig kväll!
Kramis.

Tog lite cam- bilder innan. Så här ser jag ut ikväll. ;)

Spex!

Eclipse- 3rd part of The Twilight Saga

Igår var mamma och jag på bio och tittade på världspremiären av eclipse, som ju är den 3:e delen/boken/filmen av Twilightsagan.
Jag tyckte att filmen var bra i sin helhet. Men boken är bättre, såklart. Det brukar vara så, alla detaljer som inte är med i filmens handling. Men det brukar vara så. En hel bok med alla detaljer blir väldigt svårskapad och väääldigt lång. Böcker är ju min största passion, så böcker kommer för det mesta före filmerna. Jo men, dessutom brukar ju filmer baseras på böcker, och då skrivs ju böckerna alltid före filmmanusen. men ändå, när man läser så tänker man ju i bilder, och när man sedan får en film så finns bilderna där på skärmen framför en, vilket kan vara rätt kul. Så det bästa är att läsa boken innan man ser filmen. Då har man fått en föreställning av hur filmen kan vara, och sedan blir man överraskad över resultatet man får se. Det är så fantastiskt kul! Jag älskar filmer näästan lika mycket som böcker!

Nej men nu var det eclipse jag skulle skriva specifikt om här.
Bella är ju cool som vanligt. Hon påminner så mycket om mig själv, till personligheten. Och jag står, som jag alltid har gjort, på Cullens sida. Vampyrer är för grymma! Men varulvarna är ju så mysiga, och Jacob är riktigt het han. Raawrr! ;) Men nej, Edward in my heart. Mystik och kyla är min melodi som den vattuman jag är.

Landskapen i filmen är helt fantastiska! "Vad vackert det är." Sade jag till mamsen bredvid mig. Undrar vart det är någonstans, funderade på om det kan vara i Kanada eller kanske Alaska? Fantastiskt vackert! Jag blir helt till mig när jag ser sådana vackra naturlandskap! Om ni har sett en skymt av Nya Zeelands natur så förstår ni nog hur väldigt gärna jag vill åka dit.

Men eclipse får nog 3,5/5 poäng i en rankningsskala av mig. Man måste ju se den i alla fall, och låta sig förföras av mystiska vampyrer, heta varuvlar, en grym fajt- scen mellan nyfödingarna och Cullens/varulvarna och fantastiskt vackra landskap! :D






100701

Goddagens!

Idag är det den första juli och min kusin Sofia fyller 14 år idag. Om du nu läser, eller inte, ett stort grattis till dig i alla fall sötnos, och hoppas du får en toppendag! Jag saknar dig kussen min. ♥

Jag lade mig inte förän kl 3 imorse, typ. Hängde på MSN. Därför gick jag upp så sent som runt 12.30 idag. 
Pappa och David som jobbar nu, de skrapar och tvättar färg på ett garage i Gamla stan, kom hem när jag skulle göra i ordning något att äta till lunch. Jag kände då att frukost, fil, flingor och macka etc, inte skulle vara så passande vid lunchtid, så jag gjorde i ordning brunch istället. :D Stekt ägg och bacon, fetaost och tomat, och ett glas juice till det. Det satt fint!

Jag har diskat, tagit ner och vikt tvätten som hängt ute på tork och bläddrat i en FRIDA som jag lånade på bibblan då jag var där igår.
Jag skrev om att jag ska läsa 8 böcker i sommar, recensera dem och sedan få en bok av bibblan. Jag har läst 2 böcker än så länge, och jag skrev att jag kanske kunde recensera dem i bloggen också. Så det dyker kanske upp ett gäng recensioner då och då snart. De 2 böcker jag läste ut senast nu hette "Fallen flicka" och "Bortom världen utanför". Och de 2 nya jag lånade igår heter "Känslan av att hoppa" och "Om jag stannar".

Nu ska jag göra ett nytt inlägg om eclipse!
Kram.

Ny topp.








100630- Dygnat med 4 fina tjejer.

Tjo!

Det senaste dygnet har tillbringats med tjejorna. Agnes och systrarna Amanda och Jozzan (Josefine). Och det har varit riktigt trevligt må ni tro! :D
Vi började med en slush ice ute på Cahns nya uteservering igår klockan 14. Hade tänkt köpa en glass först, men när de andra skulle köpa slush så blev det att jag också gjorde det tillslut. Men är nog inte så mycket för den isiga drycken. Eller den funkar, det är rätt läskande med de fruktiga smakerna som iset är smaksatt med, men jag föredrar glass framför slush i alla fall! =)

