Beauty in the water, angel on the beach, oceans daughter.

Sweet summer song by Train!


Health.

Nu skall dottern till en idrottslärare tala ut.

Träning får en faktiskt att må bättre, det är ingen myt. Man får mer energi, orkar mer både psykiskt och fysiskt.
Om man vill få en starkare kropp och stora muskler, då gymmar man ju mest och gör styrkeövningar med vikter eller kör core, använder sig av pilatesboll eller något sådant.
Men om man vill få bättre kondis, då kan man jogga, köra crosstrainer/springa på löpband eller cykla. Det förbättrar syreupptagningen i kroppen och man blir mer därmed mer uthållig.
Det är ju fint att variera styrka med kondition! Både stark och uthållig, oh yeah.

Att värma upp är viktigt, när man kör styrka främst.
Drygt 5 minuter är lagom, beror dock på vad man gör.. Man kan cykla lite eller köra crosstrainer om man har det. Annars kan man ju bara dansa lite eller hoppa hopprep, that makes you warm enough.
När man känner sig varm och har lite högre puls, då kan man köra igång med träningen!
Bara något man ska tänka på- att värma upp!

Det kan vara fint att göra set, typ 3*10, varva olika övningar, köra varannan gång liksom. Olika muskelgrupper kanske, så att man inte tröttar ut dem för mycket på en och samma gång.
Det får inte kännas FÖR jobbigt, överansträngt och obekvämt- lagom är bäst!

Efter träning är det gött med stretching, för att dra ut musklerna igen. De drar ju ihop sig då man tränar. De blir snyggare om man stretchar ut dem ordentligt. Kör någon form av stretching för varje muskelgrupp du tränat!

Det här med kost och dieter då, det gäller att ÄTA när man tränar mycket. Kolhydrater, någon form av protetin och naturligtvis grönsaker för att få lite vitaminer.
En del kör på dieter som är proteinsnåla och drar när på kolhydraterna. Men då får ju inte musklerna någon näring, de bryts ner när man tränar, och behöver därmed byggas upp igen med näring efteråt. Så käka någon form av kolhydrater och protein så blir det bra.
Banan och ägg är super efter träning, har jag läst. Banan innehåller mycket kolhydrater, och ägg en del protein.

Om man inte vet var man ska börja om man inte kommit igång ordentligt med sin träning, så kan man tänka att man ska träna upp den del hos sig själv som är svagast. Den svagaste länken.
Det kan t.ex vara konditionen, armarna, benen, magen, rygggen.. You got it. Men man kan ju ändå variera, köra lite helkropps övningar osv.

Det finns väl en del bra dieter. GI kan man ju köra om man inte tränar så mycket, om man vill tappa lite vikt bara. Alltså inte käka kolhydrater. Men ingen bra idé om man tränar.
Att bara äta soppa eller yoghurt om man tränar- hell no. Proteiner? Hallå?
Man kan ju alltid minska kolhydraterna och äta desto mer proteiner. Men kolhydraterna skall inte förglömmas!

Take care.



POPCORN.

Goddag! :)

Jäklar vad jobbigt det är att gå runt på H&M bland allt fint, för att välja ut det man är mest sugen på. GAH! Och den jobbiga kön till omklädningsrummen.. Föredrar att beställa hem kläder faktiskt.
Jag var så sugen på den aktuella Divided- kollektionen med snygga toppar och shorts, men sedan ser jag på hemsidan att den bara finns online. Men de hade en del från Fashion Against AIDS ute i butiken, jag testade kjolen jag beställde hem, finfin!
Fick i alla fall med mig hem lite olika tröjor, ett par awesome shorts, den fantastiska olje-mönstrade bikinin jag suktat efter plus ett par sandaler (de som jag lade upp på bild samtidigt som en fransväst).
Mamma är ju söt, hon testar massa olika klänningar inför något evenemang, men får inte med sig en enda hem. Hon bara "åh, den var fin!".. Sedan "nja, den satt lite si och så..", darling mum!
Käkade på SOYA Espress, gr8 chinese food.

