saturday night

Godkväll...

Det är lördag och oj, klockan är snart midnatt.
Helgen bara susar förbi likt en vindpust. Som vanligt. Det gillar vi ju inte, nä.

Idag var det klädbytar dag, vilken höll till i Eksjö fiesta's lokal. Jag tänkte att det kunde vara kul att kanske byta in några plagg så att jag kanske kunde hitta något nytt o kul där.
Jag tog fram två blåvita blusar ur garderoben, som var väldigt fina, och gick ner med dem. Bytte dem och fick två brickor som jag sedan kunde få byta till mig 2 andra plagg med.
Gick hem och gjorde iordning frukost. Gröt, microägg, juice och en macka. Sedan duschade jag av mig och gjorde mig iordning. Sedan gjorde jag te och kollade FB.
När jag sedan kommit ner till lokalen för att se om jag kunde hitta något, blev jag ganska besviken och ångrade lite att jag bytt in mina fina blusar. Enligt mig var det bara en massa trasor som hängde där, och en utav mina blusar, den blåvitrutiga med broderi uppe vid bröstet och vid ärmsluten, var bortbytt... Kände lite sorg i hjärtat där.
Men jag har i alla fall kvar mina brickor som fungerar att handla på lager 157's Tur&Retur- avdelningar. Men dessa lager befinner sig ganska far away from here... Men så är det! Den där grejen var ju inte mot mina förväntningar alltså, för det kostade dessutom 20 kronor utöver den där brickan, att få ett annat plagg. Och jag var/är ju pank.. Damn!

Men annars så har dagen varit gaaanska händelselös. Gick och åt pizza med lillebror för några timmar sedan, men vi orkade inte speciellt mycket mer än en halv barnpizza var..!? Vi tog med resterna i doggybags hem, hehe, vilket får bli typ lunch/mellis imorgon. Eller frukost? Haha, nej usch!
Helgkvällar slutar oftast i tevesoffan med kall cola i gaset och lite gott snacks framför typ Jakten på Julia och Millennium. Det var ju sista avsnittet av Millennium ikväll då, och den serien var verkligen grym!

Imorgon skulle nog min fina brooo komma förbi, för jag messade honom häromdan då jag skrev att han var saknad. Familjen känns allt för splittrad nu... Men tiderna förändras ju, och det är bara att acceptera läget. Men saknaden går inte att hindra! Jag älskar mina bröder, jag älskar mina föräldrar som jag bor halvtid hos- varannan vecka. Jag ÄLSKAR min familj! För alltid!



Modevisning- RE- design

Hej!

Idag i skolan gjorde jag något som jag typ aldrig någonsin trodde att jag skulle förmå mig att göra- gå på en catwalk som mannekäng, inför en hel skola!
Vi har sytt klädesplagg av material och textiler som vi återvunnit från andra gamla plagg på slöjden nu under en tid. Agnes, Amanda och jag sydde tillsammans en klänning. Underdelen var i jeans, från en gammal jeansskjorta, och överdelen var i nytt duchesstyg. Vi fick använda lite nytt tyg också. Den var enaxlad och på underdelen sydde jag fast (återvunna) dragkedjor som häftiga detaljer. På axeln satt vi dit ännu en fin detalj i rynkat, lila duchess. Den blev ganska fräck!
Sedan fick jag gå modell för 3 andra fina klänningar också! Jag gick tillsammans med Moa alla gånger. Men första gången gick också en kille som hette Albin med oss.
Jag har scenskräck egentligen, så varför jag gav mig in på det här, var väl för att sätta mig själv på prov typ. Jag behövde det där kände jag, för det var faktiskt riktigt kul när jag gått den första, nervskakande gången!
Ombyterna var riktigt stressiga och jag var helt torr i munnen och kände mig lite svimfärdig emellanåt. Men det gick ju trotsallt galant! När man fick höra en del komplimanger och positiv repsons efteråt, så kändes det ju riktigt bra faktiskt! Nu är jag nöjd och stolt över mig själv! =)