Sedan kom vi på den briljanta idén att hyra film och ha en chill filmkväll. Vi hade redan bestämt att slagga tillsammans, först i tält, men så blev det inte.
När vi kikat ut 3 filmer- SAW I, Baksmällan och Panic Room blev det- så gick jag hem till mig, och Amanda, Jozzan och Agnes gick hem till systrarna.
Jag åt den fina kycklingsalladen från dagen innan till lunch och packade innan jag knallade hem till dem.
Sedan fick vi skjuts av systrarnas pappa (jag snålar med att skriva namnen här nu, men ni får fatta :p) hem till Agnes. Okej, jag kan ju skriva att vi först hyrde filmerna, pappan betalade dem åt oss! :o Snäll pappa systrarna har, va va va?!?! :D Det var ett erbjudande på 3 filmer i 3 dagar för 70 spänn, men när pappan kom ut från videobutiken så hade han fått betala 100 spänn! Bara för att han hyrde dem för en dag/ett dygn bara. Blev väl något missförstånd där i kassan då ägaren av Cahns inte hade erbjudit honom det där, och pappan hade väl ingen aning om det, och Amanda som var med honom tänkte väl inte på det då. Man hade ju liksom tjänat på att ta dem i 3 dagar, för 1 film i 1 dag kostar 35 spänn, 3 filmer går ju på 105 spänn (jo, men där tjänade ju pappan 5 spänn, haha). Men i 3 dagar hade man fått dem för bara 70 spänn. Men that's it, så var det med det, och det var fan nog om det nu! Haha! >.<

Sedan åkte vi vidare till ICA för att köpa snacks, godis och läsk till filmerna. Såklart man måste ha det till en filmkväll!
Jag köpte nästan 4 hg lösgodis och 0,5 liter Coca Cola- om ni ville anteckna. :p
Sedan bar det av mot Agnes place. :D Väl där hängde vi en stund på hennes mysiga rum. Vi började väl titta på den första filmen runt 21-, 21.30- tiden. Vi började med SAW. 
Den var inte sådär hemskt läskig, men det räckte, lagom läskig helt enkelt. Den var rätt bra i alla fall! =)
Sedan tittade vi på Baksmällan, som jag sett tidigare och som jag tycker är riktigt bra och grymt rolig! :D Det tyckte nog tjejerna också, tror jag.
Vi tog paus två gånger och gick ut en sväng i den skönt kyliga sommarnatten för att hämta lite behövande syre.
Men efter de två filmerna så orkade vi inte mer tittande. Så vi sparade Panic Room tills idag faktiskt.

Så vi hade lite kul, snackade och hade oss tills klockan blev ca halv 5 på morgonen. Jag var tröttast av oss och försökte somna när de låg och snackade. Några gånger frågade Jozzan mig om jag sov. Jag halvsov riktigt ordentligt och svarade så gott jag kunde att jag inte gjorde det. Men tillslut slockande jag, eller alla gjorde ju det tillslut. Alla fina tjejer.

När vi vaknade upp sådär mellan 11- 12 idag på förmiddagen, så gick vi efter en stund upp och åt frulle. Glömde brygga kaffe som jag, eller vi som dricker kaffe, hade tänkt.
Men då vi hade börjat titta på Panic Room, som Agnes råkade stoppa några gånger, då hon kom åt fjärrkontrollen som låg bredvid henne på den madrassen hon låg på, så fick jag huvudvärk. Ingen sprängande, men den räckte. Jag kom då att tänka på kaffe direkt. Kopplade värken ihop sig med min dagliga morgonkopp som jag glömt bort att dricka? Skumt... Jag är väl beroende, det skulle inte förvåna mig eftersom att jag nog druckit kaffe i drygt ett år nu, kanske två? Tiden går så jäääkla fort, jag hinner inte med! Help!

Så vi tre tjejer som dricker kaffe, vilka är alla förutom Agnes, drack sedan kaffe som jag hade bryggt. Gulligt va?! :) Vi knaprade på Digestive- kex och smörgåsrån till kaffet. Och tittade sedan klart på filmen.
Kristen Stewart som spelar Bella i Twilight- filmerna var ju med i den filmen, Panic Room, då var hon några år yngre med page- frisyr. Sötnöt!

Sedan gick Jozzan, Amanda och jag in till stan med packningen. Hade ingen skjuts typ, men det gick bra ändå.
Amanda och Jozzan gick hem för att packa, de hängde med Agnes och hennes familj till deras stuga i Kalmar idag.
Jag gick hem och packade upp innan jag tog cykeln för att lämna tillbaka filmerna, lämna och låna böcker på bibblan och sedan köpa popcorn och Cola till bion som jag och mamma var på ikväll, eclipse. :D
Skriver om den i ett nytt inlägg imorgon, ska ni se.

Det blev en riktig update om det här dygnet nu kände jag. =)
Hörs.
Peace out!


Köpte ett armband på Lindex häromdan.
Tre rader med olika kedjor.
39.50:- gick det på.



Köpte också en topp. Kanske kan ta en bild med den på imorgon.
Den är kamouflerad och finns på bild snäppet ner här i bloggen. :D


RSS 2.0