Sov över hos mamsen och lillebror inatt, hade popcornkalas med lillebror och vovvarna runt midnatt. Prickade varandras munnar med popcorn. :D Jaga och Isak har bäst reflexer, Morris får sina på nosen och hugger efter dem för sent, aww! Haha.
Åkte med mamma in till stan nu, fick inte med mig så mycket grejer ut så kände att jag inte hade så mycket att göra. Ska träna sedan, plugga lite och sedan blir det musikal ikväll vid sex!

PEACE!

En av mina nya tröjor. Var sugen på en sådan, enkel och schnygg.






Hey, soul sister.

Hey!

Visste inte riktigt vad jag skulle göra av min fredag, men efter min cellolektion så knallade jag till morföräldrarna, long time no see liksom. :) Fikade, snackade skit och så spelade jag cello för dem, hihi.
Sedan blev det till att träffa Varja, så jag gick till elevhemmet. Najs! Vi chillade där lite med annat folk, för att sedan gå och köpa pizzaingredienser lite senare. Oh, soulmate. :') Okey, vi har inte känt varandra länge, men att finna likheter och förståelse i andra, det är fint.

Nu väntar en go helg med shopping med mamma idag, och så ska jag på musikal imorgon. Se min Johannes spela huvudrollen. Wow!
Blir Jönköping idag som jag helst ville, finare shopping där än i Vetlanda. Let's go!

PEACE

Bandet M83, de kommer till Hultsfred!
En riktigt random filur (det är deras.. eh, CDomslagsbild?)

LOVE.

Uppsatsdelen i svenska NP kändes himla bra! Skrev 8 sidor om LOVE. :) Blir alltid om kärlek när jag skriver något. :D
Sedan blev det till att kolla UF- mässan där treorna ställde ut sina projektarbeten, sånt är trevligt. Brukar sluta 15:20 idag, men istället blev det innan 13 då samhällskunskapen var inställd, gött!
Skulle gått med vännerna till Jessica, men svängde av till älskling istället. So friendly. ;)

Har tränat cirkelträning nu, och det var det! Sista träningsveckan inomhus.. Dock sugen på att betala för utomhusträningen med, vill hålla igång ju.
Idag släpptes Fashion Against AIDS, en riktigt najs kollektion. Och jag har beställt en kjol därifrån, aztec-pattern. Skänkt typ 25 kr för att stoppa spridning av AIDS, känns alltid fint att göra nåt. :)

Tha Skirt.



Dark Shadows.

Johnny Depp spelar ful vampyr i denna Tim Burton-film.
Han är en 200 år gammal vampyr vid namn Barnabas.
Han jobbar som en bekymmerslös, rik playboy tills den dag då
han krossar en häxas hjärta. Hon förvandlar honom till vampyr och begraver honom sedan levande.
Av en slump så frias han 200 år senare från graven, och återvänder till sin familjs egendom,
där han finner sitt en gång storslagna hem i ruiner.

Jag såg trailern och den verkar kul.
Have to see!

Premiär 11 maj.


25 april.

Idag är en mycket grå dag. Regniga april.

I skolan idag fick vi tillbaka våra nationella spanskaprov en stund för att få titta på betyget. Det gick okej för mig. Fick bäst betyg på skriftliga delen, uppsatsen. Fick ett B, Imelda var mycket nöjd sade hon. :)

Annars händer inte så mycket idag, gick hem och påbörjade Grey's Anatomy säsong 4 då Hannah hade med den idag. :D Sedan pluggade jag smått.
Har ätit hamburgare som pappa gjorde igår och om 45 minuter blir det core!

Pratade om tatueringar i skolan idag.
Jag är ganska säker på att jag ska ha som på bilden.
En kvinnas form liknar ju cellons, så jag blir som en levande cello! ;)
Älskar stråkinstrument-sound och jag spelar ju cello, så finns betydelse bakom.

Shakira, Shakira.

