Henna.

Jag beställde ett naturligt hennapulver från sidan Grön Gåva. Man kan både färga håret och göra tatueringar med detta. Det är en röd henna, och det är det bästa att göra tatueringar med. Den svarta hennan är inte bra för huden och kan ge allergiska reaktioner. 
Det står på sidan hur man ska gå tillväga med att göra tatueringarna. Blanda ihop kryddnejlika och citronsaft med pulvret osv. 
 
Vi målade med folie-spetsar. Det står på sidan att man kan använda tandpetare eller också en plaststrut. Men det går ju bra med lite allt möjligt. Vi använde en pensel till större ytor till exempel. 
 
Det står att man gärna kan använda hårtork för att torka färgen då man har gjort tatueringarna. Det gjorde inte vi, men sedan läste Varja på nån sida att man ska värma i intervaller typ. 
Men vi satt bara plast över våra och lät det torka några timmar. Sedan blir det liksom en bräcklig yta av färgen, som  man sedan torkar av efter kanske 6 timmar (det står att färgen ska sitta mellan 3-8 timmar på den hemsidan. 
Det blir intensivare färg ju längre den får sitta. Färgen blir orangeaktig tillslut. Först är färgblandningen typ grönbrun men den blir helt annorlunda på huden sedan efter några timmar då. Det är ju röd henna, och den blir alltså röd/orangeaktig efter ett tag. 
 
Hennapulvret vi köpte. Naturligt med örter. Kostar 49 kr för en påse med 100 g på Grön Gåva.
 
Först blir färgen såhär intensivt grönbrun, vilket blir bräckligt och smular sönder. 
Varja gjorde denna fina på mig, min blivande tatuering!
 
Och så har vi mina små stjärnor på handleden som Varja också har gjort så fint.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0