Health.

Nu skall dottern till en idrottslärare tala ut.

Träning får en faktiskt att må bättre, det är ingen myt. Man får mer energi, orkar mer både psykiskt och fysiskt.
Om man vill få en starkare kropp och stora muskler, då gymmar man ju mest och gör styrkeövningar med vikter eller kör core, använder sig av pilatesboll eller något sådant.
Men om man vill få bättre kondis, då kan man jogga, köra crosstrainer/springa på löpband eller cykla. Det förbättrar syreupptagningen i kroppen och man blir mer därmed mer uthållig.
Det är ju fint att variera styrka med kondition! Både stark och uthållig, oh yeah.

Att värma upp är viktigt, när man kör styrka främst.
Drygt 5 minuter är lagom, beror dock på vad man gör.. Man kan cykla lite eller köra crosstrainer om man har det. Annars kan man ju bara dansa lite eller hoppa hopprep, that makes you warm enough.
När man känner sig varm och har lite högre puls, då kan man köra igång med träningen!
Bara något man ska tänka på- att värma upp!

Det kan vara fint att göra set, typ 3*10, varva olika övningar, köra varannan gång liksom. Olika muskelgrupper kanske, så att man inte tröttar ut dem för mycket på en och samma gång.
Det får inte kännas FÖR jobbigt, överansträngt och obekvämt- lagom är bäst!

Efter träning är det gött med stretching, för att dra ut musklerna igen. De drar ju ihop sig då man tränar. De blir snyggare om man stretchar ut dem ordentligt. Kör någon form av stretching för varje muskelgrupp du tränat!

Det här med kost och dieter då, det gäller att ÄTA när man tränar mycket. Kolhydrater, någon form av protetin och naturligtvis grönsaker för att få lite vitaminer.
En del kör på dieter som är proteinsnåla och drar när på kolhydraterna. Men då får ju inte musklerna någon näring, de bryts ner när man tränar, och behöver därmed byggas upp igen med näring efteråt. Så käka någon form av kolhydrater och protein så blir det bra.
Banan och ägg är super efter träning, har jag läst. Banan innehåller mycket kolhydrater, och ägg en del protein.

Om man inte vet var man ska börja om man inte kommit igång ordentligt med sin träning, så kan man tänka att man ska träna upp den del hos sig själv som är svagast. Den svagaste länken.
Det kan t.ex vara konditionen, armarna, benen, magen, rygggen.. You got it. Men man kan ju ändå variera, köra lite helkropps övningar osv.

Det finns väl en del bra dieter. GI kan man ju köra om man inte tränar så mycket, om man vill tappa lite vikt bara. Alltså inte käka kolhydrater. Men ingen bra idé om man tränar.
Att bara äta soppa eller yoghurt om man tränar- hell no. Proteiner? Hallå?
Man kan ju alltid minska kolhydraterna och äta desto mer proteiner. Men kolhydraterna skall inte förglömmas!

Take care.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0