Till vänster har vi gamla goda Shakira med sitt långa svall och vacker klänning, och till höger.. Shakira år 2012 med page iklädd ett glitterfodral.
Hon ville väl ha förändring, som jag. Jag klippte också av mitt långa hår till en page. Förut såg hon mer exotisk ut, som en djungeldrottning med sin höftdans och allt. Nurå, hon ser mer ut som en businesswoman, typ. Inte lika soft.
Men jag har ju alltid gillat hennes musik, så. Shakira som Shakira!
Some refreshing i celebs- kategorin.

Sunny.

Nu var även nationella läsförståelsen i svenska över. Inte jättesvårt. :) På torsdag blir det uppsatsdelen med. Får se vad det finns det finns för alternativ att välja mellan, om det man ska skriva..

För övrigt så är vädret riktigt soligt och skönt idag, börjar stadga sig nu får man hoppas, hög tid för det snart.
Gick hem till min fina efter skolan och testade spela Guild Wars medan han duschade, hehe gick väldigt bra det, fattade nada först. ;) Men kul med äventyrsspel med lite magic. Spelar ingenting nu för tiden dock.
Sedan blev det pizzatime innan älskling drog till teaterövning. I helgen får jag se honom agera i All Shook Up- musikalen, som huvudroll och allt! :D

Tränat lite smått nu. Sprang och powerwalkade med Ridd förut, runt vattenledningsparken. Typ två varv jogging och två powerwalk. :p Gör lite situps och så nu. Ska nog gå runt sjön med pappa i det fina vädret sedan.

Weheartit

Uppsats.

Trivs så bra i mitt röda hår! :)
Ganska chill måndag i skolan, för det blev tydligen ingen engelska idag, läraren var nog vakt på nåt nationellt prov tror jag. Så jag gick hem och drack ännu en kopp te och började på min Reagan- uppsats. Det går bättre än förväntat med den, historieuppsatser är väl inte mitt starkaste ämne, men att skriva om Ronald Reagans liv som president funkar faktiskt! Och jag verkar ha skrivit ned både uppsatsen och hinduismbuddhismprovet någon vecka för tidigt i min kalender enligt Hannah, känns skönt isåfall.

Idag skulle Ridd och jag tagit en joggingrunda, men vi hoppade den då det började ösa regn förut. Jag ska ändå på boxercise vid åtta, så det blir till att köra imorgon istället. Vädret är inte lite skumt!
De sista träningspassen med EGS för denna termin hålls denna vecka, sedan blir det mera gym och till att jogga massa istället.


Min nya rasta- piercing från Rockflame.com, fanns den hel del fint där!


I'm at a payphone trying to call home.


Taggar måndag.

Godmorgon!
Blev en fin kväll igår, för älskling kom förbi efter sin teater. Snackade mystiska platser, som Atlantis och Stonehenge. Stod om olika sådana platser som har oförklarlig historia i en VR jag har. Och älskling började förklara hur det kan ha uppstått osv. Han är smartast!
Nu blir det snart skola, matte först och sedan tyska, engelska och spanska. Mycket språk idag. :)
Godmorgon, ja. ;)
"God Save The Queen- Sex Pistols"-tshirt, kjol och blåa tights blir det idag.

You need to forgive forget.

Sångaren är från Mando Diao. En internationell konstnärsgemenskap ursprungligen från Italien, läser jag på DN.se.

Rich Rose.

Som sagt- mest färg vid utväxten.

22a april.

Färgade nyss mitt hår rött, igen. Ville ha lite färg, tänkte mig först en röd eller mörkgrön dip dye, men det blir ju så mycket färg över om man köper ett paket och bara ska färga topparna liksom. Så nu blev det återigen helrött! Inte lika rött som förra gången, hade ju väldigt mörkt nu, svart. Förra gången då jag färgade rött så var det var mer brunt. Nu blev det mest rött i utväxten. Älskling var snäll och köpte färgen, kände att jag ville färga nu nu nu, så jag föreslog bara det.
Damn, inte kul med diskussioner btw, svårt att uttrycka sig ibland. Och ibland blir allt så fel..