Jag har haft väldigt svårt med det där att stå framför andra människor och göra mitt liksom.
Men den senaste gången, innan modevisningen, var redovisningen på musiken. Då skulle vi välja ut 2 låtar, en bra och en mindre bra låt. Jag valde OneRepublic's All the right moves som bra låt och Bring me the horizon's låt Rawwwrr! som mindre bra. Sedan skulle man översätta låtarna om de var på ett annat språk och sedan skriva vad man tycker om/inte tycker om med låtarna och sådär.
Och jag satt där och verkligen ville gå fram och göra mitt då, men jag satt som en hare och tryckte. Jag tänkte; "Om någon skulle säga att jag kan gå upp och köra, så reser jag mig och kör igång!"... Och då, då säger en kille i klassen, Isac tror jag. "Ester kan köra nu, tycker jag!". Då reser jag mig typ självklart, och svarar "Ja, det kan jag göra!". Jag var självklart nervös, vilket jag hörde i min röst. Den brukar låta lite skakig vid sådana tillfällen.
Men jag var stolt efteråt. Och att jag tänkte som jag gjorde, att jag önskade att nån kunde säga att jag kunde gå upp, det blev ju så! Och som Lasse citerar "allt blir som man tänker", det kändes så då!
I 7:an kom jag undan redovisningar, eller i alla fall en som jag minns. Då man skulle prata om vad man ville inför klassen i 2 minuter. Jag stod verkligen emot, vägrade gå upp..

Nog om det! Nu är det äntligen helg!
Kram på er och en trevlig helg. ♥



TENS

Hejsan.

Idag hade vi gymnasiet på Prästängsskolan. De olika programmen på skolan hade varsin monter liksom, dit man kunde gå för att få information eller testa något.
Vi fick också välja vilka program vi ville gå och lyssna på, då elever från programmen berättade om deras linje. Jag gick på OP, NV, SP och HP.
Inne i skolan testade jag på olika grejer. Först var det en "klinisk fysiolog assistent" som gjorde ett ultraljud och kollade på min puls på halsen.
Sedan kollade jag min hälsa hos en terapeut, och då fick jag ha som två klämmor om mina handleder. Där fick jag sitta och vara avslappnad med stängda ögon i 3 minuter. Jag hade väldigt bra värden enligt henne, men min hjärna hade lite för högt värde eftersom att jag tydligen tänkt lite för mycket under den tiden, eller något sådant...
Sedan, det coolaste men dock obehagligaste, TENS!
TENS står för Transkutan Elektriskt NervStimulering och används vid smärtlindring. Vanligtvis använder man svaga elektriska strömmar, men den tjejen som testade det på oss använde lite starkare.
Det var ganska obehagligt när strömmen höll på att stimulera nerverna i min arm. Det kändes som när man har myror i foten ungefär, fast värre. Det såg så himla fult ut när fingrarna ryckte och hade sig. Jag hade mina små "lappar" därifrån stötarna kom, på underarmen. Det var jag och Elin som körde samtidigt, hon hade sina lappar på överarmen.
Känns lite coolt att ha testat TENS nu! Har tidigare sett några videor på youtube med en kille som heter Tim. Då testar han TENS samtidigt som han försöker dricka, hälla upp flingor o.s.v... Se videon nedan t.ex!

Jag blev i alla fall lite mer övertygad och sugen på att gå OP på gymnasiet efter att elever därifrån berättat om hur det är.
Det lät väldigt fint att OP- klassen där är som en familj. För när någon blir sjuk eller ska operera sig t.ex. börjar de fundera över vad som kan ha orsakat det och sådär. Och sedan har de sjukhussängar inne i klassrummen, vilket lät väldigt kul! Jo, men just nu känns det verkligen som att OP är det jag verkligen vill gå! =)





Hahahaha! :D

Alice in wonderland

Nu har jag dammsugit- och dammat av hela lägenheten, som pappa bad mig! Finfint blev det.
Nu sitter jag här och äter ett äpple och sms:ar med Jozzan om att gå till Vildparken där de är, ett gäng.
Det är ju fint väder ute idag, så varför inte? Blir nog att gå ut strax då. =)

Ikväll blir det att gå på bio med Amanda. Vi ska se Alice i underlandet, i 3D dessutom! Brorsan, Johannes, sade att filmen var helt ok, så det tror jag säkert, tror nog att den är lite bättre än ok- den är nog bra!

Nu måste jag nu promenera iväg till parken, för de väntar nämligen. ;)
Ciao!


100411

God morgon.

Idag känns det inte riktigt som söndag, vilket det är. Igår kändes det nämligen som söndag- och då måste det väl kännas som måndag idag.. Nej, för om det var måndag skulle det vara skola idag. Imorgon är det måndag och skola. Det har varit ett väldigt skönt påsklov tycker jag. Men det är klart man vill ha längre lov!