Igår shoppade jag och pappa träningskläder, blev sådana där träningströjor i bra luftigt material plus ett par löparshorts, tighta sådana där cykelbyxor typ. Bra bra. :)
Sedan fikade vi på sjukhuset hos Lotta och efter det blev det till att jogga en skön runda. Känner att jag orkar lite mer nu, att springa är fett jobbigt egentligen, men nu ska jag köra igång med det mer & mer! Bra träning, yeah.

Nu ska jag plugga.
PEACE

För drygt två veckor sedan.



Before I die pt. 1.

Weheartit

Divided.

Me like!

Inte så himla stor upplösning.. Får inte plats med hela kollaget om jag har större.
Hatten ingår i Fashion Against AIDS- kollektionen som släpps den 26e april, 
men allt annat finns just nu i Divided- kollektionen.


Happy To You.

Från Miike Snow's senaste album Happy To You.
Me gusta!

Enter The Joker's Lair


Garden


The Wave


Bavarian #1 (Say You Will)

Nittonde april.

Hola, qué tal?

Hannah peppade mig till att blogga, yeah. Så nu skriver jag lite Hanniiis! :D

Har haft nationella i spanska nu, skönt att det är överstökat. Lite svårt faktiskt, inte så lätt att få grepp om allt..
Nu väntar svenska nationella nästa vecka, sedan engelska och matte. Snaart lov, hålla ut lite till nu bara. :)
Hade mentorstid med humanistklassen som jag går i nu, med Hannah och fem till, ett litet gäng. Och då hade vi elevråd, skulle sammanfatta första gymnasieåret lite och jag sa att det var väldigt svårt att veta liksom, har bytt från natur till samhäll och nu till humanist. Kunde fått bättre information från första början, att matten skulle vara så pass svår som den är nu .. Jag hade inte alls stor koll egentligen, haha. :D

Var ute hos mamma från igår tills idag och tog hand om hundarna lite, träffade älskling en stund innan jag åkte med bussen ut och hade mys. Nu har jag nyss tränat go cirkelträning, och det bara rullar på, helg nu snart! 
Ingen cellolektion imorgon skrev läraren, men får träna lite och förhoppningsvis träffa min babe.

PEACE

Hannahs fina öga :)






Kreta den 7/7.

Längtar efter hetta, hav och att få käka massa fetaost, oliver, tzatsiki och annan greek food!
Blir nog en superhärlig vecka med mor och lillebror på denna grekiska ö. Det var ett tag sedan vi åkte utomlands nu, så jag känner faktiskt ett riktigt sug, åh.
Nu vill jag liksom ut och uppleva andra kulturer och utforska en massa, senast jag var utomlands var jag mest sugen på att bada och så. Nu vill jag steka i solen, bli bruuun och uppleva massa intressant istället, hehe. :D
Aldrig varit i Grekland förut, men de resor jag upplevt har varit till Mallorca när jag var cirka 3 år med mamma, Isak och mormor. Funderade på Mallorca nu i sommar, men blev ju Kreta istället. Hade gärna åkt dit med, snacka spanska och shoppa billigt!
Sedan var vi i Frankrike typ 2004 där jag träffade min tyska släkt, reste dit med vår släkt från Dalarna och gick på mammas syster Yasmins bröllop. Gick på Disneyland. :D
Turkiet har jag varit i två gånger med mamma och hennes ex Peter för typ 5-6 år.
Och i Tyskland har jag varit tre gånger, Berlin är coolaste staden jag varit i av alla. Åkte till Tyskland på konfirmandresa en gång, utbytesresa en gång och sedan med älskling och hälsade på hans släkt den senaste gången.
Var ju även i Danmark förra sommaren med pappa, Isak och Lotta och hennes barn. Köpenhamn var ju najs med Tivoli och massa go shopping!

Resor
Kreta:

Bollywood.

Det är helg nu, och det är en del i skolan så känns skönt.. Men man slipper ju inte undan att plugga till prov, tänker läsa lite om hinduismen samt plugga smått inför spanska nationella nu på måndag.
Har i alla fall fått det muntliga svenska nationella överstökat, det var jobbigt, men det gick tydligen bra. Min relation till böcker blev det att jag berättade om, hehe..
Sitter med min cup of tea and some toast nu, chillar ensam hemma i stan atm. Älskling är iväg på kurs i helgen, så inget mys med honom denna helg, tyvärr.
Igår kväll blev det till att testa Bollywood- dans. Riktigt crazy! Ful & kul dans det där, haha. :D Drog dit med Jessica och Anna, för att sedan dra hem till mig och umgås. Lekte med cellon, mina vänner fick testa och jag lärde dem den simplaste låten, hehe. Jag spelade My Heart Will Go On. Igår var det 100 år sedan Titanic sjönk faktiskt.
Och ikväll blir det tydligen bio i Jönköping, The Hunger Games, med far och hans Lotta plus hennes barn Alexandra och Felix. :) Har inte läst böckerna, men de verkar spännande de där hungerspelen.
PEACE


Man fick en bindi att ha på pannan på bollywood-dansen, oh yeah ;)



Cravings.


Happy Easter!

Drar alldeles snart ut till mamma & Isak med morföräldrarna för att fira påsk, alltså äta påskmat, typ. :)
Inte bloggat bra nu på lovet, nej. Men det jag gjort; varit med Johannes och myst, tittat på massa Grey's och igår kväll blev det till att dra hem till Amanda för att fira henne med hennes kille Hamid, Agnes och hennes kille Mustafa. Det var trevligt att laga tacos och umgås!
GLAD PÅSK!

Ansträngt mig och skapat en påskig oufit:

En ring med en hare på, från cocoo.se


Gul tröja från Gina och halsband med fjädrar från Kappahl.


Och så min svarta softa kavaj på det hela, från Lindex.

Funderade även på att sminka mig som en påskkärring med extremt röda kinder och lite prickar över hela fejjan.. Haha nej, det skippade jag ju! ;)

White Town.

Indie-pop-grupp från Storbritannien.
White Town ses som ett "one-hit wonder"
alltså att de är ett band som är kända för en enda låt.
Det var denna låten Your Woman som kom etta på englandslistan 1997.
Rätt så skön..

Första april, u kiddin' me?

Har fått tillbringa lite tid med älskling nu. Kärlek.
Vi såg Cowboys VS Aliens, men jag sov mest under den filmen. Blir så trött när jag ligger ned och ser på nåt ibland.. Hehe woops där somnade jag till, liksom. :p Vaknade till ibland och såg fula Aliens, haha. Men vi såg även lite Kvarteret Skatan och My Name is Earl. Behövde chilla lite och vara med min fina.

För nu väntar en vecka med massa träning igen. Ska nog hänka till gymmet något med, blir inte mycket gym nu egentligen utan mest kvällspassen med ESG. Jag strävar inte efter att bli biffig direkt, men lite synliga muskler är ju sweet och att få bort lite av det överflödiga känns ju bra liksom.

Jag har inte direkt blivit lurad idag, känns ju skönt. Älskling och jag pratade om det imorse, att nu är det dags att checka fejjan med alla skämt och sådär. Dumt att skämta ju, tänk om det handlar om en big deal, nåt episkt, nåt farligt eller allvarligt? Och så tar ingen en på allvar ... Nej, det är ganska dumt med dessa aprilskämt, haha.
Mamma ringde mig förut och berättade nåt riktigt kul- att vi ska resa iväg i sommar! Jag fick nästan en tår i ögat, snacka om härligt att resa utomlands och upptäcka, sola, käka gött och sådant. Det blir antingen Spanien eller Grekland i juli. Jag tycker det är svårt att välja; det blir nog Mallorca i Spanien isåfall, och där var jag i tre- fyraårsåldern och minns därför inget, och dessutom läser jag spanska och det vore fint att se lite spansk kultur.
Men Grekland, åh vad fint. Grekisk mat, yum!
Och nej, det var inget aprilskämt från mammas sida. Det trodde jag inte heller, men pappa skojade och sade det att mamma kanske bara skämtade, men nej, varför skulle mamsen skämta om det? :)

PEACE

24 mars då vi firade Johannes far.
Mys vid brasa i trädgården.


RSS 2.0