Igår var Isak och jag ute och cyklade en sväng under kvällen. Han ville åka lite på BMX- banan så vi åkte dit och körde. Jag tyckte att kullarna var läskiga att åka i och typ fastnade uppe på dem hela tiden, asså inte fastnade bokstavligt talat, utan tvekade en bra stund innan jag åkte ner. Men Isak peppade mig och när jag tillslut klarat alla så blev jag glad! Haha. =)
Men sedan cyklade vi vidare. Vi åkte till Vildparken och gungade lite. Men sedan blev det kallt, så vi cyklade hemåt.
Jag gick och köpte korv, korvbröd och rostad lök så att vi kunde testa att grilla i pappas nya grillpanna han fick i födelsedagspresent.
När jag gick en bit från Willys och nästan var framme, så gick det en man på andra sidan, en utländsk man, och bara glodde på mig ganska intenstivt. Och jag gick sedan om honom och in på Willys.
Och när jag stod vid korven så gick han förbi där och glodde sådär igen. Jag har fobi för sådant..
Så jag smsade Josefine (Jozzan) och frågade om hon kunde komma ner till Willys. Men hon pratade tydligen i telefon då.
Så tankarna gick bara runt "tänk om han väntar utanför på mig, och...". Haha. Jag gick tillslut till kassan och betalade och gick ut i mörkret, tittade mig omkring och när kusten såg klar ut, gick jag raskt hemåt.

Jag har funderat på att renovera min blogg, fixa ny bloggdesgin. Men jag är inte världsbäst på det, för jag har inga bra program. Blir väl paint isåfall..
Och sedan börja blogga lite mer regelbundet kanske?
Börja skriva de där bokrecensionerna också...

Har lite att fixa idag då, om det nu blir så.
Ska nog ta en dusch nu och fixa lite.
Fin... söndag var det, till er!




100409

Godmorgon.

Det har hänt lite skumt in my life den här veckan, hoho.
Det första som hände var när jag lagt mig, eller jag hade smsat med en kille och sedan lade jag mobilen upp och ned på min bäddsoffas ärmstöd.
Då jag vaknade på morgonen låg inte min mobb där längre, så jag började kolla ner på golvet efter den, i undran om att den hade åkt ner, att jag hade råkat vifta ner den i sömnen alltså- men icke.
Istället fann jag den i sängen och på något sätt hade jag råkat trycka igång internet på den! Antingen råkade jag göra det när jag la den ifrån mig innan jag somnade, eller råkade jag trycka mig in där i sömnen! Trycka av knapplås och hela köret i sömnen? Man vet aldrig! Isåfall både går-, pratar och gör jag saker i sömnen, scary!
Det kan bli en riktigt hög halebop- räkning om internet varit igång hela natten ju, hel*etes f*n! =(

Sedan var det igår, då pappa och jag var ute och joggade.
När vi var en bra bit hemifrån så började jag få magknip och saktade in och gick istället. Pappa fortsatte springa, han peppade mig, men fortsatte. Han tog ett varv till medan jag gick där samtidigt som min mage började sättas igång på riktigt.
Asså, det kändes som att innehållet skulle pressas ur mig i vilken sekund som helst under min hemska hemgång. Jag gick som en gammal tant längs gatorna och led. Jag hade tankar om att gå in i skogen och göra mitt akuta behov eller hoppa i ån och skita där, eller ringa på någon och fråga om jag fick låna dasset. Herregud, ni förstår hur akut det var då alltså?!
När jag sprungit upp för trappuppgången rann det nästan ur mig, så jag fumlade med nyckeln och sprang in på närmsta toa med skor och hela köret! Vilken PANIK!!! Jag var helt utmattad efteråt...

Det var det! Haha!
Pappa och jag ska strax till gymmet och träna. =)

Kram.


April 6th

Hejsan.

Det är skönt att det är påskledigt nu, i 10 dagar, fast nu är det typ 5 dagar kvar. =)
Idag har jag hängt på Amanda till Norrström, ett "öppet hus" som det kallas, där man kan hänga och ibland utövar man olika aktiviteter.
Som idag då vi fick hjälpas åt att göra ett påskbord. Vi skar potatis och lök till Janssons Frestelse och sedan dukade vi bordet.
Det var väldigt gott, men hur mättande som helst! ;)

Sedan sjöng vi Lips! Jag och Amanda sjöng bl.a "Broken strings" med James Morrison & Nelly Furtado. Den är så bra och det gick hur bra som helst för mig på den! Lite för bra så att det bliev tjaffs.. mellan oss. Inget jag tar upp nu, men det var inte speciellt kul! :s

Nu är jag hemma, i våran nya lägenhet som vi nu bor i med pappa.
Dags för lite middag nu. Lasagne blir det. Gott gott!
Blir kanske att jag går/cyklar till gymmet sedan, så att jag får röra på mig lite. Vore himla skönt! :D

Vi kanske hörs lite senare?
Kram





RSS 2.0